Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، مسلم خانی اظهار کرد: یکی از اقداماتی که مجلس می‌تواند در سریع‌ترین زمان ممکن به انجام برساند، این است که دولت را مکلف کند در ماه‌های آغازین استقرار دولت دوازدهم، این چهار قانون را به طور همزمان در قالب یک بسته اجرایی به مجلس ارائه کند.

وی ادامه داد: تردیدی نیست که قانون تامین اجتماعی، قانون کار، بیمه بیکاری و کار شایسته در کنار هم می‌توانند مجموعه به هم پیوسته و کاملی را در حوزه مدیریت نظام روابط کار ایجاد کنند و آرامشی را برای کارگر و کارفرما به وجود آورند که به بهبود فضای کسب و کار و ارتقای نظام تامین اجتماعی و بیمه بیکاری منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس عالی بازار کار تاکید کرد: چند سال است که سازمان جهانی کار به تمام کشورهای عضو این سازمان اعلام می‌کند که در حالت حداقلی سند کار شایسته و در حالت حداکثری قانون کار شایسته را تنظیم و تدوین کنند و لذا انتظار این است که ما هم بتوانیم در سریع‌ترین زمان ممکن به این هدف دست پیدا کنیم.

به اعتقاد خانی در صورت تصویب سند کار شایسته و تدوین بسته کاملی از قوانین موجود در حوزه روابط کار، چنانچه کارفرما به هر دلیلی از نیروی کار رضایت نداشته باشد یا او را اخراج کند، براساس قانون تامین اجتماعی از حمایتهای لازم برخوردار می‌شود و به موجب قانون بیمه بیکاری تا یافتن شغل بعدی تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: اولین مساله در کار شایسته ارتقای گفت‌وگوهای نظامات و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی به عنوان دو بازوی مهمی است که بازار کار را مدیریت و راهبری می‌کنند. در کار شایسته بر کرامت انسانی و جایگاه کارگر و کارفرما به عنوان دو عامل نقش آفرین در تولید تاکید فراوانی شده است لذا در کار شایسته ارتقایافته تفکر جامعه بین المللی در حوزه مدیریت و روابط کار را دنبال می‌کنیم.

مشاور ارشد کارآفرینی و کسب و کار، تعامل سه جانبه دولت با شرکای اجتماعی را از دیگر عوامل مورد تاکید در سند کار شایسته عنوان کرد و گفت: در قالب این تعامل سه جانبه کارگران و کارفرمایانی که در سندیکاها، تشکل‌ها و انجمن‌های صنفی هستند به عنوان نمایندگان راستین جامعه کارگری و کارفرمایی شناخته می‌شوند. قانون کار شایسته به شدت بر واقعی و دموکراتیک بودن مسیرهای انتخاب نمایندگان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی تاکید دارد که برون داد آن در افزایش قدرت چانه‌زنی کارگران و کارفرمایان نمایان می‌شود.

وی با بیان اینکه قانون کار شایسته پایبندی به مقاوله‌نامه‌ها و تفاهم‌نامه‌ها، توصیه‌نامه‌ها و قطعنامه‌های بین المللی در حوزه روابط کار و روابط بین المللی است، اظهار کرد: یعنی اگر ما این سند را پذیرفتیم و قانون کار شایسته را در مجلس تصویب کردیم باید به تمام مقررات و قوانین و توصیه‌نامه‌های سازمان جهانی کار نظیر منع کار کودک پایبند باشیم.

خانی در عین حال از مزد شایسته به عنوان کلید واژه قانون کار شایسته نام برد و افزود: مساله بعدی در کار شایسته نظام جبران خدمت است. در قانون کار شایسته کلید واژه مهمی داریم و آن مزد شایسته در برابر کار شایسته است. نظام حداقل دستمزد و ارتقای جایگاه منزلت کارگران حقوق بگیر و موضوع حداقل مزد متناسب با حداقل معیشت در قانون کار مورد تاکید است و نمی‌توانیم حداقل مزد را پایین‌تر از خط فقر ببینیم لذا یکی از چالشهایی که در موضوع کار شایسته داریم بحث دستمزدها است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: اگر قانون کار شایسته را در کشور به تصویب برسانیم عملا درحوزه نظام دستمزدها و روابط کارگری و کارفرمایی، سندیکاها و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و پایبندی به مقاوله‌نامه‌ها و قراردادهای بین المللی، تعهدات جهانی را پذیرش کرده‌ایم.

خانی با اشاره به بالا بودن فاصله بین حداقل دستمزد و خط فقر در کشور، افزود: این امر می‌تواند به مسایل مختلفی از جمله بزه‌های اجتماعی و پدیده چند شغله بودن منجر شود. در حالی که اغلب نیروهای کار به عنوان شاغل فقیر محسوب می‌شوند، هزینه‌ بالای زندگی در کلان‌ شهرها موجب شده تا جمع درآمدهای آنها از مجموع هزینه‌ها کمتر باشد.

او تاکید کرد: در نظام روابط کار ایران، موضوع حداقل دستمزدها یکی از پاشنه آشیلهای مهمی است که در برخی موارد موجب می‌شود نتوانیم به بهره‌وری، انضباط نیروی کار، اثربخشی بنگاه‌های کسب و کار و وجدان کاری دست یابیم اما نظام دستمزدها در قانون کار شایسته، جامع‌تر از ماده ۴۱ قانون کار است.

کارشناس عالی بازار کار خاطرنشان کرد: وقتی رقم دستمزد ۹۰۰ هزار تومان و عدد خط فقر دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است این اختلاف فاحش، شکاف گزنده‌ای است که ما را وادار به سکوت در موضوع بهره‌وری می‌کند. در چنین شرایطی یک سوم نیروی کار ایرانی به مشاغل دوم و سوم روی می‌آورند تا کسر معاش خود را جبران کنند اما عملا فرصتهای شغلی برای بیکاران واقعی از بین می‌رود و فرصتهای شغلی دیگر در اختیار شاغلان موجود قرار می‌گیرد.

این استاد دانشگاه در پایان اظهار کرد: از برنامه سوم توسعه به بعد دولتها مکلف شده‌اند در سال اول برنامه قانون کار شایسته را ارائه بدهند ولی اگر قرار به این کار باشد، باید اصلاحات جدی‌ در قوانین کار و تامین اجتماعی و بیمه بیکاری صورت دهیم لذا تاکید من این است که دولت یک بسته جامع و کامل از قانون کار و تامین اجتماعی، ‌بیمه بیکاری و کار شایسته را به مجلس ارائه کند تا یک مجموعه به هم پیوسته تصویب شود و اگر دولت تمایلی به این کار نداشت مجلس آن را از دولت مطالبه کند.


انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۷۳۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است

به گزارش خبرنگار حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، ماموستا جلال مرادی در خطبه های نماز جمعه این هفته شهرستان دیواندره ضمن دعوت به تقوا و پرهیزگاری و آرزوی صحت و سلامتی برای مقام معظم رهبری و تسلیت سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)؛ اظهار داشت:  عالم (معلم) باید علم خود را به دیگران بیاموزد، زیرا علم رزقی است که خداوند بدو عطا کرده و از او انفاق آن را خواسته است. «و مما رزقناهم ینفقون» (بقره 3) .
 
وی با بیان اینکه معلم مثل شمع می سوزد تا اطرافش را روشن کند؛ تصریح کرد: معلم همچون انبیاء الهی هدایتگر و هدایت می کنند، لذا معلم چراغ هدایت است و همین افتخار برای معلم بس که اگر تا قیامت بدان مباهات کند که برازنده اوست.
 
ماموستا مرادی عنوان کرد: خداوند متعال می فرماید: خلق الانسان، علمه البیان (سوره الرحمن آیه های 3 و4 ) انسان را بیافرید و به او آموخت، بنابر این آیه شریفه خداوند خود را معلم انسانها و جهان هستی می داند و این خود نشانگر عظمت و شکوه مقام معلم در قاموس هستی است.
 
 امام جمعه دیواندره افزود: در مورد آداب متعلم و دانش آموز گفت: از جمله حقوق مهم اجتماعی که باید والدین و مربیان به آن توجه داشته باشند حق معلم است؛ کسی که عهده دار آموزش و تربیت کودک می باشد، شایسته است که همواره بر رعایت احترام معلم و بزرگداشت او تأکید کنند و آن را به کودک تذکر دهد، تا کودکان، تربیت اجتماعی مناسب بر مبنای رعایت آداب اجتماعی در مقابل کسانی داشته باشند که بر گردن آنها حق تعلیم و تربیت و راهنمایی دارند، خصوصاً معلمینی که به صفت نیکی و تقوی و مکارم اخلاقی آراسته هستند.
 
وی خاطرنشان کرد: مربی و معلم همه بشریت بخصوص امت اسلام حضرت محمد (ص) سفارش های ارزشمند و رهنمودهای بسیار سودمندی در ارتباط با بزرگداشت علما و احترام به معلمین به امت خویش تقدیم کرده اند تا به مردم بیاموزند که فضیلت و ارزش معلم چیست؟ و کسی که از علم و دانش آنان بهره می گیرد چه وظیفه ای در مقابلشان دارد و چگونه ادب شاگرد بودن را رعایت نماید؟
 
امام جمعه دیواندره در پایان خصوصیات معلم در تراز انقلاب را اخلاص برای الله تعالی، الگو بودن مطابقت گفتار و کردار، تواضع و فروتنی، حسن سلوک و شجاعت برشمرد و گفت: معلم باید به آنچه از آداب و اخلاق و دیگر امور به شاگردان تعلیم می دهد، عمل نماید.
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است
  • نامگذاری روزی به نام یک شهر برای اولین بار در شیراز انجام شد
  • خبر مهم از قانون کار و قرارداد کارگران/ وزیر کار: اصلاح قانون کار و دائمی شدن قرارداد کارگران در نوبت رسیدگی هیات دولت است
  • توسعه تعریف «یهودستیزی» در آمریکا چه خطراتی دارد؟
  • مترو حرم مطهرشاهچراغ (ع) مورد توجه مسئولان شهری باشد
  • دولت مسائل کشور را با کمک و حمایت از دانشگاهیان حل می‌کند
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی / مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • پیشنهاد اصلاح موادی از قانون کار برای حمایت از کارگران