Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس- گروه اقتصادی:ربیع فلاح جلودار اخیرا در آیین تجلیل از اصحاب رسانه در چالوس، اظهار کرد: « در طی چهار سال گذشته، حدود ۱۵۰ هزار شغل در استان ایجاد شد و این روند ادامه دارد».

بر اساس گزارش های رسمی حدود 25 درصد از اشتغال مازندران مربوط به بخش کشاورزی ، بیش از 50 درصد در بخش خدمات و بقیه مربوط به بخش صنعت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه واضح است به دلیل مقرون‎به‎صرفه نبودن کشاورزی و تغییر کاربری اراضی در سال های اخیر، شاهد دلسردی کشاورزان و کاهش شغل در این بخش هستیم. از طرفی با توجه به رکود اقتصادی موجود و وضعیت نابسامان صنعت مازندران (که طبق آمار حدود 50 درصد آن تعطیل است)، شاهد انفعال و سردرگمی غالب واحدهای صنعتی استان هستیم. بنابراین بیشتر شغل ها در مازندران جنبه ی خدماتی دارند که آن هم با هجوم متقاضیان کار و زیاد شدن دست در این بخش، در اکثر موارد در حال اشباع و حتی فراتر از میزان تقاضا هست.

اینکه در یکی دوسال اخیر بارها از زبان مسئولان استانی شنیده می شود که نرخ بیکاری استان کاهش یافته است بی ارتباط با جنبه ی خدماتی بودن غالب شغل ها نیست.

از سویی دیگر، بر اساس گزارش مركز آمار ايران نرخ بيكاری مازندران با کاهشی 1.4 درصدی از عدد 13 در سال 92 به عدد 6 / 11 در سال 95 رسيده است. (نرخ بيكاری همان نسبت جمعيت بيكار به جمعيت فعال است). حداکثر ۲۰ درصد جمعیت مازندران به عنوان جمعیت فعال محسوب نمی شوند از آنجا که مرکز آمار ایران در نتایج سرشماری سال 95 جمعیت مازندران را بیش از ۳ میلیون و ۲۸۰ هزار نفر اعلام کرد، جمعیتی حدود ۲ میلون و ۵۰۰ هزار نفر در مازندران به عنوان جمعیت فعال محسوب می شوند. به این ترتیب در هر خانواده مازنی حداقل یک نفر به عنوان جمعیت فعال، بیکار است.

بررسی وضعيت نيروی انسانی و اشتغال استان نشان می دهد از کل جمعیت استان حدود 38 درصد از لحاظ اقتصادی فعال بوده و بطور تقریبی از هر 3 نفر جمعیت استان تنها یک نفر فعال و یا در جستجوی کار بوده است. ضمن اینکه طبق اعلام رئیس مرکز آمار ایران، نصف جمعیت فعال جدید نیز بیکار هستند. بنابراین با یک حساب ساده و سر انگشتی می توان گفت 250 تا ۳۰۰ هزار نفر در مازندران جویای کار هستند.

اینکه آقای استاندار خبر حریت انگیز ایجاد ۱۵۰ هزار شغل را به عنوان کارنامه ۴ ساله بیان داشته اند یعنی برای استانی که هر ساله حدود ۳۰۰ هزار جویای کار دارد به طور میانگین ۳۵ هزار شغل در هر سال ایجاد شده است به بیانی دیگر از هر ده خانواده مازندانیفقط مشکل بیکاری عضو فعال یک خانواده حل شده است.

مطمئنا ایجاد ۱۵۰ هزار شغل برای استان مستعد مازندران با مواهب مختلف آن دستاوردی بزرگ محسوب نمی شود، در صورت پایدار بودن آن ها می توان خسته نباشیدی به تیم مدیریت استان عرض کرد، اما نکته ی مبهم در اظهارات آقای فلاح همین جاست که جناب استاندار، به جای انتشار مستندات آمارهای خود، به کلی گویی اکتفا می کند به گونه ای که مخاطب نمی داند مقصود آن مقام عالی از شغل چیست و چه میزان در چه بخشی ایجاد اشتغال داشته ایم! آیا زباله گردی، داد زنی، ذرت فروشی، سیگارر فروشی، و ده ها اشتغال کاذب از این دست در آمار ۱۵۰ هزارتایی، قرار دارند یا خیر؟! که اگر آری، مرحبا به شما و نوع محاسبات تان!! و اگر نه بفرمایید چه نوع اشتغال با چه کیفیتی و در چه سطح از پایداری ایجاد شده است تا هم برای ما و هم برای مردم صحتتادعای شما تبدیل به یقین شود.



منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۸۶۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال ایجاد سیلاب‌های محلی در مازندران

کارشناس هواشناسی مازندران با اشاره به شدت کاهش دما و بارندگی شدید از احتمال ایجاد سیلاب‌های محلی در معابر عمومی و افزایش حجم رودخانه‌ها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، مرتضی فرجی، امروز_چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ با اشاره به اینکه از بعدازظهر امروز چهارشنبه بارندگی‌ها از غرب استان شروع می‌شود، اظهار کرد: گذر این شرایط جوی را از امشب تا اواسط وقت پنجشنبه رگبار باران و کاهش دمای هوا همراه با وزش بادهای نسبتاً شدید خواهیم داشت.

وی سامانه بارشی در مازندران را قابل توجه دانست و عنوان کرد: با این بارش‌ها شاهد حجم و افزایش رودخانه‌ها، سیلابی شدن مسیرها و آب‌گرفتگی معابر را هستیم.

کارشناس هواشناسی مازندران گفت: احتمال کاهش دید، صاعقه، لغزندگی و ریزش سنگ و اختلال تردد در جاده‌ها و محورها در کوهستان‌ها در این استان از امشب تا اواسط روز پنجشنبه وجود دارد.

فرجی ادامه داد: اواسط روز پنج‌شنبه این سامانه به تدریج از مازندران کاسته می‌شود و اواخر این روز تا بعدازظهر یک‌شنبه بیست‌وسوم اردیبهشت جو استان پایدار می‌شود و همراه با روند افزایشی دما مواجه خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: دریای خزر امروز نسبتاً مواج و اواسط وقت فردا به تدریج از این مواجی کاسته و آرام می‌شود.

کد خبر 751706

دیگر خبرها

  • هلال احمر ایران عضوی فعال و تلاشگر است
  • سود سپرده‌ های حج و عمره زیاد می شوند ؟
  • احتمال ایجاد سیلاب‌های محلی در مازندران
  • فعال‌سازی ۳ هزار خانه هلال در ۴۰۰ شهر و شهرستان
  • تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران
  • ۳۰ درصد نانوایی های استان سمنان باید دوگانه سوز شوند
  • ۲۲۰۰ گروه جهادی در کرمانشاه فعال هستند
  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در تهران به کجا رسید؟
  • ۱۶۰۰ روستای کردستان از ارتباط پایدار و با کیفیت برخوردار هستند
  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در پایتخت به کجا رسید؟