Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@10:03:46 GMT

«برنامه عملیاتی» برج قابوس در مسیر اجرا قرار گرفت

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۸۹۳۰۰

«برنامه عملیاتی» برج قابوس در مسیر اجرا قرار گرفت

گنبدکاووس- مدیر پایگاه جهانی برج قابوس از برگزاری نشست های هم اندیشی در راستای تعیین روش های اجرایی و مدیریتی برج و قرار گرفتن برنامه عملیاتی مدیریتی این اثر جهانی در مسیر اجرایی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین نشست هم اندیشی در خصوص اکشن پلان یا روش های اجرایی و مدیریت میراث جهانی گنبد قابوس با مدیریت شهری (اعضای شورای شهر، شهردار و منتخبین مردم گنبد در شورای اسلامی دوره پنجم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر پایگاه جهانی برج قابوس در این نشست، نقش شورای شهر و دستگاه های متولی را در روش های اجرایی پلان مدیریت نقش بسیار مهم دانست و گفت: برج قابوس به عنوان پانزدهمین اثر ایران است که در فهرست جهانی یونسکو ثبت شده و جزو چند پایگاهی است که پلان مدیریت آن تدوین شده است.

جاوید ایمانیان با یادآوری اینکه بسیاری از پایگاه های کشور مانند پاسارگاد هنوز پلان مدیریتی ندارند، افزود: در پلان مدیریتی برج قابوس اهداف کلان و چشم اندازهای این اثر جهانی دیده شده است.

وی خواستار نگاه ویژه و مثبت مدیریت شهری به برج قابوس در جلسات شورای اسلامی شد و ادامه داد: در روش های اجرایی پلان مدیریت برج (اکشن پلان) مباحث مربوط به حفاظت و مرمت بنا (راهبرد ها و سیاست ها) و هم برنامه ها و اقدامات دیده شده است.

میدر پایگاه جهانی برج قابوس با تاکید بر اینکه باید به اقدامات عملی در حوزه حفاظت و مرمت و برنامه های گردشگری برج قابوس برسیم، متذکر شد: در پلان مدیریتی تمام موارد دیده شده و در حال حاضر نیازمند تعیین روش های اجرایی برای رسیدن به اهداف، برنامه ها و چشم اندازها هستیم.

تاکید بر زنده شدن رویدادهای اجتماعی در کنار برج

وی به نقش روش های اجرایی برای رسیدن به اهداف و چشم اندازها اشاره و تصریح کرد: در راستای رسیدینی به این مهم یکی از بخش های اساسی، مباحث اجتماعی است.

ایمانیان متذکر شد: تشکل های مردم نهاد در دست یافتن به اهداف و چشم اندازها می توانند نقش بسیار مهمی داشته باشند و به طور قطع به غیر از نشست هم اندیشی با مدیریت شهری گنبد قابوس، نشست هایی را با تشکل های مردم نهاد و ngo ها خواهیم داشت.

وی به نقش هر یک از مردم، کسبه و ... در دست یافتن به اهداف و چشم اندازهای برج هم اشاره و خاطرنشان کرد: رویدادهای اجتماعی باید در کنار اثر زنده شود و متاسفانه هم اکنون آن رویدادهای بزرگ اجتماعی در کنار برج وجود ندارد؛ به عنوان مثال در میدان شهرداری رشت و مسیر پیاده آن جا، شاید در طرح ریزی اشکالاتی وجود داشته باشد اما رویداد اجتماعی و حرکت های مردمی در آن بسیار قوی شده است.

ایمانیان اضافه کرد: هم اکنون بیشتر رویداد اجتماعی مردم گنبد به جای برگزاری در کنار اثر جهانی در کنار دریاچه مصنوعی برگزار می شود.

وی تاکید کرد: تلاش داریم با برنامه ریزی در مسائل شهری، مردم را به این سمت و سو برگردانیم تا بتوانیم به اهداف و چشم اندازها و روش های اجرایی دیده شده در برنامه، دست پیدا کنیم.

آغاز مرمت برج

مدیر پایگاه جهانی برج قابوس با یادآوری اینکه برنامه های حفاظتی و مرمتی برج آغاز شده، بیان کرد: مرمت گنبد مخروطی، پاکسازی گلسنگ ها، اصلاح کانال دفع رطوبت و ساماندهی و محوطه سازی آغاز شده است.

وی از آماده سازی طرح ساماندهی پارک اطراف برج خبر داد و گفت: سالن آمفی تئاتر و سالن جلسات پیش بینی شده ه قرار بود با اعتبارات استانی وارد فاز اجرایی شود که اعتبارات آن تخصیص نیافت.

ایمانیان افزود: گنبدکاووس فاقد یک سالن اجتماعات مناسب برای برگزاری همایش ها و کنگره های بین المللی و بزرگ است که تلاش می کنیم امسال این مهم وارد فاز اجرایی شود.

وی تاکید کرد: کندرو و پیاده رو شدن خیابان های اطراف برج و ایجاد بازارچه صنایع دستی از ضروریات که باید در اسرع وقت به آن توجه کنیم.

مدیر پایگاه جهانی برج قابوس متذکر شد: در اجرای پلان مدیریتی مهم ترین بخش مردم و مدیریت شهری هستند و به اعتقاد بنده اگر مدیریت شهری و مردم با ما همکاری کنند به طور قطع و یقین در پروسه کوتاه مدت و میان مدت می توانیم به چشم اندازها برسیم.

یکپارچه کردن فعالیت ها و اولویت ها

در ادامه مشاور طرح مدیریت میراث جهانی برج قابوس با تاکید بر اینکه نمی خواهیم حرف های این جلسه در حد شعار باقی بماند، گفت: از سال ۱۳۸۴ فعالیت ها در خصوص کالبد این اثر جهانی را آغاز کرده ایم به عنوان مشاور پیشنهاداتی را در خصوص سازه بنا و ساماندهی محوطه برج داده ایم اما از حدود پنج سال قبل تنها به مباحث کالبدی و حفاظتی نپرداخته ایم و به مباحث اجتماعی و اقتصادی و برنامه ریزی هم توجه کرده ایم.

ایروانی یادآور شد: از سال ۱۳۹۳ شورای راهبردی برج قابوس در سازمان میراث فرهنگی تشکیل شد و موضوع طرح مدیریت یا طرح راهبردی با برنامه ریزی استراتژیک استارت خورد.

وی با بیان اینکه پیگیری های جدی در تدوین پلان مدیریت از سال ۹۴ شروع شد و در سال گذشته به پایان رسید، ادامه داد: در این مدت مباحث اقتصادی و اجتماعی، جامعه شناسی، فرهنگی و اجتماعی برج قابوس توسط همکاران جامعه شناس، اقتصادان و ... مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.

وی اضافه کرد: هم اکنون برنامه اجرایی پلان مدیریت مد نظر همه ماست و باید بتوانیم برنامه ها و اهداف پلان مدیریتی را در بطن جوامع ذینفع صلاح ذیربط مطرح کرده و به وفاق برسیم و با مشارکت هم موضوع را جلو ببریم.

ایروانی با بیان اینکه حتما خواهید پرسید بودجه اجرایی این طرح مدیریتی چگونه تامین می شود، تصریح کرد: طرح مدیریت یک جور انسجام دادن به فعالیت های دستگاه ها و پارچه کردن اولویت هاست.

وی به متن چشم انداز پلان مدیریتی برج هم اشاره و خاطرنشان کرد: در واقع ما ۶ هدف کلان داریم که با ۸۰ تا ۱۷۰ قدم در بازه زمانی کوتاه مدت (دو ساله) و میان مدت (۶ ساله) باید به آن ها دست پیدا کنیم.

مشاور طرح مدیریت میراث جهانی گنبد قابوس بیان کرد: ما سعی کردیم به دور از جنبه های حاشیه ای، برنامه راهبردی برج را به اقدام برسانیم به گونه ای که برای همگان و حتی کسبه اطراف برج قابل درک باشد.

جامعه گنبد بیش از برج در خطر است

در ادامه یکی از اعضای تیم مدیریت میراث جهانی برج قابوس با تاکید بر اینکه اهمیت جامعه گنبد بیشتر از برج قابوس است، گفت: پلان مدیریتی برج فقط برای اداره برج و حفاظت از آن نیست.

سالاری تاکید کرد: پلان مدیریتی برج قابوس برای حفاظت از جامعه گنبد است یعنی جامعه گنبد قابوس بیشتر از خود این برج در خطر است.

وی ادامه داد: پایه های برج قابوس که آثار فرسودگی و رطوبت در آن قابل مشاهده است کمتر از پایه های اجتماعی گنبدکاووس در خطر است.

وی متذکر شد: در واقع در این پلان مدیریتی که به بهانه برج قابوس تدوین شده تلاش داریم تا بتوانیم از شهر گنبدکاووس و سرمایه های اجتماعی آن حفاظت کنیم.

سالاری خطاب به اعضای شورای شهر اظهار کرد: مسائل شما فقط شهرداری نیست، مسئله شما شهر است و این که چگونه می شود از شهر و پایه هایش حفاظت کرد؟

وی به چالش های موجود در گنبدکاووس در ارتباط موثر اقوام ساکن در آن با یک اثر جهانی اشاره و خاطرنشان کرد: در واقع در اجرای پلان مدیریتی و تعیین اکشن پلان آن تلاش داریم بین سرمایه های مالی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و ... در گنبدکاووس ارتباط برقرار کنیم تا در نهایت شاهد نتایج مثبت و ملموسی در معرفی، جذب گردشگر و ... باشیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۸۹۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ارایه برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت در کردستان

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر محمدی ظهر شنبه در نخستین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در سال‌جاری اظهار کرد: آخرین تخصیص اعتبارات در ۲۹ اسفند سال گذشته انجام شد و به همه مدیران استان میزان تخصیص اعلام شده، بنابراین باید در خصوص هزینه کرد آن تسریع شود.

وی بر لزوم تشکیل کارگروه فنی در صورت هزینه کرد اعتبارات تاکید کرد و گفت: تا ۲۰ اردیبهشت همه دستگاه‌های اجرایی استان میزان اعتبارات ملی خود را به ما اعلام کنند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان خاطرنشان کرد: فرمانداران برنامه‌ریزی لازم را با اولویت پروژه‌های نیمه تمام و طرح‌های بسترساز تولید و اشتغال انجام دهند.

۷۰ درصد مصوبات شورای توسعه و برنامه ریزی در سال گذشته انجام شد

محمدی تصریح کرد: آسیب شناسی از مصوبات شورای برنامه ریزی استان صورت گرفته است و سال گذشته ۱۲ جلسه این شورا با ۱۰۰ مصوبه تشکیل شد که ۷۰ درصد این مصوبات انجام شده و مابقی در حال اجرا هستند.

وی مشارکت عمومی، خصوصی برای اتمام پروژه‌های عمرانی را یکی از موارد قانونی خواند و گفت: اطلاعات مربوط بیش از هزار و ۵۰۰ پروژه در سامانه مربوطه ثبت شد و از این تعداد ۱۸ پروژه برای واگذاری به بخش خصوصی انتخاب شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان با اشاره به اینکه برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام باید از ظرفیت واگذاری آنها به بخش خصوصی اقدام شود، افزود: همه استان‌ها در راستای تحقق شعار سال موظف اند برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت و مشارکت مردم و کاهش نرخ تورم و بیکاری ارائه دهند.

محمدی خاطرنشان کرد: دستگاه نظارتی برنامه تدوین شده را رصد می‌کند و گام نخست در تدوین این برنامه عملیاتی شامل تعیین مسائل مهم و اولویت‌های استان، گام دوم تشریح مدل مفهومی برنامه تحقق شعار سال، گام سوم تعیین اهداف کلان برنامه و ابلاغ آن به دستگاه‌های اجرایی، گام چهارم تدوین برنامه عملیاتی براساس محتوای مدل مفهومی و گام پنجم طرح و بررسی و تصویب یا اصلاح برنامه عملیاتی دستگاه‌ها در شورای برنامه ریزی خواهد بود.

تخصیص ۲۰ درصد تسهیلات تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۳ به اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی

وی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد تسهیلات تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۳ باید برای اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اختصاص یابد، گفت: همه دستگاه‌های اجرایی باید این سهم ۲۰ درصدی را در نظر بگیرند.

وی اضافه کرد: ایجاد اشتغال و تولید تکلیفی برعهده همه ما است و باید پروژه‌های قابل اتمام و طرح‌های بسترساز مسائل اقتصادی در اولویت قرار گیرند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان خاطرنشان کرد: هزار میلیارد تومان باید امسال به حساب صندوق پیشرفت و عدالت واریز شود و در برنامه رشد اقتصادی استان در سال جاری تاکید بر جلب مشارکت مردم و فعالان اقتصادی، تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و احیای واحدهای راکد است.

محمدی تاکید کرد: باید برنامه رشد اقتصادی استان با رعایت سند آمایش تهیه و اجرا شود که در این مهم تاکید بر فناوری است و تحقق ۲۰ درصدی رشد باید از فعالیت مراکز و واحدهای رشد و فناوری صورت پذیرد.

کد خبر 6090040

دیگر خبرها

  • الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی در تمام شهرها اجرا شود
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • الگوی عملیاتی تحقق شعار سال باید منجر به رشد تولید و خلق ثروت شود
  • همه اقدامات باید حرکت به سمت رشد و ارتقای عملکردها باشد
  • لزوم ارایه برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت در کردستان
  • ‌ساختارهای حقوقی و ‌حقیقی در تحقق شعار سال ‌مورد توجه قرار گیرد
  • همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است
  • پل خورگو وارد مرحله اجرا شد
  • برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان
  • قطعه پنج باند دوم مسیر خاش به زاهدان در حال اجرا است