Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار «پارسینه»، حمله موشکی ایران به دیر الزور به اندازه ای مهم بود که مقامات رسمی و کارشناسان مسائل بین المللی همچنان در مورد آن اظهار نظر کرده و این تحول را تحلیل کنند.

در همین راستا، جیورجیو کفیرو، مدیر اجرایی دفتر تحلیل های کشورهای خلیج [فارس] که درباره ریسک های ژئوپولتیکی مشاوره می دهد و دنیل واگنر، مدیر هدایت کننده راه حل های ریسک در موسسه «ریسک کواوپوریتیو»، در یادداشتی با عنوان «رقابت یران و ایالات متحده در شرق سوریه» برای شورای آتلانتیک، اهمیت این موضع و تحولات جاری را مورد بررسی قرار دادند که خلاصه ای از آن را می خوانید:

پاسخ رسمی ایران به حملات مرگبار داعش در تهران، نه تنها برای بسیاری در منطقه، بلکه برای واشنگتن هم پیامی روشن داشت که جمهوری اسلامی در واکنش قطعی به نیروهای دشمن خود تردید نمی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمله موشکی ایران به مواضع داعش در دیر الزور، از زمان شلیک موشک های بالستیک به پایگاه مجاهدین خلق (گروهک منافقین) در استان دیاله عراق در سال 2001، بی سابقه بوده است.

اگرچه موشک های ایران به اهدافی در سوریه اصابت کرد، اما مهم ترین هدف تهران ارسال پیام به عربستان سعودی بود. سپاه پاسداران، ریاض (و همچنین واشنگتن) را به خاطر حملات داعش در تهران مقصر می داند و سال ها است که تهران عربستان را به حمایت از تروریسم در استان های مرزی ایران متهم می کند.

زمان بندی واکنش ایران به حملات داعش هم استراتژیک بود. تنبیه اعمال شده علیه قطر توسط همسایگان عربش که نشان دهنده بزرگ ترین بحران داخلی در شورای همکاری خلیج فارس از زمان تاسیس آن در سال 1981 است، ایران را قادر ساخت تا با پیش راندن این گسست، ضعف نسبی عربستان سعودی در منطقه را نشان دهند و جمهوری اسلامی را به شکلی روزافزون در دوحه مهم سازد.

از زمان به قدرت رسیدن ترامپ و هشدار به تهران در خصوص اقدامات منطقه آن، برنامه موشکی ایران اساس بحث ها برای اعمال تحریم های بیشتر از سوی مقامات آمریکایی بوده است. بنابراین، حمله موشکی تهران به داعش این پیام را برای کاخ سفید به همراه داشت که ایران حق شلیک موشک برای دفاع از خودش در مقابل نیروهای متخاصم را حفظ و اعمال خواهد کرد.

بحران شورای همکاری به دردسری بزرگ برای دولت ترامپ تبدیل شده است و علی رغم تمام نمایش هایی که در نشست آمریکا و کشورهای عربی در ریاض صورت گرفت، حرکت برجسته تهران در شرایطی رقم خورد که کاخ سفید خودش را در موقعیتی ضعیفتر از آن یافت که با حمایت متحدان عربش در منطقه، پاسخی قاطع به ایران بدهد.

دیدار ارتش سوریه و متحدانش با نیروهای عراقی در گذرگاه مرزی الولید، دستاوردی تاریخی برای سوریه و شبه نظامیان عراقی درگیر با داعش بود. این دیدار در همان روز رخ داد که دو جنگنده آمریکایی یک جنگنده سوخو 22 سوری را سرنگون کردند (نخستین حمله جنگنده های آمریکا به یک پرنده سرنشین دار در 18 سال گذشته).

با این تحولات، همزمان با پس زدن داعش، رقابت ژئوپولتیکی در شرق سوریه تشدید شده و جنگ داخلی آن وارد مرحله ای تازه می شود.

همزمان، روسیه و ایران در رد توانایی آمریکا و متحدانش برای تسلط بر شرق سوریه، جایی که منطقه نفت خیز کشور و راه زمینی با پایتخت عراق در آن قرار دارد، متحد شده اند. در میان نبرد شدید بر سر آینده کنترل مناطقی که دمشق و بغداد در سال های گذشته از دست داده اند، حمله موشکی ایران که از آسمان عراق عبور کرد، با هدف کمک بیشتر به موقعیت ارتش سوریه در شرق این کشور و نیروهای عراقی در غرب عراق صورت گرفت.

علی رغم لفاظی های ضدایرانی ترامپ، دولت او هنوز نتوانسته برنامه ای جامع درباره سرنوشت بشار اسد و نقش ایران در سوریه طراحی کند. در حالی که دولت اوباما درباره خطر کشیده شدن بیشتر به جنگ داخلی سوریه احتیاط می کرد و تلاش هایش بر مبارزه با داعش متمرکز بود، ترامپ در سه ماه گذشته اشتیاقش به حمله مستقیم به نیروهای دولتی سوریه را نشان داده است که می توان به طور ویژه به حمله موشکی آمریکا به پایگاه هوایی سوریه در ماه آوریل اشاره کرد. هرچند، چنین حملاتی نشان دهنده یک استراتژی منسجم برای مقابله با اسد نیست.

سرانجام، تحولات در شرق سوریه، نیروهای مورد حمایت ائتلاف آمریکایی را در مقابل ایران و نیروهای متحدش قرار داده است تا با ایجاد راهروی تهران از مرز شرقی ایران و افغانستان تا سواحل مدیترانه ای سوریه و لبنان مبارزه کنند. در پرتو حمله موشکی ایران علیه داعش و سرنگونی جنگنده سوری توسط ایالات متحده، خطر فزاینده افزایش درگیری میان واشنگتن و متحدانش از یک سو، و تهران، مسکو، و دمشق از سوی دیگر وجود دارد.

ایران مصمم است که نقش بسیار نافذش در درگیری را ادامه دهد در حالی هسته متحدان، دوستان و نایبانش در منطقه و در کشورهای بحرین، لبنان، عراق، سوریه و یمن را حفظ می کند. این که کشورهای عربی و متحدان غربیشان در موقعیتی ضعیف برای مقابله با حمله موشکی اخیر ایران قرار دارند، به این احساس که نفوذ ایران در منطقه به ضرر ریاض در حال افزایش است، اضافه می کند. در واقع، در زمانی که متحدان عرب واشنگتن در خاورمیانه بر سر بحران قطر متفرق شده اند، محور نیروهای ایران در منطقه، به نسبت، متحد پشت تهران قرار گرفته اند.

آخرین اخبار، تحلیل‌هایویژهو صفحه نخست نشریه‌های انگلیسی زبان درصفحه بین‌الملل

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۸۷۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عیادت وزیر خارجه ایران از دیپلمات سوری آسیب دیده در حمله تروریستی اسرائیل به سفارت ایران در دمشق

به گزارش جماران؛ امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان از دیپلمات وزارت امور خارجه سوریه که در جریان حمله موشکی - تروریستی رژیم صهیونیستی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق به شدت مجروح شد و برای تکمیل روند درمان به تهران منتقل گردیده، عیادت کرد.

امیرعبداللهیان در این عیادت که با حضور کادر پزشکی مسئول درمان ایشان انجام شد، ضمن احوال‌پرسی از دیپلمات سوری، در جریان آخرین پیشرفت‌ها در وضعیت پزشکی و درمانی او قرار گرفت و برای ایشان از درگاه خدای سبحان شفای عاجل مسئلت نمود.

لازم بذکر است امیرعبداللهیان پس از حمله موشکی رژیم صهیونیستی اسراییل به سفارت ایران در دمشق ضمن سفر به سوریه، در حاشیه برنامه ها، با حضور در بیمارستان مرکزی دمشق، به همراه فیصل مقداد وزیر خارجه سوریه از این دیپلمات عیادت کرد.

دیگر خبرها

  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • شهادت ۱۳ نیروی ارتش سوریه در حمله داعش به استان حمص
  • حملات داعش در عراق شروع شد
  • اعلام شد؛‌فهرست مشترک جبهه پایداری و شانا برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
  • عیادت امیرعبداللهیان از دیپلمات مجروح شده سوری
  • آخرین وضعیت دیپلمات مجروح حمله اسرائیل به سفارت ایران + عکس
  • عیادت امیرعبداللهیان از دیپلمات سوری که در حمله رژیم صیهونیستی به سفارت ایران مجروح شد
  • عیادت وزیر خارجه ایران از دیپلمات سوری آسیب دیده در حمله تروریستی اسرائیل به سفارت ایران در دمشق
  • داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت