Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه فایننشال تایمز انگلیس در مقاله ای به قلم «نیک باتلر» استاد متخصص در زمینه انرژی و رئیس پژوهشکده «کینجز پالیسی» در دانشگاه لندن منتشر کرد که در آن درباره تغییراتی که اخیرا داخل خاندان حاکم بر عربستان سعودی و تأثیر این تغییرات بر بازارهای جهانی نفت سخن گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باتلر در این مقاله نوشت: یک هفته پیش شایعه های کم صدایی درباره مشاجره داخل خاندان سلطنتی عربستان سعودی شنیدم و گمان کردم دلیل اصلی آن تلاش ها برای مجبور کردن ملک«سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه این کشور برای عنان گذاشتن بر دهان «محمد بن سلمان» پسر 31 ساله اش و معاون ولیعهد کشور به منظور بازگرداندن کشور به حیات طبیعی پس از سه سال «بلندپروازی هرج و مرج طلبانه» و افزایش بی ثباتی است.

باتلر در ادامه نوشت: من نیز شروع به نوشتن مقاله ای کردم که این را بررسی می کند که چگونه این کودتا می تواند بازار نفت را بار دیگر سازماندهی کند و اقدامی که رهبران جدید عربستان سعودی باید برای متوقف کردن روند کاهش بهای نفت اتخاذ کنند، چیست؟

وی در ادامه نوشت: اکنون به نظر می رسد که شایعه ها درست بوده است ولی گمان و فرضی که من داشتم اشتباه بود. برنده کودتا همانطور که پیش بینی می شد«محمد بن نایف» ولیعهد نبود که بر قدرت به طور کامل و بر همه چیز سیطره داشت از جمله نقش اصلی را در امنیت داخلی به عهده داشت.

باتلر در ادامه مقاله خود نوشت: یک اتفاق شکسپیری رخ داده است. بهترین داستان، داستان تفکیک خانه آل سعود است؟پادشاه«مریض»توازن های دقیق خاندان حاکم برای ارتقای پسر جوان«مغرورش» را که ممکن است توسط سرمایه گذاران یا بانکداران مورد سوء استفاده قرار گیرد، می شکند.

این استاد دانشگاه در ادامه نوشت: همه اینها در پی کاهش درآمد عربستان سعودی از تنها منبع ثروتش رخ داد این علاوه بر دشمنی همسایگان و کم شدن دوستان عربستاندر منطقه ای که در نتیجه نزاع های دینی چند تکه شده است. ما در جایی میان پادشاه لیر و ریچارد دوم هستیم.

باتلر که بازرگان و متحصص در اقتصادی های بر پایه انرژی است، در مقاله خود تأکید کرد: واکنش بازار در قبال این تحولات منفی بود امری که منجر به کاهش بهای نفت برای بار دیگر شد و نفت خام برنت به زیر 45 دلار در هر بشکه رسید. با فرا رسیدن سال 2020 اقتصاد عربستان مستقل از درآمدهای نفتی خواهد بود. هیچ کس بر این باور نیست که این امر واقعا امکان پذیر است لیکن این احتمال وجود دارد که عربستان اجازه دهد که بهای نفت کاهش پیدا که این امری خطرناک است. هیچ کشور دیگری وجود ندارد که توان کاهش نفت و صادرات خود را به حد لازم برای بازگرداندن توازن به بازار نفت که پر از نفت است را داشته باشد.

باتلر در ادامه نوشت: مشکل اینجاست که ما هنوز فقط در پایان اولین مشکل و خبر شماره یک هستیم هنوز اخبار زیادی است که از عربستان سعودی خواهد رسید. احتمال های اشتباه های مرئی و انتقال تکیه به انرژی در ماه های آینده صورت می گیرد. تنوع بخشی به اقتصاد اولویت ملی عربستان حداقل از سال 1980 بوده است. چشم انداز بزرگی برای سال 2030 وجود دارد لیکن ابزاری برای اجرا وجود ندارد.

باتلر همچنین نوشت: مساله دیگر مربوط به انزوایی است که عربستان سعودی به سر می برد به استثنای ارتباطش با «همپیمانی که نمی توان به آن اعتماد کرد» و این هم پیمان در واشنگتن است. اقداماتش در یمن باعث شد که میزان تنش ها در منطقه بدون وقوع هیچ گونه تأثیر بزرگی افزایش یابد و ضعف عربستان به ویژه ضعف نیروهای دفاعی اش را آشکار کند. نارضایتی و خشم از تصمیم عربستان برای اجازه دادن به کاهش بهای نفت امری است که داخل و خارج از سازمان اوپک گسترش پیدا کرده است. اما مساله سوم و چه بسا خطرناک تر بر خاندان آل سعود، قطع ارتباط داخلی با نیروهای دینی است. به جای عملیات اصلاحات و مدرن سازی کند و برنامه ریزی شده که ملک«عبدالله» درگذشته و شاهزاده نایف در پیش گرفتند اکنون یک ولیعهد روی کار آمده است که هیچ چشم انداز بزرگی در عرصه دین ندارد. تنها پرسشی که باقی می ماند این است که گام بعدی بی ثباتی عربستان از کدام سمت می آید آیا از بخش ناشناخته داخل خاندان حاکم یا از ایران یا از گروه های تروریستی مانند داعش یا دیگر گروه های رادیکال می آید که عربستان را در حالت متشنج می بینند؟

باتلر در ادامه نوشت: سرمایه گذاران احتمالی بر این باورند که خصوصی سازی جزئی پیشنهادی شرکت نفتی «آرامکو» عربستان که شرکت« ام بی اس»بر این باور است که 2.6 تریلیون ارزش دارد، خطرات سیاسی دارد که به همه مشکلات تجاری آشکار اضافه می شود. اگر قرار است که آرامکو به فروش برسد تدابیر کاهش و تحقیر کننده ضروری است.

باتلر در این مقاله بر این باور است که مرحله کنونی بسیار دراماتیک است. عربستان به دلیل نداشتن مشروعیت دموکراتیک و دوستان واقعی اندک، ضعیف شده است. هدف اساسی این نظام عربستان اکنون باقی ماندن است و این یعنی پیش از هر چیزی نیاز به ثابت دارد.

وی در این مقاله همچنین نوشت: تاریخ به این مساله اشاره دارد که سیطره بر قدرت مانوری نیست که موفقیت طولانی مدتی را ایجاد کند بلکه بی ثباتی به وجود می آورد. نبود مشروعیت نیز خلأ ایجاد می کند. در نهایت حتمیت ماندن در قید حیات برای کسانی که می توانند ثبات و آرامش را برقرار کنند بیشتر است. یکی از ویژگی های بسیاری از نمایشنامه های شکسپیر این است کهنظام در نهایت از دل هرج و مرج بیرون می آید، لیکن قبل از آن که به این نقطه برسیم رخدادهای زیادی اتفاق می افتد.

باتلر در پایان مقاله خود نوشت: در این لحظه ولیعهدی که جدیدا منصوب شده است باید به خوبی در این گفته شکسپیر در کتاب «هنری چهارم» در بخش دوم فکر کند که گفت: نگرانی مستمر در سر کسی که تاج بر سر دارد، نهفته است.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۱۷۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

شبکه آمریکایی «سی ان ان» جزئیات تماس اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا و محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را فاش کرد.

به گزارش ایسنا، این شبکه گزارش داد لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه به عنوان یک کانال دیپلماتیک اصلی بین بن سلمان و دولت جو بایدن، رئیس جمهور کنونی ظاهر شده است؛ کانالی که تلاش‌هایی را که در دوره ترامپ برای دستیابی به توافق عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی آغاز شد، افزایش داد.

این شبکه آمریکایی افزود که در آخرین سفر گراهام به عربستان سعودی در اواخر ماه گذشته میلادی، او و بن سلمان با ترامپ تماس گرفتند. طبق این گزارش، این تماس تقریباً پنج دقیقه طول کشید.

دو فرد آگاه از این تماس به این شبکه گفتند: «مکالمه دوستانه و بیشتر شامل تبادل نظر و گفت‌وگوهای غیررسمی درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود.»

یکی از این منابع گفت: «در مقطعی ترامپ آمار و ارقام نظرسنجی‌های خود را اعلام کرد»، در حالی که این ۲ منبع گزارش دادند که «توافق عادی‌سازی روابط حتی یک بار هم در آن تماس مطرح نشد».

این تماس خلاصه شد به اینکه چگونه ترامپ در خصوص دستیابی به توافقی که مقامات آمریکایی، اسرائیلی و سعودی آن را برای دستیابی به «ثبات پایدار در خاورمیانه» حیاتی می‌دانند، «در افق ظاهر می‌شود».

افراد مطلع از این موضوع به سی ان ان گفتند در حالی که رئیس جمهور سابق از مذاکرات مربوط به سازش آگاه است، اما «در این مذاکرات دخالتی ندارد».

این شبکه اشاره کرد نگرانی واقعی در میان برخی از شرکت کنندگان در مذاکرات جاری وجود دارد که «ترامپ ممکن است تلاش کند هر گونه توافقی مربوط به دولت بایدن را خنثی کند، نظیر آنچه در اوایل سال جاری انجام داد و از جمهوری خواهان در کنگره خواست تا از توافقنامه مهاجرتی بین ۲ حزب حمایت نکنند.

افراد نزدیک به ترامپ می‌گویند که رئیس‌جمهور سابق معتقد است که اگر بتواند به کاخ سفید بازگردد، می‌تواند در مورد توافق بهتری با سعودی‌ها مذاکره کند و همچنین به دنبال مشارکت یا کار فعالانه برای خنثی کردن هر نوع توافق عادی سازی روابط در دوران بایدن نیست».

۲ مقام آمریکایی گفتند که تماس ترامپ با محمد بن سلمان «در کاخ سفید به مذاقشان خوش نیامد» اگرچه آنها به صراحت گفتند که هیچ مدرکی دال بر تأثیر آن بر مذاکرات بین نمایندگان بایدن و همتایان سعودی آنها وجود ندارد».

گراهام مقامات بایدن را از آن تماس مطلع کرد و گفت که آنها «درک می‌کنند که چرا او می‌خواهد ترامپ را در جریان قرار دهد».

سناتور گراهام به سی‌ان‌ان گفت که «همه کار انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که توافق در زمان بایدن منعقد می‌شود، تا حدی به این دلیل که معتقد است بایدن شانس بیشتری برای بسیج حمایت دموکرات‌ها در کنگره خواهد داشت».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • این سکانس خلیل و سلمان در سریال نون خ پربازدید شد | ویدئو
  • خاندانی از تبار و نوادگان حذیفه‌بن‌یمان در طرشت
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه
  • الهلال، قهرمان هشتاد امتیازی لیگ عربستان
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • پیامدهای تعطیل شدن روز پنجشنبه
  • بررسی علل مهاجرت و پیامدهای آن در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی
  • (ویدئو) ماجرای خواستگاری بازیگر معروف «نون خ» از دختر ترامپ