Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصناف، بزرگترین بخش نظام اقتصادی کشور و از جمله بنگاه های کوچک و متوسط به شمار می روند که بخش بزرکی از نظام تولید، توزیع و خدمات را به خود اختصاص داده اند. همچنین با توجه به گستره اصناف در کشور، آنها علاوه بر ایفای نقش مؤثر در عرصه اقتصادی، در مسایل اجتماعی و فرهنگی نیز موثر هستند. بر این پایه، ظرفیت ها و قابلیت هایی که اصناف در عرصه های مختلف و از همه مهم تر عرصه اقتصادی جامعه دارند، سبب شده است تا نگاه ها به طرف آن به عنوان بخشی اثرگذار در اقتصاد مقاومتی و همچنین برخورد با کالای قاچاق در نظام توزیع جلب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یکم تیر روز اصناف نام گرفت و هرسال در این روز مجامع امور صنفی سراسر کشور، مسوولان اتحادیه ها و مدیران وزارت بازرگانی و … گرد هم می آیند تا در خصوص مشکلات اصناف به تبادل نظر بپردازند.

بنابراین ضرورت واکاوی نقش اصناف در اقتصاد، اجتماع و تاثیری که بر پیشرفت و توسعه کشور دارند، موجب شد تا پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به مناسبت فرارسیدن روز«اصناف» با «احمد کریمی اصفهانی» دبیر کل جامعه اصناف و بازار، عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری و فعال سیاسی به گفت وگو بپردازد.

کریمی اصفهانی نقش اصناف را در شکوفایی اقتصاد کشور بسیار مهم و پراهمیت ارزیابی کرد و گفت: با توجه به تحریم هایی که جامعه در بخش اقتصاد با آن مواجه بود مشکلات فراوانی پیش روی اصناف به وجود آمد. اصناف متشکل از مردم هستند و واگذاری آن به بخش خصوصی می تواند درجهت رشد و شکوفایی اقتصاد کشور موثر واقع شود. تاکید بر خصوصی سازی باعث می شود تا نقش مردم در بازار بیشتر دیده شود و با توجه به اینکه هنوز بخش بزرگ اقتصاد ایران دولتی است، این امیدواری وجود دارد تا با تحول های پیش آمده در این عرصه و با سپردن کارها به بخش خصوصی در زمینه اقتصاد شاهد چشم اندازهای عظیم و بنیادین شد. با شناسایی مشکلات اصناف و بنگاه های اقتصادی تحرک و پویایی در بازار به عنوان عنصر اصلی اقتصادی بیشتر می شود و اینگونه تولید و اشتغال رو به فرونی خواهد رفت.

دبیر کل جامعه اصناف و بازار با اشاره به نقش مردم در کارآمدی اصناف اظهار داشت: مردم از مهمترین رکن های اقتصادی در هر جامعه ای به شمار می روند و اقتصاد مقاومتی هم بر همین اصل تاکید ویژه ای دارد که آنها باید در همه زمینه ها مشارکت داشته باشند. در دوران هشت سال دفاع مقدس نقش و حضور پررنگ مردم بسیار چشمگیر بود و با توجه به مشکلات اقتصادی زیادی که در آن دوران بر جامعه حاکم بود مردم با مشارکت عمومی و همدلی توانستند با سختی ها مبارزه و از آن برهه با سربلندی بیرون بیایند. بنابراین روز اصناف فرصتی است که با حمایت از آنها و بازنگری در مسایل و مشکلات آنها یک گام به جلو برداشت و آنان را در امر تولید و توسعه پایدار یاری کرد.

وی ایجاد فضای رقابتی را زمینه ای برای توسعه اصناف واحیای بخش تولید ملی دانست و تصریح کرد: احیای بخش تولید و توسعه اصناف نیازمند ایجاد فضای رقابتی در این عرصه است. بنگاه های اقتصادی هنگامی که در فضای عادلانه به رقابت با یکدیگر بپردازند و دولت تنها ناظر بر امور اقتصادی آنها باشد می توان شاهد رشد و توسعه بود. وقتی قیمت ها در بازار بر پایه ساز و کار عرضه و تقاضا تعیین شود کالاها از کیفیت لازم برخوردار می شوند و با قیمت مناسب در بازار عرضه می شود. اما اگر دولت بر اصناف و بازار سیطره داشته باشد و تنظیم آن به شیوه دستوری باشد بازار به طرف ناکارایی حرکت می کند.

حمایت از بخش تولید به معنای آن است که تسهیلات و امکانات لازم در اختیار این بخش قرار گیرد. رشد بخش تولید باعث افزایش اشتغال خواهد شد و یکی از مهم‌ترین مسایل اقتصادی کشور یعنی بیکاری حل می شود. در مجموع افزایش تولید به معنای پویایی بازار و توسعه اصناف است.

اصناف همواره از دولت انتظار دارند که از آنها حمایت کند نه اینکه سیاست‌هایی را اتخاذ کند که فشار بیشتری به آنها وارد شود. در سال ‌های گذشته اجرای طرح هدفمندسازی یارانه بدون در نظر گرفتن تسهیلات لازم برای بخش ‌های تولیدی باعث شد تا بنگاه ‌های اقتصادی با چالش ‌های مضاعفی مواجه شود و در این زمینه به بخش خصوصی لطمه های جبران ناپذیری وارد شد. بنابراین لازم است دولت سیاستگذاری‌های جدی و مدیریت صحیح در حمایت از اصناف یا به ‌طور کلی ‌تر، بخش تولید داشته باشد.

کریمی اصفهانی با بیان اینکه اصناف باید در اقتصاد کشور به عنوان بزرگترین تشکل اقتصادی شناخته شوند، اظهار داشت: متاسفانه اصناف در اقتصاد کشور نتوانسته اند جایگاه واقعی خود را به دست آورند در صورتیکه باید به عنوان بزرگ ترین تشکل اقتصادی به فعالیت بپردازند. مقام معظم رهبری در سال 1384 خورشیدی سیاست های اصل 44 قانون اساسی را ابلاغ کردند. پیاده سازی کامل این اصل یعنی واگذاری امور اقتصادی به مردم و خصوصی سازی آن که باید برای اجرایی شدن آن اهتمام ویژه ای صورت پذیرد.

واگذاری بنگاه ‌های اقتصادی دولتی به بخش خصوصی رونق اقتصادی و کاهش فساد در کشور را به وجود خواهد آورد. بالا رفتن کیفیت و پایین آمدن قیمت‌ ها از نتایج ملموس واگذاری‌های واقعی بنگاه‌های اقتصادی دولتی به بخش خصوصی است که می‌تواند کمک شایانی به رشد اقتصاد کشور کند. تحقق اقتصاد مقاومتی در صورتی عملی خواهد شد که بخش خصوصی عملا به اقتصاد دولتی ورود پیدا کند و تمامی بنگاه های اقتصادی به بخش خصوصی واقعی واگذار شوند و در نتیجه تولید در چارچوب مشخصی به ‌طرف صادرات ‌محور بودن هدایت شود. در این صورت، صادرات می‌تواند تقاضای داخلی را تأمین کند و به ‌تبع آن، هم کشور از واردات بی‌نیاز خواهد شد و هم با افزایش صادرات، اشتغال‌زایی در کشور ایجاد و تثبیت می‌شود. کشور ما در همه زمینه‌ های نظامی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی به نقاط خوبی رسیده است اما با این وجود باید در حوزه اقتصاد نیز بازنگری ها و مطالعات گسترده ای صورت پذیرد تا فقر و محرومیت ریشه کن شده و شاهد افزایش ثروت ملی باشیم تا اینگونه اهداف عالی نظام تحقق یابد.

دبیر کل جامعه اصناف و بازار، بر نقش موثر اصناف در برخورد با کالاهای قاچاق تاکید کرد و گفت: اصناف باید برخورد با کالاهای قاچاق در نظام توزیع را یکی از وظایف خود دانسته و با ساختارهای قانونی به مبارزه با آن بپردازند. اگر کالاهای مورد تقاضای بازر از راه واردات و هدفمند تأمین شود پدیده ای به نام قاچاق هرگز شکل نمی گیرد. اجرایی شدن طرح سامانه هوشمند کد رهگیری کالا، بهره ور کردن و سازماندهی و ادغام اتحادیه ها، رفع خلاءهای قانونی با اصلاح قانون نظام صنفی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اصلاح زیرساخت ها و بهره مندی از نیروی علمی در نظام صنفی و منابع مالی مناسب از جمله راهکارهای نقش آفرینی موثر اصناف در برخورد با کالاهای قاچاق به شمار می رود. مطالعه جامع برای ریشه یابی علل و مبارزه اصولی با پدیده قاچاق باید در راستای اهداف و وظایف اصناف کشور باشد که این مهم با تاکیدات مقام معظم رهبری به منظور تحقق اهداف عالی نظام در برخورد اصولی با این پدیده به دست می آید. حمایت و تقویت تولید داخلی و همچنین تعیین نرخ تعرفه منطقی برای واردات رسمی کالا از دیگر راه های از میان بردن قاچاق کالا ها به شمار می رود.

*گروه اطلاع رسانی
خبرنگار: مریم همتی**انتشاردهنده: شهربانو جمعه
پژوهشم**9117**2002**9131
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شوید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۶۶۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است

آیت الله رییسی با بیان این‌که جشنواره ملی تقدیر از کارگران نمونه در کارخانه بزرگی که کارگران عزیز آن کارهای بسیار مهم و قابل عرضه‌ای برای بازار داخلی و خارجی تولید می‌کنند برگزار شده، گفت: محصولاتی که در این‌جا می‌بینید به دست توانای کارگران ساخته شده است که نشان دهنده توانایی کشور ماست، نشان دهنده ذوق و سلیقه و تلاش کارگران و مهندسان عزیز ماست. این‌ها نمونه‌ای است که ثابت می‌کند در این کشور کارهای بزرگی انجام می‌شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایران خودرو سیدابراهیم رییسی در سی‌وپنجمین جشنواره ملی تقدیر از کارگران نخبه، گروه‌های کارگری و واحدهای نمونه که در شرکت ایران خودرو دیزل برگزار شد، حضور یافت.   رییس‌جمهور با همراهی عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت و سیدصولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اهدای لوح و تندیس ویژه از جمعی از کارگران نخبه و گروه‌های کارگری تقدیر کرد.   رییس جمهور در جمع کارگران نخبه اظهار داشت: خدا را شاکریم که نشست ما بعد از جلسه بسیار با شکوهی که در محضر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بود، تشکیل می‌شود که ما از رهنمودهای ایشان بهره ببریم،‌ مدیران و محافل کارگری تلاش کنند، ساز و کارهای لازم برای اجرایی شدن فرمایشات ایشان را بیندیشند، قانون و سیاست‌های نظام در جهت رشد اقتصادی و تولید مصوب شده است که باید اجرایی شود.   وی با تاکید بر این‌که دشمن همان‌طور که در همه عرصه‌ها ناکام مانده حتما در عرصه اقتصادی نیز ناکام خواهد ماند، اظهار کرد: محور تولید کارآفرینی و کارگر است. نقش کارگران نقش بی‌بدیلی است و لذا باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر صورت گیرد که روز به روز تولید ما در کیفیت و کمیت رشد پیدا کند. تولیدات ما باید استانداردها و شاخص‌ها را داشته باشد و باید تولید برتری داشته باشیم که در دنیا بهترین باشد و این از ملت ما برمی‌آید که حتی بالاتر از استانداردهای ضروری می‌توانند کالاها را تولید و عرضه کنند.   رییسی تاکید کرد: این امیدآفرین است که عزیزان ما با وجود همه تهدیدها، تحریم‌ها و برخی کاستی‌ها، تولیدات امیدآفرین برای کشور دارند و این همان است که رهبری تاکید کردند که باید تلاش‌ها و اقدامات امیدآفرین توسعه یابد.   رییس جمهور با بیان اینکه «ما پای کار ایرانیم» اظهار کرد: این پای کار ایران بودن است و نشان می‌دهد با همین روحیه جهادی و ارزشمند کارگران و مهندسان، کارفرمایان و متخصصان پای کار ایران هستند و دشمن همان‌طور که در همه عرصه‌ها ناکام مانده حتما در عرصه اقتصادی نیز ناکام خواهد ماند.   رییس جمهور محور همه تلاش‌ها را در فعالیت و تولید دانست و گفت: محور در تولید کارآفرین و کارگر است که نقش بی بدیلی دارند و بنابراین باید همه حمایت‌ها اعم از حقوقی، مالی، اجتماعی از کار و کارگر شکل بگیرد.    رییسی بر کیفی و کمی بودن تولیدات تاکید کرد و افزود: باید تولیدات با کیفیتی داشته باشیم. ملت ما نشان داده که می تواند حتی بالاتر از استانداردهای ضروری کالایی را تولید و عرضه و حتی کالای برتر را در دنیا ارایه کنند.   رییس جمهور در جشنواره ملی امتنان از کارگران و گروه‌های کار و واحدهای نمونه ادامه داد: آقای وزیر توضیح دادند که لایحه امنیت شغلی کارگران در دولت تصویب شده و ان‌شاءلله از طریق مجلس دنبال خواهد شد که سریع‌تر به نتیجه برسد. ثبات شغلی برای کارگران مساله بسیار مهمی است. تزلزل شغلی نه تنها فرد بلکه خانواده را متزلزل می‌کند، لایحه امنیت شغلی کارگران در دولت تصویب شده است و ان‌شاءلله از طریق مجلس دنبال خواهد شد که سریع‌تر به نتیجه برسد.   وی با تاکید بر این‌که خداوند متعال تفضل کرد و به دست شما کارگران و کارآفرینان عزیز امروز شاهد افزایش میزان اشتغال و کاهش بیکاری در کشور هستیم، اظهار کرد: آمار اشتغال نشان می‌دهد که زمینه ایجاد اشتغال برای تحصیل‌کرده‌ها بسیار بهتر از قبل فراهم شده است.   رییسی بیان کرد: رهبری بسیار حکیمانه فرمودند که ما در بین جامعه کارگری، نخبگانی داریم که بعضا مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرند. این نخبگان مبتکر، خلاق، صاحب‌نظر و صاحب ایده هستند لذا هم خودشان و هم ایده‌هایشان باید مورد توجه قرار گیرد.   وی خاطرنشان کرد: آقای مرتضوی در وزارت تعاون و آقای علی‌آبادی در وزارت صمت کاری که در وزارت رفاه انجام شده که به نخبگان توجه شود و نخبگی نخبگان را تقویت کند و ایده‌ها و ایده‌پردازی‌ها را از کسانی که در میدان و عمل صاحب ایده شدند، را دنبال خواهند کرد.   رییس جمهور یادآور شد: یک زمانی یک شخصی در دانشگاه و پای تخته صاحب ایده می‌شود آن هم مهم و صاحب‌نظر است، اما کسی که در عمل صاحب ایده و نظریه شده است، یک نظریه و یک خلاقیت و ابتکار قابل عرضه است و این نخبگی حتما باید مورد توجه خاص قرار بگیرد.   آیت‌الله رییسی عنوان کرد: تعداد نخبگان در جامعه کارگری کم نیستند، ما در دولت حتما توجه به مساله نخبگان، ایده‌های نخبگان و دیدگاه‌های آن‌ها با اولویت توجه می‌کنیم.   رییس جمهور گفت: اکنون در فضای اقتصادی، جنگ اقتصادی بر کشور تحمیل شده است مانند همان فضای جنگ تحمیلی، اما جوانان، کار آفرینان و کارگران تاکنون نشان دادند همان‌گونه که در جنگ نظامی رزمندگان سیلی محکمی به دشمنان زدند، تولید کنندگان و کارگران ما هم در جنگ اقتصادی سیلی محکمی به دشمنان خواهند زد.   رییسی ادامه داد: در مساله جنگ اقتصادی تصور کردند که با برخی تهدیدها و تحریم ها می‌توانند ملت را متوقف کنند در حالی‌که کشور از رشد اقتصادی، رشد تولید و نوآوری و خلاقیت ها و رشد در حوزه‌های فناورانه برخوردار است.   در مساله جنگ اقتصادی تصور کردند که با برخی تهدیدها و تحریم ها می‌توانند ملت را متوقف کنند در حالی‌که کشور از رشد اقتصادی، رشدتولید و نوآوری و خلاقیت ها و رشد در حوزه های فناورانه برخوردار است.   رییس جمهور به رشد کمی و کیفی در محصولات شرکت‌های دانش بنیان اشاره و رشد صادرات این شرکت ها را بیش از دو میلیارد دلار عنوان کرد و خطاب به کارگران گفت: این‌که شما شعار ما پای کاریم را سر می‌دهید، واقعا پای کار هستید.   وی در این جشنواره رییس جمهور با اشاره به پی‌گیری مجدانه دولت برای به سرانجام رسیدن لایحه امنیت شغلی کارگران، تصریح کرد: به هیچ وجه اجازه ندهید تا کارگاه و کارخانه‌ای بنا به هر دلیلی تعطیل شود، همگان تلاش کنیم تا هیچ کارخانه‌ای تعطیل نشود و بتوانیم در جامعه کارگری سرافراز باشیم تا آن‌ها هم برابر ملت و ملت ایران هم برابر ملل جهان سر افراز باشند.   سید صولت مرتضوی وزیر کار و رفاه اجتماعی در آغاز این مراسم به گزارش عملکرد فعالیت وزارت‌خانه تحت نظارت خود پرداخت و گفت: براساس گزارش مراکز رسمی بالغ بر ۷۵۰ هزار اشتغال خالص ایجاد شده است، یعنی اشتغال منهای بازنشستگان و مشمولان بیمه بیکاری و این بدان معناست که ایجاد یک میلیون و ۲۰۰ هزار فرصت شغلی که خالص آن ۷۵۰ هزار نفر می‌شود.   وزیر کار تاکید کرد: اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان،‌ تدوین برنامه‌های راهبردی برای اصلاح صندوق‌های بازنشستگی، حمایت از کودکان دارای سوءتغذیه و بازمانده از تحصیل، پوشش بیمه‌ای ۲۳۴ قلم داروی جدید، پوشش هزینه‌های درمان ناباروری و بیماری‌های خاص، ‌ایجاد ثبات و امنیت شغلی و حمایت از مشاغل ایجادی، تلاش برای جلوگیری از تعطیلی واحدهایی که در شرف تعطیل بودند، به ظرفیت اسمی رساندن سایر کارخانه‌ها که از ۱۰ هزار واحد عبور کرد، اصلاح قانون کار برای تبدیل قرارداد موقت به دائم از جمله مهم‌ترین اقدامات وزارت کار است.   کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • احیای ۴۹۷ واحد اقتصادی استان مرکزی ظرف دو سال
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • مشارکت بازاریان سراسر کشور در برپایی جشن‌های دهه کرامت
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور