Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@13:14:04 GMT

«برگزیت» و راه پر پیچ و خم جدایی انگلیس

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۷۴۴۴۷

«برگزیت» و راه پر پیچ و خم جدایی انگلیس

به گزارش گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا، با رفراندوم سال گذشته (تیرماه 95/ جولای 2016) بریتانیا تحت عنوان برگزیت چهره این قاره و ترکیب اعضای اتحادیه اروپا تغییر یافته و پس از پیمودن کامل روند جدایی، شاهد دگرگونی هایی در نقش و بازیگری دولت های اروپایی خواهیم بود.
در این همه پرسی تاریخی مردم بریتانیا شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز، ایرلند شمالی در مجموع با 51.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

9 درصد آرا در مقابل 48.1 درصد تصمیمی بزرگ گرفتند و آن تصمیم به خارج شدن از اتحادیه ای بود که در طول دهه ها در آن عضویت داشتند.

** راه دشوار خروج
با انتشار نتایج همه پرسی دیگر کار از تبلیغات و تشویق مردم به ماندن در اتحادیه گذشته بود و سران لندن باید در راستای اجرای خواست شهروندان خود وارد عمل می شدند؛ روندی که در ابتدا دشوار به نظر نمی رسید و پس از مدتی سختی راه نمایان شد.
در همان ابتدا تصور بر آن بود که بر پایه ماده 50 پیمان لیسبون، بریتانیا در دو سال آتی روند خروج از اتحادیه اروپا را کامل خواهد کرد چرا که این ماده، دولت هایی که قصد خروج از اتحادیه را دارند ملزم به انجام اقدامات مشخص شده می کند.
این ماده به کشورهای متقاضی خروج، دست کم دو سال مهلت داده تا چگونگی انجام این امر، نحوه عقد قرارداد با دیگر کشورهای عضو اتحادیه، چگونگی دسترسی به بازار مشترک و تردد شهروندان کشورها و همچنین وضعیت افرادی را که در کشورهای دیگر زندگی و کار می‌کنند، تدوین کنند؛ اقداماتی که یکطرفه قابل تحقق نیست و به تصویب مجموعه 27 عضوی اتحادیه نیازمند است.
پرسشی که در این میان به ذهن می رسد این است که آیا در این مدت تعیین شده، بریتانیا قادر به انجام تعهدات خود در قبال اتحادیه و در نهایت خروج از آن خواهد بود؟
هر چند مراحل جدایی بریتانیا به کندی به پیش می رود و تاکنون نشست های زیادی در این ارتباط برگزار نشده اما تکلیف اتحادیه از همان روزهای نخست برگزیت تعیین شد و سران بروکسل چند روز پس از رفراندوم، نشست های خود را بدون حضور مقامات لندن آغاز کرده و ادامه داده اند. این موضوع نشان می دهد سران بروکسل برای اداره اتحادیه بدون بریتانیا برنامه های جدی دارند.
گزارش ها حاکی از آن است که نخستین دور از گفت وگوهای جدایی بریتانیا از اتحادیه تا پایان سال 2017 به طول خواهد انجامید و در این مدت به شرایط خروج، بدهی بریتانیا به اتحادیه و تعیین تکلیف نزدیک به سه مسلیون شهروند اتحادیه در بریتانیا و بالعکس یک میلیون بریتانیایی در اتحادیه پرداخته خواهد شد و تعریف روابط آتی بریتانیا و اتحادیه در مرحله بعدی گفت وگوها قرار می گیرد.

** چالش های سیاسی انگلیس و راه دشوار جدایی
وعده «دیوید کامرون» نخست وزیر سابق انگلیس مبنی بر به رای گذاشتن موضوع ماندن یا رفتن از اتحایه اروپا به قمار بزرگی شبیه بود که سرانجام خوشایندی برای محافظه کاران به همراه نداشت. اجبار در عمل به وعده، برآورد نادرست از نظرسنجی ها و امید به تشویق مردم برای رای آری به ماندن در اتحادیه از جمله مسائلی بود که کامرون را به برگزاری همه پرسی واداشت.
همچنین او پیشتر برای باقی ماندن در اتحادیه توانسته بود امتیازهای ویژه ای را از دیگر کشورهای عضو بگیرد. همه این تلاش ها اما در همه پرسی تیرماه پارسال بی نتیجه گی خود را آشکار کرد و نزدیک به 52 درصد آرا به نفع برگزیت به صندوق های رای ریخته شد و در نتیجه کامرون چاره ای جر کناره گیری نداشت.
پس از کامرون بار این مسوولیت بزرگ بر دوش «ترزا می» نخست وزیر کنونی انگلیس گذاشته شد. خانم می که پیشتر از گروه و حامیان ماندن در اتحادیه بود با تغییر رویه پرچمدار اجرای روند جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا شد اما او هم مثل کامرون به قمار بزرگی روی آورد؛ ریسکی بسیار سطحی و ساده اندیشانه که محافظه کاران را به لبه پرتگاه کشاند.
ترزا می برای این که بتواند پیشبرد برگزیت را تسریع و تسهیل نماید دست به برگزاری زودهنگام انتخابات پارلمانی در این کشور زد تا شاید در این مسیر حمایت قاطع پارلمان را کسب کند.
با وجود این که در پارلمان 650 نفری بریتانیا، محافظه کاران بیش از نصف کرسی ها یعنی 330 کرسی را در اختیار داشتند اما با برگزاری انتخابات زودهنگام 12 کرسی خود و به عبارتی دیگر اکثریت را از دست دادند.
این در حالی است که پیش از انتخابات پارلمانی، برخی نظرسنجی ها از کسب 382 کرسی برای محافظه کاران حکایت می کرد و یکی از دلایل نخست وزیر این کشور برای برپایی انتخابات زودهنگام بود. حال خانم می چاره ای جز ائتلاف ندارد و حزب وی به سمت ائتلاف با حزب دموکراتیک وحدت گرای ایرلند شمالی کشیده شده اند؛ حزبی که در برخی مسائل همچون در مساله خروج از اتحادیه اروپا نگاهی همسو با محافظه کاران ندارد.
نکته دیگر این که برنده این دور از انتخابات زودهنگام، حزب کارگر به رهبری «جرمی کوربین» بود که توانست 28 کرسی دیگر نیز به دست آورد. بی تردید تقویت حزب کارگر به عنوان رقیب اصلی محافظه کاران، کار را برای ترزا می و دولت او دشوار خواهد ساخت.
شکست نخست وزیر تازه وارد انگلیس در این بازی (برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام) حتی می تواند با هزینه کناره گیری زیر فشار حزب متبوع او همراه باشد. ضمن این که وجود چنین چالش های سیاسی در انگلیس، آینده برگزیت را در هاله ای از ابهام فرو برده و این پرسش را ایجاد کرده است که آیا تا مارس 2019 و پایان مهلت اجرای برگزیت، بریتانیا قادر به خروج از اتحادیه اروپا خواهد بود یا خیر؟

پژوهشم**1969**1601**خبرنگار: حسن شکوهی نسب **انتشاردهنده : شهناز حسنی
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شوید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۷۴۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسبقیان خطاب به دوومیدانی‌کاران: عملکرد شما را تحت نظر داریم

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی فدارسیون دوومیدانی، سید محمد شروین اسبقیان معاون ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان امروز(دوشنبه) باحضور در فدراسیون دوومیدانی با قهرمانان و ملی پوشان این رشته ورزشی که شانس کسب سهمیه المپیک را دارند دیدار و گفت‌وگو کرد.

بر همین اساس در این دیدار که حسین مطیعی سرپرست فدراسیون دو و میدانی نیز حضور داشت، معاون ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان ضمن آشنایی با ملی پوشان دو و میدانی از نزدیک در جریان میزان آمادگی و آخرین اقدامات آنها در راستای رسیدن به سهمیه المپیک پاریس قرار گرفت.

وی همچنین، خطاب به ورزشکاران اظهار داشت: عملکرد شمارا قطعا تحت نظر داریم و در مسابقات قهرمانی کشور که طی ماه آینده برگزار خواهد شد حضور خواهم یافت تا کاملا در جریان میزان آمادگی و امورات فنی شما عزیزان قرار بگیرم.

در ابتدای این نشست نیز حسین مطیعی در سخنانی به اقدامات صورت پذیرفته در فدراسیون دوومیدانی به منظور ایجاد بهترین شرایط و امکانات در راستای کسب سهمیه المپیک پاریس توسط ورزشکاران ورزش پایه و مادر پرداخت.

گفتنی است در این دیدار، حسن تفتیان،مهدی صابری،مهدی پیرجهان، حمیده اسماعیل نژاد و همچنین نازنین فاطمه عیدیان و مهدی هفت چشمه که به تازگی موفق به کسب مدال در مسابقات جوانان قهرمانی آسیا شده اند حضور داشتند.

کد خبر 6092213

دیگر خبرها

  • ناکامی متا در مقابله با اطلاعات نادرست پیش از انتخابات
  • درخشش فرنگی‌کاران نوجوان خوزستانی در مسابقات بین‌المللی
  • تورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتی
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن
  • لندن و تجهیز اوکراین برای جنگ بهاره پیش از انتخابات انگلیس
  • تحقیقات اتحادیه اروپا از متا بر سر کنترل اطلاعات غلط
  • اسبقیان خطاب به دوومیدانی‌کاران: عملکرد شما را تحت نظر داریم
  • بوتسوانا درخواست انگلیس برای توافق ضد مهاجرتی را رد کرد
  • مراسم تجلیل از باستانی کاران اسدآباد
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل هجوم مهاجران به ایرلند