Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-29@23:33:12 GMT

چرا کتابت قرآن باید «عثمان طه» باشد؟

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۶۲۶۸۹

چرا کتابت قرآن باید «عثمان طه» باشد؟

حجت‌الاسلام و‌المسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم رونمایی از خط و فونت نوین قرآنی «واضح» که در سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد، ضمن تشکر از تولیدکنندگان این اثر اظهار کرد: شاهد متوقف شدن چاپ مکرر قرآن کریم با استفاده از رسم‌الخط «عثمان طه» هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیچ‌گاه زیبنده نبوده و نخواهد هم بود که کشوری که مهد هنر خوشنویسی است اینچنین طی چند دهه خط رایجش برای خوشنویسی و کتابت قرآن «عثمان طه» باشد. البته برخلاف اطلاعاتی که ارائه شد و تعداد قرآن‌های چاپ شده با خط «عثمان طه» را بالغ بر 2 میلیون نسخه در سال اعلام کردند، باید بگویم که این امر سیر نزولی داشته و اکنون به رقم تقریباً یک میلیون نسخه رسیده است و این روند تنزلی همچنان نیز با سعی و تلاش مسئولان و حمایت از طراحان و خوشنویسان ادامه خواهد داشت.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: البته انجام چنین اقداماتی و موارد مشابهی که به طور حتم از این به بعد به شکل خودجوش و یا الگوبرداری شده از کار ارزنده دوستان به انجام خواهد رسید، به این معنی نیست که جهد و کوشش در این زمینه به سرانجام رسیده است و باید همچنان خوشنویسان به خطاطی و کتابت قرآن در سطح بالای کیفی توجه نشان دهند.

وی ادامه داد: خط و بالتبع آن فونت «عثمان طه» که تاکنون در چاپ و نشر قرآن از آن مورد استفاده قرار می‌گیرد، از جمله اموری است که به طور رایگان در اختیار ناشران قرار گرفته و لذا در هزینه‌های تمام شده چاپ قرآن چندان اثری ندارد؛ باید ترتیبی داده شود که این خط و فونت جدید وضع شده نیز با حمایت دوستان امتیازش به شکل منصفانه و معقولی از طراحان خریداری شود تا ناشران نیز راغب به چاپ قرآن با استفاده از این خط و فونت شوند؛ مثلاً قیمت تمام‌شده برای هدیه قرآن آن هم در شمارگانی بالا با استفاده از این خط و فونت چیزی در حدود حداکثر یکصد هزار ریال تمام شود تا همگی قادر به استفاده از آن باشند.

حشمتی در پایان سخنان خود گفت: معاونت قرآن و عترت نیز تمام‌قد به رواج این خط در عرصه چاپ و نشر کمک خواهد کرد و البته در حد بضاعت و نتوان نسبت به این مهم توجه خواهد داشت کما اینکه تاکنون نیز سالانه 200 تا 330 هزار نسخه قرآنی را تهیه می‌کند.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۶۲۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حنجره خود را در کرسی های تلاوت قرآن در سرزمین وحی، وقف خدا کنید

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دیدار با قاریان اعزامی به سرزمین وحی در حج ۱۴۰۳ در تبیین نکات و موارد ضروری و اثرگذار در گردهمایی بزرگ مسلمانان اظهار داشت: با گذشت سالیان شرایط تغییر یافته و حج امروز نسبت به دوره‌های پیشین با تغییراتی همراه بوده است. یکی از این موارد هم حضور «کاروان قرآنی نور» است که منسجم، هدف‌گذاری شده و ویژه و میزبان معنوی ضیوف الرحمن است.

وی با اشاره به عنایت مقام معظم رهبری به قاریان قرآن، تصریح کرد: حضور در کاروان قرانی نور و خادم قرآن بودن سخت است ولی  حفظ این عنوان با توجه به اینکه در بین مردم چهره می‌شوید سخت تر و شرایط برای شما متفاوت خواهد بود. 

وی با اشاره به اینکه برخی از این زائران ثبت نامی تا زمان اعزام حدود ۳۰ سال در نوبت حج خواهند بود، میانگین سنی 35 سال برای قاریان حج امسال را یادآور شد و گفت: افرادی که در سال ۸۵ برای حج سپرده گذاری کرده‌اند همچنان در صف هستند و بسیاری از آنها چشمشان به کعبه نمی‌افتد و از دنیا می‌روند ولی شما که با قرآن معامله کرده اید برای این سفر انتخاب شده‌اید. 

وی با بیان اینکه این سفر برای بسیاری از افراد دست نیافتنی است، حضور قاریان را در جمع زائران خانه خدا در حج از عنایات الهی توسط مقام معظم رهبری دانست و خطاب به حاضران گفت: قدردان حضور در سرزمین وحی باشید و از فرصت‌ها استفاده کنید. 

وی افزود: استفاده هرچه بهتر و بیشتر از وقت و فرصتی که در اختیاردارید شکرگزاری است برنامه خود را از خود ایران آغاز کنید و درهمایش هایی که برای زائران در شهرهای نزدیک به محل اقامت شما برگزار می شود حضور پیدا نموده و آنها را با آیات وحی و حج آشنا کنید که بسیار مفید و موثر است.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه قصد و اخلاص در نیت کلید کار است، ادامه داد: در راز و نیازهایتان شاکر خداوند باشید که این لطف را شامل حال شما کرده تا به سرزمین وحی مشرف شوید، مسئولیت و وظیفه ای را که بعهده دارید با اخلاص انجام بدهید تا خدا هم مقام شما را افزون کند. 

وی برلزوم توجه به ویژگی های مخاطبان را در انتخاب آیات و قرائت تاکید کرد گفت: متناسب با شرایط سنی، صنفی، تحصیلات و ... زائران قرائت داشته باشید. خوب است که در مدینه آیات مدنی را بخوانید، به عبارت دیگر اینکه در انتخاب آیات و محل نزول آن به ویژگی تطبیق مکانی توجه داشته باشید. 

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب لزوم تعامل قاریان اعزامی به حج ابراهیمی با زائران را یادآور شد و گفت: بهتر است با زائران به وسیله توضیح آیاتی که می‌خوانید ارتباط برقرار کنید. این کار باعث افزایش اشتیاق زائران برای شنیدن قرآن خواهد شد.

همچنین پیش از قرائت با سخنران هماهنگ باشید. وقت‌تان را به شکلی مدیریت کنید که بیشترین استفاده را از آن ببرید و صدا و حنجره خود را در کرسی های تلاوت قرآن در سرزمین وحی، وقف خدا کنید؛ خدا هم به این کار بزرگ برکت خواهد داد. 

وی با اشاره به اینکه هر زائری در نزد خدا جایگاه خود را دارداظهار داشت: اگر در جایی زائری به کمک نیاز داشت این کار را انجام بدهید چونکه بر اساس آیات، جبران خدمت با ثواب نیست بلکه با خدمت مشابه از جانب مخدوم وخداست. خدا رحمت کند حاج آقا ابوترابی را، او در عین حال که یک خادم بود به دیگران هم کمک می‌کرد حتی دست شکنجه‌گر خود را در اسارت گرفت و با خود هم‌مسیر کرد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه اعزام کاروان‌های حج تمتع از ۲۴ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود و پایان حضور در سرزمین وحی دهه اول ماه محرم خواهد بود از قاریان خواست که برای موسم حج برنامه ریزی کنند تا حضوری  کاربردی و تاثیر گذارداشته باشند. 

برپایه این گزارش، در ابتدای این دیدار ، محمدتقی میرزاجانی رئیس دبیرخانه کمیته اعزام با تشکر از حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت برای فراهم کردن مقدمات حضور کاروان قرآنی نور در حج پیش رو، اظهار داشت: این کاروان متشکل از برخی استان های کشور است  و تعدادی برای نخستین بار به حج اعزام خواهند شد.

وی با بیان اینکه این نخبگان قرانی پس از آزمون ها و ارزیابی‌های متعدد انتخاب شده اند و  و در مدینه منوره و مکه مکرمه قرائت قرآن و اجرای تواشیح خواهند داشت، ادامه داد: متوسط سنی قاریان در حج امسال، ۳۵ سال است که نشان دهنده نشاط و آماده به خدمت بودن آنها است و سه قاری هم حافظ کل قرآن هستند. ما در این کاروان قاری برجسته، حافظ قرآن و گروه تواشیح داریم.

وی افزود: سال گذشته در حوزه بین الملل فعالیت‌های قرآنی خوبی رقم خود و برنامه داریم که امسال  بهتر از سال گذشته در سرزمین وحی حضور داشته باشیم.

در پایان این دیدار سید کریم موسوی از قاریان برجسته کشورمان به ابتهال خوانی پرداخت و اعضای کاروان قرآنی نور به یادگار با حجت‌الاسلام والمسلمین نواب عکس گرفتند.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رقابت دانش آموزان البرزی در مسابقات قرآن و عترت
  • برخی برای حج ۳۰ سال در نوبت خواهند ماند!
  • حنجره خود را در کرسی های تلاوت قرآن در سرزمین وحی، وقف خدا کنید
  • فیلم/ هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد
  • هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد | ویدئو
  • برپایی کارگاه آموزشی تخصصی قرآن کریم در بابل
  • قرآن، سندی برای اثبات «خلیج همیشه فارس» + فیلم
  • هدیه سپاهان به مورایس؛ مهر، تسبیح و قرآن + عکس
  • (ویدئو) علاقه قاری قرآن به شجریان و علیرضا قربانی
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز