Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان از برگزاری مراسم نکوداشت عباس کیارستمی و علی معلم و بزرگداشت رسوال صدرعاملی و مرضیه محبوب خبر داد و اطمینان داد فیلم‌های قابل اکران در حوزه‌ سینمای کودک و نوجوان در این دوره بیشتر باشد.



به گزارش الف، علیرضا رضاداد، امروز در نشست رسانه‌ای سی‌امین جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان که‌ در موزه سینما برگزار شد، بیان‌ کرد: «همان‌طور که می‌دانید، جشنواره سی‌ام با وقفه‌ای برگزار خواهد شدچون انعقاد موافقت بین فارابی و شهرداری اصفهان کمی طولانی شد و فرصت کافی برای برگزاری جشنواره نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته بهمن ماه قصد داشتیم این کار را انجام دهیم که به زمان نمایش برگزیده آثار فجر رسیدیم و امکانش میسر نشد.

ویضمن اشاره به موافقت نامه پنج ساله برای برگزاری این جشنواره در تابستان افزود: «این موافقت نامه به این دلیل منعقد شد که به دلیل همزمانی با محرم و صفر و ایام عزاداری در مهر ماه نمی‌شود جشنواره را برگزار کرد. به همین دلیل زمان دیگری را در نظر گرفتیم و فکرکردیم اگر این جشنواره بتواند به رونق اکران تابستان هم‌کمک کند، اتفاق خوبی رخ خواهد داد».

وی در خصوص تفکیک جشنواره کودک و جشنواره نوجوان، اظهار داشت: «برای این دوره پیش بینی شده بود که جشنواره با تمرکز بر سینمای کودک برگزار شود. این موضوع با درنظر گرفتن تجربه برگزاری جشنواره کودک همدان که مستقل بود، در جلسات شورای سیاستگذاری بررسی شد. در نهایت به این نتیجه رسیدیم که فیلم‌های کودک و نوجوان و نیز داوری آنها تفکیک شود تا به رویکرد اصلی برسیم. در این راستا نمایش‌ فیلمهای کودکان را در سانس مستقلی پیش بینی کردیم».

به گفته دبیر جشنواره، استقلال بخش انیمیشن یکی دیگر از محورهای مورد توجه این دوره از جشنواره بوده است: «اگر بتوانیم این بخش را تقویت کنیم اتفاق خوبی در این حوزه و نیز سینمای کودک رخ می‌دهد. ظرفیت انیمیشن ما برای دستیابی به بازار جهانی بیشتر از سینمای زنده است و یکی از رویکردها این بود که این استقلال اتفاق بیفتد»

او همچنین بیان کرد: سالهای گذشته در جشنواره طرحهایی ارائه می‌شد که امسال این بخش را به فیلمنامه‌های کامل متکی کردیم و الان حجم قابل توجهی فیلمنامه نوشته شده است. در حالی که قبلاً در حد همان طرح باقی می‌ماند و به فیلمنامه تبدیل نمی‌شد. به همین دلیل خوشحالیم که این بخش امسال جدی‌تر مورد توجه قرار گرفته است».

رضاداد توجه به رویکرد «سینمای کودک و نوجوان برای کودکان و نوجوانان نه درباره آن‌ها» را نکته مهم دیگر جشنواره امسال دانست و گفت: «تلاش کردیم‌ لزوم توجه به این سینما بیشتر یادآوری شود و این‌ مسئله در هیات انتخاب هم به دقت دنبال شد».

رضاداد در خصوص برنامه های این دوره از جشنواره اظهار داشت: «امسال دو آیین بزرگداشت و نکوداشت داریم. برای دنیا فنی زاده و توران میرهادی یادداشت‌هایی در کاتالوگ جشنواره منتشر می‌شود و در حوزه سینمای نوجوان از رسول صدرعاملی تقدیر می‌شود. فیلم مربوط به این بخش را آقای توکلی می‌سازد و مرضیه محبوب هم یکی دیگر از هنرمندانی است که مورد تقدیر قرار می‌گیرد و فیلم مربوط به ایشان را هم خانم مرضیه برومند آماده می‌کند».
وی ادامه داد: «همزمان با ۱۴ تیرماه‌ نکوداشتی برای عباس کیارستمی برگزار می‌کنیم و همچنین برای حقی که علی معلم بر سینمای کودک دارد و جزو برگزار کنندگان اصلی این جشنواره بود هم نکوداشت برگزار خواهد شد».

دبیر جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان همچنین گفت:«در سالهای آتی رفتار سازمان دهی شده دانش آموزان را برای آمدن و دیدن فیلمها نخواهیم‌ داشت تا الگوی تماشا با خانواده و هر نفر سه بلیت را برقرار کنیم. در این راستا باشگاه مخاطبان با هشت هزار نفر عضو شروع به کار کرد که پس از غربالگری چهار هزار نفر الان عضویت دارند. با این روند هم هزینه تبلیغات کاهش می‌یابد و هم فرآیند اطلاع رسانی بهتر به نتیجه می‌رسد».

او با اشاره به حضور ۳۰ داور در بخش کودک و ۳۶ داور ‌در بخش نوجوان فیلمهای ایرانی از برگزاری دو کارگاه فیلمنامه نویسی، دو کارگاه فیلمسازی و ۶ کارگاه انیمیشن هم خبر داد.

دبیر جشنواره سی‌ام فیلم‌های کودکان و نوجوانان در پاسخ به سوالی درباره اکرانفیلم‌های این حوزه و اختصاص یک گروه سینمایی به آناظهار داشت: «این مسئله باید در شورای صنفی دنبال شود ولی آنجا هنوز به نتیجه نرسیده به همین دلیل دنبال راهکارهای دیگری هم باید باشیم که به عنوان مثال مذاکراتی با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انجام شده است. ضمن اینکه رییس سازمان سینمایی هم در این باره نکاتی را مدنظر دارد».

رضاداد ضمن اشاره به عدم وجود تعداد فیلمهای قابل قبول برای اکران عمومی اظهار امیدواری کرد: «ولی امسال اطمینان می‌دهم که تعداد این فیلم‌ها برای اکران عمومی بیشتر است و اگر آن‌ نهاد اکران برقرار شود توفیقی به دست می‌آید. البتهسهم‌ جشنواره در حل این مسئله این است که روی فیلم هایی برای مخاطب و نیز آثار پرمخاطب تمرکز کند».

وی درادامه بیان کرد: «گمان می‌کنم درای ندوره ۴ ساله قدری بیشتربه این موضوع پرداخته شودوقطعادرنشست‌های شبانه جشنواره این موضوع مطرح وبررسی خواهدشد. و امیدوارم درایام جشنواره بحث‌های جدی دراین رابطه انجام ونتایج بهتری حاصل شود».

در نشست جشنواره‌ی فیلم کودک و نوجوان، سید احد میکاییل‌زاده مدیر روابط عمومی جشنواره‌ فیلم کودک نیز رضاداد را همراهی می‌کرد.
جشنواره‌ کودک و نوجوان اصفهان از 9 تا 15 تیر ماه در اصفهان برگزار می‌شود.



اسامی داوران بخشهای مختلف سی امین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان

همچنین طی احکامی جداگانه از سوی علیرضا رضاداد، دبیر سی امین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوان اسامی داوران بخش انیمیشن، بین الملل، سیفژ، سینمای ایران، فیلمهای کوتاه، پویانمایی و آثار بلند غیرسینمایی به شرح زیر انتخاب شدند:

بخش انیمیشن: فرنک وارسانی، ناتالیا چرشینوا، آلکساندار سان، گرهارد کلین و سعید توکلیان؛

بخش بین الملل: خانمها آرماگان بالنتین ( کارگردان از نیوزلند)، اورسولا ریش (تهیه‌کننده از آلمان)، فلورت ون اسپندونک (دبیر جشنواره «سینه کید» از هلند)، دیانا فارس (کارگردان از سوریه)، فرشته طائرپور (تهیه‌کننده از ایران) و آقایان انیس لاسو (کارگردان از تونس)، شهاب اسفندیاری (پژوهشگر، مستندساز و مدرس دانشگاه از ایران)؛

بخش سیفژ: خانم ها:سانت نایه (تهیه‌کننده و مشاورعالی سیفژ از هلند)، فیردوز بلبلیا (تهیه‌کننده و مشاور عالی سیفژ از آفریقای جنوبی و آقای محسن ‌چینی‌فروشان (نویسنده و مدیر فرهنگی و قائم مقام سیفژ از ایران).

بخش سینمای ایران: غلامرضا آزادی، مرضیه برومند، ‏کمال تبریزی، پوران درخشنده، رسول صدر عاملی و رضا مقصودی؛

بخش فیلمهای کوتاه ایرانی (ایسفا): پیمان نهان قدرتی، مرتضی علی ‏عباس میرزایی و کاوه مظاهری.

بخش آثار پویانمایی: مهین جواهریان، امیر محمد ‏دهستانی، روانبخش صادقی، بهرام عظیمی و علیرضا گلپایگانی؛

بخش آثار بلند غیرسینمایی: کیومرث پوراحمد، رویا تیموریان، ‏بهروز شعیبی، علیرضا خمسه و وحید نیکخواه آزاد.


منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۹۰۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند/ انتقاد پیشکسوت نمایش عروسکی از وفور جیغ، دست و هورا در تلویزیون!

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین اختتامیه دومین دوره جشنواره نمایش عروسکی تلویزیونی «عروسک‌خونه» شامگاه شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ با اجرای حامد مدرس در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد.

علاوه بر جمع زیادی از کودکان و خانواده های آنان و شرکت کنندگان در این جشنواره، هنرمندانی همچون عادل بزدوده، وحید آقاپور مریم سعادت، حسن دادشکر، مهدی صبایی، هومن حاج عبداللهی، محمد بحرانی، رضا فیاضی، ماشاالله شاهمرادی زاده، ساقی زینتی، حسن دادشکر در‌ کنار محسن برمهانی معاون سیما، محمدرضا باطنی مدیر شبکه امید و حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از حاضران در این مراسم بودند.

در این نشست که با حدود ۹۰ دقیقه تاخیر آغاز شد، پس از قرائت آیاتی چند از قرآن‌ کریم توسط قاری خردسال و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، یک نمایش موزیکال کوتاه توسط سه بازیگر کودک اجرا شد.

در ادامه نمایش عروسکی کوتاهی توسط «خاله گلی» و گودرز اجرا شد.

در ادامه این نشست، محسن برهانی معاون سیمای رسانه ملی پشت تریبون آمد و عنوان کرد: باید از همه کسانی که این رویداد مهم رسانه‌ای را برای دومین بار برگزار کردند تشکر کنم.

وی اظهار کرد: در دورانی که تولید محصول برای خردسالان و کودکان به سمت پویانمایی و واقعیت مجازی رفته است، کمک به این‌گونه تولید محتوای کودک‌ کار بزرگی است. از آقای باطنی و دبیر جشنواره سپاسگزارم که رویدادی را برگزار کردند که بیست میلیون نفر از کودکان و خردسالان ما با رأی دادن در آن مشارکت کردند.

وی اظهار کرد: امیدوارم سال آینده این رویداد به صورت بین‌المللی برگزار شود، چرا که خلأ آن در منطقه احساس می‌شود چراکه در کشورهای دیگر هم بحث نمایش عروسکی با آمدن ابزارهای رایانه‌ای کم‌رنگ شده است.

معاون سیما گفت: امروز قرار بود آقای جبلی ریاست محترم سازمان هم در این مراسم حضور داشته باشند که به خاطر کار غیرمترقبه‌ای که پیش آمد از بنده خواستند تا به نمایندگی از ایشان در این جمع صمیمانه و پرنشاط حاضر شوم.

در ادامه، مهدی صبایی وحید آقاپور به روی سن آمدند تا در کنار محسن برهانی معاون سیما جوایز تعدادی از منتخبان را اهدا کنند.

در بخش بازیگری از گروه تئاتر «کی بود کی بود من نبودم» تقدیر به عمل آمد.

محمدصادق باطنی مدیر شبکه کودک در ادامه این مراسم روی سن آمد و گفت: عروسک‌ها از مهم‌ترین‌ زبان‌های مشترک ما و کودکان است و کارشان این است که ما را به دنیای خیال ببرند. مدتی بود که حضور عروسک‌ها در تلویزیون کم‌رنگ شده بود. تلاش ما در برگزاری این جشنواره این بود که عروسک‌ها را با قدرت و باشکوه به تلویزیون برگردانیم و خاطره سازی این عروسک‌ها را که در دهه شصت و هفتاد پررنگ بود را دوباره احیا کنیم.

مدیر شبکه کودک اظهار کرد: ما شاهد ارسال بیست میلیون رأی به جشنواره دوم «عروسک‌خونه» بودیم ضمن این‌که ویدىوهای ما در این دوره از جشنواره در سراسر کشور ۲۴۰ میلیون تماشا داشت. این استقبال و همراهی مخاطبان حتماً انگیزه ما را برای ادامه مسیر بیشتر می‌کند.

در ادامه رضا فیاضی، وحید جلیلی، هومن حاج عبداللهی و مریم سعادت برای تجلیل از حسن دادشکر پیشکسوت نمایش عروسکی و تئاتر کودک و نوجوان روی صحنه آمدند.

حسن دادشکر با ابراز تشکر از این مراسم نکوداشت گفت: آن چیزی که من و هم‌نسلان من انجام دادند چیزی جز وظیفه نبوده؛ من از سال ۱۳۵۰ با دیدن یک نمایش عاشق کار کودک شدم و پس از دوران دانشجویی این راه را ادامه داد. م به امید این‌که نسلی از هنرمندان جدید را برای این کشور تربیت کنم.

این هنرمند پیشکسوت افزود: نمایش کودک فقط یک پدیده سرگرم‌کننده نیست، بلکه فرهنگ‌ساز است و تحول ایجاد می‌کند.

من اینجا و هر جا که تریبونی بوده وظیفه خود دانستم و می‌دانم این بگویم که ما کارهایی زیادی در سطح کشور داریم که ملغمه‌ای از جیغ و هورا کشیدن است. این شکل از برنامه‌سازی کار درستی نیست. چرا در تلویزیون همه مثل هم کار می‌کنند و خلاقیت ندارند؟ چرا همه از بچه‌ها می‌خواهند جیغ و هورا بکشند؟ ما نباید تماشاگرمان را خسته کنیم و بعد از آنها بخواهیم که حیف و داد بکشند

وی عنوان کرد: با جیغ و دست هورا و تشویق فقط احساسات را تخلیه می‌کنیم؛ بنابراین به عنوان یک علاقه‌مند از مسئولان تلویزیون خواهش می‌کنم؛ و پیشنهاد می‌کنم که فکری برای این فرمول دست و جیغ و هورا بکنند.

دادشکر اظهار کرد: من خدمتگزار بچه‌های ایران هستم و از این جشنواره و همکاران و اساتید خودم که در این مراسم حضور دارند تشکر می‌کنم. ما نسلی بودیم‌ که‌ جز خدمت به فرهنگ و هنر به کار دیگری فکر نمی‌کردیم.

در ادامه، با پخش کلیپ‌هایی از مجموعه‌های تلویزیونی خاطره ساز دهه شصت و هفتاد از عادل بزدوده عروسک‌سازی پیشکسوت تقدیر به عمل آمد.

وی در صحبت‌های کوتاهی گفت من بیشتر با عروسک‌ها زندگی می‌کنم و با آنها صحبت می‌کنم.

بزدوده افزود: خاطره‌ای هم دارم که مربوط به طراحی عروسک مجموعه «ماجراهای تا به نا» است. وقتی اسم عجیب‌وغریب «زی زی گولو آسی پاسی دراکوتا تا به تا» برای این عروسک انتخاب شدو ما اولین سکانس‌ها را کار می‌کردیم تنها کسی که در اولین پلان‌ها توانست این اسم را درست بگوید، مانی نوری ۶ ساله بود که برای ما شگفت‌آور بود. چون خانم برومند اصرار داشت که این اسم سیلاب بندی شود و آهنگین شود تا در ذهن‌ها ماندگار باشد.

انتهای پیام/

سید مرتضی حسینی

دیگر خبرها

  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند/ انتقاد پیشکسوت نمایش عروسکی از وفور جیغ، دست و هورا در تلویزیون!
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند
  • کلاس آموزش بازیگری کودک بارانا
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • اردیبهشت تئاتر مثل قبل برگزار نمی‌شود
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!
  • رقابت دانش آموزان شاهرودی در جشنواره خوارزمی
  • بزرگداشت «فرانتس کافکا» در جشنواره کارلوی واری