Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز، شاید در ماه مبارک رمضان خیار عضو جدا نشندی سفره شما باشد زیرا بسیاری از متخصصان تغذیه به دلیل ذخیره آب موجود در این گیاه، مصرف آن را به شدت توصیه می کنند. مطمئنا تا به حال شنیده اید که منشأ پیدایش خیار، کشور هند است و در حال حاضر از جمله بزرگترین ذخایر ژنتیکی خیار در جهان به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چین بیش از ۶۰ درصد خیار و خیار شور جهان را تولید می کند

امروزه بزرگترین تولیدکننده خیار در سطح جهان، کشور چین با بیش از ۶۰ درصد تولید جهانی خیار و خیار شور است و پس از آن کشور های ترکیه، روسیه، ایران و آمریکا قرار دارند. تولید سالانه خیار در سراسر جهان حدود ۴۲ میلیارد کیلوگرم برآورد شده است.

متخصصان معتقدند: ترکیبات شیمیایی خیار دارای مواد ازته و هیدروکربنه و مواد گوگردی و کمی چربی ، دارای املاحی از قبیل منگنز،کربنات کلسیم و سلولز است. در روغن دانه خیار که رنگ آن زرد روشن با طعمی شبیه به طعم روغن زیتون است ،اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید استئاریک، اسید پالمیتیک و اسیدهای اشباع نشده مانند اسید اولئیک و اسید لینولئیک وجود دارد.

میزان باقی مانده آلاینده با مدیریت صحیح کشاورز می تواند پایین‌تر باشد

در ایران خیار مصرف بالایی دارد،بیشترین محبوبیت این گیاه پر خاصیت در ترکیب سالادهی مختلف است واغلب اوقات بین مصرف خیار درختی وخیار بوته ای اختلاف نظر وجود دارد،گاهی افراد خیار درختی را بی فایده و دارای سموم شیمیایی می دانند.در این رابطه محسن عصار مشاور حوزه سلامت محصولات کشاورزی در سازمان حفظ نباتات و سازمان غذا و دارو در پاسخ به ایسکانیوز گفت:فرقی میان خیار درختی و بوته ای نیست چیزی که مهم است عملکرد ومدیریت کشاورزدر تولید این محصولات است که میزان استفاده از آلاینده ها(سموم و کودشیمیایی) و زمان مصرف آن را به درستی رعایت کنند و در چارچوب مدیریتی آفات یا مدیریت محصول کار کنند. در هر دو صورت میزان باقی مانده آلاینده با مدیریت صحیح کشاورز می تواند پایین‌تر باشد و هیچ تفاوتی ندارد چه خیار درختی باشد چه خیار بوته‌ای.

وی در پایان گفت:به دلیل تجمع سموم وآلاینده ها در پوست میوه بهتر آن است پوست خیار قبل از مصرف گرفته شود.

خبرنگار :سولماز ظریفی

704

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۸۲۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مدیریت مگس میوه در باغات مرکبات و سیاه ریشه

فرید بیگی سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به افزایش جمعیت و شکار مگس میوه مدیترانه‌ای در ایستگاه‌های ردیابی باغات سیاه ریشه و مرکبات به لزوم مدیریت این آفت در باغات مرکبات و سیاه ریشه تاکید کرد.

او افزود: برداشت سریع تمامی میوه‌های رسیده باقیمانده روی درخت بخصوص نارنج و پرتقال والنسیا موجود در باغات، خانه سراها، فضای سبز شهری و روستایی، مجتمع‌های تفریحی ساحلی و برداشت بموقع تمامی میوه‌های رسیده فصل بهار شامل ارقام هسته دار مانند هلو، شلیل، آلو، آلوچه، ازگیل ژاپنی برای جلوگیری از گسترش آلودگی به ارقام متوسط و دیررس هسته دار و دانه دار از روش‌های مهم مدیریت و مبارزه با این آفت است.

بیگی رعایت بهداشت کف باغ مانند حذف و از بین بردن علف‌های هرز داخل و حاشیه باغات، جمع آوری و دفن هرگونه میوه ریخته شده پای درختان در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک برای کاهش آلودگی، نصب تله‌های جلب کننده حاوی مایع سراتراپ، سراتینکس و سراتل به تعداد ۲۰ الی ۳۰ عدد تله در هر هکتار در مرحله اول در باغات سیاه ریشه یا باغات مختلط مرکبات و سیاه ریشه بویژه در باغات دارای سابقه آلودگی با هماهنگی و مشاوره با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی جهت از بین بردن جمعیت اول فصل آفت مگس مدیترانه‌ای و انجام طعمه پاشی با استفاده از پروتئین هیدرولیزات و حشره کش مالاتیون بصورت طعمه مسموم با قطرات درشت روی تنه و شاخ و برگ و علف‌های هرز زیر درختان بر اساس دستورالعمل و با مشاوره از کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی در صورت مشاهده شکار روزانه ۲ الی ۳ عدد مگس در روز در یک تله نصب شده را از دیگر روش‌های مدیریت و کنترل و مبارزه با آفت مگس میوه مدیترانه‌ای برشمرد.

او به باغداران و بهره برداران توصیه کرد برای کسب اطلاعات و راهنمایی‌های بیشتر به کارشناسان حفظ نباتات مستقر در مراکز جهاد کشاورزی شهرستان‌ها و کلینیک‌های گیاهپزشکی مراجعه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • ضرورت مدیریت مگس میوه در باغات مرکبات و سیاه ریشه
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران
  • توصیه های هواشناسی کشاورزی
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • غذای پزشکی تولید شد
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • انتقال آب از سد دز به سد کرخه در بارندگی اخیر
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است