Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - کمال خرازي: جهان به صورت فزاينده اي فراملي شده، به طوريکه رديابي، رصد و ارزيابي تهديدات امنيتي غيرممکن گرديده است و به دليل وابستگي هاي متقابل کشورها در عصر جهاني شدن، عدم امنيت در يک جامعه مي تواند بر جوامع ديگر نيز تاثير بگذارد.

به گزارش سرويس سياسي جام نيـوز، «کمال خرازي» رئيس شوراي راهبردي روابط خارجي گفت: جهان به صورت فزاينده اي فراملي شده، به طوريکه رديابي، رصد و ارزيابي تهديدات امنيتي غيرممکن گرديده است و به دليل وابستگي هاي متقابل کشورها در عصر جهاني شدن، عدم امنيت در يک جامعه مي تواند بر جوامع ديگر نيز تاثير بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




کمال خرازي روز شنبه در ششمين مجمع جهاني صلح در پايتخت چين افزود: جهاني شدن بر ضد خود يعني ضد جهاني شدن تبديل شده است و گسترش بيکاري، تروريسم، عدم امنيت در فضاي واقعي و فضاي سايبري را در پي داشت که امروزه به يک پديده فراملي بسيار پيچيده تبديل شده است.

وي تصريح کرد: برخلاف دولت ها که محدود به مرزهاي خود هستند، جهان به صورت فزاينده اي فراملي شده است به طوريکه رديابي، رصد و ارزيابي تهديدات امنيتي غيرممکن گرديده و به دليل وابستگي هاي متقابل کشورها در عصر جهاني شدن، عدم امنيت در يک جامعه مي تواند بر جوامع ديگر نيز تاثير داشته باشد.

خرازي افزود: در اين ميان آنچه که بيش از همه کار را براي کشورها جهت مبارزه با تروريسم مشکل مي سازد عدم همکاري جمعي است، به ويژه آنکه عدم همکاري کشورها و احيانا اختلاف بين آنها مي تواند فضاي بيشتري را براي تروريسم فراهم سازد.


وي به سه رويداد «استقلال کشورهاي مستعمره و روي کار آمدن دولت هاي ديکتاتوري»، «فروپاشي نظم دو قطبي جهان» و «ظهور پديده جهاني شدن» به عنوان سه پديده تاثيرگذار بر امنيت بين المللي در دهه هاي پس از جنگ جهاني دوم نام برد و گفت: اگرچه در عالم نظري، جهاني شدن اميدهاي بزرگي را در بين ملت ها آفريد، ولي در عمل به ابزار زياده خواهي و نفوذ فرهنگي قدرتهاي بزرگ تبديل شد.

او تصريح کرد:‌ تقسيم کشورهاي بزرگ به کشورهاي کوچکتر با مرزهاي ساختگي، انسانهاي بسياري را از موطن اصلي خود آواره و از تاريخ، فرهنگ و هويت اصلي خود جدا ساخت. اين رويداد همچون آتشي زير خاکستر، امکان درگيري هاي قومي و بي ثباتي دائمي را در اين کشورها فراهم ساخت که بعضا به درگيريهايي منطقه اي و بين المللي کشيده شد که حتي تا امروز استمرار يافته است.

وي در مورد فروپاشي نظم دو قطبي جهان گفت: پس از فروپاشي شوروي، آمريکا درصدد تشکيل جهان تک قطبي برآمد که موفق نشد و به جاي آن مجموعه اي از قدرتهاي منطقه اي ظهور يافتند که مستقل از ابرقدرت آمريکا هرکدام از قدرت و نفوذ بالايي در منطقه خود برخوردار بودند.

خرازي افزود: اين شرايط جديد، يعني وجود قدرتهاي بزرگ و منطقه اي، پارادايم جديدي را به نام جهاني شدن مي طلبيد تا همه قدرتهاي بزرگ و منطقه اي در آن مشارکت داشته باشند.

رئيس شوراي راهبردي روابط خارجي کشورمان همچنين به ظهور پديده جهاني شدن اشاره کرد و گفت که در چند دهه اخير با توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات به شدت شتاب گرفت.

خرازي گفت: در واقع جهاني شدن را مي توان فرصتي براي مشارکت همه دولت - ملت ها در پيشبرد امور جهاني دانست، به طوري که موجب هم افزايي و برخورداري همه از مواهب آن گردد.

وي تصريح کرد که جهاني شدن مي توانست نظام مطلوب و آزمون شده دموکراسي در سطوح دولت ملتها را به الگويي کارآمد براي نظام جهاني پسا دو قطبي مبدل سازد و اگرچه متاسفانه در عالم نظري، جهاني شدن اميدهاي بزرگي را در بين ملت ها آفريد، ولي در عمل به ابزار زياده خواهي و نفوذ فرهنگي قدرتهاي بزرگ تبديل شد و نارضايتي و نااميدي کشورهاي کوچک را فراهم ساخت.

خرازي گفت: در واقع جهاني شدن به نوعي استعمار فرانو انجاميد که در آن صاحبان قدرت، ثروت و علم و فناوري منابع بيشتري را به خود اختصاص دادند و کشورهاي کوچک همچنان در فقر و عقب ماندگي فروماندند. جدال بين نظر و عمل در پديده جهاني شدن همچنان ادامه يافت به طوري که در عمل آنچه پيش بيني مي شد تحقق نيافت.

رئيس شوراي راهبردي روابط خارجي ايران اظهار داشت: از سوي ديگر، با توسعه فناوريهاي اطلاعات و ارتباطات و شبکه هاي اجتماعي، تلاشهاي قدرتهاي بزرگ براي نفوذ فرهنگي در کشورهاي ديگر از جمله کشورهاي اسلامي و همسان سازي خرده جوامع اسلامي در اروپا و تحقير آنها گسترش يافت و موجبات ناخرسندي آنها را فراهم ساخت.

خرازي تصريح کرد: اين نارضايتي فضايي را فراهم آورد تا گروههاي افراطي، تکفيري بتوانند نظر جوانان اين جوامع را به خود جلب کنند و آنها را متقاعد سازند که جهاني شدن به معناي از دست رفتن ارزشها، اصالت و هويت جوامع ديگر در اثر نفوذ فرهنگي قدرتهاست.

وي خاطرنشان کرد: مشکلات اقتصادي و بيکاري جوانان نيز از عواملي بود که شرايط را براي شکل گيري و نيروگيري گروههاي افراطي آسانتر ساخت.

خرازي گفت: «در چنين فضايي مقوله همکاريهاي بين المللي و منطقه اي نيز دستخوش تحول شد. ائتلافهاي منطقه اي که مي توانست در خدمت توسعه جهاني باشد، به ابزاري در جهت منافع قدرتهاي بزرگ تبديل گرديد. اين روند تا انتخابات اخير رياست جمهوري آمريکا ادامه داشت، به طوري که هر يک از قدرتهاي بزرگ تلاش مي کردند منافع حداکثري خود را دنبال کنند.»

او در بخش ديگري از سخنراني خود در ششمين مجمع جهاني صلح در پکن افزود: رقابت حاصله بين قدرتهاي بزرگ اقتصادي در عمل به سود يک طرف و زيان طرف ديگر انجاميد، به طوري که در چنين مصافي ابرقدرتي همچون آمريکا خود را بازنده يافت و اين موجب ظهور رئيس جمهورجديدي در آمريکا شد که ضد جهاني شدن بود.

رئيس شوراي راهبردي روابط خارجي اظهار داشت: در اين ميان انفجار انقلابهاي عربي در منطقه شمال آفريقا و خاورميانه و پيامدهاي آن از جمله دخالت برخي از کشورهاي منطقه همچون عربستان سعودي، امارات، قطر در کشورهاي اين منطقه، همچون سوريه، يمن و بحرين و حمايت آنها از گروههاي افراطي مذهبي منجر به تشکيل گروههاي تروريستي - تکفيري بزرگي همچون القاعده و داعش در اين مناطق شد و آنها را با معضل بزرگي روبرو ساخت که مي رفت تا موجب سرنگوني حکومتهاي منطقه و تشکيل دولتي تکفيري و ضد بشري در سرزمين هاي عراق، سوريه و لبنان شود.

او افزود: از سوي ديگر، فعاليت هاي تروريستي و نيروگيري آنها از کشورهاي مختلف از جمله کشورهاي اروپايي و بازگشت برخي از نيروهاي آموزش ديده توسط آن گروهها براي انجام عمليات تروريستي در آن جوامع موجي از مخالفت با جهاني شدن در آن کشورها را در پي داشت و منجر به ظهور ملي گرايي افراطي و رشد تفکر پوپوليستي در آنها شد که نمونه شاخص آنرا مي توان در انتخابات اخير آمريکا مشاهده کرد.

وي گفت: «آنچه در اينجا به عنوان يک واقعيت بايد مورد تاکيد قرار گيرد نقش قدرتهاي فرامنطقه اي در حمايت يا سکوت در برابر شکل گيري اين گروههاي تروريستي در منطقه خاورميانه بود. کشورهاي اروپايي و آمريکا در برابر اين پديده از کشورهايي حمايت کردند که پديد آورندگان آن گروهها بودند و حتي اطلاعات، سلاح، آموزش و امکانات در اختيار آنها قرار دادند تا دولتهاي قانوني عراق و سوريه را سرنگون سازند.»

خرازي افزود: ايران به دعوت دولتهاي قانوني عراق و سوريه به کمک آنها شتافت و از سرنگوني دولتهاي مزبور جلوگيري به عمل آورد. البته که ايران امنيت ملي خود را نيز در نظر داشت و با کمک به دولتهاي مزبور توانست تروريسم را از مرزهاي خود دور سازد.


رئيس شوراي راهبردي روابط خارجي گفت: متاسفانه امروزه شاهد آن هستيم که بعضي کشورها بخاطر منافع اقتصادي خود حتي امنيت ملي خود را نيز ناديده مي گيرند.

خرازي تصريح کرد: «بطور مثال بعد از حادثه 11 سپتامبر 2001 کنگره آمريکا با همکاري دستگاه هاي اطلاعاتي و امنيتي آمريکا در يک گزارش 28 صفحه اي محرمانه، دخالت شهروندان عربستان سعودي را در اين حادثه هولناک مورد تاييد قرار داد، ولي تاکنون به علت منافع اقتصادي آمريکا و يا باج هاي مالي ارائه شده از سوي کشور مزبور روند پيگيري و مجازات کشور خاطي معطل مانده است. شايد بتوان گفت که حمله به برج هاي دوقلو و پنتاگون که اولي نماد تجارت جهاني و دومي نماد قدرت سياسي و نظامي ابرقدرت آمريکاست مخالفت با جهاني شدن را آشکار ساخت.»

او افزود: متاسفانه چنين رفتار محافظه کارانه اي از سوي برخي کشورهاي اروپايي نيز ديده مي شود. آنها با وجود آنکه مي دانند منشا تروريسم تکفيري وهابيت و خاستگاه آن عربستان سعودي است و اين کشور در ايجاد و حمايت از تروريستهاي مزبور نقش اساسي داشته و دارد، به دليل منافع مادي خود سکوت اختيار کرده و برغم صدماتي که از گروههاي تروريستي ديده اند عکس العمل جدي در برابر آن کشور نشان نمي دهند.

وي اظهار داشت: به هر حال، مخالفت با جهاني شدن در انتخابات رياست جمهوري اخير آمريکا به خوبي به منصه ظهور رسيد، به طوري که ترامپ به عنوان يک کانديداي ضدساختار توانست برنده انتخابات شود.

خرازي افزود: سرزنش خارجي ها، جلوگيري از سفر اتباع کشورهاي اسلامي به آمريکا، کشيدن ديوار بين آمريکا و مکزيک براي جلوگيري از مهاجرت هاي غير قانوني، تهديد ديگر کشورها به دليل صادرات اجناس رقابتي خود به آمريکا و در نتيجه بيکاري روزافزون کارگران و رشد ناچيز اقتصادي آمريکا از مواردي بود که مورد تاکيد کانديداي مزبور قرار داشت که همه را ناشي از جهاني شدن مي دانست.

«بدين ترتيب، جهاني شدن از يکسو موجب ظهور افراط گرايي و مشکلات امنيتي در جوامع ديگر شد و از سوي ديگر براي قدرتهاي اقتصادي از جمله آمريکا عقب ماندگي اقتصادي و رشد ملي گرايي افراطي را در پي داشت.»


وي افزود: جنبش ضد جهاني شدن ريشه در گسترش افراط گرايي و تروريسم، هراس هاي امنيتي، وضعيت اقتصادي کشورها، بيکاري جوانان و مهاجرت پناهجويان دارد.

وي اظهار داشت: جهاني شدن چنانچه مبتني بر عدالت و مشارکت همه کشورها در اداره جهان باشد و از زياده خواهي و اعمال نفوذ قدرتهاي بزرگ جلوگيري به عمل آيد مي تواند به رشد و شکوفايي همگان بيانجامد. ايران از چنين دنياي چند قطبي که مبتني بر اصول دموکراسي اداره شود، استقبال مي کند.

وي تصريح کرد: جمهوري اسلامي ايران که خود قرباني تروريسم است و اخيرا نيز هدف تروريست هاي تکفيري داعش قرار گرفت در مبارزه با تروريسم جدي است و آماده همکاري است .

ششمين مجمع جهاني صلح، به همت دانشگاه شين هوا چين با هدف همگرايي کشورها به منظور کاهش اختلافات برگزار مي شود.

در اين اجلاس دو روزه علاوه بر خرازي، حامد کرزاي رييس جمهور سابق افغانستان، سرگئي ايوانف وزير خارحه سابق روسيه، کوين راد نخست وزير سابق استراليا و تني چند از شخصيت هاي سياسي دنيا حضور داشتند.

در خاتمه سخنراني خرازي جلسه پرسش و پاسخ ميان او و شرکت کنندگان برگزار شد.

ايرنا
202


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۹۰۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات وعده صادق رسوایی غرب را جهانی کرد

امام جمعه موقت یزد با اشاره به اینکه عملیات وعده صادق رسوایی غرب را جهانی کرد گفت: امروز در داخل آمریکا و اروپا شاهد اعتراض به اسرائیل هستیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد ، آیت‌الله سید ناصر محمدی در خطبه‌های این هفته یزد با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران دستاوردهای فراوانی داشته اظهار داشت: دستاوردهای انقلاب و قیام حضرت امام خمینی(ره) به حدی است که به هیچ عنوان قبل و پس از انقلاب قابل مقایسه نیست.

وی تصریح کرد: پیش از انقلاب روسای کشورهای قدرتمند جهان در ایران برای بررسی وضعیت جنگ جهانی جلسه‌ای گذاشتند بدون اینکه به شاه ایران اهمیتی قائل باشند اما الان ایران یک قدرت بزرگ جهانی است.

امام جمعه موقت یزد به عملیات وعده صادق اشاره کرد و گفت: این عملیات یک معجزه بزرگ الهی بود که اقتدار ایران و ضعف رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی را نشان داد.

محمدی در ارتباط با اهمیت این عملیات عنوان کرد: زمانی که اسرائیل به بخش کنسولی جمهوری اسلامی در سوریه حمله کرد و این حمله منجر به شهادت چند نفر از سرداران سپاه پاسداران شد، ایران اعلام کرد که درسی پشیمان کننده به این رژیم خبیث خواهیم داد.

وی خاطرنشان کرد: چقدر دولت‌های منطقه، اروپایی و آمریکا همه واسطه شدند که ایران کاری نکند؛ سفرا و وزرای آنها التماس کردند اما مقام معظم رهبری و سایر مسئولان تاکید کردند که ایران این حمله را پاسخ خواهد داد.

امام جمعه موقت یزد بیان کرد: پس از این تاکیدات ایران عملیات خود را آغاز کرد و 10 کشور جهان اعلام کردند که موشک‌های ایران را می‌زنیم و نمی‌گذاریم موشک‌های ایران به اسرائیل برسد اما دیدیم که چگونه موشک‌های ایران به خاک اسرائیل و استراتژیک ترین نقاط این رژیم جنایتکار برخورد کرد.

محمدی خاطرنشان کرد: نکته بسیار مهم در ارتباط با عملیات وعده صادق این بود که ایران تنها 20 درصد از توان خود را در این عملیات به کار گرفت ولی آن کشورها با تمام توان سعی در منهدم کردن موشک‌های ایران داشتند که باز هم موفق نشدند که همه موشک‌ها را سرنگون کنند.

وی ادامه داد: پس از این عملیات، ایران اعلام کرد که اگر کوچکترین اشتباه دیگری از اسرائیل در پاسخ به این عملیات ایران انجام شود آنها را به صورت بسیار شدیدتر جواب خواهیم داد و همین موضوع سبب شد که رژیم صهیونیستی در نهایت خفت و خواری هیچ اقدامی انجام ندهد.

امام جمعه موقت یزد بیان کرد: این اقتدار و قدرت نتیجه قیام در مسیر خدا در بعد سیاسی است که سبب شده ایران به عظمت بسیار بزرگی در جهان و منطقه دست پیدا کند و پس از این عملیات جایگاه ایران تغییر کرد به گونه‌ای که ایران الان در تمام جهان به اقتدار شناخته می‌شود.

محمدی بیان کرد: تاکنون اعلام می‌کردند که ایران ثبات ندارد و سرمایه‌گذاران خارجی در ایران حضور پیدا نمی‌کنند اما پس از عملیات وعده صادق سرمایه‌گذاران بیش از 70 کشور جهان در ایران حضور پیدا کردند تا در این کشور حضور اقتصادی داشته باشند.

وی بیان کرد: امروز ایران در اوج ثبات است و آمریکا و اروپا در حال لرزش هستند و در خود آمریکا و اروپا دانشجویان دانشگاه‌ها در اعتراض به سیاست‌های نظامی کشورشان به تحصن دست می‌زنند.

امام جمعه موقت یزد بیان کرد: با وجودی که در این تجمعات هیچ شعار و فحشی داده نمی‌شود و نه سنگ می‌زنند، بدترین رفتارها را با دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های خود می‌کنند و جالبتر آنکه همین‌ها مدعی آزادی و حقوق بشر هستند.

انتهای پیام/781

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق رسوایی غرب را جهانی کرد
  • پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام
  • آمریکا در پشت نقاب حقوق بشر پنهان شده است
  • خاورمیانه 2050 چه شکلی است؟/ 3 سناریو با فرض جنگ سرد آمریکا و چین
  • چرا فلسطین طی ۷ ماه جنگ همواره اصلی‌ترین موضوع جهانی بوده است؟
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • پول انتخابات و جنگ؛ اهداف واقعی‌تر سفر بلینکن به منطقه‌