Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-07@14:08:54 GMT

اولویت های شورای شهر و شهردار جدید تهران

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۸۸۰۷۸

اولویت های شورای شهر و شهردار جدید تهران

رویکرد جدید مدیریت شهری؛ مهمترین دغدغه ای است که این روزها بعد از مشخص شدن اعضای شورای پنجم شهر تهران به آن پرداخته می شود. این موضوع به هر حال شهر نیازمند نگاه نو و جدید است. نگاهی که تنها یه موضوعات زیر ساختی و عمرانی نپردازد.

به همین دلیل سوالی که مطرح می شود این است که در شهر تهران نقاطی که مقفول مانده اند کدام اند؟ مطالبات مردم چیست؟ اولویت هایی که شورای شهر پنجم و شهرداری که روی کار خواهدآمد به آن بپردازند باید چه مواردی باشد؟ برای یافتن پاسخ این سوالات سراغ محسن طباطبایی مزدآبادی، دبیر انجمن علمی اقتصادی شهری ایران و آذر تشکر، جامعه‌شناس شهری و کارشناس مطالعات اجتماعی رفتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واکاوی های شورای پنجم شهر تهران تا زمانی که مردادماه فرابرسد همچنان ادامه دارد. به طوری که صحبت ها، نظریه ها و خبرهایی جسته و گریخته به گوش می رسد که نمی تواند چندان به صحت و سقم آنها امیدوار بود. به طوری که دبیر انجمن علمی اقتصادی شهری ایران در این زمینه می گوید: «علی رغم آنکه ممکن است اعضای شورا با هم همسو نباشد احتمال اینکه همچنان از آقای قالیباف به عنوان شهرداری تهران دعوت به همکاری شود در زمزمه ها احساس می شود. اما نمی توان به طور قطع به یقین درباره چنین موضوعاتی اظهار نظر کرد.»

نگرانی برای تامین توسعه و نگهداشت پروژه های عمرانی و پرداخت مطالبات معوق

طباطبایی مزدآبادی با اشاره به آنکه تهران تبدیل به یک کارگاه عمرانی شده و تامین هزینه ها و نگهداشت این فعالیت ها باعث نگرانی می شود گفت: «تهران با وجود آنکه تا حدی مهندسی شده اما نیاز به جراحی جدی در چند بخش دارد که انتظار می رود این اتفاقات بیفتد. اولین بخش آن موضوع تامین مالی پروژه های شهری است. ما پروژه های خوبی در طول این دو دهه در تهران داشته ایم. همین پروژه ها موجب شده تا تقریبا تهران تبدیل به یک کارگاه عمرانی شود. در همه بخش ها یا از زیر، یا از کف ،یا از رو و... پروژه هایی ایجاد و احداث شد که برای رفاه عموم مردم بوده؛ اما نگرانی که در این بخش وجود دارد تامین هزینه های توسعه و نگهداشت آنهاست. شهرداری باید تبدیل به یک قطب مالی ثروتمند شود تا بتواند در بحث توسعه، نگهداشت و از همه مهمتر پرداخت مطالبات معوق موفق باشد. این امر میسر نمی شود مگر با مهندسی کردن و جراحی برنامه های بالادستی؛ مانند برنامه دوم توسعه شهر که آن برنامه از نگاه ما ضعف هایی دارد و مقصر آن ضعف ها مدیران نیستند. بلکه سیاستگزاران شهری اند که باید این برنامه را بازنگری کنند.»

آلودگی هوا و فرنشست ها در وضعیت بحرانی هستند

او با اشاره به بهبود وضعیت برنامه توسعه شهری و معرفی دو مولفه مهم شهری ادامه داد: «در این برنامه ها چه اتفاقی باید بیفتد؟ ما اگر بخواهیم این موضوع را در یک کلید واژه مطرح کنیم؛ باید شهر ضریب تاب آوری اش افزایش پیدا کند و مانند اقتصاد مقاومتی که گفته می شود باید بر سازه های اقتصادی و تولیدات درونی خودمان چه در بخش تولید چه در بخش مصرف و حتی سرمایه گزاری تکیه کنیم؛ در بخش تاب آوری شهری هم باید برتمام مولفه های شهر تکیه کرد. این مولفه های شهری چیست؟ آنهایی که ما مورد تاکید داریم و فکر می کنیم از نظر علمی در اولویت قرار دارند؛ ابتدا موضوع آلودگی هواست که قطعا باید در برنامه بازنگری شود. در دوره های قبل به دلیل از هم گسیختگی و بلاتکلیفی دولت و شهرداری عملا این موضوع به جایی نرسید و مشکلات آن حل نشد. دوم فرونشست هاست که بسیار نگران کننده هستند. در حال حاضر تقریبا می توان گفت مناطق ١٧،١٨،١٩ و ٢٠ سالی ٣٧ سانتی متر فرونشست دارد. از این وضع بحرانی تر چه چیزی می خواهد باشد؟»

چاره ای برای حشرات و جانوران موذی وجود ندارد

حشرات و جانوران موذی معضل دیگری است که باید بیشتر از قبل به آن پرداخت. دبیر انجمن علمی اقتصادی شهری ایران دراین زمینه گفت: «موضوع پیدایش حشرات و جانوران موذی و... نکته ای است که بسیار اهمیت دارد. مهمترین آنها نیز سفیدبالک ها هستند که عملا می شود گفت حدود یک فصل سال برای شهروندان مزاحمت ایجاد می کنند و نگرانی های پی در پی پدید می آورد. جالب است که برای مبارزه با این موضوع چاره ای در برنامه ها دیده نمی شود! شاید در برنامه ها از ادبیات کلامی استفاده کردند که موش های موذی را هم در بر می گیرد اما سفید بالک ها مخصوصا در سال جاری احتمال زیاد شدن مزاحمت ها را چندبرابر می کند. با این حال خبری از چاره اندیشی نیست.»

آلودگی صوتی، آلودگی آب و خاک و پسماندها؛ معضل جدی

موضوع بعدی آلودگی های صوتی شهری است که طباطبایی در این رابطه گفت: «آلودگی صوتی هم دسته بندی های مختلف دارد. آن چیزی که الان اهمیت دارد توسعه معابر شهری است. مخصوصا در بخش روگذرهایی مثل صدر و... که واقعا آلودگی های صوتی را از مرز بحران گذرانده اند و به نقطه شدید فراتر از آستانه تحمل و به عبارتی تشدید روانی می انجامد.»

این کارشناس شهری آلودگی منابع آب و خاک را هم معضل بزرگی در شهر دانست و گفت: «موضوع بعدی آلودگی منابع آب و خاک است که مهمترین مسئله آن پسماندهاست. در تهران روزی حدود ٨ هزار تن زباله جمع آوری می شود و حدود ٢٥٠٠ تن آن بازیافت می شود. از شورای جدید انتظار می رود که درباره بازیافت بازنگری کنند و هم اینکه واقعا به زباله به عنوان فرصت نگاه کنند و ما به جایی برسیم که نه تنها نگران تولید زباله نباشیم؛ بلکه به دنبال خرید زباله از شهرهای دیگر هم برویم. به صورتی که زباله از لحاظ تبدیل، تغییر، بهره برداری های مختلف و مستقل و... تولید ثروت کند.»

می توان با کارآفرینی خرد تولید ثروت کرد

ثروت سازی برای شهر اهمیت بالایی دارد و دبیر انجمن علمی اقتصادی شهری ایران با ذکر یک مثال از شهر توکیو گفت: «در حال حاضر شهردار توکیو یک زن است که فارغ التحصیل قاهره است و شهر را به خوبی اداره می کند. البته در آنجا نظام شهری اش از نوع حاکمیتی است. یعنی ایشان حاکم شهر است. اما الگوهای خوبی دارد که می توان آن را در تهران از طریق شهردار جدید و اصلاح قوانین توسط شورای جدید دنبال کرد و این مسئله به موضوعاتی مانند کارآفرینی خرد شهری و توسعه کسب و کار شهری برمی گردد. لازم است چیزی حدود ٣٤درصد اشتغال غیر رسمی شهر را شناسایی و اینها را ثبت و ضبط کنیم و کنارش مشاغل زودبازده و خانگی را از طریق نظام کارآفرینی شهری تقویت کنیم. هم مردم تمکن مالی شان در بخش های شمال و جنوب و شرق و غرب تهران به یک نقطه صفر و قابل قبول می رسد و هم تولید ثروت، گردش مالی و تامین هزینه های جاری شهر مخصوصا هزینه هایی مانند قبوض، عوارض نوسازی، پسماند و.... رونق خوبی پیدا می کنند.»

وضعیت شهر به جیب مردم و شهر برمی گردد که در حال حاضر سوراخ است

او با تاکید برآنکه جیب شهر خالی و به نوعی سوراخ است گفت: «انتظار می رود شورای جدید در بحث مدیریت اقتصادی شهر قوانین، لوایح و مصوباتی را تبدیل به قانون کند چون تمام وضعیت شهر ما در حوزه های مختلف مانند ترافیک، عمران، شهرسازی و... بستگی به جیب مردم و جیب شهر دارد. این جیب فی لواقع یا خالی است یا حتی سوراخ است. پول در می آید اما یک جاهایی به دلیل ضعف قوانین یا به دلیل به روز نشدن قوانین یا به دلیل عدم استفاده از نیروهای متخصص در لایه های کارشناسی و نه فقط مدیریتی خرج می شود و همین موضوع موجب سوراخ شدن این جیب شده و منابع شهر در حال هدر رفتن است.»

فکری به حال سرمایه های انسانی کنید

خلاء بعدی که به گفته طباطبایی مزدآبادی روز به روز آزاردهنده تر می شود موضوع سرمایه انسانی است: «شهرداری معاونت مالی و اداری را تبدیل کرده به دو معاونت مالی و اقتصاد شهری و معاونت توسعه منابع انسانی که هدفش همان سرمایه انسانی بود. وقتی ما می خواهیم نیروی انسانی را به ثروت تبدیل کنیم اولین اتفاقی که باید بیفتد این است که نیروی متخصص انسانی داشته باشیم. اگر هم نداریم آموزش بدهیم و تربیت کنیم تا به هدف برسیم. خلاء آنقدر در این بخش وجود دارد که نگران کننده است. دلیل اصلی اش بر می گردد به اینکه افرادی که چه در مسند چه در بخش های کارشناسی این حوزه بودند تخصص و توان منابع انسانی و اقتصاد شهری را نداشتند. یعنی خیلی مهم است هم نیروی انسانی را بشناسیم و هم بدانیم چطور می توان آن را تبدیل به ثروت کرد. الان در خیلی از کشورها یا همین ایران خودمان در دو کلانشهرش که خودم سراغ دارم یعنی اصفهان و مشهد واقعا نیروی انسانی را مانند یک کالا وزن می کنند و در حد عیار و وزن تولید ثروتش به او پست می دهند؛ اینکه این فرد چقدر می تواند برای سازمان ارزش افزوده ایجاد کند. مشهد و اصفهان را نمی گویم ایده آل هستند اما کمی بهتر از شهرهای دیگر فعالیت می کنند و به نیروی انسانی بها می دهند. مثلا مشهد را تا حدی بررسی کردیم فهمیدیم یک اختیار خوبی شورا به شهرداری مخصوصا در لایه های دوم و سوم داده است. برون سپاری هایشان خیلی بهتر صورت می گیرد، تصدی ها مرتبط با مدرک تحصیلی تخصص و تجارب بوده و جوان گرایی را هم رعایت کرده اند. البته در لایه هایی که می شود رعایت کرد. نباید یک فرد کم تجربه را در بخشی گذاشت که نیاز به ١٠-٢٠ سال تجربه دارد. مخصوصا پست مالی و اقتصادی جوان نمی طلبد. این پست ها نیاز به تجربه دارد و از طرفی منظور این نیست که یک فرد بازنشسته را برای چنین کارهایی بیاورند.»

اصلاح قوانین شهرداری با کمک شورا

«یکی دیگر از موضوعات خطراتی است که خیلی جدی احساس می شود و اینکه شهرداری باید به شورا در اصلاح خیلی قوانین و ضعف ها کمک می کرد.» دبیر انجمن علمی اقتصادی شهری ایران با بیان این معضل گفت: «فکر نکنم در تمام کل دوره ها معاون مدیر یا نماینده ای که ارتباط صمیمی با شورا و مجلس داشته؛ تسلط بر قوانین داشته و موضوعات اقتصاد شهری را درک کند تا بتواند با اصلاح قوانین و تولید لوایح اثربخش راهبردی و کاربردی به داد مشکل اقتصاد شهرداری برسد وجود داشته باشد. چون ما آدمی که بتواند در این فضا تجربه خوبی داشته باشد نداشته ایم. چندین سال خود من در مجلس می دیدم نماینده هایی که می آمدند این مسائل را دنبال کنند نماینده هایی نبودند که بتوانند در این بخش آسیب ها، تهمت ها و نگرانی هایی که علیه شهرداری هست را رفع کنند و به نوعی کمک شهرداری می دادند که جاخالی بدهد. اینکه فایده ندارد، باید نماینده ای بیاید تا از حق شهرداری نه تنها تهران بلکه شهرداری های کشور هم دفاع کند. این را بدانید مرکزیت خیلی از دبیرخانه های راهبردی بخش های مختلف شهرداری مثل مالی -اقتصادی و اجتماعی - فرهنگی در کلان شهرها تهران است. تهران یک الگوی موثر در کلان شهرهاست. اما نماینده ای که بتواند در مجلس این موضوعات را خوب دنبال کند ندیدیم.»

معضل خودروها و هواپیماها

حوزه ترافیکی تهران نیز موضوع دیگری است که باید به آن بیشتر پرداخته شود و مزدآبادی در این باره گفت: «در این بخش هم باید یک فکر اساسی شود. تا پارسال ٤ میلیون و ٥٠٠ هزار خودرو شماره گذاری شده یا در حال تردد در سطح شهر داشتیم که عملا برای همه اینها پارکینگی در شهر تامین نشد و خودروسازها هم بیش از ٦٠٠ هزار خودرو را در طول سال به شکل تولیدی به بدنه شهر اضافه می کنند. مضاف بر اینکه اینها از نظر ترافیکی آسیب به شهر وارد می کنند و از بعد آلودگی و سایر مولفه های آب و هوا و صوتی هم آسیب به شهر می زنند. از طرف دیگر درآمدی که حاصل از عوراض خودرو در این بخش صورت می گیرد درآمد متناسب با آسیب های آن نیست. اتفاق دیگری که دارد می افتد پرواز هواپیماها و تولید آلایندگی های چه صوتی، چه جوی و آب و هوایی بر فضای آسمانی شهر است که عملا در این بخش هم اتفاق جامع و خوبی نیفتاده که از این محل درآمد خوبی کسب کنند.»

شوراها تا امروز انتقاد کردند خبری از عمل نبود

او در ادامه با انتقاد از روند شوراها گفت: «ما تقریبا ٣٥ کد درآمدی پایدار داریم که از همه اینها علی رغم اینکه قانونی بود بهره برداری خوبی نشده و متاسفانه شوراهای موجود فقط نسبت به اینکه دولت مطالبات شهرداری را نداده انتقاد کردند. یکی از آنها حتی حاضر نشد به دلیل آنکه دولت با شهرداری همکاری نمی کند یا ارتباط خوب و موثری بگذارد یا استعفا بدهد و کنار برود و بگوید من نتوانستم هزینه های شهر را به شکل قانونی از دولت بگیرم. خیلی از درآمدهای شهرداری در این بخش کم شد یا در ایجاد پروژه های مختلف عمرانی پیوست مطالعاتی با رویکرد اقتصاد شهری بنا بود به طور جدی از طریق شورا برای شهرداری دنبال شود که یا تخصص کافی شورا نداشت یا اولویت نداشت. بعد که به خروجی های پروژه هایی مثل صدر رسید آنجا برخی از اعضا گفتند توجیه اقتصادی ندارد در حالی که چندین سال سکوت کرده بودند. این نشان می دهد اگر ما در این بخش قانون خوبی داشتیم که اینها را خوب ارزیابی می کرد هم نظام ترافیکی خوب جمع و هم توجیهات اقتصادیش حل می شد و هم از بعد محیط زیستی، آلودگی ها، موضوعات عمرانی ها و.. خیلی آسیب نمی دیدیم.»

قانون شهروندی که به طور جدی دنبال نشد

طباطبایی مزدآبادی درباره حقوق شهروندی و قوانین مربوط به آن گفت: «با وجود داشتن قانون شهروند برخی از بخش هایش نیاز به کمک حوزه های مدیریت شهری داشت. چون این قانون با هم افزایی شهرداری و دولت در زمانی که طرح بود قبل از تصویب به طور جدی دنبال نشد و اجرای آن هم همانطور که می بینید با نقص های زیادی روبروست. باز اینجا مهمترین گروهی که متضرر می شوند شهروندان هستند و امیدوار هستیم با استفاده از مطالعات پایدار شهری مخصوصا در حوزه دانش اقتصاد و مالی شهر، شورای شهر به عنوان مهمترین دغدغه خودش موضوعات اقتصاد شهری را از بعد قانونی اصلاح و لوایح مورد نیاز تدوین و تصویب کند. شورای شهر لازم است در انتصاب شهردار این موضوع را در اولویت جدی قرار دهند. شهردار حتما باید مسلط به موضوعات اقتصاد مالی شهری باشد و اول بتواند بحران اقتصادی را حل کند تا بتواند مشکل سایر بخش ها را حل کند که ان شالله با استفاده از دانشگاه ها و انجمن های علمی مرتبط مخصوصا در حوزه های شهری بر مشکلات پیروز شوند.»

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۸۸۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه گزارش عملکرد مدیریت شهری شیراز در سال ۱۴۰۲

شهردار شیراز در صحن علنی شورای اسلامی این کلان‌شهر به تشریح فعالیت‌های مدیریت شهری در سال ۱۴۰۲ پرداخت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، محمدحسن اسدی در یک‌صد وپنجاه‌ودومین صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز با تشریح اقدامات شهرداری شیراز طی یک سال گذشته، اظهار کرد: عملیات اجرایی ۶۵۸ پروژه با ارزش بالغ بر ۸۰ هزار میلیارد تومان طی سال ۱۴۰۲ آغاز یا به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۳۹۰ پروژه عمرانی به ارزش ریالی ۲۵ هزار میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید و عملیات اجرایی ۲۶۸ پروژه با اعتباری افزون بر ۵۵ هزار میلیارد تومان آغاز شد.

شهردار شیراز ادامه داد: هم‌زمان با دومین سفر هیئت دولت به استان فارس نیز ۶۲ پروژه با رویکردهای حمل‌ونقل و ترافیک، خدمات شهری، فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی به ارزش بیش از ۲۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در مهرماه سال گذشته به بهره‌برداری رسید یا کلنگ عملیات اجرایی آنها به زمین زده شد.

اسدی تصریح کرد: کلنگ‌زنی خط ۴ مترو، کلنگ‌زنی خط ارتباطی خطوط ۱ و ۴، افتتاح بازار بزرگ پروتئین شیراز، افتتاح پروژه‌های زیست محیطی محل پردازش و دفع پسماندهای برمشور، افتتاح پردیس سینمایی استاد امین تارخ، نوسازی خودروهای حمل‌ونقل عمومی، رونمایی از آب نما هوشمند، اجرا و اتمام لوله‌گذاری محور دروازه قرآن، افتتاح برخی از باغات مهربانو، تعریض پل سلمان فارسی و آغاز عملیات اجرایی سالن‌های سرپوشیده ورزشی از جمله این پروژه‌ها بود که با حضور وزیر کشور در حاشیه سفر دوم دولت سیزدهم به استان فارس و شهر شیراز افتتاح شدند یا عملیات اجرایی آنها آغاز شد.

وی ادامه داد: اسفند سال گذشته نیز عملیات اجرایی ۳۴۸ پروژه با ارزش بیش از ۴۴ هزار و ۶۷۶ میلیارد تومان با حضور وزیر کشور افتتاح و کلنگ‌زنی شد که ایستگاه و کراس اوور دولت خط ۲ مترو، ایستگاه رحمت خط ۲ مترو، پل شماره ۳ تقاطع نواب-کمربندی-احمدبن موسی (ع) تکمیل تونل غربی فاز اول خط ۲ مترو و افتتاح و کلنگ‌زنی پروژه‌های مناطق ۲، ۳، ۴، ۵، ۸، ۹ و ۱۰ در شمار این پروژه‌ها بود.

شهردار شیراز خاطر نشان کرد: سال گذشته علاوه بر جهش عمرانی، شاهد آغاز جهش آسفالت در معابر و کوچه‌های خاکی مناطق مختلف شهرداری بودیم.

اسدی همچنین لوله‌گذاری آب‌های سطحی در سال ۱۴۰۲ را از شاخص‌ترین اقدامات مدیریت شهری دانست و اظهار کرد: ۵۱ کیلومتر لوله‌گذاری در دروازه قرآن، شهیدان یغمور و سایر نقاط شهر انجام شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به راه‌اندازی نوبت شب در پروژه‌های عمرانی و اجرای پروژه‌های بزرگ با نوبت‌های چندگانه و شبانه‌روزی و تحویل پیش از موعد پروژه‌های عمرانی از جمله پروژه تعریض پل سلمان فارسی و دور برگردان شهید چمران اشاره کرد.

شهردار شیراز همچنین اعلام کرد که طی سال گذشته هشت هزار و ۵۸۸ میلیارد تومان از مطالبه پیمانکاران پرداخت شده است.

اسدی اضافه کرد: چهار هزار میلیارد تومان از تسهیلات و اوراق مشارکت نیز تسویه شده است، همچنین ۲۵۰ هزار مترمربع از پلاک‌های مورد مسیر پروژه‌های عمرانی تملک شده است.

وی با اشاره به حوزه سرمایه‌گذاری شهرداری شیراز در سال ۱۴۰۲ افزود: برگزاری دومین همایش سالانه توسعه سرمایه‌گذاری در شیراز و انعقاد هفت تفاهم‌نامه همکاری سرمایه‌گذاری با اعتبار ۱۴۰ هزار میلیارد ریال، برگزاری چهارمین دوره از سلسله نشست‌های تخصصی «آسیب‌شناسی، رفع چالش‌ها و توسعه سرمایه‌گذاری در شیراز» با محوریت تنوع‌بخشی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری و با تاکید بر فرصت‌های مولد، برگزاری پنجمین دوره از سلسله نشست‌های تخصصی «آسیب‌شناسی، رفع چالش‌ها و توسعه سرمایه‌گذاری در شیراز» با موضوع سازوکارهای افزایش مشارکت مردمی در پروژه‌های سرمایه‌گذاری از جذب سرمایه‌های خرد از مهمترین اقدامات اجرایی این حوزه بود.

شهردار شیراز خاطرنشان کرد: سال گذشته و در بخش فرهنگی، اجتماعی و ورزشی یک فرهنگسرا و سرای محله افتتاح و یک فرهنگسرا کلنگ‌زنی شد، همچنین یک مکان ورزشی روباز و رو بسته بهره‌برداری و ۲۵ پروژه کلنگ‌زنی شد.

اسدی ادامه داد: سه باغ خانواده و باغ بانوان نیز در سال گذشته افتتاح و عملیات اجرایی یک باغ دیگر آغاز شد.

به گفته وی، معادل سه درصد از بودجه عمرانی، سه درصد از کل اعتبارات عمرانی شهرداری نیز به امر محرومیت‌زدایی و تدوین سند محرومیت‌زدایی جهت ۴۰ محله هدف شهر و همچنین مسجد محوری اختصاص داده شد.

شهردار شیراز در بخش دیگری از سخنان خود به راه‌اندازی نوبت شب در پروژه‌های عمرانی و اجرای پروژه‌های بزرگ با نوبت‌های چندگانه و شبانه‌روزی و تحویل پیش از موعد پروژه‌های عمرانی از جمله پروژه تعریض پل سلمان فارسی و دور برگردان شهید چمران اشاره کرد.

شهردار شیراز همچنین اضافه کرد: سال گذشته و در بخش فرهنگی، اجتماعی و ورزشی یک فرهنگسرا و سرای محله افتتاح و یک فرهنگسرا کلنگ زنی شد، همچنین یک مکان ورزشی روباز و رو بسته بهره‌برداری و ۲۵ پروژه کلنگ‌زنی شد.

اسدی همچنین با اشاره به برخی از برنامه‌های برگزار شده فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، گردشگری در سال ۱۴۰۲ افزود: برپایی ۳۰ موکب و پذیرایی از ۱۵۰ هزار نفر از شهروندان، برگزاری ۱۰۶ جشن مناسبتی در نقاط مختلف شهر، برگزاری جشن غدیر با حضور ۲۵ هزار نفر از شهروندان در ورزشگاه حافظیه، برگزاری ۸۰ موکب در سطح شهر در ماه‌های محرم و صفر، اجرای برنامه افطاری ساده با پذیرایی از روزه‌داران و توزیع حدود ۱۵۰ هزار وعده افطاری، بزرگداشت هفته دفاع مقدس، آئین افتتاح مدرسه هنر، دهه فجر، جشن روزه اولی‌ها و برگزاری ویژه برنامه‌های ایام فاطمیه از جمله برنامه‌های برگزار شده در سال گذشته بود.

وی همچنین با اشاره به بهره‌برداری از یک ایستگاه آتش‌نشانی، نوسازی ایستگاه‌ها و تجهیز ایستگاه‌های در حال ساخت ادامه داد: سال گذشته در بخش بهداشت محیط شهری نیز خاک‌برداری و عایق‌بندی سلول شماره ۵ دفن پسماند عادی و سلول شماره ۳ دفع پسماند عفونی و ذخیره‌سازی روان آب بیوکمپوست انجام شده است و همچنین عملیات اجرایی درمانگاه محل دفن بهداشتی پسماند، دیوار پیرامون سلول دفن پسماند عفونی، احداث مجتمع آموزش شهروندی و خط سوم تفکیک صنعتی پسماندهای عادی آغاز شد.

شهردار شیراز تصریح کرد: سال گذشته ۱۲ بوستان افتتاح و ۹ بوستان در دستور احداث قرار گرفت و ۳۳ پروژه نورپردازی شهری، یک پروژه آب‌نمای هوشمند، ۱۵۵ مورد المان حجمی و مناسبتی، ۱۸۱۴ مورد بهسازی تابلو تصاویر شهدا و ۹۴ مورد ساخت تابلو تصاویر شهدا انجام شد.

اسدی، راه‌اندازی پروانه دو مرحله‌ای، اجرای سیستمی توافقنامه‌ها با امضای الکترونیک، تصویب ضوابط بافت‌های فرسوده، صدور پروانه ۷۲۴ واحدی در بافت فرسوده، کاهش مدت زمان صدور پروانه از ۶۲ روز در موافقت اصولی‌های اینترنتی به ۴۵ روز، کاهش مدت زمان صدور پروانه از ۱۷۹ روز در پروانه‌های اینترنتی به ۵۹ روز در پروانه شهرسازی و پاسخگویی به تعداد ۲۶۰۳۴ پاسخ استعلام آپارتمان‌های مسکونی به صورت شهروند سپاری و بدون حضور ارباب رجوع را بخشی از اقدامات شاخص معاونت معماری و شهرسازی شهرداری شیراز برشمرد.

وی با اشاره به اقدامات اجرایی شده در حوزه حمل‌ونقل و ترافیک نیز خاطر نشان کرد: خرید ۱۲۳ دستگاه اتوبوس درون‌شهری، نوسازی یک‌هزار دستگاه تاکسی، خرید ۴۵ دستگاه ون، نصب و راه‌اندازی دوربین‌های نظارت تصویری، هوشمندسازی پارکینگ‌های طبقاتی از مهمترین این اقدامات بوده است.

شهردار شیراز تاکید کرد: تدوین سند محرومیت دزایی جهت ۴۰ محله هدف در فاز اول و همچنین تدوین سند جهت تعداد ۱۱۲ محله در فاز دوم، تشکیل قرارگاه محرومیت‌زدایی شهرستان شیراز و تهیه دستورالعمل اجرایی آن، اجرای بالغ بر ۱۷۱ پروژه و یک‌هزار میلیارد تومان اعتبار در راستای محرومیت‌زدایی از سطح شهر و تدوین برنامه ۵ ساله ۱۴۰۰-۱۴۰۴ شهرداری با ۶۳ راهبرد ۱۵۲ کلان پروژه و ۹۸۶ پروژه را از مهمترین برنامه‌های بخش برنامه و بودجه عنوان کرد.

تقدیر وزیر کشور از شهرداری شیراز به عنوان شهرداری برتر در حوزه نگهداری بهینه، مدیریت و بهره‌برداری از ناوگان حمل‌ونقل عمومی، انتخاب شهرداری شیراز به عنوان عضو هیئت‌مدیره انجمن کلان شهرهای مهم جهان، رتبه برگزیده در نخستین رویداد جایزه استانی جوانی جمعیت، انتخاب سازه کراس اوور خط ۲ متروی شیراز به عنوان یکی از سه پروژه برتر دنیا، کسب عنوان نایب قهرمانی آتش نشانان شهرداری شیراز در مسابقات عملیاتی ورزشی کشور نیز از جمله موفقیت‌های کسب شده توسط شهرداری شیراز در سال ۱۴۰۲ بود که شهردار شیراز به آن اشاره کرد.

اسدی اضافه کرد: شهرداری شیراز طی یکسال اخیر موفق به کسب کرسی در هیئت مدیره اتحادیه شهرهای تاریخی برای دومین بار متوالی شد.

وی همچنین رونمایی از سردیس سعدی در پارک دوستی بین‌المللی نانجینگ، برگزاری رویداد فرهنگی نمایشگاه جاذبه‌های شیراز با همکاری سفارت ایران در سئول کره جنوبی، حضور در جلسات کارگروه تدوین استراتژی متروپلیس، دیدار با وزیر تجارت عمان و پیگیری خواهر خواندگی شیراز-مسقط را نیز از موفقیت‌های این مجموعه در حوزه اداره کل ارتباطات و امور بین‌الملل ذکر کرد.

شهردار شیراز اظهار کرد: در راستای امیدآفرینی و ارتباط با مردم نیز بسته پروژه‌های عمرانی با اعتباری بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان تعریف شد، همچنین اجرای نهضت پاسخگویی مدیریت شهری شیراز، برگزاری تورهای بازدید شهروندان، دانشجویان، دانش‌آموزان، یاوران شورا و اقشار مختلف مردم از پروژه‌های عمرانی، برگزاری سلسله نشست‌های خبری روایت امید، حضور شهرداری شیراز در نمایشگاه ملی شهر ایران، تولید و پخش برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی و حضور مسئولان شهرداری در شبکه‌های ملی و استانی توسط اداره کل ارتباطات و امور بین‌الملل در دستور کار قرار گرفت و اجرایی شد.

اسدی با بیان اینکه شاهد رشد جهش چشمگیری در تبلیغات شهری با رویکرد اطلاع‌رسانی بوده‌ایم، تعداد برنامه‌های تولیدشده شهرداری در صداوسیما را اعلام و اضافه کرد: با همت اداره کل ارتباطات و امور بین‌الملل، ۲۰۰ برنامه رادیویی و ۲۲۹ برنامه تلویزیونی طی سال ۱۴۰۲ تولید شده است.

شهردار شیراز در پایان خاطرنشان کرد: پروژه‌های محرومیت‌زدایی، پروژه شهید سپهبد قاسم سلیمانی، بزرگراه ۵۵ متری حافظ و تقاطعات مربوطه، تقاطع غیر همسطح نواب صفوی، زیرگذر زیرگذر گویم، ساختمان مرکزی شهرداری شیراز، تونل ملل، پل و مسیر زندگی، باغ موزه هنر، سد تنگ سرخ، مجتمع خدمات آموزشی شهرداری، تقاطع غیرهم‌سطح رحمت-قائم، پروژه شهید استوار و تقاطعات مربوطه، اجرای عملیات خط ۴ قطار شهری، اجرای عملیات فاز دوم خط ۲ مترو، اجرای عملیات لینک ارتباطی خط ۱ به ۴ قطار شهری، آمفی تئاتر روباز و میادین شهری، دهکده گردشگری باغات و تملک باغات قصردشت، ورزشگاه‌های روباز، پروژه زندیه، تعریض بلوار دکتر شریعتی، عملیات اجرای سالن مطالعه و کتابخانه شهرداری را از مهمترین برنامه راهبردی عملیاتی شهرداری شیراز در سال‌جاری برشمرد.

کد خبر 751128

دیگر خبرها

  • توقف ساخت‌وساز از عوامل اصلی افزایش قیمت مسکن در تهران
  • سخنگوی شهرداری تهران: توصیه‌های چمران فصل‌الخطاب است
  • اقراریان: درباره ممانعت از حضور عضو شورای شهر در منطقه ۱۷ شهردار تهران پاسخ دهد
  • شهرداری قزوین به مطالبه شورا برای ساماندهی معابر شهری توجه کند
  • ارائه گزارش عملکرد مدیریت شهری شیراز در سال ۱۴۰۲
  • رویکرد جدید ارائه خدمات در شهرداری اصفهان/ تقویت خدمات‌دهی در ایام اربعین حسینی
  • (ویدیو) عضو شورای شهر تهران: با شهرداری نظارت‌ناپذیر رو‌به‌رو هستیم
  • سامانه پایش اجرای مصوبات شورای شهر تهران رونمایی شد
  • رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات شورای شهر تهران | معاون شهردار: نظارت گریز نیستیم
  • عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران