Web Analytics Made Easy - Statcounter

فصل، فصل فروش هواپیماست. از قرارداد خرید ١٠٠ فروند ایرباس تا ٣٠ فروند بویینگ زمان زیادی نمی‌گذرد.

تقریبا ٦ ماه. هرچند در این ٦ ماه ٣ فروند ایرباس و ٤ فروند شاپرک ATR به ایران رسیده اما گویا قراردادهای تازه هنوز در راه است؛ این‌بار برای دیگر ایرلاین‌های هوایی ایران. شرکت‌کنندگان نمایشگاه هوایی پاریس این دومین بار است که شاهد خریدهای انبوه ایرلاین‌های ایرانی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دو قرارداد خریدی که ایرباس و بویینگ با دو ایرلاین بزرگ ایران بستند، حدود دوسال می‌گذرد. امسال هم نمایشگاه هوایی پاریس شاهد فروش‌های دیگری است. دیروز خبر رسید که قشم‌ایر یادداشت تفاهمی برای خرید ۱۰ فروند بویینگ ۷۳۷ MAX به امضا رسانده و قرار است که قرارداد نهایی تا اواسط مرداد امسال بین این شرکت و بویینگ امضا شود. البته آنطور که محمود شکرآبی مدیرعامل شرکت هواپیمایی قشم گفته، هدف‌گذاری برای خرید ۵ فروند بویینگ جوان ۸۰۰-۷۳۷ هم از دیگر برنامه‌های این ایرلاین است. او درباره درصد فاینانس در کشورها و معاملات خرید هواپیمای نو و کارکرده هم با بیان اینکه این نرخ از ۴ درصد تا ۹ درصد نوسان دارد، درباره اخذ مجوز اوفک گفته است که: «همه مجوزها از جمله مجوز اداره خزانه‌داری امریکا بر عهده فروشنده و از تعهدات او است و شرکت بویینگ واحدی برای معرفی و واگذاری هواپیماهای دسته دوم دنیا دارد که همان واحد فاینانسینگ این شرکت عهده‌دار تامین مالی آن نیز است.»

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از اعتماد ، دومین خبر دیگری که در آخرین روز هفته قبل منتشر شد، قرارداد خرید ٤٥ فروند هواپیمای ایرباس به شرکت ایران ایرتور بود. هواپیمایی زاگرس هم برای خرید ۲۸ فروند هواپیما با ایرباس به تفاهم رسید. به این ترتیب با این قراردادها شمار خریدهای ایران از ایرباس به ١٧٢ فروند رسید. مرضیه جعفرزاده، مدیر روابط عمومی ایران ایرتور از مذاکره فشرده ۱۸ ماهه این ایرلاین با مدیران ایرباس و توافق با آنها خبر داد و گفت: با بررسی‌های کارشناسی صورت گرفته در مجموع ۴۵ فروند از خانواده ۳۲۰ NEO شامل ایرباس ۳۱۸، ۳۱۹، ۳۲۰، ۳۲۱ با ظرفیت‌های متفاوت از ۱۰۰ تا ۲۴۰ صندلی خریداری شده که به مرور به ناوگان هواپیمایی ایران ایرتور اضافه می‌شوند. آنطور که جعفرزاده گفته، ارزش کلی این تفاهمنامه ۴/۵ میلیارد یورو است که در فرانسه و با حضور «فابریس برژیه» مدیرعامل ایرباس، «کریستوف موریه»، قائم‌مقام ارشد رییس قراردادهای ایرباس، «رضا موسوی»، مدیرعامل ایران ایرتور و «مجید شکاری»، رییس هیات‌مدیره به امضا رسیده است. این تفاهمنامه که در حاشیه نمایشگاه هوایی پاریس ۲۰۱۷ به امضا رسیده، طبق برآوردهای انجام گرفته این هواپیماهای جدید بین ١٠٠ تا ٢٤٠ صندلی وضعیت جابه‌جایی مسافر در هر برنامه پروازی را خواهند داشت. با اضافه شدن ٤٥ فروند هواپیمای جدید خریداری شده از سوی ایران ایرتور تعداد کل هواپیماهای برجامی مذاکره شده از سوی ایرلاین‌های ایرانی که به مرحله‌ امضای تفاهم یا قرارداد نهایی رسیده‌اند از مرز ٣٠٠ فروند عبور کرد.

زاگرس هم بویینگ خرید

تنها یک روز پس از نهایی شدن تفاهمنامه فروش ٤٥ فروند هواپیمای مسافرتی جدید از سوی ایرباس به ایران ایرتور، شرکت هواپیمایی زاگرس هم از نهایی شدن توافق خود با بویینگ برای خرید هواپیماهای جدید داد. طبق اعلام شرکت قشم‌ایر، این ایرلاین ایرانی موفق شده در جریان مذاکراتی که در طول هفته‌های گذشته با مقامات شرکت بویینگ داشته، به امضای یک تفاهمنامه جدید دست پیدا کند. بر این اساس دو طرف متعهد شده‌اند با پیگیری مقدمات لازم، شرایط را برای نهایی کردن قرارداد تا مرداد ماه امسال فراهم کنند. قشم ایر اعلام کرده این ١٠ فروند هواپیما از خانواده MAX- ٧٣٧ خواهد بود و در کنار آن مذاکراتی برای وارد کردن تعدادی بویینگ با سن کم نیز آغاز شده که در آینده شرایط قطعی آن مشخص خواهد شد. تامین مالی این هواپیماها مانند دیگر قراردادهای ایران از طریق فاینانس انجام خواهد شد و بویینگ خود تعهد کرده که موافقت‌های لازم از خزانه‌داری امریکا را اخذ کند. با نهایی شدن این قرار داد تعداد هواپیماهای بویینگ خریداری شده از سوی ایرلاین‌های ایرانی پس از برجام به ۱۵۰ فروند می‌رسد. پیش از این ایران‌ایر ۸۰ و آسمان ۶۰ فروند بویینگ را به سبد خرید خود اضافه کرده بودند. قرار است نخستین بویینگ ایران ایر در اردیبهشت سال آینده تحویل داده شود. هواپیماهایی که زاگرس سفارش خرید آنها را داده است شامل ٢٠ فروند هواپیمای ۳۲۰- A و هشت فروند ٣٣٠ -A است. ناوگان هواپیمایی زاگرس در حال حاضر دارای ۱۹ فروند هواپیما، شامل ۱۱ فروند ۳۲۰ Airbus و ۸ فروند ‌ام‌دی است. ایران ایرتور هم دارای ٥ فروند بویینگ MD با میانگین عمر ۲۴/۵ سال و دو فروند بویینگ با عمر۱۸/۵ سال است. این ایرلاین ایرانی مجموعا ٧ هواپیما دارد که حالا با سفارش‌های تازه تعداد ناوگان هوایی این شرکت به ٣٥ فروند می‌رسد.

ترامپ موافق فروش هواپیما به ایران؟

تنها ساعاتی پس از آنکه خبر تفاهمنامه‌های تازه دو ایرلاین ایرانی برای خرید ٧٣ فروند هواپیما از دوغول هواپیماساز ایرباس و بویینگ منشتر شد، روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی نوشت: این قراردادها که ایرباس آنها را یادداشت تفاهم توصیف کرده است، حداکثر ۲/۵ میلیارد دلار ارزش دارند و در نمایشگاه هوایی پاریس که مکان فروش مهمی برای شرکت‌های هواپیماسازی است، اعلام شدند. اگر این قراردادها کامل شوند، ایران را به مشتری مهمی در صنعت هوافضا که در سلطه شرکت‌های بویینگ امریکا و ایرباس اروپا است، بدل می‌کنند. ایران‌ایر برای نوسازی ناوگان فرسوده‌اش که از سال‌ها تحریم لطمه دیده است، سال گذشته توافق‌هایی را برای خرید حداکثر ۱۴۰ هواپیما از بویینگ و ۱۰۰ فروند هواپیما از ایرباس امضا کرد. این توافق‌ها تحت توافقنامه هسته‌ای سال ۲۰۱۵ میان ایران و شش قدرت جهان از جمله امریکا امکان‌پذیر شده‌اند. تحت این توافقنامه، تحریم‌ها علیه تهران در قبال محدودیت فعالیت هسته‌ای تسهیل شدند اما این قراردادها حتی قراردادهای ایرباس، باید مجوز دولت امریکا را دریافت کنند زیرا بسیاری از قطعات و فناوری به‌کار رفته در تولید هواپیماها، ساخت امریکا بوده و مشمول مقررات کنترل صادرات قرار می‌گیرد. در حالی که دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا با مخالفت با توافق هسته‌ای با ایران پرداخته است اما تاکنون هیچ حرکتی برای تغییر سیاست‌های مجوز صادرات صورت نداده است. قراردادهای فروش هواپیما، چالشی برای ترامپ هستند زیرا می‌توانند از هزاران شغل تولیدی در امریکا که یکی از شعارهای اصلی مبارزات انتخاباتی وی بوده‌اند، حمایت کنند. تاثیر این سفارش‌ها بر مشاغل هوافضای امریکایی نامعلوم نیست زیرا بستگی به این دارد که مشتری چه نوع موتور و تجهیزات الکترونیکی را انتخاب کند. اما جاستین دوبون، سخنگوی ایرباس اظهار کرده است که موتورهای ۳۲۰-A حداقل تا حدی در امریکا ساخته خواهند شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۸۴۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!

تین نیوز

به گفته مدیرکل بازرگانی خارجی راه آهن، مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است و ادعای اینکه زیرمجموعه دولت ایران، وزارت راه یا شرکت راه آهن است، صحیح نیست.

به گزارش تین نیوز به نقل از فارس، شهرام جعفری مدیرکل بازرگانی خارجی راه آهن، درباره برخی ادعاهای مطرح شده از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، گفت: شرکت های بخش خصوصی ایران در پروژه های مختلف بین المللی در کشورهای مختلف مشغول فعالیت هستند اما هیچ شرکت خصوصی نمی تواند ادعا کند که زیر مجموعه وزارتخانه یا دولت جمهوری اسلامی ایران یا مجموعه های دولتی است و هزینه کردن از عنوان وزارت راه و شهرسازی و نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان برای توجیه خطای صورت گرفته است.

جعفری ادامه داد: کنسرسیوم مورد اشاره، با انتساب خود به مجموعه های دولتی همچون وزارت راه و شهرسازی و راه آهن جمهوری اسلامی ایران، نزد ذینفعان مختلف داخلی و بین المللی، از جمله راه آهن افغانستان، وجهه حاکمیتی برای خود ایجاد کرده که مورد تایید راه آهن جمهوری اسلامی ایران، به عنوان مرجع رسمی حمل و نقل ریلی کشور نیست.

وی افزود: ادعای تشکیل کنسرسیوم ذیل وزارت راه و شهرسازی و راه آهن جمهوری اسلامی ایران، یک ادعای واهی است، زیرا چنین امری به لحاظ قانونی اساساً امکان پذیر نیست، به طوری که یک شرکت خصوصی زیر مجموعه یک بخش دولتی باشد.

جعفری افزود: علاوه بر مشکل قانونی این ادعا، مشکل دیگر این است که مدیریت این کنسرسیوم با حاشیه هایی که از بابت اعزام یک رام قطار باری از مبدا ایستگاه روزنک افغانستان به سمت ایران ایجاد کرد و نشان داد تجربه و تخصص لازم را جهت بهره برداری از شبکه ریلی کشور افغانستان را ندارد، زیرا بر اساس رویه تعریف شده جهت حمل و نقل بین المللی لازم است تمامی فرایند اجرای کار از طریق شرکتهای فوروادری که مورد تایید شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران انجام پذیرد و در این مورد خاص با توجه به اینکه بر اساس خبرهای رسیده مقصد حمل بار کشور ترکیه تعیین شده است و از طرفی این حمل با واگنهای ایرانی انجام پذیرد بنابراین لازم است موافقت اولیه راه آهن ترکیه با توجه به نوع محموله و نوع واگن اخذ شود، لذا جدا از عدم اخذ تاییدیه شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در خصوص اعزام این قطار به سمت ایران، کشور مقصد هم به دلیل عدم انعکاس مراتب به آن راه آهن بدیهی است موافقتی برای این حمل صادر نکرده است.

وی ادامه داد: حمل بار از طریق خطوط ریلی، تابع شرایط و مقررات مشخصی است و همه بارهای بین المللی بر اساس همین پروتکل ها حمل می شوند اما کنسرسیوم مذکور به جای هماهنگی با راه آهن ایران و طی روال قانونی، مسیر فشار رسانه ای را انتخاب کرد و همین امر موجب ایجاد چالش در این مسیر شده است.

شهرام جعفری گفت: البته با وجود عدم هماهنگی با راه آهن و همچنین طی نشدن مسیر قانونی لازم، جهت مساعدت حمل این محموله تجاری، مدیرعامل راه آهن دستور حمل این بار را از ۷ روز قبل صادر کرد؛ اما کنسرسیوم مذکور پس از چند روز هنوز اقدامات لازم از جمله انجام تشریفات گمرکی را تکمیل نکرده است و به محض وصول تاییدیه گمرک، سیر واگن ها انجام خواهد شد.

جعفری تاکید داشت: شرکت راه آهن قطعا از توسعه ارتباط ریلی با کشور افغانستان استقبال می کند اما بدون لحاظ ایمنی تردد ناوگان و همچنین طی روال قانونی لازم، این امر امکان پذیر نیست و امیدواریم با توجه به این دو مولفه، هرچه زودتر اقدامات لازم جهت آغاز بهره برداری تجاری از مسیر ریلی ایران و افغانستان فراهم شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟
  • ◄ معرفی شرکت های کشتیرانی در ایران
  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • از سرگیری پروازهای ترکیش ایرلاین به افغانستان
  • زهر چشمی که ایران از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود
  • زهر چشمی که ایران در حمله به «نواتیم» از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود
  • کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!
  • همه کارهایی که باید قبل از پرواز انجام داد
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها