Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز،« ادغام آزمون‌های آزاد ودولتی مغایراصل 44 قانون اساسی »، تیتر نخست رسانه های کشور در اواخر عمر کاری مجلس نهم بود.

این طرح با عنوان ادغام آزمون تحصیلات تکمیلی یا طرح سنجش و پذیرش پس از چانه زنی ها به تصویب رسید، طرحی که از نگاه موافقان راه خوبی برای یکپارچه سازی نظام آموزشی کشور بود و مخالفانش به مغایرت این مصوبه نسبت به اصل 44 قانون اساسی،همان اصلی که به تقسیم وظایف میان ارگان های دولتی و خصوصی اشاره داشت اعتراض می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با تصویب این طرح همه آزمون های ورودی دانشگاه ها در همه مقاطع از طریق سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می شود، به این ترتیب سازمان سنجش آموزش کشور علاوه بر عهده دار شدن آزمون های ورودی دانشگاه های دولتی ، آزمون های ورودی دانشگاه آزاد اسلامی و آزمون های پزشکی را نیز عهده دار می شود و عملا مسئولیت ها از بخش خصوصی و مجموعه توانمندی مانند دانشگاه آزاد گرفته می شود.

با کمی جمع بندی می توان دید که انحصار و تمرکز زدایی، افزایش تعداد افراد حقوق بگیر دولت، تضعیف توان بخش خصوصی، گرفتن شانس مجدد دانشجویان در سایر آزمون ها، خارج شدن ارز ناشی از خروج آن ها و غیره در قبال یکپارچه سازی نظام آموزشی عملکردی عقلانی نخواهد بود.

بالندگی دانشگاه ها در گرو واگذاری اختیارات

دانشگاه‌ها تمایل دارند داوطلبان با رزومه متناسب هر دانشگاه را انتخاب کنند.اما ادغام آزمون‌های تحصیلات تکمیلی اختیار عمل را از دانشگاه‌ها سلب می‌کند. در واقع اگر بخواهید به سوی دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم در جهت تولید دانش حرکت کنیم باید همانند دانشگاه‌های بزرگ دنیا، به دانشگاه‌های کشور استقلال و آزادی عمل داده شود.

استقلال در پذیرش دانشجو، اختیار عمل در جذب اعضای هیات علمی و طراحی رشته‌های جدید از جمله اختیارات دانشگاه‌های معتبر دنیاست و دانشگاه‌های بزرگ کشور نیز این ظرفیت ها را در اختیار دارند.

نکته قابل توجه این است که اگر بخواهیم دانشگاه‌هایی بالنده و پویا داشته باشیم باید به آنها اختیار و مسئولیت بدهیم و از دانشگاه‌ها نتیجه بخواهیم. در واقع از یک دانشگاه‌ ماشینی نباید انتظار بالندگی داشت.

طرح سنجش و پذیرش؛ افزایش انحصار و تمرکزگرایی

یکی دیگر از نقاط ضعف این طرح به وجود آمدن انحصار و تمرکزگرایی است. همه ما از این می‌نالیم که چرا این همه حقوق بگیر در دولت وجود دارد در حالی است که از سوی مقابل بخش خصوصی را تقویت نمی کنیم.

باید توجه کنیم که با تصویب این طرح خودمان باعث زیاد شدن شاخه های وظایف سازمان سنجش می شویم. در ژاپن کمتر از 10 درصد مردم حقوق بگیر هستند، اما ما در کشوری مانند ایران بخش خصوصی را تقویت نمی‌کنیم و باعث رکود آن می شویم.

دانشگاه آزاد، مجموعه علمی موفقی بوده که باعث شده مشتاقان به تحصیل برای گذارندن دوره های مختلف تحصیلی به خارج از کشور مهاجرت نکنند; این در حالی است که بیش از 95 درصد از کسانی که علاقه مند به تحصیل در دوره های تحصیلات تکمیلی هستند یا به کشورهای درجه دو و سه منطقه مهاجرت می کنند و یا سرخورده می شوند.

طرح سنجش و پذیرش دانشجو برخلاف اعتماد به دانشگاه‌ها

از جانب دیگر ماهیت این طرح دچار اشکال است. در حالی که سیاست دولت در توسعه تمرکززدایی و اعتماد به دانشگاه‌ها است، جهت‌گیری این طرح خلاف این مسیر را نشانه رفته است و اختیارات دانشگاه‌ها را تضعیف و خدشه‌دار می‌کند.

این عملکرد در سال های گذشته هم تجربه شده بود ،برگشت به گذشته و تکرار برنامه ناموفق قبلی! این روند رفت و برگشتی که پشتوانه دقیق و برنامه ای منسجم ندارد نیز خود گواه نبود شفافیت در این طرح است.

طرح سنجش و پذیرش با برنامه پنجم مغایرت دارد

بر اساس برنامه پنجم توسعه،‌ تحصیلات تکمیلی باید افزایش پیدا کند در صورتی که این طرح در تضاد با این موضوع است.

دانشگاه آزاد اسلامی محصول انقلاب و نتیجه اعتماد مردم است، دانشگاهی که برای کشور دست کم حاصلی جز موفقیت های پی در پی در زمینه تولید مقالات، افزایش افراد تحصیل کرده جامعه و شناساندن ایران به کشورهای جهان به عنوان یکی از قطب های علمی خاورمیانه داشته است امروز با برنامه ریزی ها و سیاست های نادرست به یغما خواهد رفت.

طرح سنجش و پذیرش مانع ارتقا کیفیت

رتبه ایران در تولید مقالات علمی در پایگاه ESI، شانزدهم است و اگر تولید علم دانشگاه آزاد اسلامی را در این آمار حساب نکنیم این رتبه به 23 افزایش پیدا می کند.بعلاوه دانشگاه آزاد اسلامی امروزه در همه زمینه‌ها با بسیاری از دانشگاه‌های معتبر دولتی در یک رده قرارگرفته و لذا با دانشگاه‌هایی مانند پیام نور و غیرانتفاعی ابدا در یک جایگاه نیست.

فعالیت‌های دانش‌بنیان و محصولاتی که در این زمینه عرضه و تجاری شده دانشگاه آزاد اسلامی را از دانشگاه نسل اول که تنها وظیفه آموزش را بر عهده داشت به سمت و سویی برده که هم اکنون در رده دانشگاه‌های نسل سوم یعنی دانشگاه کارآفرین قرار گرفته است.

دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه کارآفرینی در بین دانشگاه‌های مختلف کشور پیشتاز بوده و این امر با تعامل هرچه گسترده تر دانشگاه ها با صنعت در مدیریت جدید رو به افزایش است. لذا طرح سنجش و پذیرش در این راستا نیز باعث ایجاد موانع بوده و بر داشتن آن می تواند کمک بزرگی به چرخه اقتصاد کشور باشد.

200/202

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۰۴۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری ۲۵ داوطلب کنکور | تحویل متقلبان به پلیس امنیت

به گزارش همشهری آنلاین، عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص میزان سلامت و امنیت برگزاری نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ اظهار کرد: این آزمون علی‌رغم پیچیدگی‌هایی که داشت و فشاری که از جانب فضای تبلیغاتی شبکه‌های متقلب به سازمان سنجش وارد می‌شد، خوشبختانه در نهایت سلامت برگزار شد و ما یکی از بی‌نظیرترین و سالم‌ترین آزمون‌های خود را برگزار کردیم.

وی در ادامه از تقلب ۲۵ داوطلب نوبت اول ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: تمامی این ۲۵ فرد متقلب بازداشت و به پلیس امنیت کشور تحویل داده شدند و در مراحل انجام بازجویی هستند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: در برگزاری نوبت اول کنکور امسال تمامی دستگاه‌های امنیتی کشور با تمام قوا برای تامین امنیت آزمون پای کار آمدند و توانستیم امنیت، آرامش و سلامت آزمون را تامین کنیم.

پورعباس خاطرنشان کرد: ۲۵ نفر از افرادی که به عنوان داوطلب متقلب در جلسه آزمون بازداشت شدند از مناطق مختلف کشور اعم از تهران، غرب و شرق کشور بودند و این افراد در همان دقایق اول آزمون شناسایی و دستگیر شدند.

معاون وزیر علوم خاطرنشان کرد: نحوه تنظیم سوالات آزمون و شخصی سازی دفترچه‌های داوطلبان از دیگر عواملی بود که توانستیم کنکور بی‌نظیری را در امسال برگزار کنیم و خوشبختانه امسال نسبت به سوالات رضایت داشتند و سوالات امسال از تعادل خوبی برخوردار بود.

پورعباس در پایان با تاکید بر اینکه حدوداً ۱۲ درصد داوطلبان نوبت اول کنکور غایب بودند، گفت: معمولاً تعداد غایبین آزمون در گروه‌های مختلف حدود ۱۲ درصد تخمین زده می‌شود. اما اگر بخواهیم میانگین را در نظر بگیریم، در آزمون نوبت اول نیز همان ۱۲ درصد داوطلبان غایب بودند.

کد خبر 848393 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم کنکور سازمان سنجش آموزش کشور آزمون کارشناسی حوادث ایران

دیگر خبرها

  • لزوم توانمندسازی بازرسی کار / تقدیر از شهرداری اصفهان برای پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE
  • حمیدی‌فر: در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • ۸۸ هزار داوطلب دکتری انتخاب رشته کردند
  • دستگیری ۲۵ داوطلب کنکور | تحویل متقلبان به پلیس امنیت
  • انتخاب رشته بیش از ۸۸ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • مهلت انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد تمدید شد
  • تمدیدانتخاب رشته داوطلبان دوره دکتری تخصصی۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی
  • مرحله مصاحبه داوطلبان مجاز آزمون دکتری ۱۴۰۳ حضوری برگزار می‌شود