Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@14:17:56 GMT

زمان هايي که نوشيدن آب باعث مرگ مي شود!

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۲۱۲۷۷

خبرگزاري آريا - نوشيدن آب اگر بسيار سريع تر از عملکرد کليه ها صورت بگيرد، باعث بر هم خوردن تعادل الکتروليت ها در خون، همچنين تورم مغز، حملات ناگهاني و کما مي شود.

به گزارش جام نيوز، دانستن اينکه چه نوع نوشيدني سالم‌تر است، کار سختي است. اين روزها انواع و اقسام نوشيدني‌ها با طعم‌دهنده‌هاي طبيعي يا مصنوعي، با ويتامين يا بدون ويتامين در بسته‌بندي‌هاي مختلف عرضه مي‌شوند؛ حتي آب‌ها نيز با طعم‌هاي مختلفي فروخته مي‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما انتخاب سالم، يعني انتخاب کمترين کالري به همراه طبيعي‌ترين اجزاي تشکيل‌دهنده و کمترين مواد افزودني، و براي آنکه بدانيد هر فرد به چقدر مايعات در طول روز نياز دارد و پاسخ بسياري سوالات ديگر در اين زمينه را دريابيد، مقاله زير را بخوانيد:


لازم نيست که حتماً هر روز هشت ليوان آب بنوشيد

هيچ قانون ثابتي مبني بر نوشيدن روزانه هشت ليوان آب وجود ندارد. متخصصان تغذيه و پزشکان مي‌گويند خانم‌ها بايد هر روز 5/11 فنجان و آقايان 5/15 فنجان آب بنوشند؛ اما 20 درصد از اين مقادير از طريق غذاها تأمين مي‌شود؛ پس اگر هر روز حدود 9 فنجان آب بنوشيد، کافي است اما نبايد زياد خود را درگير اين اندازه‌ها کنيد. بعضي از روزها برحسب ميزان فعاليتي که در طول روز داشته‌ايد، نياز به آب بيشتري داريد؛ در ضمن نوع تغذيه، وضعيت آب و هوايي و برخي عوامل ديگر در ميزان مايعات دريافتي افراد تأثير مي‌گذارند.


نوشيدن قهوه و يا هر نوع نوشيدني کافئين‌دار ديگر باعث از بين رفتن آب بدن نمي‌شود

طي چند سال اخير، دانشمندان تحقيقاتي را در زمينه کافئين و تأثيرات آن انجام داده‌اند که نشان مي‌دهد کافئين ارتباطي با تشديد ادرار ندارد و به همان اندازه آب ادرارآور است. بنابراين کافئين باعث کاهش مايعات بدن از طريق ادرار نمي‌شود؛ يعني هشت ليوان نوشيدني کافئين‌دار به اندازه هشت ليوان مايعات ديگر، بدن را مرطوب مي‌کند.


آب به تنهايي باعث کاهش وزن نمي‌شود

به تمام افرادي که به اشتباه فکر مي‌کنند با نوشيدن آب زياد مي‌توانند وزن کم کنند و لاغر شوند، بايد گفت که تا به حال هيچ مدرک و دليل علمي مبني بر ارتباط ميان نوشيدن آب و احساس سيري ارائه نشده است. متخصصان تغذيه مي‌گويند آب تنها زماني در کاهش وزن مؤثر است که بخشي از يک غذاي پر حجم، سبزيجات و سوپ باشد. مثلاً خانم‌هايي که به جاي خوردن غذاهاي پر کالري، سبزيجاتي مثل براکلي مي‌خورند، با مصرف کمتر کالري‌ها، کاهش وزن پيدا مي‌کنند. غذاهاي پر آب هميشه زياد به نظر مي‌رسند؛


به طوري که ذهن فريب مي‌خورد. گاهي اوقات برخي افراد گرسنگي را با تشنگي اشتباه مي‌گيرند و به جاي نوشيدن آب، غذا مي‌خورند و به همين دليل بيشتر چاق مي‌شوند. برعکس، افرادي که با احساس گرسنگي به سراغ نوشيدن آب مي‌روند، به دليل دريافت کالري بسيار کمتر لاغر مي‌شوند. نوشيدن يک نوشيدني بدون کالري به شما کمک مي‌کند تا به غذا حمله نبريد و با اشتهاي بسيار زياد غذا نخوريد و از همين راه ميزان غذاي دريافتي شما کنترل مي‌شود.


منتظر نمايند تا بعد از احساس تشنگي آب بنوشيد

مکانيزم تشنگي معمولاً وقتي که بدن 2-1 درصد دچار کم‌آبي مي‌شود، شروع شده و نشانه آن کاهش تعرق بدن است. بدن ما هميشه مقدار مشخصي سديم در خون حفظ مي‌کند. در مورد مايعات نيز همين‌گونه است. وقتي اين تعادل به هم مي‌خورد، حسگرهاي تشنگي در مغز پيغام هشدار مي‌دهد که زمان نوشيدن مايعات است و بايد هر چه زودتر اين نياز برطرف شود. کم‌آبي واقعي با از دست رفتن 2 درصد از وزن بدن رخ مي‌دهد؛ اما با ديدن علائمي مثل سردرد، حالت تهوع و احساس سرگيجه، پيش از اين حالت، مي‌توانيد اقدام به رفع آن کنيد. بنابراين در طول روز به‌طور مداوم و پياپي آب بنوشيد (به جاي اينکه سه ليوان آب را يکجا بنوشيد و تا چند ساعت ديگر آب ننوشيد.


آيا مي‌توانيد هر چقدر که دل‌تان مي‌‌خواهد آب بنوشيد؟

نوشيدن آب اگر بسيار سريع‌تر از عملکرد کليه‌ها صورت بگيرد، باعث بر هم خوردن تعادل الکتروليت‌ها در خون، همچنين تورم مغز، حملات ناگهاني و کما مي‌شود. در سال 2007 يک زن کاليفرنيايي، در اثر نوشيدن 2 گالون آب در عرض سه ساعت بدون ادرار کردن، جان خود را از دست داد. البته نوشيدن مقدار بسيار زياد آب نيز علائم هشداردهنده و خطراتي به دنبال دارد؛ اما اگر مي‌خواهيد با نوشيدن آب فراوان دچار مشکل نشويد، بهتر است هيچ‌گاه حجم زيادي از آب را به يکباره ننوشيد و آن مقدار را به طور متناسب در چند نوبت بنوشيد تا در عملکرد کليه‌ها نيز اختلالي ايجاد نشود.


هر زمان که ورزش مي‌کنيد نياز به نوشيدني ورزشي نداريد

نوشيدني‌هاي ورزشي براي زماني که ورزش‌هاي سخت و سنگين به مدت يک ساعت يا بيشتر انجام داده‌ايد و يا تعرق بسيار زيادي کرده‌ايد، توصيه مي‌شود؛ ولي در يک ورزش ساده، مثل يک پياده‌روي 30 دقيقه‌اي، حدود 170 کالري مي‌سوزانيد.


حال آنکه دو فنجان نوشيدني انرژي‌زا حاوي 100 کالري است و به همين راحتي، بخش زيادي از کالري را که سوزانده‌ايد، هدر مي‌دهيد. بنابراين هر ورزشي نياز به استفاده از نوشيدني‌هاي انرژي‌زا ندارد.


نوشيدن آب خنک به هيچ‌وجه بهتر از نوشيدن آب گرم نيست.

يکي ديگر از تصورات اشتباه در مورد کاهش وزن اين است که بدن با دريافت آب خنک بيشتر فعاليت مي‌کند و متابوليسم آن تسريع مي‌شود؛ اما هيچ نوع دليل علمي براي اثبات اين گفته وجود ندارد. تغيير مکانيزم بدن با نوشيدن آب سرد و گرم بسيار جزئي و کوچک است؛ اما اگر طعم آب سرد را ترجيح مي‌دهيد، بهتر است که به آب کمي يخ اضافه کنيد. براي افزايش سرعت متابوليزم بدن ورزش کردن ايده بسيار بهتري است.


در يک روز معمولي، به طور متوسط بدن ما حجم نسبتاً زيادي آب را از دست مي‌دهد. تا از اين‌راه سموم را دفع کند. در هر صورت همه ما بايد هر روز بيشتر از مقدار آبي که از دست مي‌دهيم، آب بنوشيم و اين مقدار بستگي به سن و سال، مقدار فعاليت روزانه و متابوليسم داخلي بدن دارد. به طور روزانه سه ليتر آب يا ساير مايعات مقدار مناسبي است.


سعي کنيد نوشيدني‌هاي ديگر را جايگزين آب نکنيد. بهتر است هر روز سه ليتر آب بنوشيد. اما اکثر مردم بيشتر قهوه، چاي و نوشابه مي‌نوشند تا آب.


مواد غذايي به دو بخش تقسيم مي‌شوند: مواد پر آب و مواد کم آب

غذاهاي کم آب مثل تخم‌‌مرغ، ماهي، ماکاروني، دانه‌ها، حبوبات، نان، سيب‌زميني، گوشت و پنير و ... و غذاهاي پر آب شامل ميوه‌ها و سبزيجات مي‌باشند، اما در ميان ميوه‌ها نيز ميوه‌هاي کم آب و پر آب وجود دارند (ميوه‌هاي پر آب مثل انگور و ميوه‌هاي کم آب مثل موز). بيشتر مواد غذايي که مردم آنها را مصرف مي‌کند؛ جزء غذاهاي کم آب هستند و به همين دليل بدن H2O مورد نياز خود را براي گوارش دريافت نمي‌کند. بنابراين بايد در برنامه غذايي خود مايعات و آب بيشتري بگنجانيد. برخي از مشکلات و بيماري‌ها در اثر کم آبي بدن ايجاد مي‌شوند؛ مثل يبوست و مشکلات گوارشي، برونشيت مزمن، آسم، بيماري‌‌هاي پوستي و ...


بهتر است هنگام غذا خوردن کمتر آب و مايعات ديگر بنوشيد؛ چرا که باعث عدم گوارش غذا مي‌شود


در ماه‌هاي گرم سال نياز به نوشيدن آب بيشتر داريم. علاوه بر آن، نورخورشيد نيز باعث کم آبي پوست مي‌شود و براي مرطوب نگه‌داشتن و حفظ رطوبت بايد از کرم ضدآفتاب استفاده کرد.


نيم ساعت قبل و 5/2 ساعت بعد از خوردن غذا آب ننوشيد تا فرايند گوارش به خوبي انجام شود.


هر روز صبح بعد از بيدار شدن از خواب دو ليوان آب بنوشيد تا کم آبي بدن در طول شب جبران شود.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۲۱۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلسفه نام‌گذاری ماه‌های شمسی چیست؟

شروع زمان سنج هجری خورشیدی روز جمعه «۱ فروردین سال ۱ هجری خورشیدی» (۲۹ شعبان ۱ سال قبل از هجرت) مطابق با ۱۹ مارس ۶۲۲ میلادی قدیم (ژولینی) و ۲۲ مارس ۶۲۲ میلادی جدید (گرگوری) است. البته روز اول سال یک هجری خورشیدی (از ۱ فروردین تا ۲۴ شهریور) ۵ ماه و ۲۴ روز قبل از هجرت پیامبر (کمتر از یک سال) است.

فلسفه نام‌گذاری ماه‌های شمسی

سال، فصل‌ها، ماه‌ها و روزها

به گزارش بیتوته، این زمان سنج از ۳۶۵ روز در قالب ۱۲ ماه تشکیل شده‌است و طبق زمان سنج جلالی ابتدای آن اعتدال بهاری در نیمکرهٔ شمالی است. با این فرق که مبدأ آن هجری است. طراحان زمان سنج جلالی، گروهی ریاضیدان و اخترشناس بودند که نامدارترین آن‌ها حکیم خیام ریاضیدان و شاعر ایرانی بود.

این ها به سفارش ملکشاه سلجوقی و با اصلاح زمان سنج یزدگردی به این زمان سنج جدید دست پیدا کردند. زمان سنج جلالی با حفظ شروع و طول سال با تغییر مبدأ، اسامی و طول ماه‌ها در قالب زمان سنج هجری شمسی برجی درآمده و باز با تغییراتی در طول ماه‌ها ضمن تنوع اسامی آنها، عنوان تقویم هجری شمسی پیدا کرد.

این تقویم بر پایه سال اعتدالی خورشیدی برابر با ۳۶۵٫۲۴۲۱۹۸۷۸ روز است؛ که سال تقویمی آن ۳۶۵ و ۳۶۶روز (کبیسه) می‌باشد.

هر سال دارای ۴ فصل با نام‌های بهار، تابستان، پاییز و زمستان است و هر فصل ۳ ماه دارد و هر ماه تقریباً ۴ هفته و هر هفته ۷ روز با نام‌های شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سه‌شنبه، چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه (آدینه) دارد. هر سال با ۱ فروردین و فصل بهار شروع می‌شود.

بلندترین روز سال در ۱ تیر و بلندترین شب سال در شب یلدا (از غروب ۳۰ آذر تا طلوع آفتاب در ۱ دی) اتفاق می افتد. طول ماه‌های این زمان سنج در طول تاریخ و در کشورهای گوناگون فرق داشته است، اما از حدود سال ۱۳۴۸ در ایران و افغانستان طول ماه‌ها یکسان است.

طول ماه‌ها در نیمه اول سال ۳۱ روزه و در نیمه دوم سال ۳۰ روزه است با این تفاوت که ماه پایانی (اسفند) ۲۹ روزه است و فقط در سال‌های کبیسه ۳۰ روز خواهد داشت. 

نام ماه‌های دوازده‌گانه پارسی

نام ماه‌های دوازده‌گانه پارسی تماما برگرفته از متون کهن زردشتی است که ریشه در اعتقادات و باورهای این آیین دارد.

فروردین نام اولین ماه فصل بهار و روز نوزدهم هر ماه در زمان سنج اعتدالی خورشیدی است. در اوستا و پارسی باستان فرورتینام، در پهلوی فرورتین (فرورتن ) و در فارسی فروردین گفته شده که به معنای فروردهای پاکان و فروهرهای ایرانیان است. فروردین شکل تغییر یافته واژه فروهر است به معنای نیروی پیشرو. فروردین جمع مؤنث واژه ی فرورتی در حالت اضافی است و به معنی فروردهای پاکان و فروهرهای پارسایان است . پس «ین » علامت نسبت نیست .

- اردیبهشت نام دومین ماه سال و روز دوم هر ماه در زمان سنج اعتدالی خورشیدی است. در اوستا به آن، اَشَه وَهیشتَه و در پهلوی اُرت وَهیشت گویند. مرکب از دو جزء است: اول اَرتَه به معنی درستی و راستی و پاکی و تقدس. دوم وهیشته صفت عالی از وِه به معنی به و خوبست و واژه ی مرکب به معنی بهترین راستی است .

در کل به معنی بهترین راستی است و همین طور نام یکی از امشاسپندان یا فرشتگان درگاه خداوند است.

- خرداد نام سومین ماه سال و روز ششم در زمان سنج اعتدالی خورشیدی است. در اوستا و پارسی باستان هئوروتات، در پهلوی خردات و در فارسی خورداد یا خرداد گفته شده که کلمه ای است مرکب از دو بخش: بخش اول هئوروه که صفت است به معنای رسا، همه، درست و کامل. دوم تات که پسوند است برای اسم مونث، پس هئوروتات به معنای کمال و رسایی است. به معنی تندرستی نیز آمده و نیز نام یکی از امشاسپندان یا فرشتگان درگاه خداوند است.

- تیر نام چهارمین ماه سال و روز سیزدهم هر ماه زمان سنج اعتدالی خورشیدی است. در اوستا تیشریه، در پهلوی تیشتر و در فارسی صورت تغییر یافته آن یعنی تیر گفته شده که یکی از ایزدان است و به ستاره شعرای یمانی گفته می شود. فرشته مزبور نگهبان باران است و به کوشش او زمین پاک، از باران بهره مند می شود و کشتزارها سیراب می شود. تیشتر را در زبانهای اروپایی سیریوس خوانده اند.هر زمان تیشتر از آسمان سر بزند و بدرخشد مژده ریزش باران می دهد. تیر نام ستاره ای در آسمان هم هست.                            

- امرداد نام پنجمین ماه سال و روز هفتم هر ماه در زمان سنج اعتدالی خورشیدی است. در اوستا امرتات، در پهلوی امرداد و در فارسی امرداد گفته شده که کلمه ای است مرکب از سه بخش: اول ا، ادات نفی به معنی نه، دوم مرتا به معنی مردنی و نابود شدنی و سوم تات که پسوند و دال بر مونث است. بنابر این امرداد یعنی بی مرگی و آسیب ندیدنی یا جاودانی. مرداد نام آخرین امشاسپند هم می باشد. نام این ماه اشتباه مرداد تلفظ می شود که باید امرداد خوانده شود.

- شهریور نام ششمین ماه سال و روز چهارم هر ماه در زمان سنج اعتدالی خورشیدی است. در اوستا خشتروئیریه، در پهلوی شتریور و در فارسی شهریور می دانند. کلمه ای است مرکب از دو بخش: خشتر که در اوستا و پارسی باستان و سانسکریت به معنی کشور و پادشاهی است و بخش دوم صفت است از ور به معنی برتری دادن و ئیریه یعنی منتخب و آرزو شده و در کل یعنی کشور منتخب یا پادشاهی برگزیده.

این ترکیب بارها در اوستا به معنی بهشت یا کشور آسمانی اهورامزدا آمده است. شهریور به معنی بهترین شهریاری یا مدینه فاضله، فرشته ای موکل بر آتش و موکل بر همه فلزات و تدبیر امور و مصالح و همین طور نام یکی از امشاسپندان یا فرشتگان درگاه خداوند هم آمده است.

- مهر (پیوستن با مهربانی). نگهبانی ماه هفتم و روز شانزدهم هر ماه را به عهده ایزد مهر است. در اسطوره‌های ایرانی گرما و نور خورشید را ایزد مهر می دانستند. در سانسکریت میترا، در اوستا و پارسی میثر، و در پهلوی میتر، و در فارسی مهر گفته می شود، که از ریشه سانسکریت آمده به معنی پیوستن. مهر به معنای محبت ومهربانی هم آمده است.

- آبان نام ماه هشتم از سال خورشیدی و نام روز دهم از هر ماه است. آبان (آب‌ها(در اوستا آپ در پارسی باستان آپی و در فارسی آب گفته می شود. در اوستا بارها آپ به معنی فرشته نگهبان آب استفاده شده و همه جا به صورت جمع آمده است. کلا جلوه های طبیعی سودمند نزد ایرانیان خیلی ارجمند است پس بعضی روزهای ماه به نام مظاهر طبیعی نهاده شده است. در این ماه از سال به طور معمول باران می‌بارد. آبان، در زمان سنج باستانی شروع زمستان بزرگ بوده است.

- آذر نام ماه نهم از سال خورشیدی و نام روز نهم از هر ماه است. آذر (آتش(در اوستا آتر و آثر، در پارسی باستان و پهلوی آتر و در فارسی آذر می گویند. آذر فرشته نگهبان آتش و یکی از بزرگترین ایزدان است. آریائیان(هندوان و ایزدان) بیش از دیگر اقوام به عنصر آتش اهمیت می دادند. آفتاب در این ماه در برج قوس یا کماندار قرار می گیرد. سرما در این ماه به اندازه‌ای است که باید آتش روشن کرد.

- دی نام دهم از سال خورشیدی است. در بین سی روز ماه، روزهای هشتم، پانزده و بیست و سوم هم به دی (آفریدگار، دثوش) موسوم است. برای این که این سه روز با هم اشتباه نشوند نام هر یک را به نام روز بعد می پیوندند، یعنی هشتمین روز ماه را دی به آذر، نام روز پانزدهم ،دی به مهر و نام بیست و سومین روز هر ماه دی به دین بود. دی (دادار، دانای آفریننده) در اوستا داثوش یا دادها به معنی آفریننده ، دادار و آفریدگار است و بیشتر صفت اهورامزدا است و آن از مصدر دا به معنی دادن و آفریدن است. در خود اوستا صفت دثوش(=دی) برای تعیین دهمین ماه استفاده شده است. دی نام ملکی است که تدبیر امور و مصالح روز و ماه دی به او تعلق دارد.

- بهمن نام یازدهم از سال خورشیدی و نام روز دوم از هر ماه است. بهمن (منش نیک( در اوستا وهومنه، در پهلوی وهومن، در فارسی وهمن یا بهمن گفته شده که کلمه ای است مرکب از دو بخش: وهو به معنی خوب و نیک و مند از ریشه من به معنی منش است؛ بنابراین یعنی بهمنش، نیک اندیش و نیک نهاد. بهمن نام یکی از امشاسپندان یا فرشتگان درگاه خداوند هم هست.

- اسفند نام دوازدهم از سال خورشیدی و نام روز پنجم از هر ماه است. اسفند (آرامش افزاینده، پارسایی مقدس (دراوستا اسپنتا آرمیتی، در پهلوی اسپندر، در فارسی سپندار مذ، سفندارمذ، اسفندارمذ و گاه به اختصار سپندار و اسفند گفته شده است. اسفند یا سپنتا آرمیتی، آرامشی است که از عشق و ایمان سرچشمه می گیرد. در ادبیات اوستایی این جلوه اهورایی به صورت مادینه (مونث) به کار برده شده است.

پس در اسطوره‌های ایرانی این امشاسپند نگهبان زن و زمین محسوب می شده است. در بندهشن آمده که زن نیک مانند زمین نیک سختی‌ها را می گوارد و بر شیرین می دهد. از این روی جشن اسپندگان (29 بهمن ماه امروزی) مخصوص زنان بوده است. در این روز مردها با دادن هدیه به زنان از ایشان قدردانی می‌کرده‌اند. اسفند به معنای فروتنی هم هست و نام یکی از امشاسپندان یا فرشتگان درگاه خداوند است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فلسفه نام‌گذاری ماه‌های شمسی چیست؟
  • پیرمرد ۸۵ ساله قربانی سرقت‌های سمی شد
  • (ویدئو) تصاویری دیدنی از تکامل پورشه در طول زمان
  • عادت های به ظاهر بی ضرری که با آن ها ندانسته به سلامت خود صدمه می زنیم
  • ۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند
  • زمان دیدار صنعت نفت - مس تغییر کرد
  • کشف بیش از ۲ هزار قوطی نوشیدنی انرژی‌زا قاچاق در هشترود
  • شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • بهترین زمان نوشیدن شیر برای کاهش وزن