Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-18@13:29:13 GMT

خواندن نماز عید فطر ثواب دارد

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۹۹۲۱۵

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج زنجان، روزهایی که نفس کشیدن، مذاکره علمی و حتی خواب مومن عبادت و ثواب هزار ساله دارد، نماز عید فطر نیز بی فضیلت نبوده و در این گزارش به ثواب ادای نماز عید فطر خواهیم پرداخت.

با رسیدن به سی‌امین روز از ماه مبارک رمضان و جمع شدن سفره بی نهایت رحمت الهی پروردگار، توشه یک ساله را با اقامه کردن نماز عید فطر و انجام اعمال شب و روز عید خواهیم بست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به حتم روزهایی که نفس کشیدن، مذاکره علمی و حتی خواب مومن عبادت و ثواب هزار ساله دارد، نماز عید فطر نیز بی فضیلت نبوده و در این گزارش به ثواب ادای نماز عید فطر خواهیم پرداخت.

ثواب کسى که ماه رمضان را روزه بگیرد و آخرین روز آن را با صدقه به پایان برساند و با غسل به نماز حاضر شود چیست؟

«عن أنس بن مالک قال قال رسول الله (ص) من صام رمضان و ختمه بصدقة و غدا إلى المصلى بغسل رجع مغفورا له »؛

انس بن مالک از رسول خدا (ص) روایت کرده است که فرمود: هر کس ماه رمضان را روزه بگیرد، و با صدقه دادن آن را به پایان برساند، و فرداى آن روز با غسل به جایگاه نماز برود، آمرزیده باز مى گردد».

ثواب قرائت چهار رکعت نماز در روز عید فطر پس از نماز امام

«عن سلمان ره قال قال رسول الله (ص) من صلى أربع رکعات یوم الفطر بعد صلاة الإمام یقرأ فی أولهن سبح اسم ربک الأعلى فکأنما قرأ جمیع الکتب کل کتاب أنزله الله عز و جل و فی الرکعة الثانیة و الشمس و ضحاها فله من الثواب ما طلعت علیه الشمس و فی الثالثة و الضحى فله من الثواب کأنما أشبع جمیع المساکین و دهنهم و نظفهم و فی الرابعة قل هو الله أحد ثلاثین مرة غفر الله له ذنب خمسین سنة مستقبلة و خمسین سنة مستدبرة». قال محمد بن علی مؤلف هذا الکتاب رض أقول فی ذلک و بالله التوفیق إن هذا الثواب هو لمن کان إمامه مخالفا لمذهبه فیصلی معه تقیة ثم یصلى هذه الأربع رکعات للعید فأما إذا کان الإمام إماما من الله عز و جل واجب الطاعة على العباد فصلى خلفه صلاة العید لم یکن له أن یصلی بعد ذلک صلاة حتى تزول الشمس و کذلک من کان إمامه موافقا لمذهبه إن لم یکن مفروض الطاعة صلى معه العید لم یکن له أن یصلی بعد ذلک صلاة حتى تزول الشمس و المعتمد أنه لا صلاة فی العیدین إلا مع الإمام فمن أحب أن یصلی وحده فلا بأس و تصدیق ذلک»؛

سلمان فارسى از رسول خدا (ص) روایت کرده است که فرمود: هر کس در روز عید فطر چهار رکعت پس از نماز امام بخواند، در رکعت اول (بعد از سوره حمد) سوره «سبح اسم ربک الأعلى» را قرائت کند، گوئى تمام کتابهاى آسمانى را که خدا (بر پیامبران) نازل کرده، خوانده است؛ و اگر در رکعت دوم (بعد از سوره حمد) سوره شمس «و الشمس و ضحاها» را قرائت کند، ثواب او به وسعت گستره اى است که خورشید بر آن مى تابد؛ و اگر در رکعت سوم (بعد از سوره حمد) سوره «و الضحى» را قرائت نماید، ثواب او برابر با ثوابى است که همه فقرا را سیر کرده، و به آنها عطر زده و پاکیزه شان کرده باشد. و اگر در رکعت چهارم (بعد از سوره حمد) سى بار سوره «توحید» را بخواند، خداوند گناه پنجاه سال آینده و پنجاه سال گذشته او را مى آمرزد».

مؤلف این کتاب (شیخ صدوق) بعد از درخواست موفقیت از خداوند متعال، در باره این حدیث مى گوید که: این ثواب براى کسى است که امام جماعت او مخالف مذهب وى باشد، و از روى تقیه با او نماز بخواند، و پس از پایان نماز جماعت این چهار رکعت نماز عید را بجاى آورد، و به نمازى که با امام جماعت مخالف مذهب خود خوانده است، اعتنایى نکند، اما کسى که در روز عید با امامى نماز عید را بخواند که از طرف خداوند منصوب شده باشد و طاعتش بر بندگان خدا واجب گردیده است، پس بعد از این نماز تا زوال شمس (ظهر شرعى) جایز نیست نماز دیگرى بخواند، و همچنین کسى که امام جماعت او در روز عید موافق مذهب وى باشد، و با او نماز عید بخواند هر چند که طاعتش واجب نباشد، جایز نیست که پس از نماز جماعت تا وقت زوال آفتاب (ظهر شرعى) نمازى دیگر بخواند، و آنچه محرز است این است که در نماز عید فطر و عید اضحى فقط با امام مى توان خواند، و اگر کسى بخواهد نماز عید را تنها بخواند، اشکالى ندارد، بدلیل روایات زیر:

«عن زرارة عن أبی جعفر ع قال من لم یصل مع الإمام فی جماعة یوم العید فلا صلاة له و لا قضاء علیه» ؛

«زراره، از امام محمد باقر علیه السلام روایت کرده است که فرمود: هر کس در روز عید با امام جماعت نماز نخواند، نمازى براى او نیست، و قضاى نماز بر او واجب نمى گردد».

«و بهذا الإسناد عن الحسین بن سعید عن عثمان بن عیسى عن سماعة بن مهران عن أبی عبد الله ع قال لا صلاة فی العیدین إلا مع إمام فإن صلیت وحدک فلا بأس» ؛

«سماعة بن مهران از امام صادق علیه السلام روایت کرده است که فرمود: در عیدین (عید فطر و عید قربان) نمازى نیست مگر با امام، ولى اگر آن را بصورت فرادى بخوانى اشکال ندارد».

«و بهذا الإسناد عن الحسین بن سعید عن فضالة عن حماد بن عثمان عن معمر بن یحیى و زرارة قال قال أبو جعفر ع لا صلاة یوم الفطر و الأضحى إلا مع إمام» ؛

معمر بن یحیى و زراره از امام محمد باقر علیه السلام روایت کرده اند که فرمود: در روز عید فطر و اضحى نمازى نیست مگر به جماعت».

«و بهذا الإسناد عن الحسین بن سعید عن محمد بن سنان عن عبد الله بن سنان الحلبی عن أبی عبد الله ع قال سألته عن صلاة العیدین هل قبلهما صلاة أو بعدهما قال لیس قبلهما و لا بعدهما شی ء»؛

«حلبى روایت کرده است که از امام صادق علیه السلام در مورد نماز عیدین (عید فطر و عید ضحى) پرسیدم که آیا پیش از این دو نماز یا پس از آن نمازى هست؟ فرمود: پیش از آن و پس از آن نمازى نیست».

«و بهذا الإسناد عن الحسین بن سعید عن حماد بن عیسى عن حریز عن محمد بن مسلم قال سألت أبا عبد الله ع عن الصلاة فی الفطر و الأضحى قال لیس فیهما أذان و لا إقامة و لیس بعد الرکعتین و لا قبلهما صلاة»؛

«محمد بن مسلم روایت کرده است که از امام صادق علیه السلام در مورد نماز عید فطر و اضحى پرسیدم، فرمود: در این دو نماز اقامه و اذان نیست، و پس از آن دو رکعت و پیش از آن نمازى نیست».

«و بهذا الإسناد عن الحسین بن سعید عن فضالة عن ابن سنان عن أبی عبد الله ع قال صلاة العیدین رکعتان لیس قبلهما و لا بعدهما شی ء»؛

«ابن سنان از امام صادق علیه السلام روایت کرده است که فرمود: نماز عیدین (عید فطر و عید اضحى) دو رکعت است و پیش از آن و پس از آن نمازى نیست».

«عن زرارة قال قال أبو جعفر ع لیس یوم الفطر و لا یوم الأضحى أذان و لا إقامة أذانهما طلوع الشمس إذا طلعت خرجوا و لیس قبلهما و لا بعدهما صلاة و من لم یصل مع إمام فی جماعة فلا صلاة له و لا قضاء علیه» ؛

«زراره روایت کرده است که امام محمد باقر علیه السلام فرمود: در نماز روز عید فطر و عید اضحى اذان و اقامه نیست، اذان آن دو طلوع آفتاب است، هنگامى که طلوع مى کند بیرون مى آیند، و پیش از آن و پس از آن نمازى نیست، و هر کس به همراه امام جماعت نماز نخواند نمازى بر او نیست، و قضا نیز بر او واجب نمى شود».

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۹۹۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سربازی امام زمان(عج) در این روزگار هزینه دارد

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید ملکی، شب گذشته در مراسم سوگواری ۸ شوال سالروز تخریب حرم ائمه بقیع علیهم السلام و بزرگداشت مرحوم حجت الاسلام والمسلمین پیام خواجه بی‌شک، در مدرسه فقهی امام محمدباقر(ع) قم با تسلیت سالروز تخریب بقیع، اظهار کرد: این طلبه یک سرباز فاضل، با تقوا، با انگیزه و پرتلاش بودند.

مدیر سابق مدرسه علمیه معصومیه قم افزود: سالی که ایشان وارد مدرسه معصومیه شد، در رفتار، گفتار و سکنات مشخص بود که چه اندازه به این راه اهمیت می‌دهد و به راهی که انتخاب کرده ایمان دارد و در همان روزهای اول چشم ما را گرفت و مشاور ما شدند و در کارها از ایشان مشورت گرفته می‌شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین ملکی گفت: سربازی امام زمان(عج) در این روزگار هزینه دارد مخصوصا کسانی که از دانشگاه وارد حوزه می شوند؛ هر کسی ذائقه آمدن به حوزه را ندارد، ورود به حوزه علاقه می‌خواهد.

قائم مقام مدیر حوزه‌ علمیه قم ادامه داد: انسان همیشه باید آماده مرگ باشد هر وقت نماز میخواند به گونه‌ای باشد که گویی آخرین نماز است؛ مرگ خبر نمی‌کند و ناگهان سراغ انسان می‌آید، بنابراین انسان باید هر لحظه آماده رفتن باشد؛ خداوند در قرآن می فرماید «یَا أَیُّهَا الْإِنْسَانُ إِنَّکَ کَادِحٌ إِلَیٰ رَبِّکَ کَدْحًا فَمُلَاقِیهِ / ای انسان! تو با تلاش و رنج بسوی پروردگارت می‌روی و او را ملاقات خواهی کرد»/؛ انا لله و انا الیه راجعون یادمان نرود.

وی تصریح کرد: انسان غافل همیشه محروم است؛ زمان جنگ تحمیلی خدمت آیت‌الله تالهی رسیدیم، یکی از دوستان از ایشان خواست که توصیه‌ای بفرمایند که جواب ندادند، یکی از دوستان گفتن شاید نشنیده‌اند، بلندتر بگویید، دوباره جمله را تکرار کردند و دوباره پاسخی دریافت نکردند، برای بار سوم سؤال را تکرار کردند که ایشان این جمله را گفتند: «تا غافلید، عاصی هستید».

حجت‌الاسلام والمسلمین ملکی ادامه داد: در همین قم آیت‌الله متقی‌همدانی که همسرش خدمت امام زمان تشرف داشتند که شهید دستغیب در کتاب داستان‌های شگفت این را آورده است، آیت‌الله متقی پدر سه شهید بودند، وقتی داستان را خدمت ایشان عرض کردم، فرمودند «آیت‌الله تالهی عجب حرفی زده است».

وی گفت: باید مهاجرا الی الله و رسولش باشیم که هر وقت مرگ ما را فرا خواند آغوش باز کنیم؛ حضرت رسول(ص) فرمودند «اِعمَل لِدُنیاکَ کَأَنَّکَ تَعیشُ أبَدا وَاعمَل لاِآخِرَتِکَ کَأَنَّکَ
تَموتُ غَدا / برای دنیایت چنان کار کن که گویی تا ابد زنده می مانی و برای آخرتت چنان کار کن که گویی همین فردا خواهی رفت». خواب خودش مرگ اصغر است و دوباره روح برمیگردانند، فلسفه خلقت همین است که خداوند در سوره ملک فرموده اند «تَبَارَکَ الَّذِی بِیَدِهِ الْمُلْکُ وَهُوَ عَلَی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ ﴿۱﴾ الَّذِی خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَیَاةَ لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا ۚ وَهُوَ الْعَزِیزُ الْغَفُورُ ﴿۲﴾».

دیگر خبرها

  •  اقامه نماز جمعه اصفهان به امامت آیت‌الله طباطبائی‌نژاد
  • اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
  • اقامه نماز جمعه اصفهان به امامت آیت‌الله طباطبائی‌نژاد
  • سربازی امام زمان(عج) در این روزگار هزینه دارد
  • جز حضرت امام(ره) و رهبر انقلاب کسی در ابتدای انقلاب حامی ارتش نبود
  • دعوت آیت الله شاهچراغی از مردم برای استقبال از رئیس جمهور
  • آموزش نماز به کودکان نیازمند برنامه‌ریزی اصولی است
  • یاد خدا، مطمئن‌ترین راه برای رسیدن به آرامش است
  • چرا سر نماز حواسمان پرت می شود؟
  • حضور کاظم صدیقی در تریبون نماز جمعه از نگاه دو عضو جامعه روحانیت