Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@19:10:09 GMT

جای جوش‌ها را به کمک این دارو محو کنید

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۷۲۱۹۹

رویا گستری متخصص پوست و مو ؛ در خصوص عوامل موثر در بروز آکنه (جوش‌های غرور جوانی) اظهار کرد: فعالیت غدد چربی پوست (غدد سباسه) و مسائل ژنتیکی در پیدایش آکنه نقش دارند.

باشگاه خبرنگاران: یک متخصص پوست و مو در خصوص علل ایجاد جوش در ناحیه صورت، پشت و بازوها و راه‌های درمان آن توضیحاتی را ارائه داد.

رویا گستری متخصص پوست و مو ؛ در خصوص عوامل موثر در بروز آکنه (جوش‌های غرور جوانی) اظهار کرد: فعالیت غدد چربی پوست (غدد سباسه) و مسائل ژنتیکی در پیدایش آکنه نقش دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: در افرادی که پوست‌های چرب دارند جوش‌های غرور جوانی مشاهده می‌شوند، به طور معمول این جوش‌ها از سنین بلوغ و با ترشح و فعالیت هورمون‌های جنسی شروع می‌شوند که با افزایش ترشح این هورمون‌ها چربی پوست بیشتر می‌شود و زمینه را برای بروز آکنه در افرادی که مستعد هستند، فراهم می‌کند.

این متخصص پوست و مو عنوان کرد: البته برخی اوقات در سن ۲۵ سالگی برای نخستین بار جوش‌ها بروز پیدا می‌کنند.

گستری محل شایع جوش‌ها را نواحی دانست که غدد چربی تراکم و تمرکز بالایی در آن مناطق دارند مانند صورت و به خصوص قسمت مرکزی آن مانند پیشانی، بینی، گونه و چانه، پشت، بازو‌ها و افزود: آکنه دارای شدت‌های مختلفی است و در فرم‌های ملایم، متوسط و شدید دیده می‌شود.

وی تاکید کرد: آکنه به صورت برجستگی‌های قرمز رنگ در سطح پوست مشاهده می‌شود که گاهی اوقات چرکی بوده و در برخی اوقات عمق این ضایعات بیشتر است، همچنین در فرم‌های خفیف معمولاً جای جوش بر روی سطح پوست باقی نمی‌ماند، ولی در فرم‌های متوسط و شدید اغلب اِسکار (جای جوش) بر روی سطح پوست دیده می‌شود.

این متخصص پوست و مو تصریح کرد: اسکار یا جای جوش به صورت سوراخ یا فرورفتگی در سطح پوست مشاهده می‌شود که در برخی از مواقع گوشت اضافی و برجستگی به خصوص در ناحیه پشت و بازو‌ها در افرادی که مستعد ابتلا به کِلوئید یا گوشت اضافی هستند، ایجاد می‌کند.

گستری با بیان اینکه آکنه در ناحیه پشت در مردان از شیوع بیشتری برخوردار است، اظهار کرد: در ناحیه پشت و بازو‌ها اِسکار به صورت برجستگی‌هایی بوده که در واقع درمان آن‌ها سخت و با افزایش بافت کلاژن و فیبروز پوست همراه است.

وی افزود: در مواقعی که آکنه فرم ملایم تا متوسط دارد توسط پزشک محلول‌های آنتی بیوتیک موضعی یا دارو‌هایی تجویز می‌شوند که تراکم پروپیونی باکتر (propioni bacter) (باکتری موثر در مکانیزم آکنه) را در سطح پوست کاهش می‌دهد. همچنین گروهی دیگر از این دارو‌ها ترشح غدد چربی در سطح پوست را کاهش می‌دهند.

این متخصص پوست و مو دارو‌های ضد آکنه را شامل دارو‌های موضعی محلول‌های الکلی، کِرِم‌های لایه بردار یا ضد جوش با مکانیزم‌های مختلف دانست و عنوان کرد: در مواقعی که آکنه دارای شدت متوسط و شدید است دارو‌های خوراکی نیز توسط پزشک تجویز می‌شود. از جمله دارو‌های موثر روی باکتری جوش می‌توان به «تترا سایکلین» یا «داکسی سایکلین» اشاره کرد.

گستری تاکید کرد: آکنه با افزایش سن بیمار خود به خود بهبود پیدا می‌کند، ولی جای جوش‌ها باقی می‌ماند؛ بنابراین بیمار ناگزیر است که برای از بین بردن اِسکار از لیزر و درمان‌های پیچیده‌ای استفاده کند و این درمان‌ها در بهترین شرایط تنها ۶۰ تا ۷۰ درصد میزان موفقیت دارد.

وی تصریح کرد: جوش‌ها به خاطر تغییر فرمی که در روی پوست ایجاد می‌کنند به خصوص در افراد جوان آزار دهنده هستند. درمان در جهت این است که فرد چنین جوش‌هایی نزند حتی اگر بیمار جوش هایش را دستکاری نکند در موارد شدید که ضایعات نواحی عمقی پوست را درگیر می‌کنند حتی بدون دستکاری این جای جوش باقی می‌ماند.

این متخصص پوست و مو گفت: در سال‌های اخیر برای درمان فرم‌های شدید آکنه از قرص‌های «ایزوترتینوئین» با نام تجاری آکوتان استفاده می‌شود. این قرص از ترکیبات ویتامین A خوراکی است.

گستری بیان کرد: قرص «ایزوترتینوئین» عوارض قابل توجهی دارد، ولی تحت نظر پزشک این عوارض قابل کنترل بوده و از ایجاد اِسکار جلوگیری می‌کند. در شروع درمان بیمار آزمایش می‌دهد و سپس هر ۲ ماه یکبار این آزمایش تکرار می‌شود.

وی عنوان کرد: از عوارض قرص آکوتان می‌توان به افزایش چربی خون یا اختلال در آنزیم‌های کبدی اشاره کرد. مردان جوانی که در ناحیه پشت و بازو دارای جوش‌های زیاد هستند و نمی‌توان برای درمان آن‌ها از دارو‌های موضعی استفاده کرد در این مواقع از دارو‌های آنتی بیوتیک خوراکی یا آکوتان کمک گرفته می‌شود.

این متخصص پوست و مو اظهار کرد: در برخی اوقات افراد به علت مصرف کِرِم‌های آرایشی دچار آکنه می‌شوند. در نتیجه اشخاص باید از لوازم آرایشی فاقد چربی استفاده کنند. همچنین احتمال بروز جوش در کسانی که با روغن و مواد نفتی سر و کار دارند، زیاد است.

گستری یادآور شد: مصرف دارو‌های کورتون خوراکی یا تزریقی در طولانی مدت، دارو‌های هورمونی که برخی از افراد در باشگاه‌های بدنسازی مصرف می‌کنند و قرص‌های ضد سل نیز می‌تواند سبب پیدایش جوش در افراد شود.


منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۷۲۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی

مینا کاویانی، با اشاره به مواد مغذی موجود در شلغم، گفت: شلغم در دسته سبزی‌های بسیار کم‌کالری قرار دارد و هر ۱۰۰ گرم آن حدود ۲۸ کیلوکالری انرژی دارد. همچنین منبع خوبی از فیبر غذایی است (حدود ۸/۱ گرم در هر ۱۰۰ گرم) و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش مؤثر است.

به گزارش سرگرمی روز، مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، ویتامین C را از دیگر مواد مغذی موجود در شلغم نام برد که جزو ویتامین‌های محلول در آب است و با خاصیت آنتی‌اکسیدانی نقش مهمی در از بین بردن عوامل زمینه‌ساز بیماری‌هایی مانند سرطان دارد. این ویتامین ضمن کاهش التهاب، باعث تقویت ایمنی بدن نیز می‌شود.

به گفته کاویانی، هر ۱۰۰ گرم شلغم حدود ۲۱ میلی‌گرم ویتامین C دارد که می‌تواند تقریباً یک سوم نیاز روزانه بدن فرد را تأمین کند.

وی خاطرنشان کرد: شلغم فاقد هرگونه چربی مضر مانند کلسترول و اسیدهای چرب ترانس است و همچنین مقداری ویتامین‌های گروه B مانند اسید فولیک را دارا است.

کاویانی با اشاره به مواد معدنی موجود در این سبزی گفت: شلغم حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و سدیم و منیزیوم است. در هر ۱۰۰ گرم از این سبزی ریشه‌ای ۳۰ میلی‌گرم کلسیم و ۱۹۱ میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد که می‌تواند بخشی از نیازهای روزانه افراد را تأمین کند.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه همچنین شلغم را دارای ترکیبات شیمیایی عنوان کرد که دارای خاصیت ضدالتهابی و ضد میکروبی است و رشد باکتری‌ها را مهار می‌کند و به همین دلیل است که از دیرباز در فصل زمستان و ماه‌های سرد سال از شلغم پخته به منظور تسکین علائم عفونت‌های تنفسی، سرماخوردگی، سینوزیت (التهاب در حفره‌های سینوسی اطراف بینی)، بهبود سرفه و گرفتگی صدا استفاده می‌شده است.

کاویانی خاطرنشان کرد: برگ‌های سبز شلغم نیز از ارزش غذایی زیادی برخوردار هستند. به این معنی که برگ‌های سبز شلغم سرشار از ویتامین‌های K،C، اسید فولیک و بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) هستند.

به گفته وی، ریشه و برگ‌های سبز شلغم حاوی مقدار کمی اسید اگزالیک هستند (۲۱/۰ گرم در هر ۱۰۰ گرم) که این ماده طبیعی در بعضی سبزی‌های متعلق به خانواده براسیکا (کلمیان) یافت می‌شود.

کاویانی با اشاره به اینکه اسیداگزالیک قابلیت تبدیل‌شدن به بلور و ایجاد سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری را دارد، تاکید کرد: افراد دارای کلیه سنگ‌ساز باید با احتیاط بیشتری شلغم را مصرف کنند. به این افراد توصیه می‌شود همراه با مصرف این سبزی‌ها مقدار کافی آب سالم بنوشند تا با افزایش حجم طبیعی ادرار سبب کاهش خطر ابتلاء به سنگ کلیه شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • علت فوت پزشک متخصص در جهرم چه بود؟
  • این داروها عامل میگرن هستند
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس چه بود؟
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس در دست بررسی است
  • همه چیز درباره روغن جادویی سی بی دی
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • ابلاغ تعرفه‌های جدید پزشکی
  • ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش