Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، اقبال شاه‌نظری ظهر امروز در مصاحبه با خبرنگاران در سنندج، با قدردانی از خبرنگاران و رسانه‌های استان در بحث کمک به مصرف بهینه و صرفه‌جویی در مصرف بی‌رویه آب، اظهار داشت: فرهنگ‌سازی برای استفاده درست از آب یک ضرورت است که باید رسانه‌ها آن را به عنوان یک مسأله مهم و حیاتی تلقی کنند و به آن بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان ضمن اشاره به نامگذاری روزهای هفته «صرفه‌جویی در مصرف آب»، تصریح کرد: بحث اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از موارد روز اول این هفته، در بخش آب با مصرف درست این ماده حیاتی و نیاز بشری تحقق پیدا می‌کند که باید همه به این امر مهم اهتمام داشته باشیم و در این فصل گرم سال که مصرف آب بالا می‌رود تلاش شود، از کمترین مصرف بی‌رویه خودداری کرد.

وی اذعان داشت: حدود 92 درصد آب در کردستان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود که با مصرف درست، دقت در زمان آبیاری، استفاده از تکنولوژی روز و سیستم‌های نوین آبیاری و کشت متناسب با شرایط منطقه و نیاز به آب کمتر، ضمن جلوگیری از افزایش بی‌رویه آب، راندمان و بهره‌وری نیز افزایش خواهد یافت.

شاه‌نظری اضافه کرد: برای رسیدن به جایگاه واقعی آب، فاصله زیادی داریم و کاهش این فاصله و رسیدن به حد معقول آن، مستلزم فرهنگ‌سازی در خانواده‌ها و جامعه است که از آب استفاده درست و بهینه شود تا در آینده با بحران و چالش جدی مواجه نشویم.

وی همچنین گفت: کل مصارف آب شرب استان کردستان 7 درصد و کمتر از یک درصد هم در بخش صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد که با رعایت در مصرف و صرفه‌جویی در بخش کشاورزی می‌توان آب را به درستی مدیریت کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان یکی از عوامل متضررکننده منابع آب زیرزمینی و برداشت‌های بی‌رویه را برخی قوانین دانست که در مجلس شورای اسلامی مصوب شده است اما در برنامه ششم توجه ویژه‌ای به مقوله آب در بحث ریالی شده است.

شاه‌نظری اهمیت آب را تا حدی بالا دانست که امروزه استفاده از فاضلاب و بازگشت آن به عرصه مصارفی چون کشاورزی در برنامه قرار گرفته و عملیاتی شده است و این به خاطر کمبودی است که در منابع آبی ما وجود دارد.

وی یادآوری کرد: اتفاقات و کم‌توجهی‌هایی که در طول سال‌های گذشته به موضوع آب شده است، تا 20 سال آینده قابل جبران نیست هر چند تلاش‌های زیادی در این زمینه صورت می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: با توجه به شرایط توپوگرافی استان و همچنین مرزداری مردم استان در بحث کمک به پایداری امنیت، انتظار می‌رود که نسبت به طرح‌های کردستان یارانه بیشتری در نظر بگیرند.

وی افزود: درخواست افزایش پوشش اراضی کشاورزی و تبدیل اراضی دیم به آبی، وزارت نیرو سال گذشته قدم‌های خوبی برداشت که اکنون برای 35 هزار هکتار آب اختصاص یافته است.

شاه‌نظری با نگرانی از برخی اظهارنظرها در خصوص وزارت نیرو و عملکرد آن در استان کردستان، یکی دیگر از اقدامات این وزارتخانه در استان را اجرای 220 میلیارد تومان پروژه در رودخانه‌های مرزی استان است.

وی در ادامه به کسری 700 میلیون مترمکعبی آب در دشت‌های قروه و دهگلان اشاره کرد و گفت: برای جلوگیری از افت بیشتر در این دشت‌ها، اقداماتی نظیر راه‌اندازی گروه‌های گشت و کنترل، نصب کنتورهای هوشمند و انسداد بیش از یک‌هزار و 100 حلقه چاه غیرمجاز انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان همچنین افزود: با این اقدامات اکنون افت آب در این دشت‌ها که حدود 37 متر از شرایط طبیعی خود پایین‌تر رفته است، تثبیت شده است اما تلاش می‌شود به نوعی این کسری جبران شود هر چند 20 الی 30 سال نیاز دارد تا این مهم تحقق یابد.

شاه‌نظری در پایان سخنان خود، میزان مصرف سالیانه آب در استان کردستان را یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعی عنوان کرد که حدود 60 درصد آن از آب‌های زیرزمینی استحصال می‌شود و گفت: این رقم نامعقولی است بلکه باید به نحوی از آب‌های سطحی استفاده شود که عدد استفاده از آب‌های زیرزمینی به 30 درصد برسد..

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۰۲۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسداد ۱۶ حلقه  چاه غیرمجاز در مناطق «گلاهک» دماوند

به گزارش خبرنگار مهر، حسن زحمتکش، صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران از انسداد ۱۶ حلقه چاه غیرمجاز در مناطق «گلاهک» دماوندخبر داد. وی اظهار کرد: این اقدام با همکاری واحد حقوقی و گروه گشت و بازرسی و اخذ دستور قضایی در جهت صیانت از منابع آبی انجام شده است.

مدیر امور منابع آب دماوند گفت: ۱۶ حلقه چاه غیر مجاز در روستاهای «گلاهک» به عمق ۷۶۵ متر و آبدهی ۶.۵ لیتر در ثانیه پر و مسدود شده اند.

وی با بیان اینکه این تعداد چاه در جهت اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی آب های زیرزمینی و صیانت از منابع آبی مسدود شده اند، افزود: با انجام این عملیات از خروج ۲۵ هزار متر مکعب آب از سفره های زیرزمینی این امور جلوگیری خواهد شد.

زحمتکش در پایان از همکاری پرسنل محترم کلانتری رودهن که در این امر همراه و یاری رسان بودند تشکر و قدرانی کرد.

کد خبر 6093047

دیگر خبرها

  • زندگی سخت است، اما مدیرعاملی سخت‌تر!
  • رفع بحران ناترازی انرژی با ۲۰ درصد صرفه‌جویی
  • زندگی سخت است اما مدیرعاملی سخت‌تر!
  • ضرورت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری در شهرضا
  • هشدار وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • هشدار جدی آبگرفتگی و وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • ایجاد ۵ هزار مترمکعب ظرفیت مخازن آب در طرح جهاد آبرسانی به روستا‌های کردستان
  • کشف ۸ دستگاه ماینر غیرمجاز در روستای دودهک دلیجان
  • انسداد ۱۶ حلقه  چاه غیرمجاز در مناطق «گلاهک» دماوند
  • بررسی انسداد «میدان جی» در شورای تأمین تهران