Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- يک روزنامه انگليسي در گزارشي به محاسبات عجيب رژيم صهيونيستي درباره بحران سوريه پرداخته است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، "نظير مجلي"، در گزارشي در الشرق الاوسط (انگلستان) نوشت: بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل خواستار آن است که در هرگونه راه حلي براي پايان دادن به بحران سوريه، ضميمه کردن جولان به اسرائيل به رسميت شناخته شود و همچنين سهم قابل توجهي از کيک سوريه نصيب اسرائيل شود که از بلندي هاي جولان به سمت شرق و جنوب سوريه به شکل «کمربند امنيتي» عاري از سلاح امتداد مي‌يابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخست وزير اسرائيل مي خواهد هرگونه راه حل آينده براي پايان دادن به جنگ داخلي در سوريه حاوي بندي باشد که تضمين کننده ايجاد منطقه حائل در مرز بين سوريه و اسرائيل در بلندي هاي جولان و همچنين در مرز بين سوريه و اردن باشد تا مانع حضور ايران و حزب الله در اين مناطق شود.
متن کامل اين گزارش در ادامه مي آيد:
نحوه تعامل دولت اسرائيل به رياست بنيامين نتانياهو با بحران سوريه، همه، حتي اسرائيلي ها را متعجب مي کند. تصادفي نيست که از وقتي اين دولت راستگرا بوي امکان دستيابي به توافق سياسي براي توقف خونريزي در سرزمين شام را حس کرده است، نشست هايي برگزار مي کند تا «موضعي راهبردي» که در راستاي منافعش باشد اتخاذ کند. هر بار چنين نشستي ساعت ها طول مي کشد و بدون اتخاذ هيچ تصميمي به پايان مي رسد. ولي اين وضع مانع از آن نمي شود که نتانياهو «راهبرد خاص خود» را تدوين کند و براي مطرح کردن آن در هر محفل بين المللي و هر ديدار دوجانبه با سران جهان به ويژه با ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه و دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا و دستيارانشان بکوشد. او خواستار به رسميت شناخته شدن ضميمه کردن جولان به اسرائيل و همچنين سهم قابل توجه اسرائيل از کيک سوريه است که از بلندي هاي جولان به سمت شرق و جنوب سوريه به شکل «کمربند امنيتي» عاري از سلاح امتداد مي‌يابد.
اين روزها خواسته ها و طرح هاي نخست وزير اسرائيل بنيامين نتانياهو در جنوب سوريه تا حدي عجيب به نظر مي رسد زيرا او شخصا وارد مذاکرات بسيار حساس با نظام سوريه به رياست رئيس جمهور فقيد اين کشور حافظ اسد در دهه ١٩٩٠ از طريق دوست ميلياردر آمريکايي اش «رون لاودر» شده بود. در آن زمان اين مقام اسرائيلي (نتانياهو) براي تحويل دادن کل منطقه جولان به حافظ اسد در مقابل امضاي پيمان صلح و عادي سازي کامل روابط، اعلام آمادگي کرده بود. ظاهرا مذاکرات به علت اختلاف بر سر چند کيلومتر منطقه مرزي با شکست مواجه شد. همين اختلاف عامل شکست مذاکرات حافظ اسد و سپس بشار اسد با نخست وزيران قبل و بعد از نتانياهو مانند اسحاق رابين (١٩٩٢ تا ١٩٩٥)، ايهود باراک (١٩٩٩ تا ٢٠٠١)، آريل شارون (٢٠٠٢ تا ٢٠٠٤)، و ايهود اولمرت (٢٠٠٥ تا ٢٠٠٩) بود.
اين اختلاف حول محور فاصله بين «مرزهاي تاريخي بين المللي» که اسرائيل مي‌خواست مبناي توافق صلح باشد و بين «مرزهاي آتش بس» دور مي زد که جنگ بين دو کشور در سال ١٩٤٩ آن را ايجاد کرد. در آن زمان اسرائيل کل منطقه اي را که قرار بود به «کشور فلسطين» در شمال اختصاص يابد اشغال کرد. در زمان مذاکرات آتش بس که سه ماه طول کشيد و در بيستم ژوئيه ١٩٤٩ به پايان رسيد، مشخص شد سوريه ٦٦ کيلومتر مربع از سرزمين تاريخي فلسطين را اشغال کرده و نيروهاي خود را در کرانه شرقي درياچه طبريا مستقر کرده است. تصميم گرفته شد که اين منطقه به «منطقه عاري از سلاح» تبديل شود ولي تحت کنترل اداري اسرائيل باشد به طوري که فقط غيرنظاميان سوري بتوانند براي کشاورزي وارد آن شوند.
- درياچه طبريا و اطراف آن:
در خلال برخوردهاي نظامي فراواني که بين دو طرف اسرائيلي و سوري روي داد، نيروهاي سوري وارد منطقه «الحمه» شدند و کنترل سرچشمه هاي رود اردن را به دست گرفتند. اين وضع تا نهم ژوئن ١٩٦٧ ادامه يافت که طي آن اسرائيل به منطقه جولان حمله و بخش غربي آن از جمله جبل الشيخ و مزارع شبعا و شهر القنيطره و طبعا همه مناطق مورد اختلاف در اطراف درياچه طبريا را به طور کامل اشغال کرد.
طي مذاکراتي که از آن زمان برگزار شده است، خواسته اسرائيل به حفظ سرزمين هاي مورد اختلاف نزديک درياچه طبريا و سرچشمه هاي رود اردن و منطقه الحمه محدود مي‌شد. ولي اين موضع در سال ١٩٨٠ که سوريه وارد جنگ لبنان شد شروع به تغيير کرد. در آن زمان دولت مناخم بگين تصميم گرفت در مقابل سيطره سوريه بر لبنان، سهمي از سوريه دريافت کند. روز ١٤ دسامبر ١٩٨١ پارلمان اسرائيل قانوني تصويب کرد که به موجب آن بلندي هاي جولان به مناطق تحت حاکميت اسرائيل افزوده شد. از نقشه هاي پيوست اين قانون مشخص مي‌شود مساحت سرزمين هاي سوري که اسرائيل ضميمه خاک خود کرد به ١٢٠٠ کيلومتر مربع مي رسد و نه فقط شامل کل سرزمين هاي مورد اختلاف به مساحت ٦٦ کيلومتر مربع مي‌شود بلکه حدود بيست برابر آن است. از آن زمان، دولت هاي اسرائيلي براي تقويت شهرک سازي در اين مناطق (اکنون ٢٥ شهرک يهودي نشين با جمعيت ٢٥ هزار نفر در مناطق اشغالي سوريه وجود دارد) و احداث ديوار امنيتي مستحکم که براي پذيرفته شدن به عنوان مرزهاي بين المللي مناسب باشد، تلاش کرده اند. با اين حال، هر زمان که مذاکرات جدي درباره روند صلح آغاز مي شد، اسرائيل به واقعگرايي باز مي‌گشت و ترسيم مرزهاي بين المللي را خواستار مي‌شد.
اما چگونه خواسته هاي اسرائيل از ٦٦ کيلومتر مربع در اطراف درياچه طبريا به کل منطقه جولان (اشغالي) و فراتر از آن گسترش يافت؟!
نتانياهو مي‌گويد اوضاع به طور کامل تغيير کرده است و اين مسئله ايجاب مي‌کند منافع و خواسته ها نيز تغيير کند. به گفته يک منبع نزديک به نتانياهو «سوريه ديگر کشور مستقلي نيست و حتي کشوري عادي محسوب نمي‌شود بلکه به جولانگاهي براي دشمنان سرسخت اسرائيل (يعني ايران و حزب الله لبنان) تبديل شده است. اين مسئله به اسرائيل حق مي‌دهد از خودش دفاع کند و از بازدارندگي نظامي عليه دشمنانش استفاده کند. پنهان نيست که دولت اسرائيل در جنگ داخلي سوريه بي‌طرف ماند در حالي که مي‌توانست مداخله کند و نظام اسد را سرنگون کند». همچنين به ادعاي اين منبع اسرائيلي «روشن است که گروهي از مخالفان نظام سوريه در اين زمينه به اسرائيل روي آوردند و امضاي پيمان صلحي را پيشنهاد کردند که بر اساس آن جولان به منطقه صلح بين‌المللي تحت مديريت اسرائيل تبديل شود، و با همه تضمين هاي امنيتي مورد نظر اسرائيل موافقت کردند ولي ما نپذيرفتيم. به لطف اين موضع ما، اسد در حکومت باقي ماند پيش از آن که روس ها بيايند و پايه هاي حکومتش را تقويت کنند».
- معادله با مسکو:
به گفته منابع اسرائيلي، بعد از آغاز انقلاب سوريه در سال ٢٠١١ و مشخصا زماني که روس ها وارد سوريه شدند، اسرائيل به روس ها معامله اي با اين مضمون پيشنهاد کرد: «ما در نبرد شما در سوريه مداخله نمي‌کنيم و مزاحم منافع شما نمي‌شويم بلکه همه فعاليت هايمان را با شما هماهنگ مي کنيم، در مقابل، اسرائيل بايد در حل و فصل مناقشه سوريه نقش داشته باشد و ايران از سوريه خارج شود». عملا نيز نتانياهو ظرف يک سال چهار بار با ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه براي بررسي اين معامله ديدار کرد ولي از محتواي اين ديدارها چيزي به بيرون درز نکرد.
بوعاز بيسموت سردبير روزنامه «يسرائيل هيوم» که فرزند خانواده نتانياهو تلقي مي‌شود روز ٢٤ مارس ٢٠١٧ نوشت: «مردم در اسرائيل به نگاه کردن به جهانيان به صورت دو رنگ سياه و سفيد عادت کرده اند: يا ما را دوست دارند يا ندارند. ولي روس ها گروهي متفاوت هستند. از نظر آنها اسرائيل سرباز ديگري در صفحه شطرنج است و ضرورتا جزء تيم آنها نيست. آنها هيچ احساسي درباره اسد، و ايراني ها،‌ و کردهاي سوريه که اکنون با آنان هم نوايي مي‌کنند ندارند. آنها چندي پيش اردوغان (رئيس جمهور ترکيه) را زير فشار شديد قرار دادند و امروز او را در آغوش مي‌گيرند. نيروي هوايي اسرائيل مي‌توانست به بمباران سوريه تا زماني که اين اقدام آسيبي مستقيم به منافع روسيه وارد نمي‌کرد ادامه دهد. زماني که اسرائيل روس ها را غافلگير کرد و منطقه اي را بمباران کرد که نيروهاي روسي و مرکز فرماندهي روسيه براي نظارت بر حملات نيروهاي سوريه در تدمر در آنجا مستقر هستند، مسکو احساس کرد اگر در برابر اسرائيل هرچند به شکل ديپلماتيک قدرت نمايي نکند، ضعيف به نظر خواهد رسيد از اين رو به اسرائيل هشدار داد».
به گفته بيسموت،‌اسرائيل در آن زمان به تنش آفريني با روس ها مبادرت نکرد زيرا خواستار حفظ روابط خوب با مسکو به عنوان نيرويي قدرتمند بود تا «شريکي اصلي تلقي شود که در مذاکرات درباره آينده سوريه نتوان آن را ناديده گرفت». بيسموت افزود: «مشکلات اصلي در کشمکش اسرائيل بر سر بلندي هاي جولان،‌ هماهنگي آمريکا- روسيه- ترکيه بر سر آينده سوريه و مذاکراتي است که بين اين سه کشور براي دستيابي به توافق بر سر تقسيم قدرت و کسي که از بازي خارج مي‌شود انجام مي‌شود. در خصوص اسرائيل، ديدارهاي نتانياهو با پوتين به نتيجه اي واقعي در خصوص درخواست اسرائيل براي ضميمه کردن بلندي هاي جولان به خاک خود منجر نشد. پوتين به صلاح نمي داند با موضوعي موافقت کند که به متحدانش در سوريه و ايران و حزب الله آسيب مي‌رساند».
- موضع آمريکا:
بيسموت سپس با لحني که به نااميدي نزديک است افزود: «تماس ها بين دفتر نخست وزير اسرائيل و دولت دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا و وزارت دفاع اين کشور (پنتاگون) نيز تاکنون هيچ نتيجه اي نداشته است. سياست آمريکا اکنون حول محور رئيس جمهوري دور مي‌زند که گويا کپي بلوند عروسک باربي است. او توئيت مي‌کند و از يک رسوايي وارد رسوايي ديگري مي‌شود. درست است که حمله هوايي اسرائيل به نفع ترامپ بود و به او کمک کرد در مناقشه اي قدرت نمايي کند که رئيس جمهور قبلي باراک اوباما از ورود به آن خودداري کرده بود ولي از چه زماني ارتش اسرائيل به ارتش مزدور آمريکا تبديل شده است؟».
در اينجا اين روزنامه نگار و نويسنده اسرائيلي نزديک به نتانياهو موضع جديدي اتخاذ کرد که قبلا مطرح نشده بود. او افزود: «نياز است مناقشه، به منظور سيطره بر بلندي هاي جولان در زماني که سوريه درگير خونريزي است ادامه پيدا کند ولي راه هاي ديگري با خشونت کمتر و درجه موفقيت بيشتر هم وجود دارد... مثلا دستيابي به توافق (بر سر خطوط قرمز) با بشار اسد همان طور که قبلا چنين توافقي بين اسحاق رابين و حافظ اسد به دست آمده بود». ولي اسرائيل از دمشق چه مي‌خواهد؟
- ايجاد مناطق حائل:
منابع سياسي در تل آويو که «آگاه» توصيف شدند در ابتدا تاييد کردند نتانياهو به سراغ روسيه و آمريکا رفت تا خواستار به رسميت شناختن ضميمه شدن جولان به اسرائيل و همچنين ايجاد «مناطق حائل» در طول مرزهاي اسرائيل با سوريه و در طول مرزهاي سوريه با اردن شود. اين منابع ادعا کردند تفسير نتانياهو از اين درخواست اين بود که راه حل هاي مطرح براي بحران سوريه در شرايط کنوني نشان مي‌دهد نفوذ ايران (در سوريه) حفظ خواهد شد و حتي ممکن است تقويت شود،‌ از اين رو «اسرائيل نخواهد پذيرفت که ايراني ها يا حزب الله يا هر طرف ديگر نزديک به آنها به مرزها نزديک شود و امنيت منطقه را تهديد کند». بنابراين نخست وزير اسرائيل «مي خواهد هرگونه راه حل آينده براي پايان دادن به جنگ داخلي در سوريه حاوي بندي باشد که تضمين کننده ايجاد منطقه حائل در مرز بين سوريه و اسرائيل در بلندي هاي جولان و همچنين در مرز بين سوريه و اردن باشد تا مانع حضور ايران و حزب الله در اين مناطق شود».
نتانياهو در اين خصوص توضيح مي دهد که حضور ايران و حزب الله در مرزهاي بين سوريه و اسرائيل و همچنين در مرزها بين سوريه و اردن،‌ مي تواند ثبات کل منطقه را به خطر اندازد و به تهديدي امنيتي براي اسرائيل و همچنين اردن تبديل شود. او معتقد است ايجاد مناطق حائل در بخش سوري مرزها، ايراني ها و حزب الله را از دستيابي به ديوار (مرزي) باز مي‌دارد و دست زدن به حملات را براي آنها دشوار مي‌کند. با آن که نتانياهو به جزئيات ايجاد اين مناطق در خاک سوريه و اين که چه کسي متولي نظارت بر آن يا ورود به آن خواهد بود و در اين مناطق چه خواهد گذشت، اشاره نکرد ولي روشن کرد آنچه برايش مهم است اين است که مناطق حائل در داخل خاک سوريه باشد و افزود به دنبال حضور اسرائيل در اين مناطق نيست.
- وجود نداشتن موضع روشن درباره حل بحران سوريه:
در اين ميان،‌ سخناني درباره تغيير قابل توجه در موضع اسرائيل در خصوص راه حل آينده براي بحران در سوريه مطرح است. تا به امروز، اسرائيل از ارائه پيشنهادي مفصل درباره ماهيت راه حل آينده بحران در سوريه خودداري کرده و به ابراز تمايل براي هميشگي کردن اشغال جولان و تبديل کردن آن به بخشي از خاک اسرائيل در هر راه حلي در آينده بسنده کرده است. ولي اسرائيل اکنون خواسته جديدي را مطرح مي کند و آن «ايجاد مناطق حائل» است که همزمان با بحث هاي بين المللي درباره «مناطق عاري از تنش» مطرح مي شود. دفتر نخست وزيري اسرائيل به طور غيرمستقيم اين خبر را تاييد کرد و منابع ديگري گفتند «نخست وزير نتانياهو در مذاکراتش با ترامپ و پوتين، مخالفت اسرائيل را با حضور ايران و گروه هاي وابسته به آن در سوريه و در مرزهاي شمالي اسرائيل مطرح کرد».
نتانياهو در اين موضع خود به ارزيابي هاي فرماندهان نظامي و امنيتي اسرائيلي استناد کرد که نشان مي دهد «ايران به شکلي بسيار عميق در سوريه نفوذ کرده است». به گفته منابع سياسي که در تازه ترين نشست کابينه امنيتي اسرائيل در اوايل ژوئن شرکت داشتند،‌ حضور ايران در سوريه هر چه بيشتر به يک واقعيت تبديل مي شود که براي اسرائيل معنا دار است. يک وزير ارشد که در اين نشست حضور داشت گفت «يکي از مسائلي که در جلسه مطرح شد، نگراني فزاينده در اين باره بود که آزادي عمل نيروي هوايي اسرائيل در سوريه، مشکل تر مي‌شود». او افزود فرماندهان ارتش اسرائيل در ماه مه درباره اين موضوع با ژنرال جوزف دانفورد رئيس ستاد مشترک ارتش آمريکا و همچنين با شخص دونالد ترامپ گفتگو کردند.
از سوي ديگر، ارتش در اسرائيل با دستيابي به تفاهم با روسيه مخالف نيست ولي ترجيح مي دهد اين تفاهم از طريق آمريکا و با مشارکت کامل آن به دست آيد زيرا مايل است مسئله ايران و همه جنبه هاي آن با واشنگتن مطرح شود که به گفته منابع آگاه «بيشتر از مسکو ماهيت منافع و نيازهاي امنيتي اسرائيل را درک مي‌کند». آن گونه که تحليل هاي «موسسه تحقيقات امنيت ملي در تل آويو» متشکل از شمار زيادي از ژنرال هاي اسرائيلي و محققان آمريکايي نشان مي دهد، فرماندهان ارتش اسرائيل معتقدند «انتخاب شدن دونالد ترامپ به رياست جمهوري، فضاي جديد و متفاوتي در خصوص اوضاع سوريه ايجاد کرد. آمريکايي ها به روس ها تکيه دارند تا به توافقي در سوريه دست يابند که در آن منافع واشنگتن لحاظ شده باشد. اسرائيل بايد به بسته اي از منافع مشترک با آمريکايي ها دست يابد که خواسته هاي اسرائيل را برآورده کند». هرچند اين باور وجود دارد که خواسته هاي اسرائيل «بسيار بلندپروازانه» است ولي -به گفته منابع ياد شده- نقطه شروع مناسبي به نظر مي رسد.
- سناريوهاي نظامي- سياسي:
گذشته از اين،‌ نتانياهو به نوبه خود به خودش اجازه نمي‌دهد با ارتش درگير شود زيرا نياز دارد از ارتش براي اعمال فشار بر بازيگران در سوريه استفاده کند. فعاليت نظامي اسرائيل در سوريه هم اکنون به اجراي حملات هوايي محدود عليه نيروهاي حزب الله و برخي ايراني هايي که به مرز نزديک مي شوند و برخي تاسيسات ارتش سوريه محدود مي شود ولي سناريوهاي آينده ممکن است متفاوت باشد. کساني که تمرين هاي ارتش اسرائيل را در بلندي هاي اشغالي جولان پيگيري مي کنند مشاهده مي کنند که مقامات اسرائيلي احتمال آغاز رويارويي تمام عيار و اشغال برخي شهرک ها را مدنظر دارند. يکي از اين سناريوها،‌ گسترش دامنه جنگ و شعله ور کردن همزمان آن در چند جبهه است و شامل حمله به بندري مي شود که ايران قصد احداث آن را در شهر لاذقيه دارد و حتي برخي منابع از نابود کردن آن پيش از تکميل آن سخن مي گويند.
نتانياهو عملا مي گويد اسرائيل بايد نشان دهد که در خواسته هايش در خصوص سوريه کاملا جدي است و اگر فشار سياسي نتيجه ندهد «بايد فشارهاي قاطعانه تري وارد کرد». او براي آن که ارتش را در کنار خود نگه دارد،‌ به گفتگو با فرماندهان آن با مشارکت وزير دفاع آويگدور ليبرمن که از نظر فکري به او نزديک است ادامه مي دهد.
ولي ليبرمن به نزديک بودن به مسکو نيز معروف است. او نمي خواهد هيچ خدشه اي به روابطش با روسيه وارد شود و معتقد است منافع اسرائيل و روسيه در سوريه بيش از آنچه که تصور مي شود به يکديگر نزديک است. ليبرمن بر اين باور است نشانه هاي زيادي در خصوص برخورد منافع روسيه با ايران و حزب الله (در سوريه) ديده مي شود. در عمل نيز دستگاه اطلاعات نظامي در ارتش اسرائيل گزارشي تحقيقي ارائه کرد که در آن به شنيده شدن انتقادات شديد از روس ها در تهران پرداخته شده و اين انتقادها «اختلافي پايدار» تلقي شده است. از اين رو وزير دفاع خواستار درنگ کردن در اتخاذ موضعي راهبردي و تعميق گفتگو با روس ها به موازات گفتگو با واشنگتن است تا امکان دستيابي به موضعي بهتر فراهم شود.
با توجه به آنچه گفته شد، کابينه امنيتي اسرائيل هنوز -دست کم به طور علني- به موضع ثابتي درباره پرونده سوريه دست نيافته است و به بررسي هايش به موازات گفتگوها با مسکو و واشنگتن ادامه مي دهد. اما در خصوص مردم اسرائيل، بسياري از اسرائيلي ها نگران وارد شدن به جنگي هستند که خواستار آن نيستند و اميدوارند اشتباهي رخ ندهد که آنها را به چنين جنگي بکشاند. اما همه اسرائيلي ها با چنين جنگي مخالف نيستند. برداشت برخي از آنها اين است که اوضاع کنوني در سوريه فرصتي است که اسرائيل براي به دست آوردن «سهم خود» از اين کيک، نبايد آن را از دست بدهد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۱۷۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله در اسرائیل در آستانه صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقامات ارشد اسرائیل/ افشای طرح ارتش اسرائیل برای حمله به رفح/شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۵۴ تن افزایش یافت

بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و پنجمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد. 

شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۵۴ نفر افزایش یافت ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۱۴:۲۳

وزارت بهداشت غزه جدیدترین آمار شهدا و مجروحان جنایت‌های رژیم صهیونیستی را منتشر و اعلام کرد: از هفتم اکتبر تاکنون، ۳۴ هزار و ۴۵۴ نفر در نوار غزه شهید و ۷۷ هزار و ۵۷۵ نفر هم مجروح شدند.

به گزارش الجزیره، وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته، مرتکب ۷ مورد کشتار شد که در نتیجه آن ۶۶ نفر شهید و ۱۳۸ نفر دیگر مجروح شدند.

این وزارتخانه اعلام کرد که از هفتم اکتبر (عملیات طوفان الاقصی)تاکنون، ۳۴ هزار و ۴۵۴ نفر در نوار غزه شهید و ۷۷ هزار و ۵۷۵ نفر مجروح شدند.

پیش از این منابع خبری بامداد یکشنبه گزارش دادند که در ۲۴ ساعت گذشته ۳۷ فلسطینی در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به مرکز و جنوب غزه شهید شدند.

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی خانه‌ای را در محله النصر در شهر رفح واقع در جنوب غزه بمباران کردند که بر اثر آن ۱۰ نفر شهید و شمار زیادی هم زخمی شدند.

خبرنگاری الجزیره نیز گزارش داد که ۲۷ فلسطینی از جمله ۱۰ کودک از صبح شنبه در بمباران منازل مسکونی در مرکز و جنوب غزه به شهادت رسیدند.

آحارونوت: زمان آن رسیده کابینه نتانیاهو کنار برود ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۱۴:۲۲

تحلیلگر سیاسی رژیم صهیونیستی ضمن غیرممکن دانستن ادعای کابینه نتانیاهو درباره رویای نابودی جنبش حماس با عملیات رفح تاکید کرد زمان آن رسیده که کابینه نتانیاهو جایگزین شود.

«شیمون شفر» تحلیلگر سیاسی روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» امروز گفت: پس از گذشت بیش از ۲۰۰ روز از جنگ، نتانیاهو  و گانتس به ما قول دادند که جنگ در رفح حماس را نابود خواهد کرد اما امکان آن وجود ندارد.

شفر در ادامه اظهار کرد: ما الآن باید بهای خواسته شده را بپردازیم و عزیزانمان را به هر قیمتی از غزه برگردانیم تا این جنگ که مانندی برای آن نمی‌شناسیم، متوقف شود، البته ما چیزی درباره ۱۰۰ هزار اسرائیلی که آواره شدند، نمی‌گوییم.

این تحلیلگر افزود: پیدا کردن کلمات برایم سخت است به همین دلیل تنها می‌گویم، کافی است وقت آن رسیده که ما مردم، این کابینه شرور به ریاست بنیامین نتانیاهو را که از پذیرش مسؤولیت نقش خود در فاجعه هفتم اکتبر امتناع کرده و همچنان ما را به سمت پرتگاه می‌برد، جایگزین کنیم.

محمود عباس: حمله به رفح بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ فلسطین خواهد بود ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۱۴:۲۱

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با تاکید بر اینکه جنگ غزه باید پایان یابد گفت که حمله به رفح بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ فلسطین خواهد بود.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنرانی خود در مجمع جهانی اقتصاد که در ریاض پایتخت عربستان درحال برگزاری است، گفت: از جامعه‌ بین‌المللی می‌خواهیم که فلسطین را به عنوان عضو کامل سازمان ملل به رسمیت بشناسد. اسرائیل اکنون سه چهارم نوار غزه را ویران کرده و اوضاع این باریکه بسیار اسف‌بار است. اگر اسرائیل به رفح حمله کند بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ ملت فلسطین رخ خواهد داد. باید یک راه‌حل سیاسی ایجاد شود و بر اساس آن غزه، کرانه‌باختری و قدس به عنوان یک دولت فلسطینی به رسمیت شناخته شوند.

طبق گزارش الجزیره، محمود عباس خاطرنشان کرد: من نگران این هستم که اسرائیل بعد از غزه به سمت کرانه‌باختری بیاید و مردم آن را مجبور به کوچ کردن به سمت اردن کند. ما خواستار پایان جنگ و کمک به مردم غزه هستیم و به طور قاطع کوچاندن فلسطینی‌ها از نوار غزه و کرانه‌باختری را نمی‌پذیریم. از آمریکا می‌خواهیم که از اسرائیل بخواهد عملیات نظامی در رفح انجام ندهد. از کشورهای اروپایی می‌خواهیم که کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند همانگونه که اسرائیل را به رسمیت می‌شناسند.

دوحه: عملیات اسرائیل در رفح تلفات بیشتری به بار می‌آورد ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۱۴:۲۰

مشاور نخست‌وزیر قطر با اظهارنظر درباره مذاکرات متوقف‌شده میان حماس و تل‌آویو، تأکید کرد عملیات رژیم صهیونیستی در رفح به اسرای صهیونیست آسیب می‌زند و منجر به کشته شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان در غزه می‌شود.

 ماجد الانصاری، مشاور نخست‌وزیر قطر در مصاحبه با روزنامه «هاآرتص» که نخستین مصاحبه وی با رسانه‌های صهیونیستی است، گفت: ما نگران این هستیم که عملیات اسرائیل در رفح به اسرای اسرائیلی آسیب بزند و همچنین منجر به کشته شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان شود. هرگونه تنش، زندگی اسرای اسرائیلی را در معرض خطر قرار می‌دهد و به معنای مرگ تعداد بیشتری از غیرنظامیان در غزه است.

الانصاری که سخنگوی وزارت خارجه قطر هم هست،‌ گفت: ما اکنون در نقطه‌ای هستیم که عملا در آن مذاکرات متوقف شده است و دو طرف بر مواضع خود پافشاری می‌کنند برای همین رسیدن به یک نتیجه بسیار دشوار است. در توافق نخستی که بعد از یک هفته از هم فروپاشید، ما امیدوار بودیم که شاهد انعطاف، جدیت و پایبندی بیشتری از سوی دو طرف باشیم. به نظر من ما برخورد مثبتی با تیم‌های مذاکره‌کننده در دوحه داشتیم اما متاسفانه این تلاش‌ها به نتیجه‌ای نرسید و همین مسئله باعث شد تا ما در میانجیگری خود ارزیابی کنیم و همچنین یک ارزیابی مجدد در جدیت دو طرف داشته باشیم. اگر ما ببینیم که مذاکرات به یک مرحله ناامیدکننده رسیده است، باید در موضع خود بازنگری کنیم و ببینیم که چگونه می‌توانیم در این روند مفید باشیم چرا که نمی‌خواهیم از ما به عنوان بخشی از روند طولانی کردن دوره جنگ استفاده شود.

وی درباره انتقاد شدیدش از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در فوریه گذشته گفت: چنین اظهاراتی تلاش‌ها برای میانجی‌گری را از بین می‌برد. هر بار که ما به یک توافق نزدیک می‌شویم، طرح‌های جدیدی ارائه می‌شود و این نوعی کارشکنی است. این مانع‌تراشی می‌تواند به شکل اظهارات یا اقداماتی باشد که مانع تحقق هدف اصلی می‌شود.

الانصاری ادعاهای نتانیاهو و دیگر مسئولان ارشد صهیونیست را درباره اینکه قطر باید فشار بیشتری بر جنبش حماس در مذاکرات بیاورد و اقدام کافی را برای ترغیب حماس به نرمش نشان دادن در مذاکرات انجام نمی‌دهد، رد کرد.

وی تاکید کرد: ما امیدوار بودیم که شاهد جدیت و تعهد بیشتری از سوی دو طرف باشیم و بتوانیم با کمک شرکای بین‌المللی فشار بیشتری بر دو طرف برای رسیدن به توافق داشته باشیم اما اکنون می‌بینیم که تعهد دو طرف به این روند و به میانجی‌گری طرف‌ها نقص‌های زیادی دارد.

این مسئول قطری درباره روابط با حماس گفت: ما وارد روابطی با حماس نشدیم. آمریکا در سال ۲۰۰۶ از ما خواست این نقش را داشته باشیم. در آن زمان کاملا واضح بود که کسی غیر از ما نمی‌تواند این نقش را داشته باشد. ما با هرگونه هدف قرار دادن غیرنظامیان چه اسرائیلی باشند و چه فلسطینی مخالف هستیم.

جزئیات پیشنهاد تل‌آویو؛ آتش‌بس دائمی در غزه مقابل آزادی اسرای صهیونیست ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۱۴:۱۹

یک وبگاه آمریکایی به نقل از ۲ منبع صهیونیست نوشت که پیشنهاد اخیر رژیم صهیونیستی برقراری آتش‌بس دائمی در غزه در مقابل قرارداد تبادل اسرا است.

 وبگاه آمریکایی «آکسیوس» گزارش داد ۲ مسؤول رژیم صهیونیستی فاش کردند پیشنهاد اخیر این رژیم برای امضای قراردادی با حماس شامل آمادگی برای بررسی بازگرداندن آرامش پایدار به غزه پس از آزادی اولین سری از اسیران صهیونیست به دلایل انسانی است.

موضوع توقف دائمی جنگ در کنار دیگر بندها از جمله مهمترین موانع در راه دستیابی به توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی در دوره‌های قبلی مذاکرات بوده است.

هیئتی از مسؤولان سرویس اطلاعات مصر روز جمعه وارد اراضی اشغالی شده و با نمایندگان شین‌بت، ارتش رژیم صهیونیستی و موساد درباره قرارداد تبادل اسرا و عملیات نظامی احتمالی این رژیم در رفح، مذاکراتی را انجام دادند و در نهایت این مذاکرات به ارائه پیشنهاد جدیدی از سوی رژیم صهیونیستی منجر شد.

حماس روز شنبه اعلام کرد که پیشنهاد رژیم صهیونیستی را دریافت کرده و پس از اتمام بررسی، پاسخ خود را اعلام خواهد کرد.

آکسیوس به نقل از ۲ مسؤول رژیم صهیونیستی نوشت پیشنهاد جدید به صورت مشترک توسط هیئت سرویس اطلاعات مصر و گروه مذاکراتی رژیم صهیونیستی و با در نظر گرفتن موضع‌گیری‌هایی که تاکنون از سوی حماس مطرح شده و آنچه تل‌آویو و قاهره باور دارند، حماس احتمالاً در قرارداد با آنها موافقت می‌کند، تنظیم شده است.

این ۲ مسؤول در ادامه اعلام کردند پیشنهاد جدید شامل پاسخ مثبت به چند خواسته حماس از جمله آمادگی برای بازگشت کامل آوارگان فلسطینی به خانه‌هایشان در شمال غزه و عقب‌نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از گذرگاهی است که نوار غزه را به ۲ بخش تقسیم کرده و مانع از رفت و آمد آزادانه شده است.

همچنین به گفته این ۲ منبع صهیونیست، پیشنهاد جدید شامل اعلام آمادگی برای بررسی آتش‌بس دائمی به عنوان بخشی از اجرای مرحله دوم قرارداد پس از آزادی اسیران صهیونیست به دلایل انسانی است.

یک مسؤول رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با آکسیوس گفت: امیدواریم آنچه پیشنهاد دادیم برای ورود حماس به مذاکراتی جدی کافی باشد و حماس متوجه شود که ما در رسیدن به توافق جدی هستیم، «آنها باید بفهمند که در صورت اجرای مرحله اول امکان پیشروی به مراحل بعدی و رسیدن به پایان جنگ وجود دارد.»

این منبع صهیونیست در ادامه مدعی شد: «اسرائیل بر این باور است که حماس تهدید به عملیات اسرائیل در رفح را واقعی می‌داند و این احتمالاً به ۲ طرف برای رسیدن به توافق کمک می‌کند، حماس پیشتر پیشنهاد قبلی اسرائیل را رد کرده و بر خواسته‌های خود از جمله برقراری آتش‌بس دائمی، عقب‌نشینی کامل ارتش اشغالگر از تمام نوار غزه، بازگشت آوارگان به خانه‌هایشان، گسترش و افزایش امدادرسانی‌ها و آغاز بازسازی نوار غزه تاکید کرد، همچنین حماس آمادگی خود را برای امضا قراردادی جدی و واقعی برای تبادل اسرا میان ۲ طرف اعلام کرد.

پیشنهاد قبلی رژیم صهیونیستی شامل آزادسازی ۴۰ صهیونیست بازداشت شده در مقابل آتش‌بس به مدت ۶ هفته و آزادی حدود ۹۰۰ اسیر فلسطینی بود.

چند مسؤول رژیم صهیونیستی به آکسیوس گفتند: کابینه جنگ برای اولین بار در این هفته به تیم مذاکره کننده اجازه داد که آزادی کمتر از ۴۰ اسیر را بررسی کند و تعداد روزهای برقراری آتش‌بس را منوط به تعداد بازداشتی‌هایی دانست که آزاد خواهند شد به این شکل که هر یک روز یک فرد بازداشت‌شده آزاد شود.

این منابع افزودند آنها امیدوارند که این مساله موجب آغاز مذاکراتی گسترده درباره جزئیات به ویژه تعداد اسیران صهیونیست شود که طی مرحله انسانی و مرحله انتقالی و نیز تعداد اسرای فلسطینی که در مقابل آنها آزاد خواهند شد.

نشست شش‌جانبه عربی در ریاض درباره غزه ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۱۴:۱۵

منابع آگاه از برگزاری یک نشست شش جانبه عربی در ریاض درباره جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه خبر داده‌اند.

نشست شش جانبه در ریاض درباره غزه با مشارکت وزرای خارجه عربستان، مصر، اردن، دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف)، مشاور دیپلماتیک نخست‌وزیر امارات و وزیر مشاور در وزارت خارجه قطر برگزار شد.

به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، آنها در این نشست بر لزوم توقف فوری و کامل درگیری‌ها در غزه، تضمین حمایت از غیرنظامیان بر اساس قوانین بشردوستانه بین‌المللی و لغو تمام محدودیت‌هایی که برای ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه ایجاد شده است، تاکید کردند.

حاضران در این نشست بر مخالفت قاطع خود با هرگونه تلاشی برای کوچاندن ملت فلسطین و هرگونه عملیات نظامی در شهر رفح تاکید کردند.

آنها نسبت به ادامه اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و قدس شرقی از جمله گسترش شهرک‌سازی، مصادره اراضی، عملیات نظامی علیه فلسطینی‌ها، تجاوزات شهرک‌نشینان و از بین بردن آزادی عبادت برای مسلمانان و مسیحیان در مسجد الاقصی که راه‌حل تشکیل دو دولت را از بین می‌برد، تاکید کردند.

لاپید: زیاده خواهی کابینه نتانیاهو مانع تبادل اسیران شد ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۱۴:۱۴

رئیس ائتلاف اپوزیسیون در کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی زیاده خواهی کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و رویکرد سران دو حزب افراطی «عوتسما یهودیت» و «صهیونیسم دینی» در کابینه را مانع دستیابی به آتش‌بس در نوار غزه و بازگشت اسیران صهیونیست دانست.

 «یائیر لاپید» طی پیامی در ایکس (توئیتر سابق) اعلام کرد: توافق آتش بس مورد حمایت اکثریت اعضای کنست است و در صورت خروج «ایتامار بن گویر» رئیس «عوتسما یهودیت» و «بزالل اسموتریچ» رئیس حزب «صهیونیسم دینی» و اعضای حزبشان (از کابینه)، من و ۲۴ عضو حزبم از کابینه حمایت خواهیم کرد.

او با بیان اینکه بازگشت آرامش به سرزمین های اشغالی، بدون بازگشت اسرای صهیونیست غیرممکن است، گفت: ما باید اسرا را به خانه برگردانیم.

نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی گفت: اگر نخست وزیر بودم عملیات در منطقه رفح در جنوب نوار غزه، را در مقابل رسیدن به آتش بس کنار می گذاشتم.

لاپید معتقد است شرایط برای رسیدن به توافق آتش بس در ماه دسامبر فراهم بود و کابینه نتانیاهو با زیاده خواهی این موقعیت را از دست داد.

او پیشتر اعلام کرده بود که نتانیاهو تحت فشار بن گویر و اسموتریچ و نگرانی از فروپاشی کابینه خود، تاکنون مانع به نتیجه رسیدن توافق با مقاومت فلسطین برای آتش بس در غزه شده است.

زلزله در اسرائیل در آستانه صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقامات ارشد اسرائیل 

منابع خبری رژیم صهیونیستی گزارش دادند، مقامات در داخل سرزمین‌های اشغالی می‌دانند که دیوان بین‌المللی کیفری تصمیم گرفته‌ است که حکم بازداشت رهبران سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی را صادر کند.

این منابع خبری افزودند، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر، یوآو گالانت وزیر جنگ و هرتزی هالیوی، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی و چه بسا مسئولان دیگر این رژیم، هدف دیوان بین‌المللی کیفری هستند.

این منابع به نقل از یک منبع دیپلماتیک رژیم صهیونیستی تصریح کردند: تصمیم دیوان بین‌المللی کیفری، سونامی است که همه چیز را با خود خواهد برد و تنها کسی که می‌تواند آن را متوقف کند، جو بایدن، رییس جمهور آمریکاست، ولی هم اکنون وی از انجام این کار خودداری می‌کند.

به تازگی روزنامه صهیونیستی معاریو به نقل از منابع آگاه گزارش داد که نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از ترس صدور حکم بازداشتش توسط دیوان بین‌المللی کیفری به شدت نگران و آشفته است.

بر اساس این گزارش، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، تماس‌های گسترده‌ای با مقامات آمریکایی به منظور جلوگیری از صدور حکم بازداشتش برقرار کرده است.

از سوی دیگر، روزنامه تایمز انگلیس اعلام کرد که احتمالا دیوان بین‌المللی کیفری در حال آماده‌ شدن برای صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقام‌های ارشد صهیونیست از جمله گالانت، هالیوی و برخی مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی به خاطر جنگ علیه غزه است.

این روزنامه انگلیسی نوشت که ممکن است احکام بازداشت در اوایل هفته آینده صادر شود.

افشای طرح ارتش اسرائیل برای حمله به رفح

روزنامه عرب زبان رای الیوم از سناریوی رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح پرده برداشت و نوشت که اطلاعات گروه‌های مقاومت درباره عملیات احتمالی به این شهر، گواه بر طرح ارائه شده از سوی تل آویو به طرف مصری و دولت آمریکاست.

به گزارش رای الیوم، همه اطلاعات طرف‌های اسرائیلی و مصری درباره اجرای قریب الوقوع عملیات نظامی در محور فیلادلفیا و حومه شهر رفح، گواه بر این است که طرف اسرائیلی به دنبال عملیات محدودی است که طی آن بمباران سنگین زیرساخت ها، مگر در موارد ضرورت انجام نخواهد شد و هدف این عملیات، چهار گردان مقاومت در شهر رفح است.

این رسانه نوشت: اطلاعات گروه‌های مقاومت درباره عملیات احتمالی رفح، گواه بر طرح ارائه شده تل آویو به طرف مصری و دولت آمریکاست. بر اساس اطلاعات موجود، به نظر می‌رسد که آمریکا و مصر با طرحی موافقت کرده اند که از عملیات تدریجی حکایت دارد که از مناطق شرقی شهر رفح شروع می‌شود و با بمباران سنگین ـ مگر مناطقی که ارتش رژیم صهیونیستی گمان کند رهبران حماس در آن مخفی شده باشند ـ همراه نخواهد بود.

بر اساس این گزارش، تل آویو به مقامات آمریکایی و مصری پیام داده که اطلاعات لازم را درباره زیرساخت‌های نظامی مقاومت در شهر رفح و زیر تونل‌ها، برخی محله‌ها و کوچه‌های این شهر، جمع آوری و نهایی کرده است.

رای الیوم افزود: صحبت از عملیات نظامی تدریجی است که گفته می‌شود با همکاری کمیته نظامی و امنیتی مصر از حیث نظامی و اطلاعاتی طراحی شده و این بدان مفهوم است که قاهره موافقت اولیه را داده و این عملیات منتظر دستور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی است.

این رسانه ادامه داد: نتانیاهو به عامل وقت و فشار به منظور وادار کردن مقاومت برای قبول پیشنهاد جدید مصر در لحظات آخر درباره تبادل اسیران امید دارد تا از عملیات صرف نظر کند، اما طرح‌های عملیاتی آماده و روی کاغذ است و بُعد اطلاعاتی پایان یافته و صحبت از روند تدریجی درگیری برای تصرف مناطق و حمله به حماس است.

رای الیوم اضافه کرد: منابع وابسته به مقاومت از آمادگی کامل برای مقابله با دشمن صحبت به میان می‌آورند. چهار گردان القسام در شهر رفح طی هفت ماه گذشته در عملیات نظامی شرکت نکرده و آماده و سرحال برای درگیری و رویارویی هستند.

شهرک نشینان صهیونیست: از ۲۰۰ روز آوارگی خسته شده‌ایم

رییس صهیونیست شورای «ماروم هجیلیل» گفت که شهرک نشینان صهیونیست، خواهان بازگشت به مناطق زندگی خود هستند، زیرا بیش از ۲۰۰ روز است که آواره شده و در هتل‌ها و اماکن دیگر به سر می‌برند.

وی با اشاره به اینکه صهیونیست‌ها از این اوضاع خسته شده‌اند، گفت: بدون ایجاد امنیت واقعی، آن‌ها به مناطق زندگی خود باز نمی‌گردند.

روز گذشته شیخ نبیل قاووق، عضو شورای مرکزی حزب الله تاکید کرد: تجاوز به غیرنظامیان لبنانی، معادلات را تغییر نخواهد داد و منجر به بازگشت شهرک‌نشینان به خانه‌هایشان نمی‌شود و دشمن را از واقعیت شکست خارج نخواهد کرد.

شیخ قاووق اضافه کرد: جبهه‌های پشتیبانی در لبنان، عراق و یمن تنها در صورت توقف تجاوز‌ها علیه غزه، متوقف خواهند شد.

به تازگی شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد، با گذشت بیش از شش ماه از جنگ علیه نوار غزه، ۴۰ درصد ساکنان شمال سرزمین‌های اشغالی که به مناطق دیگری انتقال داده شدند، از ترس حملات حزب الله به بازگشت به این مناطق فکر نمی‌کنند.

بر اساس این گزارش، همچنین ۲۷ درصد کسانی که شغل آزاد دارند، به این فکر می‌کنند که فعالیت‌های تجاری خود را دائم از شمال به مناطق دیگری انتقال دهند.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی در گزارش‌هایی اعلام کردند، ۷۳درصد از اصحاب مشاغل آزاد در شمال سرزمین‌های اشغالی اعلام کردند که از اکتبر گذشته تاکنون اوضاع اقتصادی در این مناطق بدتر شده است.

 

دیگر خبرها

  • هراس اسرائیل از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دیوان کیفری بین‌المللی
  • برکناری نتانیاهو تنها راه نجات است/ تاکید بر برگزاری انتخابات زودهنگام
  • اسرائیل صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دیوان بین‌المللی کیفری را جدی می‎‌گیرد
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • سناتور آمریکایی: اقدامات اسرائیل در غزه قطعا نسل‌کشی است / حمایت مالی آمریکا متوقف شود
  • سناتور آمریکایی: اقدامات اسرائیل در غزه قطعا نسل‌کشی است
  • وزیر دارایی اسرائیل «نتانیاهو» را تهدید کرد
  • نتانیاهو احتمالا بازداشت شود
  • زلزله در اسرائیل در آستانه صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقامات ارشد اسرائیل/ افشای طرح ارتش اسرائیل برای حمله به رفح/شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۴۵۴ تن افزایش یافت
  • زلزله در اسرائیل در آستانه صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقامات ارشد اسرائیل/ افشای طرح ارتش اسرائیل برای حمله به رفح