Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، مهدی ارگانی، همایون اسعدیان، کامبوزیا پرتوی، فریدون عموزاده خلیلی و مهدی سجاده‌چی به عنوان داوران بخش فیلمنامه‌های تألیفی گروه حرفه‌ای هفتمین مسابقه فیلمنامه‌نویسی سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان انتخاب شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


*مهدی ارگانی

متولد 1332 در خرمشهر است. مهدی ارگانی در سال 1358 به عضویت شورای طرح و برنامه سیمای جمهوری اسلامی ایران درآمد و به عنوان مسئول واحد بررسی آثار ادبی كودكان و نوجوانان مشغول كار شد. همزمان مدیریت انتشارات كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان را به عهده گرفت. در سال 1362 به عضویت شورای فرهنگی بنیاد فارابی و شورای تصویب فیلمنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درآمد در همین زمان مدیر شبكه دو سیمای جمهوری اسلامی شد.


*همایون اسعدیان

متولد 1337 در اصفهان و فارغ‌التحصیل سینما از دانشكده هنرهای دراماتیك است. او فعالیت هنری را سال آغاز كرد و فعالیت در سینمای حرفه‌ای را از سال 1365 با فیلم «دبیرستان» به عنوان عكاس تجربه و نخستین فیلم خود «نیش» را در سال ۱۳۷۳ کارگردانی کرد. فیلم «طلا و مس» در کارنامه فیلمسازی او است. «بوسیدن روی ماه» دیگر فیلم تاثیرگذار اسعدیان است که سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری را در سی‌امین دوره جشنواره فیلم فجر دریافت کرد. اسعدیان در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر با فیلم «یک روز بخصوص» حضور داشت. او عضویت در شورای پروانه ساخت و دبیری هفدهمین جشن خانه سینما را در کارنامه کاری خود دارد.


*کامبوزیا پرتوی

متولد 1334 در رشت است. نخستین فیلم بلند داستانی‌اش را با نام «عینک» برای شبکه دوم سیما ساخت و کارگردانی در سینمای حرفه‌ای را با فیلم«ماهی» تجربه کرد. از آثار به یادماندنی او در زمینه کارگردانی می‌توان به فیلم‌های«ماهی»، «گلنار»، «بازی بزرگان»، «کافه ترانزیت»، «پرده» و «کامیون» اشاره کرد.

او برای ساخت فیلم«ماهی» جایزه بهترین فیلم جشنواره فیلم جیفونی ایتالیا و جایزه یونیسف از جشنواره فیلم برلین و جایزه بهترین فیلم جشنواره فیلم آدلاید استرالیا را به دست آورد و برای كارگردانی«كافه ترانزیت» جایزه جشنواره بین‌المللی فیلم ماردل پلاتا و جایزه فیپرشی جشنواره بین‌المللی فیلم داکا دریافت کرد و نامزد هوگو طلایی جشنواره بین‌المللی فیلم شیکاگو، نامزد جایزه بالن طلایی جشنواره سه قاره در سال ۲۰۰۵ شد. او در جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه برای فیلمنامه «كافه ترانزیت»و فیلم «من ترانه ۱۵ سال دارم» به کارگردانی رسول صدر عاملی در سال ۱۳۸۰ در بیستمین جشنواره فیلم فجر و برای سومین بار هم این جایزه را برای فیلمنامه فیلم«فراری» ساخته علیرضا داوودنژاد در جشنواره سی‌وپنجم فیلم فجر دریافت کرد. پرتوی همچنین جایزه بهترین فیلمنامه از جشن خانه سینما را برای فیلم‌های «قطعه ناتمام» ساخته مازیار میری و «كافه ترانزیت» از آن خود کرده است. او نویسنده سریال«گل پامچال» و نویسنده طرح اولیه فیلم «گروهبان» بوده است و در فیلم‌هایی مثل «آدم» ساخته عبدالرضا کاهانی، «شبانه‌روز»به کارگردانی کیوان علیمحمدی و امید بنکدار و «پنج ستاره» به کارگردانی مهشید افشارزاده مشاور کارگردان و در فیلم‌هایی مثل «شب یلدا» ساخته کیومرث پوراحمد، «سه زن» ساخته منیژه حکمت و «یک شب» و«سوت پایان» به کارگردانی نیکی کریمی مشاور فیلمنامه‌ بوده است. وی همچنین نویسندگی فیلمنامه فیلم‌های دیگری همچون «شیرک» ساخته داریوش مهرجویی، «دایره»، «شب» و «خیابانهای آرام» را بر عهده داشته است. پرتوی در ساخت «خانه دوست کجاست» و در نوشتن فیلمنامه «ایستگاه متروک» با عباس کیارستمی همکاری داشت.


*فریدون عموزاده خلیلی

متولد 1338 در سمنان و دارای نشان درجه یک هنر است. تأسیس و راه‌اندازی نشریات آفتابگردان، دوچرخه، بچه‌های زمین، آفتاب امروز، سیب، پندار و چلچراغ تداوم فعالیت های مطبوعاتی عموزاده خلیلی است. دبیری شورای ادبیات حوزه هنری، مدیریت واحد کودک و نوجوان حوزه هنری و مسئول کتاب‌های سوره بچه‌های مسجد، دبیری جشنواره‌های مختلف از جمله جشن ترانه، جشن سبز(كنفرانس زیست محیطی برای كودكان) و جشن چله‌های چلچراغ، دبیری نخستین كنفرانس بین‌المللی ادبیات كودك با عنوان «جهان كودكان، جهان قدسی از جمله فعالیت‌های فرهنگی هنری اوست.

عموزاده خلیلی نویسنده بیش از 30 عنوان کتاب داستان و رمان برای كودكان و نوجوانان همچون «سفر چشمه کوچک»، «روزهای امتحان»، «سه ماه تعطیلی»، «شمشیر کهنه»، «فریاد کوهستان»، «قصه‌های انقلاب»،«دوچرخه آقاجان»، «آن سوی صنوبرها»، «آن شب که بی‌بی مهمان ما بود»، «هیزم»، «دو خرمای نارس»، «حقه‌های سینمایی بابام»، «کلاغ‌های بلوار ساعت»، «پروفسور و ژنرال»، «زرد مشکی و ...» در مطبوعات بوده است. وی معاونت فرهنگی و سازماندهی سازمان ملی جوانان، عضویت، تاسیس و ریاست هیئت مدیره دفتر ادبیات كودك و نوجوان، عضویت، تاسیس و ریاست هئیت مدیره سه دوره انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، عضویت هئیت امنای کتابخانه‌های عمومی کشور و مدیریت واحد کودک و نوجوان مرکز بین‌المللی گفت‌‌وگوی تمدن‌ها را در کارنامه خود دارد.



*مهدی سجاده‌چی

متولد 1340 در تهران است. او فیلمنامه‌نویسی در سینما را از سال 1368 با «پاتال و آرزوهای كوچك»، آغاز كرد. وی فیلمنامه فیلم‌های «پاتال و آرزوهای كوچك»، «دمرل»، «مرد نامرئی»، «هفت سنگ» و «قاعده بازی»، «روز سوم» و «سوفی و دیوانه» را نوشته و فیلمنامه دو فیلم «گام‌های شیدایی» و تراژدی را بازنویسی کرده است. سجاده‌چی همچنین در سه فیلم «هبوط» ساخته احمدرضا معتمدی و «برج مینو» و «آژانس شیشه‌ای» ابراهیم حاتمی‌کیا به عنوان مشاور فیلمنامه حضور داشته است.

سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان از 9 تا 15 تیر در شهر اصفهان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۷۵۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد

مستند «ایساتیس» به کارگردانی علیرضا دهقان و تهیه‌کنندگی راحیل صحرایی و علیرضا دهقان بعد از موفقیت در جشنواره‌های داخلی و خارجی از زمستان ۱۴۰۲ در سینماهای منتخب گروه سینمایی هنر و تجربه در تهران و شهرستان‌ها به اکران عمومی درآمد و بر اساس آمار سامانه فروش فیلم‌های سینمای ایران «سمفا»، با بیش از ده هزار مخاطب اکنون عنوان پرمخاطب‌ترین فیلم این گروه را از آن خود کرده و رضایت مخاطبان و منتقدان را همراه دارد.

«مسعود فروتن» این فیلم را با فیلم «باد صبا» مقایسه کرد و کارگردانی این فیلم را ستود. «دکتر اصغر دادبه» چهره ماندگار ادبیات و فلسفه محتوای مطرح شده از فیلم را از جمله موارد مهم در لیست نجات فرهنگ ایران در طول تاریخ دانستند. «دکتر جوادیان» رییس مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی به عنوان مرجع معتبر در موضوع روایت شده در فیلم از تحقیق این فیلم و مستندات آن اعلام رضایت کردند. «رضا صائمی» منتقد سینما و فعال فرهنگی در فصلنامه سینما حقیقت به بررسی نوع روایت فیلم پرداخته و به استفاده از المان‌های آب، باد، خاک و آتش برای روایت داستان اشاره کرده است و تلاش فیلمساز را در معرفی یک شهر توسط این فیلم را پلی برای معرفی جهان دانسته است. مجله فیلم در یادداشتی به ترکیب تیم سازنده فیلم اشاره کرده است و نویسنده، اعتبار، سابقه و تبحر این گروه و انتخاب صحیح کارگردان و تهیه‌کننده فیلم را از نکات مهم و قابل توجه این مستند دانسته است.

«ایساتیس» پیش از این در جشنواره سینماحقیقت و جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، جشنواره جهانی فیلم فجر و جشن مستقل سینمای مستند ایران به نمایش درآمده است و موفق به کسب جایزه ویژه دبیر جشنواره سینماحقیقت، تندیس بهترین مستند بلند در بخش بین‌الملل جشنواره شهر و تندیس موسیقی از جشن مستقل سینمای مستند شده است. این فیلم همچنین در جشنواره‌های خارجی از جمله جشنواره فیلم مستند مسکو، جشنواره اوشن سیتی امریکا، کازان روسیه، جشنواره سبز مونتنگرو، جشنواره مستند ازمیر و... شرکت کرده و جوایزی از جمله جایزه بهترین فیلم جشنواره اوشن سیتی، جایزه بهترین فیلم جشنواره مونته نگرو را کسب کرده است.

موفقیت مهم و ارزشمند این فیلم اکران موفق و پرمخاطب در شهرستان‌هاست که بعد از موفقیت مستندهایی مانند «در جستجوی فریده» به کارگردانی آزاده موسوی و کوروش عطایی، «کاپیتان من» به کارگردانی سیاوش صفاریان‌پور و همچنین فیلم‌های سینمایی «مقیمان ناکجا» به کارگردانی شهاب حسینی، «پوست» به کارگردانی بهمن و بهرام ارک و مجموعه فیلم‌های کوتاه «اتاق فرار»، «یک سانس چند رویا» و «فیلم کوتاه ژانر وحشت» نوید موفقیت و گسترش سینمای متفکر ایران را در سراسر کشور و برای مخاطبان گسترده‌ای در شهرهای مختلف به ارمغان می‌آورد.

امکان اکران برابر و عدالت در نمایش‌های سینمایی در تهران و استان‌ها باعث افزایش آمار مخاطبان فیلم‌های سینمای هنر و تجربه شده است که مانند نمونه‌های مشابه در سینمای جهان با وجود آمار کمتر مخاطب نسبت به سینمای بدنه وظیفه تأمین محتوا برای مخاطبان حرفه‌ای و علاقه‌مندان جدی سینما را دارد و در زمان اکران تمرکز بر تبلیغات گسترده و بازاریابی‌های رایج را ندارد.

داستان فیلم مستند «ایساتیس» به معرفی قنات‌ها و تاریخچه آن در استان یزد است و به این بهانه قسمت مهمی از تاریخ این استان کهن ایران را بازگو می‌کند و صدایی است شاعرانه و قصه‌گو که تا به حال ناشنیده مانده است. تدوین این فیلم توسط «بهمن کیارستمی» و «پویا پارسامقام» صورت گرفته و فیلمبرداری آن به عهده «مهدی آزادی» از فیلمبرداران نام آشنا و برنده جایزه معتبر و مهم «قورباغه طلایی» جشنواره کمرایمیج بوده است. داستان فیلم با صدای روان و آشنای «ابوالحسن تهامی‌نژاد»، «نصرالله مدقالچی»، «زهره شکوفنده» و «مریم شیرزاد» روایت می‌شود.

گروه سینمایی هنر و تجربه در سال‌های اخیر موفق به گسترش دامنه مخاطبان خود در سراسر ایران شده است. این گروه در حال حاضر دارای سانس‌های ثابت و مستمر در شهرستان‌هاست و کلیه فیلم‌های نمایش داده شده این گروه روزهای چهارشنبه به صورت متمرکز و در طی هفته به شکل تک سانس به نمایش در می‌آیند. همچنین تمام فیلم ها امکان اکران در سانس‌های ویژه و تک سانس در شهرهایی که توسط مخاطبین و علاقه‌مندان و عوامل فیلم و سینماها درخواست داده شود را خواهد داشت.

برای دسترسی به برنامه نمایش فیلم مستند ایساتیس و دیگر فیلم‌های هنر و تجربه و همچنین اطلاع از برنامه‌های جنبی به سایت این گروه به آدرس هنر و تجربه و صفحه‌های هنر و تجربه در شبکه‌های اجتماعی مراجعه کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد
  • معرفی هیأت داوران جشنواره تئاتر «بچه‌های مسجد»
  • تران آن هونگ رییس داوران جشنواره فیلم شانگهای ۲۰۲۴ شد
  • معرفی هیئت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • معرفی هیأت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • اعضای هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی منصوب شدند
  • داوران جشنواره کن معرفی شدند
  • گزارش تسنیم از اختتامیه جشنواره خلیج فارس در بندرعباس‌
  • هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه‌نویسی مشخص شدند
  • اعضای هیئت داوران جشنواره فیلم کن معرفی شدند