Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@22:06:54 GMT

نجات 10 هزاراصله درخت نخل از خطر نابودی

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۰۳۲۶۸

نجات 10 هزاراصله درخت نخل از خطر نابودی

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: مهندسین بسیجی استان، پس از 4 ماه مبارزه مداوم علیه آفت خطرناک درختان خرما موفق شدند 10 هزار اصله درخت نخل را از خطر نابودی نجات دهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از سازمان بسیج مهندسین کشاورزی ومنابع طبیعی، فائو ضمن هشدار درباره شیوع آفت سرخرطومی خرما در نخلستان های جهان، در آخرین نشست خود در 10 فروردین سال جاری اعلام کرد در 10 سال گذشته آفت سرخرطومی خرما به یک چالش جهانی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوسک سرخرطومی حنایی خرما(Rhynchophorus ferrugineus)) نوعی آفت قرنطینه ای است که در سال 1369با نهال‌های آلوده‌ وارداتی وارد ایران شد وبرای نخستین بار وجود آن ، بر روی درختان خرمای شهرستان سراوان استان سیستان و بلوچستان به ثبت رسید.

شیوع آفات قرنطینه ای در کنار خشک شدن تالاب هامون و بروز پی در پی طوفان های شن و هم چنین ناکافی بودن منابع آبی از جمله تهدیدهای جدی بخش کشاورزی در سیستان و بلوچستان به شمار می رود. هر چند این استان با داشتن موقعیت ممتاز جغرافیایی و قرارگرفتن در مسیر دوکریدور بزرگ ترانزیتی دنیا جایگاه ویژه اقتصادی دارد، اما کشاورزی در این استان به رغم داشتن ظرفیت های بی شمار توسعه آبزی پروری در سواحل مکران و امکان کشت محصولات گرمسیری و صادرات آن، توسعه چندانی نیافته است.

با وجود محدودیت های ذکرشده در زمینه توسعه کشاورزی استان، بسیج مهندسینکشاورزی و منابع طبیعی سیستان و بلوچستان تلاش می کند با اجرای طرح بسیج همگام با کشاورز در سطح روستاها از بروز عواملی که موجب واردآمدن خسارت هنگفت اقتصادی به کشاورزان می شود، جلوگیری کند. در این طرح روستا کانون توجه قراردارد و کلیه آموزش های لازم برای مقابله با عوامل بازدارنده تولید به کشاورزان ارائه می شود؛ هم چنین در بزنگاه های هجوم حمله آفات و شیوع بیماری های گیاهی و دامی، مربیان و کارشناسان پا به پای کشاورزان وارد مزارع می شوند و همگی برای نجات تولید در روستا بسیج می شوند.

احیای نخلستان های مرزی کشور با حضور کارشناسان بسیجی

به تازگی کارشناسان و مربیان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان سیستان و بلوچستان با حضور در نقطه صفر مرزی میرجاوه موفق به نجات 10 هزاراصله درخت نخل از آلودگی به آفتی مهم شدند. مهندس نوفرستی رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان سیستان و بلوچستان در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار ما در این زمینه اظهار داشت: آفت سوسک سرخرطومی حنایی نخل از آفت های مهم نخلستان های سراسردنیا محسوب می شود که متاسفانه سال گذشته شاهد آلودگی چندین نخلستان میرجاوه به این آفت بودیم. سوسک سرخرطومی حنایی نخل با تخم ریزی در ساقه درخت و آسیب به آوندهای آبکش، ارتباط بین ریشه و ساقه را قطع می کند و در اندک زمانی باعث از بین رفتن درخت خرما می شود.

وی با اشاره به ضرورت حفظ نخلستان های این منطقه خاطرنشان کرد: میرجاوه نقطه صفر مرزی است وبا توجه به اقلیم خشن و کمبود آب، نخلستان تنها دارایی روستاییان این منطقه محسوب می شود؛ سال گذشته شیوع این آفت در این منطقه به حدی بود که می شود گفت زراعت نخلستان در میرجاوه در حال از بین رفتن بود. بحمدلله اکنون توانستیم به کمک کارشناسان گیاه پزشکی استان در طرح بسیج همگام با کشاورز و حضور جهادی آنان، نخلستان های این منطقه را احیا کنیم و از خالی شدن روستاها جلوگیری کنیم. هرچند تاکنون روستاهای متعددی به دلیل بروز طوفان های شن خالی از سکنه شده است.

10 هزار اصله نخل احیا شده است

نوفرستی با تاکید بر این مطلب که اکنون 10 هزار اصله نخل میرجاوه از وجود این آفت پاکسازی شده است بیان داشت: اولین عامل موفقیت در این پروژه خود کشاورزان بودند که با اعتمادی که به حضور بسیج در رفع این معضل از کشاورزی منطقه داشتند، متقاضی اجرای این طرح در مبارزه با آفت سوسک سرخرطومی حنایی نخل بودند. به طوری که کشاورزان نمونه و مالکان و معتمدین منطقه با مراجعات متعدد به سازمان بسیج مهندسین کشاورزی استان خواستار ورود جدی بسیج در این مسئله شدند.

وی اضافه کرد: دومین عامل موفقیت در این پروژه رویکرد بسیجی کارشناسان ما در این طرح بود که با احساس مسئولیت و حتی بدون دریافت وجهی تحت عنوان حق الزحمه حاضر شدند به صورت داوطلبانه و به مدت 4 ماه پیوسته، قدم به قدم در کنار کشاورزان در نخلستان ها آفت کش بزنند و نخل به نخل درختان آلوده را پاکسازی کنند.

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان سیستان و بلوچستان تعامل مثبت مراکز تحقیقاتی کشاورزی استان در ارتباط با سازمان بسیج مهندسین کشاورزی را از دیگر عوامل موفقیت در اجرای طرح بسیج همگام با کشاورز در سیستان و بلوچستان برشمرد و بیان داشت: بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان در شهرستان های زاهدان،خاش،ایرانشهر،سراوان،نیک شهر،چابهار و زابل 7 کانون فعال و 150 شبکه روستایی دارد؛ این بدان معنی است که هر دو روستا تحت پوشش یک مربی در قالب طرح بسیج همگام با کشاورز قرار دارد و برنامه های مستمر آموزشی و عملیاتی به ویژه در سه مقطع زمانی کاشت داشت و برداشت برای کشاورزان اجرا می شود. به گونه ای که کشاورزان ما در روستا همواره مربیان طرح بسیج همگام با کشاورز را در کنار خود دارند و به لحاظ آموزشی و عملی پشتیبانی می شوند.

امنیت نعمتی شیرین برای کشاورزان بلوچ

نوفرستی در پایان ضمن محکوم کردن حادثه تروریستی دوازدهم ماه مبارک رمضان در تهران و عرض تسلیت به خانواده های شهدای این واقعه تصریح کرد: سیستان و بلوچستان به حول و قوه الهی از استان های امن مرزی کشور است و بومیان منطقه ؛ شیعه و سنی و بلوچ همگی در کناریکدیگر و با کمک نیروهای سپاه پاسداران امنیت مرز را تامین کرده اند. بحمدلله مردم سیستان و بلوچستان طعم شیرین امنیت را چشیده اند و می دانند امنیت مهم ترین رکن زندگی و از ضروریات آن است.

وی خاطرنشان کرد: امروز اعتماد کشاورزان بلوچ به حضور بسیج در حل مشکلات کشاورزی منطقه و ارتقای بهره وری، مرهون اقتدار سپاه و بسیج در تامین امنیت است؛ کشاورزان بلوچ در سایه امنیت منطقه با همه محدودیت های اقلیمی ازجمله گرما و هوای غبارآلود می جنگند و درخودکفایی غذایی کشورمان ایفای نقش می کنند.لازم است مسئولان نیز قدردان کشاورزان سخت کوش این منطقه باشند و بیش از بیش برای رفع مشکلات زیرساختی کشاورزی استان تلاش کنند.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۰۳۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیج امکانات برای جمع آوری و انتقال گندم کشاورزان خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمد خانچی در ستاد مدیریت بحران خوزستان که شامگاه سه شنبه در محل استانداری خوزستان برگزار شد، گفت: امسال میزان کشت گندم در استان رقم بسیار خوبی بود که حسب دستور استاندار و با بسیج امکانات همه دستگاه‌ها موفق شدیم قبل از بارندگی‌ها بخش قابل ملاحظه‌ای از گندم‌های برداشت شده را با مدیریت معاون اقتصادی استانداری، فرمانداران، اداره غله و تعاون روستایی به محل‌های سرپوشیده منتقل کنیم.

وی افزود: از همکاری و زحمات همه دستگاه‌ها به خصوص مناطق نفت خیز جنوب، سپاه حضرت ولیعصر (عج)، قرارگاه کربلا، توسعه نیشکر، راهداری، نفت و گاز اروندان، انجمن کامیون داران اهواز و استان، هلال احمر، شرکت شهرک‌های صنعتی و گروه‌های جهادی در انتقال گندم‌های برداشت شده تقدیر کنم.

خانچی ادامه داد: با توجه به حجم بالای گندم برداشت شده از کشاورزان، انتظار داریم که ادارات متولی پیش‌بینی لازم جهت پوشاندن اماکنی که امکان انتقال از آنها وجود ندارد را داشته باشند.

لزوم همکاری همه دستگاه‌ها برای رفع آب گرفتگی‌ها

معاون امور عمرانی استانداری خوزستان با اشاره به بارندگی‌های روز‌های آینده در استان و آماده باش همه نیرو‌های امدادی و خدماتی، گفت: موضوع رفع آب گرفتگی‌ها مختص شهرداری و آبفا نبوده و دیگر دستگاه‌ها باید به سهم خود در این موضوع مشارکت کنند.

وی می‌گوید: در زمان باقیمانده تا آغاز بارش‌ها باید کار لایروبی شبکه فاضلاب انجام شود، همچنین از دستگاه‌های معین در هر منطقه انتظار داریم که پای کار بوده و نسبت به رفع آب گرفتگی‌ها تلاش کنند.

خانچی تاکید کرد: همه دستگاه‌ها باید در کنار شهرداری و آبفا قرار گرفته و با انجام کار تیمی نسبت به رفع آبگرفتگی‌ها اقدام کنند.

وی افزود: لازم است که روابط عمومی‌ها در شرایط بحرانی، اقدامات آن مجموعه را به سرعت نشر داده تا زحمات عوامل آن دستگاه زیر سوال نرود. بحث اطلاع رسانی در زمان بارندگی و همچنین رفع آب گرفتگی‌ها برای ما بسیار مهم بوده و باید در این زمینه به خوبی عمل شود.

معاون امور عمرانی استانداری خوزستان ادامه داد: حضور گروه‌های جهادی در بحث رفع آب گرفتگی بسیار مهم بوده و باید ارتباط لازم با آنها برقرار شود، همچنین از هم اکنون باید به فکر کیسه شن بود تا آب وارد منازل مردم نشود.

در اطلاعیه‌ای نسبت به ورود سامانه بارشی فعال و بالابودن شاخص‌های ناپایداری از روز چهارشنبه هفته جاری تا روز یکشنبه هفته آینده در استان هشدار سطح زرد صادر کرد.

دیگر خبرها

  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم در سیستان و بلوچستان
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • حفظ چنار ۸۰ ساله در پروژه احداث سرای محله باغ فردوس | ببینید چطور گوهر سبز در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • بسیج امکانات برای جمع آوری و انتقال گندم کشاورزان خوزستان
  • خرید گندم کشاورزان سیستان و بلوچستان از مرز ۲۱ هزار تن فراتر رفت
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد
  • قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه