Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-28@07:20:13 GMT

جرم گیری دندان از مراحل تا عوارض

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۱۳۷۱۵

جرم گیری دندان ها در بهداشت دهان و دندان خیلی مؤثر است. تنها مسواک زدن نمی تواند تمام جرم روی دندان ها را از بین ببرد و هر چند وقت یکبار حتما با مراجعه به دندانپزشک عمل جرم گیری دندان ها را انجام دهید. با دکتر سلام همراه باشید.

تفاوت بین سفید کردن و جرم گیری دندان‌

غالباً تفاوت بین سفید کردن و جرم گیری دندان‌ ها گیج‌کننده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که با استفاده از هر دو روش دندان‌های شما سفیدتر می‌شود اما سفید کردن دندان‌ها بیشتر با اهداف زیبایی انجام می‌شود زیرا در فرایند سفید کردن دندان‌ها تمرکز بر سفید کردن و براق کردن دندان‌ها است.

به عبارت دیگر، جرم گیری فرایندی است که با برداشتن پلاک‌ها و جرم‌ های روی دندان که باعث جذب باکتری روی دندان می‌شوند به افزایش سلامت دندان‌های شما کمک می‌کند. هدف اصلی در فرایند جرم گیری دندان‌ها حفظ تمیزی دندان‌ها است و کمتر به سفیدی دندان‌ها توجه می‌شود.

 

انواع لكه رنگی بر روی دندان 

1- لکه های سیاه رنگی که در اثر پوسیدگی دندان ایجاد می شود. این لکه ها در اثر پوسیدگی شدید به صورت حفره در می آید.

2- یكسری از تغییر رنگها در ساختمان خود دندان وجود دارند و معمولاً این تغییر رنگها دائمی بوده و با جرم گیری از بین نمی رود.

3- نوع سوم تغییر رنگها ناشی از موادی است كه به طور معمول مصرف می كنیم و رسوباتی كه بر روی دندان تشكیل می شود. این رسوبات یا به صورت رنگدانه هستند و یا به صورت جرم كه بحث اصلی ما را تشكیل می دهد. این جرم ها بخوبی با جرم گیری از بین می روند و همین جرم ها هستند كه لثه را تخریب كرده و در نهایت باعث لق شدن دندانها می شود بدون اینكه خود دندان مشكلی داشته باشد.

 

مراحل انجام جرم گیری دندان 1- دستگاه جرم گیر اولتراسونیک

روش سفید کردن اولتراسونیک دندان‌ها متداول‌ترین روش برای جرم‌ گیری دندان‌ها است. در این روش با استفاده از ابزار اولتراسونیک ضربه‌هایی به جرم‌های انباشته‌شده روی دندان وارد آمده و دندان‌ها را تمیز می‌کند. این دستگاه به گونه‌ای طراحی شده است که سر آن گرد بوده و انحنا دارد تا بتواند حجم بیشتری از پلاک‌های انباشته‌شده را از روی دندان شما بردارد.

2- ابزارهای دستی کوچک

اگر دندانپزشک شما از ابزار دستی اسکیلر پریودنتال برای جرم‌ گیری استفاده کند زمان انجام فرایند طولانی‌تر می‌شود. او ابزار خود را مطابق با سطح دندان تنظیم کرده و سپس با یک ضربه، پلاک‌ها و جرم‌های انباشته‌شده روی دندان را برمی‌دارد. وی این حرکت را برای همه سطوح در کلیه دندان‌ها و حتی بین دندان‌ها انجام می‌دهد. او ممکن است ناحیه تحت درمان را به وسیله محلول کلروهگزادین بشورد. این درمان اگر به درستی انجام شود معمولاً بدون درد است. این ابزار می‌تواند پس از برداشتن مقادیر زیاد جرم‌های روی دندان به روش اولتراسونیک مورد استفاده قرار گیرد تا قطعات کوچک جرم‌های باقیمانده روی دندان را نیز بردارد.

3- پولیش

مرحله بعد از جرم گیری دندان پولیش آن است که در آن، تمیز کرن دندان با یک سنباده دستی به آرامی انجام می‌شود. پروفیلاکسی یک ماده شبیه به خمیردندان است که برای این منظور به کار برده می‌شود. سپس ابزار دستی به آهستگی چرخانده می‌شود تا این ماده شیمیایی به همه قسمت‌های دندان برسد. با این کار سطح دندان‌ها درخشان‌تر و هموارتر می‌شود.

4- فلوراید

پس از این که تمام فرایندهای فوق انجام شد، دندانپزشک ممکن است تصمیم بگیرد که یک روکش فلوراید را روی دندان‌های شما قرار دهد. امروزه فلوراید با طعم‌های مختلف وجود دارد و افراد از انجام این فرایند لذت خواهند برد. باید از بلعیدن فلوراید اجتناب شود زیرا این ماده فقط برای سطح دندان‌ها است و قابل هضم نیست. بهتر است که تا نیم ساعت پس از انجام فلوراید درمانی از خوردن و نوشیدن پرهیز کنید تا حداکثر نتایج به دست آید.

 

مراقبت های بعد از جرم گیری دندان

• دهان و دندان ها را با آب نمک ولرم و رقیق(یک لیوان آب ولرم و یک چهارم قاشق چایخوری نمک) حداقل دو تا سه بار در طول روز شستشو دهید.
• اولین مسواک بعد از درمان با ملایمت زده شود.
• مسواک زدن با روش صحیح انجام شود.
• زمان مسواک زدن صحیح حداقل ۲ الی ۴ دقیقه می باشد.
• استفاده از نخ دندان حداقل یک بار در روز الزامی است.
• کنترل بهداشت دهان و دندان هر ۹ ماه یکبار امری ضروری است.

 

عوارض جرم گیری

_ گاهی بدلیل زیاد بودن پلاکت روی دندان، در اثر جرم گیری لثه ها بیشتر عقب می رود در نتیجه، بعضی از قسمت های ریشه باز و بدون محافظت می شوند.

_ وجود درد کم بعد از انجام جرم گیری

_در بعضی از افراد، بعضی از دندان ها پس از جرم گیری حساس می شود

_ خطر ایجاد عفونت در لثه‌ها همواره وجود دارد. برای جلوگیری از این مشکل پس از جرم گیری دندان، ممکن است دندان پزشک از فیبرهای آنتی بیوتیک بر روی لثه برای مدت یک هفته پس از درمان استفاده کند.

 

آیا جرم گیری درد دارد؟

خیر هیچ دردی در هنگام جرم گیری حس نمی شود و نیازی به استفاده از هیچ نوع بی حسی ای نیست. جرم گیری تنها با ضربه به رسوبات آنها را از بین می برد و هیچ تراشی بر روی دندان ها ایجاد نمی شود که احساس درد کنید.

جرم گیری و لق شدن دندان‌ ها؟

از دیگر باورهای غلطی که افراد را نسبت به جرم گیری دندان ها بدبین می کند این است که فکر می کنند جرم گیری باعث لق شدن دندان ها می شود. با تجمع تدریجی جرم روی دندان‌ها و لثه و بی‌توجهی به این موضوع، مقداری از استخوان نگهدارنده دندان تحلیل می‌رود. در حقیقت دندان به این دلیل قبلا لق شده ولی به علت انباشتگی جرم و چسباندن دندان‌ها به هم، بیمار لق شدن آنها را احساس نکرده است، اما بعد از برداشتن جرم‌ها فرد متوجه آن می‌شود. البته افرادی که دندان های سالمی دارند بعد از جرم گیری، لق شدن دندان را مشاهده نمی کنند.

استفاده از خمیر دندان های ضد جرم 

 استفاده از این خمیردندان ها، نه تنها جرم دندان های شما را از بین نمی برد بلکه دارای مقدار زیادی مواد ساینده هستند که تنها کاری که می کنند این است که زنگ دندان یا همان رنگ و لک های رسوب کرده بر دندان را تمیز می کند. این مواد ساینده ی موجود در این خمیردندان ها، خراش هایی را در سطح دندان ایجاد می کنند که زمینه ساز تجمع پلاک میکروبی بر روی دندان ها می شود.

چند نكته در مورد جرم گیری:

1- حتماً سالی یك بار جرم گیری را در برنامه بهداشتی خود قرار دهید.

2- مطمئن باشید كه با دقت در صحیح مسواك زدن ، تشكیل جرم به حداقل خواهد رسید.

3- اگر موقع مسواك زدن دیدید كه از ناحیه ای از لثه هایتان خون می آید، بدانید كه آن ناحیه دچار مشكل است و به دندانپزشك خود مراجعه كنید. ناحیه ای كه خون می آید بیشتر مسواك بزنید و از خونریزی آن نترسید. مطمئن باشید با خوب مسواك زدن و بیشتر مسواك زدن آن ناحیه خونریزی خیلی كاهش پیدا خواهد كرد.

4- در صورتی كه جرم زیادی داشتید و بعد از جرم گیری دندانهایتان به سرما و گرما حساس شده زیاد نگران نباشید به مرور رفع خواهد شد.

5- بعد از جرم گیری حتماً از دهانشویه مناسب استفاده نمایید تا در بهبود زخمهای به جا مانده از جرم موثر افتد. استفاده مداوم از دهانشویه ها زیاد توصیه نمی شود و یك هفته بعد از جرم گیری می توانید استفاده از دهانشویه را قطع نمایید.

6- هیچ آنتی بیوتیكی قبل و بعد از جرم گیری نیاز نیست. در موارد خاص حتماً دندانپزشكتان تجویز خواهد كرد.

7- بعد از جرم گیری، محلول (تونیک) لثه و دندان نیز توصیه می شود. هر بار پنج قطره از آن را برای شست و شوی نرم لثه به مدت سی ثانیه در دهان بریزید.

8- پس از جرم گیری دندان محلول آب نمک گرم را روزی سه بار در یک قاشق چای خوری در داخل دهان خود بریزید و دهان خود را شست و شو دهید.

جرم گیری دندان در خانه

چند عدد پوست سخت گردو را برداشته و داخل آب بیندازید تا حدود 20 دقیقه جوش بخورد. پس از خنک شدن آب، آن را از صافی بگذرانید. آب به جای مانده همان محلول جادویی است. دندان‌‎هایتان را به کمک آن آب سه مرتبه در روز مسواک بزنید. برای اینکه از شر جرم های دندان رها شوید، این کار را به مدت 2 هفته انجام دهید.

جمع آوری و تدوین: فرزانه پاشایی

هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم امکان پذیر است.

 

بیشتر بخوانید:

آموزش نخ دندان کشیدن

آموزش مسواک زدن صحیح

آیا خمیردندان زغالی برای دندان ها ضرر دارد؟

 

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۱۳۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوب و بد قلیان‌ اکسیژن

اخیرا بحث عرضه نوعی خاصی از قلیان با عنوان «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها خبرساز شده؛ موضوعی که گویا در راستای اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت در ۱۰ استان کشور است؛ چراکه متخصصان و مسئولان سلامت همواره نسبت به شکستن قبح استعمال قلیان در میان خانواده‌ها و استعمال آن به صورت گروهی و سرگرمی و در نهایت هم افزایش چندین برابری مصرف آن در زنان و مردان و بروز عوارض قلبی و تنفسی ناشی از آن در سنین پایین‌تر، هشدار داده‌اند. 

قلیان  اکسیژن یا گازN۲O چیست؟

کیانوش جهانپور، سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در مصاحبه با خبرنگار تحریریه جوان قدس در مورد ماهیت و آنچه قلیان اکسیژن خوانده می‌شود، گفت: سهم اکسیژن از ترکیب گازهای به کار گرفته شده قلیان اکسیژن حدود ۸۰ درصد است و نیتروژن می‌تواند به میزان ۵ درصد به ترکیب گازها اضافه شود. موضوع و نام قلیان اکسیژن غلط‌انداز و شبهه‌ناک است، نام اصلی آن N۲Oهست. عنوان قلیان اکسیژن باعث می‌شود افراد فکر کنند اکسیژن بیشتری دریافت می‌کنند، باید بگویم اینطور نیست. مدت هاست در کشورهای مختلف روی کاربردهای غذایی و دارویی این گاز مطالعه می‌شود.

جهانپور افزود: در کشورما هم بیش از ۱۵ سال است که روی گاز (N۲O) یا همان «قلیان اکسیژن» مطالعه می‌شود. این گاز مجوزهای اولیه را برای استفاده‌های پزشکی دریافت کرده بود ولی در کافی‌شاپ‌ها به صورت مجاز عرضه نمی‌شد. طبق شنیده‌ها در سال‌های اخیر وزارت بهداشت در قالب یک طرح آزمایشی، این محصول را جهت بررسی کاهش مصرف سایر محصولات دخانی عرضه کرده است اما تاکنون نتیجه قطعی آن مشخص نیست.

استفاده از گاز اکسیژن باعث عوارض عصبی می‌شود

وی در مورد ضررهای استفاده این گاز گفت: ممکن است این محصول موجب کاهش میل افراد به سایر محصولات دخانی شود، اما قطعا آسیب‌هایی هم دارد. یکی از بارزترین عوارض استنشاق این گاز تا امروز دفع و کاهش ویتامین‌ها ازجمله B۱۲، کم خونی، عوارض عصبی، لرزش دست، حالت خنده یا خلسه و کاهش فشار خون بوده است.

جهانپور با تاکید بر اینکه این قلیان به طور کلی عارضه مرگ را به دنبال ندارد، بیان کرد: عدم ترویج و تبلیغات این محصول از سمت وزارت بهداشت، عدم ارائه به سنین پایین و ارائه هشدارهایی چون عدم رانندگی بعد از استنشاق باید قبل از توزیع عمومی «قلیان اکسیژن» صورت بگیرد. افرادی که این محصول را استفاده می‌کننئ باید در نظر داشته باشند که تا چند ساعت پس از استنشاق این گاز از انجام فعالیت‌هایی چون رانندگی، استفاده از دوچرخه، اسکوتر، موتورسکلیت و یا کار با وسایلی که نیازمند دقت بالا و هوشیاری و خطر ساز است، خود داری کنند؛ زیرا ممکن است ضریب دقت و هوشیاری این افراد تا چند ساعت کاهش یابد.

وی افزود: استفاده از واژه «قلیان اکسیژن مجوزدار» ترویج تلقی شود. حتی اگر این محصول عوارض و پیامدهایش کمتر از سایر دخانیات و یا داروهای روانگردان باشد؛ قاعدتا سیاست ترویج، سیاست درستی نیست، یعنی نباید تبلیغ شود، زیرا مصرف تفننی آن هم آسیب‌هایی دارد و در کشور ما تبلیغات کالای آسیب‌رسان به سلامت ممنوع است.

سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در پایان گفت: باید در ترویج یا تبلیغ «قلیان اکسیژن» احتیاط کرد ولی در عین حال ممنوعیت مطلق و عدم عرضه هم ممکن است این محصول را به زیر زمینی شدن ببرد که مشکلات، عواقب و پیامدهای بدی داشته باشد.

خدابخش حکیمی- خبرنگار تحریریه جوان قدس

 

دیگر خبرها

  • چاره‌اندیشی کوتاه مدت ترافیکی برای میدان سپاه قم
  • بهترین زمان برای مسواک زدن چه وقتی است؟
  • مراحل تماشایی بسته بندی صد‌ها تن «خرچنگ برفی» در کارخانه (فیلم)
  • خوب و بد قلیان‌ اکسیژن
  • ساخت مراحل اولیه اسکله آمریکایی‌ها آغاز شد/ کشتی نظامی آمریکا در ساحل غزه پهلو گرفت
  • رویکرد دولت سیزدهم توسعه زیرساخت های آموزشی در خارگ است
  • مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • حذف تیم‌های ریکرو مردان و بانوان کشورمان در کاپ جهانی
  • تیم‌های ریکرو مردان و زنان از صعود بازماندند