Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@23:27:27 GMT

قطر تسلیم شروط کشورهای عربی خواهد شد؟

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۸۹۴۰۵

قطر تسلیم شروط کشورهای عربی خواهد شد؟

به نظر می‌رسد که دولت قطر برای عبور از بحران جاری «راه میانه‌ای» را برگزیند و از طریق موافقت با برخی از خواسته‌های این کشورها این پیام را به کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای دهد که به دنبال حل سیاسی است

به گزارش مشرق، آن طوری که یک خبرگزاری غربی گزارش داد و محتوای آن در دیگر خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری منتشر شده، کشورهای عربی فهرستی از شروط 13 گانه‌ای تهیه کرده‌اند که در صورت پذیرفته شدن آن از سوی قطر، روابط دیپلماتیک با این کشور از سر گرفته خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله شروط مذکور که در رسانه‌ها منتشر شده و دو طرف یکدیگر را به درز محتوای این درخواست‌ها متهم می‌کنند، قطع تمامی روابط دیپلماتیک با ایران و حزب‌الله، تعطیلی کامل شبکه الجزیره و برچیدن پایگاه نظامی ترکیه از خاک قطر است.

این درخواست روز پنجشنبه توسط دولت کویت رسما به قطر تسیلم شد و وزارت خارجه قطر ضمن تقدیر از تلاش‌های میانجی‌گرانه دولت کویت برای عبور از بحران جاری اعلام کرد که رسما به این درخواست‌ها در فرصت مقتضی پاسخ می‌دهد و قرار شد روز چهارشنبه این هفته نظر نهایی خود را مکتوب به دولت کویت ارائه کند.

شورای همکاری خلیج فارس 10 روز به قطر فرصت داده تا به این شروط پاسخ بدهد و تهدید کرده که در غیر اینصورت عواقب وخیمی در انتظار دوحه خواهد بود. این شورا همچنین نام مقاومت لبنان و جماعت اخوان المسلمین را در کنار دیگر سازمان‌های تروریستی القاعده و داعش قرار داده و از قطر خواسته است که تمامی ارتباطات خود را با آنها قطع کند.

کشورهای عربستان، مصر، امارات و بحرین روز 15 خرداد در بیانیه‌های جداگانه قطع روابط دیپلماتیک خود را با قطر اعلام و این کشور را به حمایت از گروه‌های تروریستی متهم کردند در مقابل دولت قطر با رد این اتهامات این کشورها را به یکه تازی و دخالت در امور داخلی این کشور متهم کرد.

آن طوری که خبرگزاری کویت گزارش داده، شیخ صباح الاحمد الصباح امیر کویت با محمد بن سلمان ولی عهد جدید، محمد بن زاید ولی عهد ابوظبی و تمیم بن حمد امیر قطر برای بحث و بررسی بحران جاری در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تلفنی گفت‌وگو کرده و ابراز امیدواری کرده که با پایان این بحران ثبات و امنیت و شکوفایی به این شورا باز گردد.

اکنون سوالی که مطرح است این است که آیا قطر به این شروط تن خواهد داد، شروطی که در صورت موافقت از دید ناظران سیاسی استقلال واقعی و حاکمیت ملی این کشور را عملا زیر سوال می‌برد.

گرچه دولت قطر به این درخواست‌ها رسما پاسخ نداده ولی آنچه از زبان یک مقام دولتی قطر جاری شده نشان از عمق نگرانی این کشور دارد. سیف بن احمد آل ثانی رئیس دفتر ارتباطات دولتی این کشور این شروط را غیرواقعی و بدور از واقعیت توصیف کرد.

بر اساس گزارش رسانه‌های قطر، آل ثانی تاکید کرد که هدف این کشورها نقض حاکمیت قطر و مداخله در امور سیاست خارجی این کشور است.

یا این اوصاف به نظر نمی‌رسد که دولت قطر به تمامی این شروط 13 گانه تن بدهد زیرا همان طور که این مقام دولت قطر اعلام کرد این خواسته‌ها استقلال سیاسی این کشور را زیر سوال می‌برد و این کشور را عملا از تصمیم‌گیری‌های سیاسی دور خواهد کرد و نقش منطقه‌ای این کشور را محدود و دست دوحه را عملا خواهد بست؛ امری که به نظر نمی‌رسد خوشایند دولت قطر باشد چرا که همان‌طور که از قرائن پیداست اگر این کشور کوچک قصد داشت تن به چنین خواسته‌هایی دهد از ابتدای بحران و قبل از قطع روابط دیپلماتیک این کشورها با دوحه تن به این درخواست ها می‌داد و کار به این مرحله کشیده نمی‌شد.

آنچه که مشخص هست، به نظر می‌رسد که دولت قطر برای عبور از بحران جاری «راه میانه‌ای» را برگزیند تا اولا نشان دهد که با برخی از خواسته‌های این کشورها موافقت کرده، ثانیا با این اقدام تلاش‌های دولت کویت برای حل این بحران به شکست نخواهد انجامید و ادامه خواهد یافت و از سوی دیگر قطر با این اقدام این پیام را به کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای خواهد داد که به دنبال حل سیاسی این بحران هست و قصد گسترش دامنه این بحران را ندارد.

ولی اینکه کشورهای عربی هم با اقدام قطر و پذیریش نیمه‌بند این کشور موافقت خواهند کرد یا خیر مسئله دیگری است چرا که این کشورها تاکید دارند که دولت قطر باید همه این خواستها را بدون قیدوشرط بپذیرد؛ در غیر این صورت باید منتظر عواقب و پیامدهای ناشی از آن هم باشد که اگر این امر اتفاق بیافتد و قطر خواسته‌های این کشورها را تمامیت خواهانه توصیف و با برخی از آنها موافقت نماید، باید انتظار استمرار این بحران را داشته باشیم که در آن صورت همان طور که شبکه فاکس نیوز آمریکا اعلام کرد پای آمریکا به میدان کشیده خواهد شد تا با جمع کردن متحدین منطقه‌ای خود دور هم راهی برای برون رفت از این بحران بیابد.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۸۹۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست همسایگی دولت سیزدهم

«جمهوری اسلامی ایران، کشورها و ملت‌های همسایه را خویشاوند خود می‌داند»؛ این شاید مهم‌ترین بخش از اولین سخنرانی رئیس‌جمهور است که ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ در مراسم تحلیف با حضور مهمانان خارجی و داخلی در مجلس شورای اسلامی اعلام شد و بررسی عملکرد بیش از ۲ سال و ۷ ماهه دولت سیزدهم نشان می‌دهد به این گزاره پایبند بودند و در مسیر تقویت و گسترش ارتباط با کشورهای همسایه حرکت کردند و «مهم‌ترین و اصلی‌ترین اولویت سیاست خارجی، ارتقا روابط با کشورهای همسایه» بوده است و «خواهان عزت و اعتلای آنها» بوده‌اند.

خبرگزاری مهر در سلسله گزارش‌هایی به بررسی روابط سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای همسایه طی یک‌سال گذشته پرداخته است.

کد خبر 6097420 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • دولت ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای جبران خسارت سیل سیستان و بلوچستان اختصاص داد
  • 4 نکته درباره تعطیلی دفتر الجزیره در اسرائیل
  • رغبت کشورهای عربی نسبت به تشکیل گروه صلح‌بانان بین‌المللی برای غزه پساجنگ
  • آخرین تحولات اوکراین| نگرانی کاخ سفید از سوء‌قصد به زلنسکی
  • ویژگی‌های ژئوپلیتیکی کشورهای شیخ‌نشین؛ از اختلافات پیچیده سرزمینی تا همگرایی در ساختارهای اجتماعی ـ تاریخی
  • اصلاحات ، راه برون رفت از بحران مهاجرت سرمايه های انسانی
  • تحولات اوکراین| نگرانی کاخ سفید از سوء‌قصد به زلنسکی
  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • شروط مهم فدراسیون فوتبال برای برگزاری فصل آینده لیگ برتر
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت