Web Analytics Made Easy - Statcounter

افراد با اختلال طیف اوتیسم (ASD)، اغلب از نگاه کردن به دیگران دوری میکنند؛ بخصوص در تماس چشمی. این اجتناب عموما به عنوان نشانه ای از بی تفاوتی اجتماعی و شخصیتی آنها عنوان شده است؛ اما گزارشهای جدید از افراد مبتلا به اوتیسم چیز دیگری را نشان می دهد.

برخی از آنها میگویند: نگاه کردن به چشمان فرد دیگر، باعث ناراحتی و یا استرس زیادی در آنها میشود؛ برخی از آنها حتی میگویند: “این منو میسوزونه”.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه این نکات، دلایل عصبی دارد. حالا یک تیم از محققان بیمارستان عمومی ماساچوست، تحقیقات روشنی درباره مکانیسم های مغزی مربوط به این رفتار انجام داده اند. تحقیقات آنها در مجله  “گزارشهای علمی” چاپ شده است. دکتر نوشین حاجی خانی نویسنده این تحقیق از مدرسه پزشکی هاروارد میگوید:

این یافته ها نشان می دهد که برخلاف آنچه تصور میشد، کمبود آشکار از علاقه بین فردی در بین افراد مبتلا به اوتیسم، ناشی از عدم نگرانی و یا بی تفاوتی آنها نیست؛ بلکه نتایج ما حاکی از آن است که این رفتار راهی است برای کاهش دادن برانگیختگی بیش از حد و ناراحت کننده از فعالیت زیاد در قسمت مشخصی از مغز.

کلید این تحقیق در سیستم زیر قشر کورتکس مغز (ساب کورتیکال) قرار دارد که مسئول جهت گیری طبیعی به سمت چهره افرادی است که در نوزادی دیده اند، و بعدها برای ادراک احساسات آنها مهم است. این سیستم زیر قشری مغز میتواند بخصوص در تماس چشمی فعال شود. در تحقیقات پیشین توسط دکتر حاجی خانی و همکارانش  درمیان افراد مبتلا به اوتیسم، این حساسیت زیاد، به وسیله نگاه مستقیم و بیان احساسی آنها کشف شد.

در تحقیق حاضر، که دکتر حاجی خانی آن را برای مشاهدات آینده درنظر گرفته، در باره چگونگی انتقال احساسات متفاوت افراد مبتلا به اوتیسم، در زمان اجبار به داشتن تماس چشمی از طریق تماشای صورت افراد دیگر، از آنها تحقیق به عمل آمد.

با استفاده از تصویر برداری تشدید مغناطیسی کارکردی یا (fMRI)، دکتر حاجی خانی و همکارانش تفاوت بین فعالیت همراه با پردازش اجزای صورت، از سیستم زیر قشری مغزی را در دو گروه از افراد با یکدیگر مقایسه کردند. گروه اول شامل افراد مبتلا به اوتیسم ، و گروه دوم گروه کنترل بودند. افراد هر دو گروه، هم میتوانستند آزادانه به هرجا خواستند نگاه کنند و هم محدود به منطقه چشمی بودند.

فعالیت ساختار قشر زیر مغزی در هردوگروه، زمانی که آزادانه نگاه میکردند، مشابه هم و بدون تفاوت بود. اما زمانیکه این تماس چشمی، در محدوده منطقه چشمی بود، فقط در افراد مبتلا به اوتیسم فعالیت بیش از حد این ساختار مشاهده شد. این فعالیت، بخصوص زمانی که آنها با یک صورت پر از ترس روبرو میشدند، درست درمی آمد. هرچند اثرات مشابه نیز هنگامی که آنها یک صورت خوشحال، مهربان ویا صورت طبیعی را نیز مشاهده میکردند، دیده شد.

این یافته ها از تحقیق، حمایت از فرضیه عدم تعادل بین تحریک مغز و شبکه های سیگنال مهارکننده تحریک در اوتیسم را نشان می دهد. هیجان، به نوروترانسمیترهایی برمیگردد که مغز را تحریک میکنند؛ در حالی که مهارکننده برمیگردد به آنهایی که مغز را آرام کرده و تعادل ایجاد میکنند.

چنین عدم تعادل هایی مثل نتایج متنوع ژنتیکی و دلایل محیطی، میتواند علامتهای هیجانی را در مدار زیر قشری درگیر در ادراک چهره، تقویت کند. این نیز به نوبه خود میتواند نتایجی در واکنش غیرطبیعی تماس چشمی، بیزاری از تماس چشمی مستقیم و در نتیجه توسعه غیرطبیعی از مغزاجتماعی را درپی داشته باشد.

در ظاهر شدن این دلایل اساسی  برای پرهیز از تماس چشمی، مطالعات همچنین راههای موثرتری برای جذب افراد اوتیسم پیشنهاد می دهند. یافته ها نشان می دهند که در رفتاردرمانی، وادار کردن کودکان مبتلا به اوتیسم برای نگاه کردن به چشمان فرد دیگری، ممکن است باعث تولید اضطراب زیادی در آنها بشود. دکتر حاجی خانی میگوید: یک روش، شامل عادت برای تماس چشمی ولی به آرامی، ممکن است برای غلبه بر واکنش و توانایی میزان کردن تماس چشمی در بلند مدت به آنها کمک کند؛ در نتیجه، اجتناب از اثرات آبشارمانند این پرهیز از تماس چشمی، باعث توسعه مغز اجتماعی در افراد مبتلا میشود.

برگردان: سیما آزادفلاح

بازنویسی: فرزانه پاشایی

هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز می باشد.

 

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۰۴۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خالی نام تراکتور در لیست قربانیان روزبه

به گزارش "ورزش سه"، بدون شک روزبه چشمی یکی از مهره‌های تأثیرگذار استقلال در این فصل از رقابت‌های لیگ برتر بوده است. بازیکن باتجربه آبی‌ها که نقش مهم و کلیدی در خط دفاعی تیم داشته و در مسابقاتی که به عنوان هافبک دفاعی بازی کرده نیز نمره قبولی دریافت کرده است.

روزبه در این فصل یک گل سرنوشت ساز و سه امتیازی را در جدال برابر سپاهان وارد دروازه پیام نیازمند کرد. گلی که ممکن است سرنوشت قهرمان بیست و سومین دوره رقابت‌های لیگ برتر را تعیین کند و جام را به اردوی آبی‌های پایتخت بیاورد.

چشمی طی دوران حضور در استقلال که به بیش از 200 بازی رسیده، تنها هشت بار موفق به گلزنی شده است اما تیم‌هایی که این بازیکن برای گلزنی انتخاب کرده، جزو تیم‌های قدرتمند و مدعی هستند.

در لیگ برتر، او توانسته است مقابل پرسپولیس، سپاهان، ملوان (تیم‌های دوم تا چهارم جدول فعلی) فولاد، ذوب آهن و استقلال خوزستان گلزنی کند. این بازیکن در لیگ قهرمانان نیز دروازه الدحیل را گشوده تا در آسیا نیز موفق به گلزنی شود.

در میان فهرست قربانیان خاص و کم تعداد چشمی، قرار نگرفتن نام تراکتور نیز خودنمایی می‌کند. تیمی که روز چهارشنبه به مصاف استقلال می‌رود و باید دید که روزبه موفق به گلزنی خواهد شد و یا اینکه حداقل می‌تواند زمینه ساز پیروزی تیمش شود یا خیر.

دیگر خبرها

  • جای خالی نام تراکتور در لیست قربانیان روزبه
  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • اضافه شدن چهارمین دستگاه دیالیز، به تجهیزات بیمارستان دارالشفاءمیرجاوه
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • چهارمین دستگاه دیالیز در بیمارستان بین‌المللی دارالشفاء میرجاوه راه‌اندازی شد
  • ضرب و شتم پرستار در بیمارستان این شهر
  • ضرب و شتم شدید یک پرستار در بیمارستان چالوس/ پیگیری قضایی در حال انجام است
  • بهره مندی افراد کم توان خوزستان از خدمات صندوق بیماران خاص
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد