Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - کارشناس واليبال گفت: متأسفانه ليگ جهاني ديگر براي برخي از ستاره هاي تيم ملي انگيزه آنچناني ايجاد نمي کند و به نظر مي رسد از سر شکم سيري در اين رقابتها شرکت مي کنند.

سرويس ورزش مشرق - تيم ملي واليبال کشورمان در پايان سومين هفته مسابقات ليگ جهاني با کسب سه شکست و نتايجي دور از انتظار در حالي به کار خود پايان داد که در جدول رده بندي حتي جزو 10 تيم برتر هم باقي نماند و در پايان به رده يازدهم سقوط کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علي شاکري در گفت و گو با مشرق، با بررسي بيشتر اين ناکامي به دلايل چرايي اين شکست ها و راهکارهايي که مي توان براي رسيدن به روزهاي خوب واليبال مدنظر قرارداد صحبت کرد.
متن کامل صحبت هاي اين کارشناس در ادامه مي آيد:

*به جاي جوانگرايي نيمکت نشين ها را بازي داديم
ليگ جهاني بعد از المپيک براي تيم هايي که به نوعي بازيکنان شان به مرز بازنشستگي مي رسند همواره طوري پيش مي رود که دچار تغييرات و پوست اندازي مي شوند. چون افق شان افق چهار ساله است. چرا که ثبات و تداوم حضورشان را در بالاترين سطح رقابت هاي مختلف واليبال مي دانند. چون تيم شان شانس بالايي در رقابت هاي واليبال دارد و براي همين 4 سال 4 سال برنامه ريزي مي کنند تا بتوانند نفرات تازه تري را جايگزين کنند.در سال 2017 هم اين اتفاق تکرار شد و خيلي از تيم ها به تناسب نياز به تقويت شدن و نياز به پوست اندازي اين دگرگوني ها را تجربه کردند.
اين نگاه در برخي تيم ها کم و در برخي متوسط بود. ما در زمره تيم هايي بوديم که به نوعي اين جوانگرايي را انجام نداديم بلکه يک مقدار تعداد بازيکناني که بخشي از آنها به خاطر سن و سال بالا کنار گذاشته شده بودند را بيشتر به کار بستيم. زريني، تشکري، شريفات و امثالهم آنهايي که بودند کنار گذاشيم و نفراتي را جايگزينشان کرديم ولي دور را به جوانان نداديم. بلکه به آنهايي داديم که در سال هاي گذشته هم در تيم ملي بودند ولي فرصت ابراز وجود پيدا نمي کردند. مسعود غلامي، سامان فائزي و رضا قرا و سايرين بازيکنان کم تجربه اي نبودند. هم در ليگ بودند و هم قبلا تيم ملي ما را همراهي مي کردند ولي فرصتي براي ديده شدن نداشتند تا اينکه امسال اين فرصت به آنها داده شد.


* پشتوانه سازي نکرديم و متکي به روش گلخانه اي هستيم
در اين دوره تيم هايي مانند روسيه يا آمريکا شاکله اصلي تيم شان را فرو ريختند و 10 تغيير ايجاد کردند. يا تيم هايي مانند ايران، لهستان، برزيل، بلژيک، صربستان، کانادا و از اين دست مي آيند شاکله اصلي شان را حفظ مي کنند. در همين صربستان به جز آتانوسوويچ که مصدوم است همه همان بازيکناني هستند که در طي يکي دو سال گذشته در مسابقات مختلف بودند. هرچند که صربها سال پيش در المپيک غايب بودند و اين در حالي بود که در دوره قبلي قهرمان ليگ جهاني بودند. لهستان سه تغيير داشت و در قياس با ترکيب المپيک خيلي عوض نشده بود. در بين آمريکايي ها يکي دو تا بازيکن مانند ويليام پرايدي يا ديويد لي خداحافظي کردند و چند نفرشان هم مصدوم شدند مانند آرون راسل و مت اندرسون. در آرژانتين هم پاکونته کونته استراحت کرد و ولاسکو، ديچيکو را دو هفته استراحت داد. اين شدت و ضعف را در همه تيم ها داشتيم ولي در تيم ايران خيلي اين موضوع محسوس نبود. شايد يکي از دلايلش درگيري بازيکنان جوان ما با اردوهاي تيم هاي اميد و زير بيست سال باشد. ما از لحاظ پشتوانه همطراز با روسيه و امثالهم نيستيم. تعداد بازيکنان جوان ما محدود است و هنوز به شيوه گلخانه اي اتکا داريم. هنوز به بحث تعميم و گسترش نرسيده ايم و هيچ جواني را در اردوي تيم بزرگسالان نديدم.

*ليگ جهاني بخش اصلي تيم را ارضا نمي کند
اما چرا ما در اين مسابقات موفق نبوديم؟ بازيکنان معتقدند که اردوهاي خيلي منظم و مرتبي داشتيم. هم اردو خوب برگزار شد و هم برخلاف سالهاي گذشته کولاکوويچ يک ماه به بازيکان اصلي که در ترکيب تيم هاي باشگاهي بودند فرصت ريکاوري ذهني و جسمي داد. همه اين مسايل رعايت شد اما علي رغم اين موضوعات تيم ما نتيجه نگرفت.
به نظر مي رسد ليگ جهاني بخش اعظم بازيکنان ما را اغنا و ارضا نمي کند. ما ديديم که در بازي سوم هفته اول، وقتي چند بازيکن جايگزين به ميدان رفتند تيم ما کلي دچار تغيير و تحولات شد و اين نشان مي داد که اين گروه از بازيکنان ما دوست داشتند ديده شوند. ظاهرا نفرات باسابقه ما با رفتن به المپيک، رفتن به مرحله نهايي ليگ جهاني و غيره، خيلي زود اشباع شده باشند. البته هر بازيکني هم يک سقفي در ارضا شدن دارد. ولي برخي نفرات را هم ديديم که هر زمان ترکيب تيم را تغيير داديم جواب دادند. اين نشان مي دهد که ليگ جهاني براي ما يک ميدان براي پرورش استعدادها و آزمايش کردن جوانهاست. به ويژه در سال بعد از المپيک جوان هايي که در قالب تيمها ظهور مي کنند تعدادشان بيشتر است.

*خبري از روحيه مبارزه جويي در تيم ايران نبود
ما تيم باتجربه اي بوديم و خيلي از کارشناسان پيش بيني شان اين بود که تيم ما با کسب حداکثر امتيازات و بازيهاي خوب در خانه حريفان مي تواند هم جزو 6 تيم راه يافته به مرحله نهايي باشد هم روي سکو برود. دلايلش روشن است. تيم ما خيلي بي روحيه و کم رمق از نظر جسمي بود. انگار آن انگيزش هايي که بايد در تيم موج مي زد وجود نداشت و فاقد روح تيمي بوديم. تيمي که نشأت گرفته از مبارزه جويي که ما به آن روحيه معروف بوديم را در اين دوره نديديم. خيلي از حريفان مي گفتند شور و حرارت واليباليست هاي ايراني در دنيا مثال زدني است ولي امسال تيم ما در کليه بازيها به جز يکي دو بازي که نفرات جايگزين در ترکيب قرار گرفتند فاقد اين وضعيت بود.

*چرا همه قصورات را از چشم کادر فني مي بينيم؟
خيلي در بحث تکنيک دريافت و سرويس ها مشکل داريم. اين مشکلات در سال هاي گذشته هم بود ولي هيچ زمان نيامديم آنها را از بين ببريم. با بردهاي مقطعي که بعد از چند شکست ايجاد مي شود در باد آن بردهاي مقطعي خوابيديم تا اينکه به بن بست خورديم. هم بن بست تکنيکي هم بن بست اينکه دستمان براي رقبا رو شده و نيامديم به فکر جوانان شايسته اي براي پشتوانه سازي باشيم يا آن رقابتي که بايد بين بازيکنان حداقل در اين چند سال ايجاد مي کرديم، نکرديم.
تمام هم و غم ما اين شد که هر زمان به مشکل برخورديم سراغ کادر فني رفتيم و کاسه و کوزه ها را سر آنها شکستيم. در المپيک خيلي خوب بازي نکرديم و مي شد بهتر از آن باشيم ولي همه قصورات به سمت لوزانو برديم و بازيکنان و يکسري عوامل ديگر مغفول ماندند. در زمان کواچ هم به همين شکل. در واقع بعد از ولاسکو عملا همه آسيب شناسي ها و بررسي هاي ما اين بوده که قصورات را به سمت کادر فني جهت داديم.

*تغييرات را به بعد از انتخابي جهان موکول کنيم
ما الان دو راه براي برون رفت از اين وضعيت داريم. يکي اينکه اولا که ما قرار است يکي دو ماه بعد در مسابقات انتخابي جهان شرکت کنيم. بنابراين نمي توان خيلي به شاکله تيم ملي دست برد. اگر انتخاب نشويم که فاجعه است. ما الان خودمان را به عنوان تيم اول آسيا مي دانيم. طوري که مي خواهيم تيم زير بيست سال مان را به جام ملتهاي آسيا بفرستيم. راهش اين است که با حفظ همين شاکله با رسيدن مصدومان يا يکي دو تغيير و دستيابي به هماهنگي بيشتر در انتخابي جهان که در تهران يا اردبيل برگزار مي شود شرکت کنيم و وقتي جواز صعود را گرفتيم پس از آن براي رقابت هايي که شهريور ماه در جام بين قاره اي داريم مي توانيم آرام آرام تغييراتي که در ساختار بدنه تيم ملي مي خواهيم را انجام بدهيم.

*از باتجربه ها در زمان مناسب استفاده کنيم
مي توان از بخشي از اين بازيکنان باتجربه هم استفاده کرد. آنها مانند گنجينه هستند. مي توانيم آنها را به طور موقت کنار بگذاريم و اگر نياز بود در يک رويداد رسمي بين المللي شرکت کنيم و آنجا از اين مهره ها استفاده کنيم. با اين کار مهر بازنشستگي روي پيشاني شان نزده ايم و به آنها احترام هم خواهيم گذاشت. به هر حال اين بچه ها دروازه هاي جهاني را رو به واليبال ما باز کردند و قرارنيست ما آنها را ناديده بگيريم و بي حرمتي به آنها صورت بگيرد. بايد اعلام شود که در مسابقات خيلي مهم از آنها استفاده مي کنيم و دنبال پوست اندازي هستيم.

*کم کم تيم را جوان کنيد
بايد در جام بين قاره اي يک تيم جوان و پر اميد را به مسابقات بفرستيم. زماني که پس از پايان قهرماني آسيا، تيم زير بيست سال هم مسابقات جهاني اش تمام شده باشد. تيم جوانان هم از مسابقات جهاني فارغ بيايد. بعد نفرات ديگري مانند معنوي نژاد که سن و سال نزديک تري به اين دو رده دارند را با آنها تلفيق کنيم تا صاحب يک تيم جديد بشويم و با حفظ دو سه مهره کليدي از تيمي که به المپيک قبل فرستاديم 9 يا 10 بازيکن جديد به اين تيم اضافه کنيم. با اين روش در راهي که طي سه سال آينده در پيش است تيمي مستحکم و باانگيزه را راهي المپيک کنيم. ما اين توان را داريم که خيلي سريع از مسيري که به اشتباه راهي جاده خاکي شده ايم برگرديم و به جاده اصلي برگرديم.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۶۲۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگو با مجری و کارشناس ورزشی در خصوص زنده یاد مسعود اسکویی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، گویندگی در رادیو تازه تاسیس ورزش از اولین‌هایی بود که مرحوم مسعود اسکویی گویندگی آن را بر عهده داشت.
آقای علی شاکری مجری و کارشناس ورزشی با حضور در استدیو شبکه خبر گفت: مهمترین صفاتی که می‌توانم از ایشان یاد کنم مردم داری، فروتنی و تواضع، رئوف بودن، حسن خلق در کنار تخصص و تبحری که در اجرای برنامه‌ها داشت به خصوص با آن صدای جذاب و جادویی و کمک به جوان‌ها و ارتباط­ گرفتن خوب با جوانان­ و انتقال تجربه بدون خست به دیگران و خوش ارتباط بودن موجب معروفیت زنده یاد اسکویی بود.
وی ادامه داد: مرحوم اسکویی علیرغم این که کار خود را در سازمان صدا و سیما با تلویزیون آغاز کرده بود ولی واقعا عاشق رادیو بود، حتی این روز‌های آخر با وجود بیماری تلاش می‌کرد که در رادیو حاضر شود و بتواند با مردم ارتباط برقرار کند.
شاکری ادامه داد: یکی از نکات برجسته مرحوم اسکویی صدای ایشان بود، صدای خاصی که اینقدر جاذبه داشته باشد من در این ۳۰ سالی که در کنار ایشان کار کردم کمتر شنیده ام و در کنار صدای خوب، ­ایشان درست کلمات را تلفظ کردن به عنوان مرجع، حق بزرگی بر گردن رادیو ورزش داشت و ایشان به نوعی شناسنامه رادیو ورزش بود.
این مجری و کارشناس ورزشی افزود: مثل امروز که سازمان صدا و سیما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این همه گستردگی و شبکه های مختلف در گذشته این نبود و ورزش آنچنان که باید مثل امروز مورد توجه خانواده ها نبود ، الان جزئی از مولفه های زندگی مردم شده است که خود ورزش امروزه یک منبع اقتصادی مهم برای هر کشوری محسوب می شود ، آن شرایط ایجاب می‌کرد که ایشان به صورت عمومی به دلیل کمبود نیروی انسانی ­این کار را به بهترین شکل دامه دهد. (گزارشگری برای همه رشته های ورزشی مثل چوگان، تنیس، اتومبیل سواری، ­ اسب سواری و...)
شاکری در ادامه گفت: ­­بزرگترین دستاورد مرحوم اسکویی به شکل معنوی محبوبیتی بود که در نزد مردم داشت و امروز بعد از فوت ایشان شاهد سیل ابراز تسلیت و غم و اندوه چه از سوی رئیس سازمان صدا و سیما، معاونت صدا و رادیو ورزش و همه جامعه ورزشی هستیم.
شاکری گفت: زنده یاد اسکویی خودشان به گزارشگری ­رشته ورزشی والیبال خیلی علاقه داشتند البته قبل از انقلاب فوتبال را هم گزارش می‌کردند و گزارشگری ایشان هیچ وقت جانب دارانه نبود و همیشه تاکید می‌کردند که گزارشگر باید بی طرفی را رعایت کند و یا حداقل باید این انصاف را داشته باشد که آن بازی را بدون مکنونات قلبی خود­به مخاطب خود انتقال دهد.
شاکری در خصوص علاقه خاص زنده یاد اسکویی به رادیو گفت: من هیچ وقت از ایشان دلیل علاقه ایشان را به رادیو­ نپرسیدم که چه حیف ولی می‌دانم که خیلی به رادیو علاقه داشتند و ما همیشه شاهد این بودیم که هر آنچه که تجربه کرده بود به جوانان منتقل می‌کرد.
وی در پایان گفت: مرحوم اسکویی به برنامه «جهان والیبال» ­علاقه خاصی داشتند و من فکرمی کنم که ایشان حاضر بودند همه آن برنامه‌ها را نداشته باشند؛ اما ایشان در برنامه جهان والیبال­­ به عنوان مجری در این برنامه و یا حتی برنامه‌های والیبال حتما حضور داشته باشند و علاقه بسیاری به این برنامه داشتند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • والیبال ساحلی زیر 19 ساله‌ ایران سهمیه جهانی گرفت
  • والیبال ساحلی زیر ۱۹ سال آسیا؛ ایران سهمیه جهانی گرفت
  • والیبال ساحلی زیر ۱۹ ساله‌ ایران سهمیه جهانی گرفت
  • سه لژیونر جدید والیبال ایران، مقصد: کره جنوبی!
  • فرمانده کل قوا از وضعیت موجود رضایت مطلق ندارند
  • رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا: رهبر انقلاب از وضعیت موجود رضایت مطلق ندارند
  • گفتگو با مجری و کارشناس ورزشی در خصوص زنده یاد مسعود اسکویی
  • آینده‌سازان والیبال حریفان جهانی خود را شناختند
  • حریفان ایران در جام جهانی مشخص شدند
  • معرفی رقبای جهانی آینده‌های والیبال ایران