Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴- مادرانی که کودکانی را به فرزندخواندگی پذیرفته‌اند، شاید اگر خودشان هم صاحب فرزندی می‌شدند، به همین اندازه برای فرزند خود مادری می‌کردند.
شرایط گرفتن یک کودک به‌عنوان فرزندخوانده در ایران بسیار دشوار است و خیلی از خانواده‌ها موفق به انجام چنین امری نمی‌شوند و حتی خانواده‌هایی که می‌توانستند پناه و زمینه‌ساز زندگی و آینده یک کودک باشند، قوانین مانع آن‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در اصلاحیه جدید قانون فرزندخواندگی اما تسهیلاتی در نظر گرفته شده ‌است، بر اساس یکی از اصلاحات صورت گرفته «واگذاری فرزند دختر به دختران مجرد بالای 30 سال و زنان بدون شوهر ممکن شده است. به‌طوری‌که دختران مجرد دارای شرایط و متقاضی فرزند می‌توانند به سازمان بهزیستی مراجعه کنند و پس از طی کردن مراحل مختلف درنهایت کودک دختر به آنان به‌عنوان فرزندخوانده واگذار می‌شود.
بر اساس قانون دختران مجرد نیز می‌توانند سرپرستی کودکان دختر را به عهده بگیرند، زیرا مسئولان سازمان بهزیستی براین باور هستند که حتی داشتن یک خانواده تک سرپرست بهتر از نگهداری کودکان در مراکز بهزیستی است، اما به این راحتی‌ها هم هر دختر مجردی نمی‌تواند کودکی را به فرزندخواندگی بگیرد، یکی از شرایطی که دختر مجرد می‌تواند سرپرستی کودکی را به عهده بگیرد این است که دست‌کم 30 سال سن داشته باشد و همچنین از موقعیت اجتماعی و فرهنگی مناسبی در جامعه برخوردار باشد.
بر اساس قانون جدید شرایط واگذاری کودک فراهم شده و بچه‌های بیشتری می‌توانند صاحب پدر و مادر شده و پدر و مادرهای زیادی نیز می‌توانند صاحب فرزند شوند. اکنون دختران مجرد نیز می‌توانند سرپرستی کودکان بی‌سرپرست یا بدسرپرست را به عهده بگیرند.
اصلاً این‌طور نیست که دخترها از بهزیستی بروند و پسرها در بهزیستی بمانند
سهیلا جلودارزاده در گفت‌وگو بارویداد۲۴، در پاسخ به این سؤال که مجوز فرزندخواندگی به زنان مجرد برای واگذاری دختربچه‌ها است، به نظر شما با این کار عملاً پسربچه‌ها در بهزیستی نمی‌مانند، گفت: به همان تناسبی که سرپرستی دختربچه‌ها به زنان مجرد داده می‌شود، به همان تناسب هم سرپرستی پسربچه‌ها به خانواده‌ها واگذار می‌شود و اصلاً این‌طور نیست که همه دخترها از بهزیستی بروند و پسرها در بهزیستی بمانند.
وی ادامه داد: البته باید به این قانون فرصت داده شود و بازخورد این قانون را بعد از مدتی بررسی کنیم و ببینیم که دختربچه‌ها بیشتر به سرپرستی گرفته می‌شوند و یا پسربچه‌ها!
جلودار زاده به شرایط واگذاری کودک به زنان مجرد اشاره‌ای کرد و گفت: بنابر شرایط سنی و دیگر مسائل، باید ازدواج برای دختران غیرممکن باشد تا مجوز فرزندخواندگی به آن‌ها داده شود.
نماینده مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: زمانی که سرپرستی پسربچه‌ای به زن مجرد و یا حتی خانواده‌ای داده می‌شود، در زمان بلوغ آن پسر به مادرخوانده خود نامحرم می‌شود، البته مادرها در دوران بلوغ پسربچه‌هایشان در تبادل احساسات و نوع پوشش رعایت می‌کنند و ناگفته نماند که در خانواده‌ها پدری هست که این شرایط را تحت کنترل داشته باشد، به همین دلیل فرزند پسر فقط به خانواده‌ها داده می‌شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در اکثر خانواده‌ها پسرها پدرانشان را الگوی خود قرار می‌دهند و در اکثر خانواده‌هایی که پسرها در کنار زنان تربیت می‌شوند در برخورد با مشکلات جامعه بسیار احساساتی عمل می‌کنند.
سرپرستی کودک به‌صورت موقت به دختران مجرد داده می‌شود و تا شش ماه که واگذاری موقت به پایان برسد و آیین‌نامه‌های مربوط نیز آماده شده و آن موقع می‌توان برای کودک شناسنامه به نام مادرخوانده صادر کرد.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۹۷۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک شد

دانشگاه شیراز در روز‌های ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت‌ماه، میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک خواهد بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز ضمن اعلام این خبر، به تشریح ویژه‌برنامه‌های نهمین همایش ملی ادبیات کودک پرداخت و گفت: این همایش که با موضوع «بررسی بازنمایی و جایگاه خانواده در ادبیات کودک و نوجوان» ترتیب یافته است، طی دو روز با حضور جمعی از صاحب‌نظران، پژوهشگران و علاقه‌مندان حوزه ادبیات کودک و نوجوان در دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد.

سعید حسام‌پور با بیان این مقدمه که یکی از مجرا‌های تأثیر ادبیات کودک بر مخاطب نوع بازنمایی‌هایی است که این آثار از واقعیت جامعه و نیز واقعیت‌های گوناگون اجتماعی به این مخاطب ارائه می‌دهند، اظهار کرد: خانواده یکی از مهم‌ترین واقعیات اجتماعی است که هسته اصلی زندگی کودک و نوجوان و نیز جامعه را تشکیل می‌دهد اینکه تا چه اندازه تنوع شکل‌ها و روابط گوناگون خانوادگی و نیز نقش هر عضو خانواده در زندگی آن به مخاطب معرفی می‌شود نقشی مؤثر بر نوع نگاه مخاطبان به خانواده و اعضای آن دارد. از همین‌رو، مرکز مطالعات ادبیات کودک، موضوع نهمین همایش ملی خود را «بررسی بازنمایی و جایگاه خانواده در ادبیات کودک و نوجوان» انتخاب کرد.

به‌گفته دبیر علمی همایش ملی ادبیات کودک، آیین گشایش این همایش، ساعت 8 صبح 26 اردیبهشت، در تالار علامه جعفری دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار خواهد شد و در طول دو روز، 37 مقاله به‌صورت سخنرانی و پوستر در پیوند با موضوع و محور‌های اعلام‌شده، از سوی پژوهشگران ارائه خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین 3 کارگاه تخصصی: «آشنایی با برنامه فلسفه برای کودکان و نوجوانان ازطریق بازی‌های فکری - فلسفی»، «آشنایی با داستان‌ها و انیمیشن‌های مناسب برنامه فلسفه برای کودکان و نوجوانان» و «کارگاه نوشتن خلاق به زبان عربی» در این همایش برگزار خواهد شد.

حسام‌پور بیان کرد: در نهمین همایش ملی ادبیات کودک، نشست تخصصی «ادبیات کودک و تربیت شهروندی» با همکاری مشترک قطب تربیت شهروندی دانشگاه شیراز و مرکز مطالعات ادبیات کودک، با حضور صاحب‌نظران این حوزه برگزار می‌شود.

مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز از حضور پژوهشگران غیرایرانی نیز در این همایش خبر داد و گفت: در نهمین همایش ادبیات کودک متخصصان و پژوهشگرانی از کشور‌های برزیل، عمان و امارات سخنرانی خواهند داشت.

وی ضمن دعوت از عموم علاقه‌مندان برای شرکت در این همایش، یادآور شد: محور‌های نهمین همایش ملی ادبیات کودک، عبارت است از: بررسی بازنمایی انواع خانواده در ادبیات کودک ایران (خانواده هسته‌ای، تک‌فرزندی، چندفرزندی، تک‌والدی، خانواده‌های ترکیبی...)؛ بررسی بازنمایی اعضای خانواده، نقش هریک در خانواده و نیز روابط هریک با خانواده در ادبیات کودک و نوجوان و خانواده‌های طبقات مختلف اجتماعی، فرهنگی، قومی و خانواده‌های شهری و روستایی؛ بررسی بازنمایی خانواده سنتی، خانواده مدرن و خانواده پسامدرن؛ بررسی بازنمایی نوع خانه، ساختمان و امکانات آن و مسائل و مشکلات خانوادگی (آن‌گونه که در ادبیات کودک و نوجوان بازتاب یافته‌اند)؛ بازنمایی حضور و نقش موبایل، کامپیوتر، فضای مجازی و رسانه‌ها در خانواده؛ بررسی تحول بازنمایی خانواده در ادبیات کودک و نوجوان دهه‌های اخیر و مقایسه ادبیات کودک ایران و جهان با توجه به محور‌های یادشده.

حسام‌پور در ادامه با یادآوری اینکه این همایش با همکاری همه‌جانبه و پشتیبانی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری شیراز برگزار خواهد شد، از دیگرهمکاران برگزاری این همایش از جمله اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، کانون پرورش فکری و فرهنگی استان فارس، سازمان آموزش و پرورش فارس، دانشگاه فرهنگیان و استانداری فارس نیز قدردانی کرد.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک شد
  • جمهوری اسلامی دختران و زنان را محور خانواده و دارای نقش موثر اجتماعی می‌داند
  • زاکانی: شما دختران آینده ایران را می‌سازید / رییسی: معتقدیم زنان هم باید محور خانواده باشند و هم در عرصه اجتماعی نقش‌آفرین باشند
  • مجرد: همه تلاشم را کردم اما نشد
  •  ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • پویش هوای دختری در فارس برگزار می‌شود
  • علی اصغر مجرد لیگ ملت‌های والیبال را از دست داد
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند
  • خانواده ۵ معلولی در دشتستان صاحب خانه می‌شوند