Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز، همچون تغییرات در بازار آزاد ارز، انرژی، بازار طلا، سکه، نفت و ... تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه موضوعاتی همچون عقب نشینی شاخص کل بورس با بانک ملت، نخستین عرضه عمومی سهام وقف در جهان، آرامش نسبی بر بازار سکه، احتمال افت قیمت طلا به زیر 1200 دلار، لبنیات تا چند روز آینده گران می شود؟، ادامه رشد دلار و افت یورو در سومین روز تابستان، معافیت مالیاتی پتروشیمی ها با کاهش آلایندگی، بهبود تقاضای فولاد، محرک بهای سنگ آهن و نوسان نفت در کف 10‌ ماهه را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




شاخص کل بورس با بانک ملت عقب نشینی کرد
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز شنبه 3 تیرماه 96 با کاهش 83 واحدی به رقم 78 هزار و 652 واحد رسید. تالار شیشه ای در اولین روز کاری بازار سرمایه در تابستان 96، شاهد قرمز پوشی شاخص های منتخب به غیر از دو شاخص بود، به طوریکه؛ شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با افت 28 واحدی به رقم 26 هزار و 499 واحد رسید. شاخص کل هم ‌وزن نیز با 50 واحد افزایش، عدد 17 هزار و 14 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز 39 واحد رشد داشت و به عدد 13 هزار و 135 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با کاهش 17 واحدی به رقم 85 هزار و 608 واحد دست یافت. شاخص بازار اول با افت 76 واحدی به رقم 54 هزار و 160 واحد رسید و شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس، با کاهش 79 واحدی، عدد 176 هزار و 728 واحد را به نمایش گذاشت.در قرمز پوشی شاخص کل بورس، نماد وبملت (بانك ملت) با 41 واحد، نماد شبندر (پالايش نفت بندرعباس) با 20 واحد، نماد رمپنا (گروه مپنا) با 15 واحد و نماد شتران (پالايش نفت تهران) با 13 واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را در افت شاخص کل بورس داشتند.در بازار فرابورس نیز آیفکس به کاهش 5 واحد رضایت داد و به رقم 898 واحد رسید.

نخستین عرضه عمومی سهام وقف در جهان آغاز شد
مالزی برای نخستین بار در جهان در حوزه صنعت مالی اسلامی، اقدام به عرضه اولیه عمومی سهام وقف کرد. به گزارش مهر به نقل از شرکت سپرده گذاری مرکزی، شرکت وقف‌ النور مسئولیت عرضه ۸۵۰ میلیون سهام به ارزش ۸۵ میلیون رینگیت (معادل ۱۹.۸۶ میلیون دلار) را برعهد دارد. درآمدهای حاصل از این عرضه اولیه عمومی که از لحاظ شرعی مورد تایید کمیسیون اوراق بهادار مالزی است به ارتقاء بزرگترین ترمینال حمل و نقل عمومی در پایتخت ایالت جهور مالزی و بازار مجاور و خرید زمین به منظور احداث پارکینگ طبقاتی اختصاص خواهد یافت. خریداران سهام وقف، واجدالشرایط کسر مالیات از کل درآمدشان تا سقف ۷ درصد برای اشخاص حقیقی و ۱۰ درصد برای اشخاص حقوقی هستند. سود حاصل از سهام برای کمک به تجار کوچک از گروه‌های کم درآمد مورد استفاده قرار می‌گیرد. شرکت سپرده گذاری مرکزی نیز ساز و کار صندوق وقف را برای تایید کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار طراحی کرده است. بیش از دو دهه است که انگلستان با طراحی صندوق وقفی، منابعی را برای سرمایه گذاری در امور خیریه جمع آوری می کند و بدون شک با راه اندازی صندوق وقف در بازار سرمایه، شرایط برای حضور بیشتر خیران در امور خداپسندانه از طریق این بازار فراهم خواهد شد.
آرامش نسبی بر بازار سکه حاکم شد
در آستانه تعطیلات عید سعید فطر، آرامش نسبی بر بازار سکه حاکم شد. به گزارش مهر، در جریان معاملات روز شنبه بازار آزاد تهران سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با هزار تومان افزایش به یک میلیون و ۲۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان رسید. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم یک میلیون و ۱۷۶ هزار تومان، نیم سکه ۶۴۳ هزار تومان، ربع سکه ۳۷۶ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲۵۱ هزار تومان است.
احتمال افت قیمت طلا به زیر 1200 دلار
در حالی که قیمت طلا تحت تاثیر تنش های سیاسی بین المللی همچنان مقاومت بالایی از خود نشان می دهد و با کاهش شدیدی روبرو نشده است، روبرت رنیه تحلیلگر ارشد موسسه سرمایه گذاری وستپک تاکید کرد: سیاست های پولی بانک های مرکزی جهان می تواند فشار بیشتری را بر قیمت طلا وارد کند و این فشارها احتمالا برای افت قیمت طلا به زیر 1200 دلار در هر اونس تا پایان امسال کافی خواهد بود. بر اساس این گزارش وی در ادامه تصریح کرد: پیش بینی رسمی ما این است که قیمت جهانی طلا تا پایان امسال به کمتر از 1183 دلار خواهد رسید. سیاست های پولی بانک های مرکزی بزرگ جهان در شش ماه دوم امسال موجب افزایش فشارها بر قیمت طلا می شود.
کیفیت حلقه مفقوده بازار خودرو
یک کارشناس بازار خودرو گفت: در حال حاضر برخی از خودروهای تولید داخل به لحاظ کیفیت در سطح بسیار پائینی قرار داشته رضایت مشتریان را تامین نمی کند. «حسین دلاور» در مصاحبه با رادیو اقتصاد ضمن اشاره به افزایش قیمت خودرو از سوی شورای رقابت افزود: خودروسازان با افزایش قیمت محصولات خود همواره به دنبال جبران ضرر و زیان وارده به این صنعت طی سالیان گذشته هستند بدون اینکه بازار خودرو به لحاظ کیفیت تکانی خورده باشد. وی اظهارداشت: ارتقای کیفیت از جمله بهانه های شورای رقابت برای افزایش قیمت خودروها بوده در حالیکه بنا به اعلام گزارش شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران معروف به آی.اس.کیو. آی در ماه های اخیر نه تنها خبری از ارتقای کیفیت نبوده بلکه محصولات خودروی با افت کیفیت هم مواجه بوده اند. این کارشناس بازار خودرو با اشاره به این جمله که در حال حاضر کیفیت برخی از خودروهای تولید داخل مطلوب نظر مصرف کنندگان نیست گفت: صنعت خودرو از جمله صنایع بزرگ کشور محسوب می شود که تغییرات دراین حوزه می تواند تاثیرات چشمگیری را بر رشد اقتصادی داشته باشد. وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه در حال حاضر ورود شورای رقابت و مراکز استاندارد کشور به حوزه خودرو های چینی و خودرو سازان خصوصی ضروری به نظر می رسد، افزود: بنا به گفته این شورا چون تیراژ خودروسازان خصوصی پائین است بنابراین در قیمت گذاری محصولات این حوزه دخالتی ندارد. دلاور اضافه کرد: شورای رقابت برای تصمیم گیری بهتر در زمینه تعیین قیمت خودرو ها بایدبه قیمت گذاری خودروهای چینی ورود پیدا کند چون این خودروها هم به لحاظ کیفیتی مهم هستند و هم پیشرفت های خوبی را در این سالها تجربه کرده اند.
لبنیات تا چند روز آینده گران می شود؟
رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین وضعیت بررسی درخواست افزایش قیمت از سوی سازمان حمایت اظهار داشت: اگرچه سازمان حمایت پس از بررسی و کارشناسی درخواست کارخانجات لبنی قرار بود که هفته گذشته نرخ جدید برای سه محصول شیر، پنیر و ماست را اعلام کند اما این امر تاکنون صورت نگرفته است. وی با اشاره به اینکه امکان پیش بینی نرخ جدید محصولات لبنی وجود ندارد، افزود: تمامی اسناد و دفاتر قانونی تعدادی از شرکت های بزرگ لبنی از سوی سازمان حمایت در حال بررسی است از این رو تا اعلام نتایج گزارشات حسابرسی نمی توان پیش بینی در این زمینه داشت. باکری ادامه داد: با توجه به رفع نواقص اسناد درخواست برخی از شرکت های لبنی پیش بینی می شود که نرخ های جدید تا پایان هفته اعلام شود.
ادامه رشد دلار و افت یورو در سومین روز تابستان
در پایان معاملات بازار آزاد روز شنبه، هر دلار آمریکا با رشد 8 ریال نسبت به روز پنج شنبه، به طور میانگین به قیمت 37 هزار و 467 ریال فروخته شد. هر یورو نیز با کاهش 295 ریال به رقم فروش 41 هزار و 781 ریال رسید. همچنین هر درهم امارات در بازار شنبه، 10 هزار و 292 ریال قیمت گذاری شد که نسبت به پایاین هفته گذشته، 7 ریال گران تر فروخته شد.
.slide_vertical_padding{ padding:30px 0 10px; }

پتروشیمی ها با کاهش آلایندگی معافیت مالیاتی می گیرند
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست درباره بازنگری دستورالعمل اجرایی پرداخت عوارض آلایندگی مجتمع های پتروشیمی گفت: سازمان محیط زیست میزان آلایندگی واحدهای پتروشیمی را براساس دستورالعمل تدوین شده اندازه گیری و بررسی می کند و در صورت کاهش آلایندگی واحدها، مجتمع پتروشیمی از پرداخت مالیات معاف می شود. «سعید متصدی» افزود: واحدها و مجتمع های پتروشیمی یا باید آلایندگی خود را کاهش دهند یا مالیات پرداخت کنند که امیدواریم بتدریج شاهد کاهش آلایندگی مجتمع های پتروشیمی و حرکت به سوی تحقق هوای پاک باشیم.
بهبود تقاضای فولاد، محرک بهای سنگ آهن
سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد در چین هفته گذشته را در حدود ۵۵ دلار آغاز کرد و تا پایان هفته با توجه به بهبود تقاضا و رشد قیمت فولاد روندی صعودی را تجربه کرد و ۵۶.۸ دلار هر تن خشک سی اف آر شد. ظاهرا چینی ها با قیمت فعلی سنگ آهن مشکلی ندارند. البته برخی نگرانند مسئله مازاد عرضه مشکل ساز شود. چون موجودی بنادر خیلی بالاست تحلیلگران برای بلند مدت چشم انداز روشنی برای سنگ آهن پیش بینی نمی کنند. آخرین موجودی بنادر چین ۱.۷ میلیون تن رشد داشته ۱۴۴ میلیون تن ثبت شد.به گزارش بورس کالای ایران، در بازار سنگ آهن صادراتی ایران آخرین قیمت سنگ آهن مگنتیت خلوص ۶۰ درصد از حدود ۳۳ دلار هر تن فوب بندرعباس به حدود ۳۵ دلار هر تن فوب رسید. سنگ آهن هماتیت صادراتی ایران نیز با حدود ۲ دلار رشد به ۳۱ دلار هر تن فوب رسید.
نوسان نفت در کف 10‌ ماهه
هر بشکه نفت خام آمریکا با افت هفتگی 9/ 3 درصدی با ثبت پنجمین هفته نزولی به قیمت 01/ 43 دلار معامله شد. تداوم رشد تولیدات شیل و رسیدن به 35/ 9 میلیون بشکه در روز، در کنار چشم انداز رشد تولیدات لیبی و نیجریه، عامل فشار بر نفت شد. با افت بیش از 20درصدی قیمت WTI و برنت در سال 2017، بازار نفت رسما وارد وضعیت «خرسی» شد و نگرانی‌ها نسبت به تداوم مازاد عرضه قیمت WTI را به کف 10‌ماهه، 42 دلار رساند. به نقل از دنیای اقتصاد، با وجود تاکید عربستان و سایر اعضای اوپک در کنار روسیه، به اقدامات جدی تر برای رساندن موجودی نفت تجاری به میانگین 5‌ساله اما اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA)، موجودی نفت در کشورهای OECD را 230 میلیون بشکه بالاتر از میانگین 5‌ساله در انتهای 2017 و 260 میلیون بشکه بالاتر در 2018 پیش‌بینی کرده است.
مشکل این روزهای بازار سرمایه چیست؟
یکی از سهامداران بازار بورس معتقد است: متاسفانه نقدینگی به جای ورود به این بازار به سمت اوراق قرضه می رود و همچنین قرار بود در سال گذشته 5 درصد صندوق های سرمایه گذاری وارد بورس شود ولی اتفاقی نیفتاد. یکی دیگر از سهامداران بورس نیز معتقد است: بعضی از تک سهم ها و گروه های خاص در این بازار با توجه ویژه ای روبرو است و متاسفانه به بقیه سهم ها توجه خاصی نمی شود. یکی دیگر از سهام داران این بازار نیز به خبرنگار ما گفت: شرکت ها به مردم سود نمی دهند به همین دلیل مردم ترجیح می دهند به جای این که پول خود را به این بازار وارد کنند به سمت بانک ها هدایت کنند. یک کارگزار بورس درباره کمبود نقدینگی موجود در بازار با اشاره به افت نماد های بورس در هفته گذشته گفت: قیمت سهام از کف قیمتی و حداقل قیمتی پایین تر است و بعید می دانم چیزی بیشتر از این بتواند بازار را منفی کند. به اعتقاد کارشناسان بازار سرمایه نقدینگی بازار در اوراق با نرخ ثابت ذخیره شده و بخشی از آن هم به سمت بازار های موازی رفته است. یکی دیگر از کارگزاران بورس نیز گفت: افزایش قیمت ارز باعث شده است بخشی از حجم نقدینگی از بازار سرمایه خارج شود و به سمت بازار سکه و ارز برود. انتشار خبرهایی که این روزها درباره ادغام بانک ها به گوش می رسد باعث بوجود آمدن نگرانی هایی در این بازار شده است. این کارگزار بورس معتقد است: وضع بانک ها باید مشخص شود، صورت های مالی بانک ها که ابهام دارد، باید مشخص شود ولی این اقدام تبعاتی را هم دارد که امیدواریم خیلی هیجانی نباشد. منبع: خبرگزاری صدا و سیما
برچسب ها: پیمانه اقتصادی ، بازار سرمایه ، شاخص کل بورس ، نمودار بورس ، سهامداران بورس ، بازار آزاد ارز ، قیمت دلار ، نرخ ارز ، قیمت یورو ، نمودار دلار ، قیمت درهم امارات ، نمودار نرخ ارز ، بازار نفت ، بازار سکه ، قیمت سکه ، اونس جهانی طلا ، گرانی شیر ، سهام وقف ، قیمت طلا ، بازار خودرو ، کیفیت خودرو ، قیمت خودرو ، شورای رقابت ، معافیت مالیاتی ، کاهش آلایندگی ، سنگ آهن ، نقدینگی ، نقدینگی سهامداران ، قیمت سهام ، تابناک اقتصادی ، محمدرضا مقامی فرد

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۹۴۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!

بورس تهران که در سال قبل، هفتمین بازار سهام بزگ خاورمیانه به شمار می‌رفت؛ در سال جاری با افزایش قابل توجه دومین بازار سهام امارات متحده عربی، یک پله نزول کرد و به هشتمین بازار سهام بزرگ خاورمیانه بدیل شد.

به گزارش اکوایران، بورس تهران به عنوان بزرگترین بازار سهام کشور، دارای ارزش بازاری برابر با مجموع ارزش شرکت‌های پذیرفته شده در این بازار است. ارزش بازاری بورس تهران در سال گذشته نوسانات متعددی داشته است، ولی در اردیبهشت ماه امسال ترازی نزدیک به تراز اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ دارد. این در حالی است که ارزش دلار بازار آزاد در این مدت رشد داشته که ارزش دلاری کمتری به نسبت اردیبهشت ماه سال قبل برای بازار سهام در بر دارد.

ارزش دلاری بورس تهران با در نظر گرفتن نرخ دلار ۶۵ هزار تومانی در حال حاضر حدودا ۱۲۲ میلیارد دلار است و در صورتی که نرخ دلار بازار آزاد را ۶۰ هزار تومان فرض کنیم به ارزش دلاری ۱۳۳ میلیارد دلاری بورس تهران می‌رسیم. اردیبهشت ماه سال قبل، ارزش دلاری بازار‌های سهامی خاورمیانه به شکلی بود که بورس تهران پس از بورس شش کشور منطقه، با ۱۴۵ میلیارد دلار، هفتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رفت. در اردیبهشت ماه امسال با کاهش ارزش دلاری بازار بورس اوراق بهادار تهران و افزایش قابل توجه ارزش دلاری بازار مالی دبی که دومین بازار سهامی کشور امارات متحده عربی به شمار می‌رود؛ بورس تهران به رتبه هشتم جدول بزرگترین بازار‌های سهامی خاورمیانه سقوط کرد.

تداول عربستان که در سال‌های اخیر به بزرگ‌ترین بازار سهامی منطقه تبدیل شده است؛ با رشد نزدیک به ۱۲ درصد در ارزش دلاری خود به نسبت اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به ارزش دلاری ۲ هزار و ۹۸۰ میلیارد دلاری رسیده است. ارزش دلاری بورس ابوظبی نیز در این مدت ۹ درصد رشد داشته و به ۸۰۶ میلیارد دلار رسیده است.

بورس تل آویو نیز در یک ساله اخیر با افزایش ارزش بازاری همراه بوده و به ارزش دلاری ۴۷۵ میلیارد دلار دست یافته است. دومین بازار سهامی امارات متحده عربی نیز با ۹۵ درصد افزایش ارزش دلاری به ارزش ۱۸۷ میلیارد دلاری دست یافته است.

بورس تهران در حال حاضر بالاتر از بازار سهام کازابلانکا و مصر، هشتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رود.

دیگر خبرها

  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • پیش بینی رئیس اتاق ایران و عراق از قیمت دلار