Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح ضربتی تولید و اشغال به منظور تحرک پذیری اقتصاد گردشگری در روستاهای قلات و مهارلوی استان فارس اجرا شد. به‌گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مصیب امیری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فارس گفت: در این طرح زیرساخت‌های گردشگری، جاذبه‌های تاریخی- میراثی و صنایع دستی، تقویت بوم گردی منطقه با رعایت حفظ بافت تاریخی روستاها، احیا صنایع دستی فراموش شده منطقه و تحرک پذیری اقتصاد گردشگری مورد توجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مصیب امیری با بیان اینکه روستاهای قلات و مهارلو جز روستاهای هدف گردشگری هستند، افزود: با توجه به فعالیت تنها کارگاه بازمانده گیوه دوزی در روستای تاریخی قلات، رایزنی هایی مبنی بر ایجاد ارتباط تولیدکنندگان گیوه و ملکی با فروشندگان در مراکز استان با صنعتگران این روستا با اشتغال ایجاد شده ۳ نفر و پیش بینی اشتغال ۳ نفر دیگر و تلاش هایی بین تولیدکنندگان دست بافت‌ها با افراد و مراکز فروش در روستای مهارلو با اشتغال ایجاد شده ۱۰ نفر و پیش بینی اشتغال ۱۰ نفر دیگر صورت گرفته است.
وی گفت: در حوزه گردشگری روستای قلات پروانه بهره برداری ۲ اقامتگاه بوم گردی و در روستای مهارلو پروانه بهره برداری یک اقامتگاه بوم گردی صادر شد.
امیری تصریح کرد: همچنین طرح‌های برگزاری دوره آموزشی توانمند سازی جامعه بومی، برگزاری دوره آموزشی بوم گردی، برگزاری تورهای طبیعت گردی وروستا گردی توسط دفاتر خدمات مسافرتی وجهانگردی فعال در حوزه طبیعت گردی استان، تدوین بسته‌های سفر بین استانهای منطقه ۱ و ۷ کشور و معرفی روستا ببه صورت مشترک در حوزه گردشگری دو روستا برگزار و برنامه ریزی هایی برای تدوام آن پیش بینی شده است.
وی گفت: در حوزه گردشگری روستای قلات ۱۵۸۰۰ میلیون ریال اعتبار و ایجاد اشتغال ۶۶ نفر و در روستای مهارلو ۹۷۰ میلیون ریال اعتبار و ایجاد اشتغال ۸۰ نفر پیش بینی می‌شود.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس اضافه کرد: از ابتدای پارسال تاکنون با اقدامات اجرایی صورت گرفته در حوزه گردشگری روستای مهارلو برای تعداد ۸۰ نفر زن و مرد شغل ایجاد شده است.
امیری با اشاره به تاریخی بودن روستای قلات اضافه کرد: با تخصیص اعتباری به میزان ۳۰۰ میلیون ریال جداره‌های بافت تاریخی این روستا مرمت و تعمیر شد.
مدیر کل میراث فرهنگی فارس خاطر نشان کرد: در روستای قلات راه‌اندازی یک هتل ۳ ستاره با سرمایه گذاری ۱۲۲۴۰ میلیون ریال و پیش بینی اشتغال ۲۵ نفر و در روستای مهارلو طرح ۱۰ هکتاری منطقه نمونه گردشگری و دریاچه مهارلو در دستور کار قراردارد.
روستای مهارلو یکی از روستاهای زیبای استان فارس و از توابع شهرستان سروستان است. روستای مهارلو در گذشته به دشت گل معروف بوده و با استقرار در دامنه‌های زاگرس جنوبی و همجواری با دریاچه زیبای مهارلو، هر ساله گردشگران زیادی را به سوی خود جلب می‌کند. از جاذبه‌های این روستا دریاچه مهارلو، پارک ۲۵۰ هکتاری در حال احداث در محل گردنه گلچهره، امام‌زاده خدیجه بانو، بقعه متبرکه بی بی شریفه خاتون، کارونسرای شاه عباسی، است.
قلات روستایی با قدمت ۲۵۰۰ ساله در ۳۶ کیلومتری شمال غرب شیراز در منطقه‌ای سرسبز و خوش آب و هوا بنا شده و از جمله روستاهای تاریخی استان فارس با قدمتی طولانی به شمار می‌آید.
گردو، بادام، انجیر، انار، زردآلو، و گوجه سبز از محصولات باغی، شیر، پنیر، کره و کشک نیز از محصولات دامی و شیره انگور، رب انار و آب غوره از دیگر فرآورده‌های غذایی روستای قلات است.
محصولاتی از قبیل: گیوه، سبد دستبافت، گره (ظرف بافته شده) دولک، مشک (که برای خنگ نگه داشتن آب به کار می‌رود) و وسایل چوبی از جمله تولیدات صنایع دستی روستا مسوب می‌شود.
از جاذبه‌های گردشگری روستا علاوه بر بافت کالبدی معماری کوهستانی، کوچه‌های پر پیچ و خم جویبارهای زلال می‌توان به آبشارهای سه گانه‌ای که از میان صخره‌ها سرازیر می‌شود و پوشش‌های گیاهان خودرو شامل (گل‌های وحشی، گیاهان دارویی بودمادران، ختمی، آویشن، پونه، مرزه و...) به عنوان جاذبه‌های کم نظیر روستا یاد کرد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۹۱۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد تأمین آب شرب پایدار در روستاهای کشور+جدول

میزان جمعیت تحت پوشش آب روستایی که در ابتدای دولت سیزدهم ۸۲.۹۵ درصد بود، در پایان سال ۱۴۰۲ با رشد حدودا ۴درصدی در ۲ سال و نیم گذشته، به ۸۶.۸۴ درصد رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آبرسانی به روستاها و رفع تنش‌های آبی جمعیت روستایی کشور را می‌توان از جمله دستاوردهای غیرقابل انکار دولت مردمی دانست. در ابتدای دولت 10 هزار روستا شناسایی شد که به آب شرب سالم به صورت پایدار دسترسی نداشتند و طرحی با نام "جهاد آبرسانی" در دولت سیزدهم شکل گرفت تا آبرسانی به این روستاها به صورت پایدار محقق شود.

هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در این خصوص اظهار داشت: طرح جهاد آبرسانی از پروژه‌های ویژه وزارت نیرو و تسریع در اتمام آن از تأکیدات مهم رئیس جمهوری برای تامین پایدار آب شرب و بهداشت روستاهای کشور است که در فاز اول این طرح تا به امروز 10 هزار روستای دارای تنش آبی شناسایی شده و نزدیک به 50 درصد آنها یعنی 5000 روستا از نعمت آب شرب بهره‌مند شده‌اند.

امینی با اشاره به اینکه برای این طرح در فاز اول اعتباری معادل 50 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است گفت: اعتباری که تاکنون برای این طرح به تصویب رسیده 22 هزار میلیارد تومان بوده که 16 هزار میلیارد از این اعتبار تخصیص یافته و هزینه شده است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از پیشرفت فیزیکی 46 درصدی این طرح خبر داد و اضافه کرد: مشارکت خیرین در طرح جهاد آبرسانی قابل توجه بوده، به صورتی که احداث تاسیسات آبرسانی 631 روستا از 5 هزار روستای یادشده توسط خیرین انجام شده است.

امینی با بیان اینکه مجمع خیرین آبرسان در 14 استان ثبت و تشکیل شده است، گفت: انعقاد تفاهم‌نامه با خیرین و صنایع و نهادهای انقلابی برای مشارکت در  طرح آب‌رسانی به 2300 روستا تاکنون انجام شده است.

میزان جمعیت تحت پوشش آب روستایی که در ابتدای دولت سیزدهم 82.95 درصد بود، در پایان سال 1402 با رشد حدودا 4درصدی در 2 سال و نیم گذشته، به 86.84 درصد رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه اندازی آنلاین شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • روستای فهرج، نامزد برترین روستا‌های دنیا در حوزه گردشگری
  • ابلاغ سرفصل‌های دوره توانمندسازی بهره‌برداران بوم‌گردی
  • ابلاغ سرفصل‌های دوره توانمندسازی بهره‌برداران بوم گردی
  • برخورداری ۹۳ درصدی روستاهای شهرستان آزادشهر از طرح هادی
  • رشد تأمین آب شرب پایدار در روستاهای کشور+جدول
  • چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای بیابانک برگزار شد
  • رفع آسیب‌های زیرساختی به روستاهای دهلران در دستور کار