Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنوریسم مغزی از جمله بیماری هایی است که هم می تواند بسیار خطرناک و کشنده و هم یک بیماری بی آزار باشد که هرگز نباید از آن قافل شد! این که گفته میشود آنوریسم یک بیماری بی آزار است فقط برای زمانی است که این اختلال هنوز نشانه های خود را نمایان نکرده باشد؛ و این حالت ممکن است تا پایان عمر فرد نیز تداوم داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در صورتی که آنوریسم علائم پارگی را بروز دهد شرایط کاملا متفاوت خواهد بود! با دکتر سلام همراه باشید.

آنوریسم مغزی

آنوریسم مغزی (Cerebral aneurysm) یک بیرون زدگی بصورت حباب در جدار شریان‌های مغزی است در حقیقت آنوریسم عروق مغزی ناشی از یک ضعف در جدار شریان‌های مغزی است که بتدریج به علت بالا بودن فشار در داخل عروق سبب برجستگی و ایجاد حباب می‌شود و چون جدار آن‌ها ضعیف تر از جدار طبیعی شریانها است ممکن است پاره شود و سبب خونریزی مغزی شود خونریزی می‌تواند در فضای ساب آراکنویید اتفاق افتد که خون همراه با CSF (مایع مغزی نخاعی) است و یا در داخل خود نسج مغز ایجاد شود که خونریزی داخل مغزی (اینتراسربرال هماتوما) گویند.

آنوریسم مغزی ممکن است اجازه دهد خون به داخل فضای زیر عنکبوتیه اطراف مغز نشت کند و باعث آسیب به سلول های مغزی گردد. آنوریسم های مغزی همچنین ممکن است پاره شوند و به سکته مغزی جدی و شاید کشنده تبدیل گردند.

سردرد ناسی از پارگی آئورتآنوریسم مغز در اثر نازک شدن دیواره شریان ها ایجاد می شود.  آنوریسم اغلب در شاخه های شریان ها تشکیل می شود زیرا آن قسمت از رگ ضعیف تر است. تعدادی از عوامل می تواند به ضعف در دیواره عروق کمک کنند و سبب افزایش خطر ابتلا به آنوریسم مغزی شود. آنوریسم مغزی در بزرگسالان بیشتر از کودکان و در زنان شایع تر از مردان می باشد. آنوریسم مغز اغلب پس از پاره شدن و تبدیل شدن به یک اورژانس پزشکی شناسایی می شود.

با این حال، آنوریسم مغزی ممکن است در آزمون های تصویربرداری سر، برای شرایط دیگر شناسایی شود. اگر نتایج آزمایش نشان می دهد که یک آنوریسم مغزی دارید شما باید در مورد آن با یک متخصص مغز و اعصاب و یا جراح مغز و اعصاب مشورت کنید.

آنوریسم می تواند در هر کدام از رگ های خونی در هر نقطه از بدن ایجاد شود اما دو محل رایج تر آنها در آئورت شکمی ( شریان انتقال دهنده خون از قلب به بقیه بدن ) و دیگری در شریان مغز می باشد در اغلب موارد، آنوریسم مغزی باعث عوارضی نمی شود و نادیده انگاشته می شود در موارد نادر، پارگی آنوریسم مغزی، سبب آزاد شدن خون در جمجمه و سکته مغزی  رخ می دهد. بسته به شدت خونریزی، منجر به صدمه در مغز یا مرگ می شود.

علل ابتلا به انوریسم مغزی

معمولا آنوریسم مادرزادی است با این معنی که اختلال در ساختمان جدار عروق از بدو تولد وجود دارد و از 35 سالگی به بعد احتمال پاره شدن رگها افزایش می‌یابد. گاهی هم رگ پاره نمی‌شود و فقط هنگامی که آنوریسم بزرگ می‌شود روی ساختمانهای عصبی اطراف فشار می‌آورد و موجب یکسری مشکلات عصبی می‌گردد. آنوریسم می‌تواند در اثر فشارخون و دیابت نیز ایجاد شود. تشخیص این اختلال عموما با انجام آزمایشات مختلف مانند آنژیوگرافی، سی‌تی اسکن و MRI انجام می‌گیرد اما معمولا علامتی قبل از پارگی رگ ندارد به همین دلیل بیمار قبل از پارگی رگ متوجه این اختلال نمی‌شود و در نمی‌یابد که آنوریسم دارد.

روش های تشخیص

اصلی ترین مرحله در بهبود هر بیماری تشخیص به موقع آن بیماری است. این امر در مورد آنوریسم بسیار صدق می کند و تشخیص به موقع آن می تواند از پیامد های خطرناک آن جلوگیری کند. متاسفانه علائم واضحی برای تشخیص آنوریسم وجود ندارد و این اختلال اغلب به صورت تصادفی تشخیص داده می شود. اما لازم تا حداقل اطلاعاتی را در این باره در اختیار داشته باشید تا در صورت مشاهده بتوانید به سرعت پیشگیری کنید.

اندازه، شکل و محل آنوریسم مغزی را می توان با استفاده از تست های تصویر برداری که در ادامه معرفی شده اند، شناسایی کرد.

MRI (تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی) CT (توموگرافی کامپیوتری) آنژیوگرافی مغزی MRA (آنژیوگرافی با رزونانس مغناطیسی ) CTA (آنژیوگرافی با توموگرافی کامپیوتری)

بسیاری از آنوریسم های مغزی تنها پس از پاره شدن آنها یافت می گردند؛ چرا که مردم با آنوریسم مغزی پاره نشده اغلب بدون علامت خاصی می باشند. آنوریسم ممکن است پس از گزارش یک ضربه به سر بعد از سانحه، مشکلات بینایی یا سردرد تشخیص داده شود.

علائم و نشانه های پارگی آنوریسم سردرد بسیار شدید ناگهانی تهوع و استفراغ سفتی گردن تاری دید یا دوبینی حساسیت به نور تشنج افتادگی پلک از دست دادن هوشیاری سردرگمی نشت آنوریسم مغزی

علائم و نشانه های آنوریسم مغزی پاره نشده

آنوریسم پاره نشده مغز مخصوصاً اگر کوچک باشد ممکن است هیچ نشانه ای نداشته باشد با این حال، آنوریسم بزرگ پاره نشده ممکن است به بافت های مغز و اعصاب فشار وارد کند و احتمالا باعث:

درد در بالا و پشت چشم ایجاد مردمک گشاد تغییر در بینایی و یا دوبینی بی حسی، ضعف یا فلج یک طرف صورت افتادگی پلک

مواردی که باید به دنبال توجه پزشکی فوری باشید

اگر سردرد بسیار شدید ناگهانی دارید. اگر کسی به طور ناگهانی، شکایت از یک سردرد شدید و یا یک تشنج دارد. در برخی موارد، آنوریسم ممکن است مقدار کمی از خون نشت کند. این نشت ممکن است تنها باعث سردرد بسیار شدید ناگهانی شود. روش های درمان آنوریسم مغزی

سن بیمار، سلامت کلی، خطر خونریزی و محل آنوریسم مغز در تعیین گزینه های درمانی درنظر گرفته می شوند. برای برخی بیماران، خطرات ناشی از درمان بیش از منافع بالقوه است و درمان توصیه نمی شود.

روش های درمان آنوریسم مغزی کنونی عبارتند از:

– جراحی باز

جراحی باز که همچنین به عنوان کرانیوتومی craniotomy اشاره می شود، از طریق جراحی باز کردن جمجمه انجام می شود. با استفاده از یک میکروسکوپ عامل و ابزار کوچک، جراح یک کلیپ فلزی کوچک در پایه آنوریسم متصل می کند. از آنجا که از جریان یافتن خون به درون آنوریسم جلوگیری می شود، شانس پارگی آن تا حد زیادی کاهش می یابد. زمان بهبودی معمولا چهار تا شش هفته است.

– جراحی اندوواسکولار

این نوع جراحی از طریق یک کاتتر (یک لوله قابل انعطاف) انجام و به درون رگ های خونی هدایت می شود. سیم های پلاتین نازکی به درون آنوریسم هل داده می شوند یعنی درست در جایی که آنها در درون یک بالون مشی پیچ خورده اند. از آنجا خون در اطراف پیچ خوردگی ها لخته می شود، شانس پارگی تا حد زیادی کاهش می یابد. زمان بهبودی معمولا دو تا چهار روز است.

عوارض ابتلا به آنوریسم مغزی

هنگامی که یک پارگی آنوریسم مغزی رخ دهد خونریزی معمولا تنها چند ثانیه طول می کشد و خون می تواند باعث آسیب مستقیم به سلول های اطراف آن شود خونریزی می تواند سبب صدمه و یا کشتن سلول های دیگر شود. همچنین می تواند فشار داخل جمجمه را افزایش دهد.
اگر فشار بیش از حد بالا رود جریان خون و اکسیژن رسانی به مغز ممکن است در نقطه ای شکسته شده و سبب از دست دادن هوشیاری و حتی مرگ ممکن است رخ دهد.

عوارض  آنوریسم پس از پارگیعبارتند از: خونریزیش – آنوریسم که بترکد و یا به بیرون درز کند در معرض خطر خونریزیش و می تواند باعث آسیب بیشتر به سلول های مغزی شود. وازواسپاسم – پس از پارگی آنوریسم مغز، عروق خونی در مغز شما ممکن است بطور نامنظم باریک شوند ( وازواسپاسم ) این حالت می تواند جریان خون به سلول های مغزی را محدود کند ( سکته مغزی ایسکمیک ) و موجب آسیب و از دست دادن سلول ها شود. هیدروسفالی – هنگام پارگی آنوریسم، خونریزی در فضای بین مغز و بافت ( خونریزی زیر عنکبوتیه ) رخ می دهد اغلب این مورد می تواند گردش خون مایع اطراف مغز و نخاع ( مایع مغزی نخاعی ) را مسدود کند. این بیماری می تواند سبب افزایش مایع مغزی نخاعی شده که فشار روی مغز را افزایش می دهد و می تواند سبب آسیب بافت و ( هیدروسفالی ) شود. هیپوناترمی – خونریزی زیر عنکبوتیه از یک آنوریسم پاره شده مغزی، می تواند تعادل سدیم در خون را به هم بزند. این ممکن است باعث صدمه به هیپوتالاموس، منطقه ای در نزدیکی قاعده مغز شود. کاهش سطح سدیم خون ( هیپوناترمی ) می تواند سبب تورم سلولهای مغزی و آسیب دائمی شود. روش های پیشگیری از ابتلا به آنوریسم مغزی

یک جمله بسیار معروف وجود دارد که می گوید همیشه پیشگیری بهتر از درمان است! زمانی که شما یک روند سالم را برای زندگی خود انتخاب کنید می توانید خیال خود را از ابتلا به بسیاری از بیماری ها راحت کنید. تغییر در شیوه و سبک زندگی می تواند گامی مثبت به سوی داشتن بدنی سالم و یک زندگی خوب باشد. رعایت نکات زیر تاثیر شایانی در پیشگیری از ابتلا به آنوریسم مغزی دارند:

سیگار نکشید. ورزش منظم خوردن رژیم غذایی متعادل و کم چرب دریافت کمک برای ترک کردن الکل و یا سایر مواد غیر مجاز کنترل فشار خون بالا

 

در این باره بیشتر بخوانید: آنوریسم مغزی را چگونه می توان درمان کرد؟

تدوین و گردآوری: حسن جوانبخت

هرگونه استفاده با درج نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۲۱۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت افزایش فشار داخل سر و راه های درمان آن

گاهی اوقات به دلیل بروز یکسری مشکلات در سر ، ممکن است که در آن قسمت احساس فشار و سنگینی داشته باشیم که این احساسات از خفیف تا شدید متغیر هستند . هر مشکلی در سر که باعث ایجاد فشار در داخل سر شود برای ما خطرناک نخواهد بود.

به گزارش نمناک، شایع ترین مشکلی که باعث فشار داخل سر می شود سردرد های تنشی است که بر سینوس ها و عفونت گوش تاثیرگذار است. فشار غیر طبیعی یا شدید داخل سر بعضی اوقات نشان دهنده یک وضعیت پزشکی جدی مانند تومور مغزی و یا آنوریسم می باشد اما با این وجود چنین مشکلاتی در نتیجه فشار داخل سر نادر هستند.

فشار در قسمت های مختلف سر نشانه چیست ؟

دانستن محل دقیق درد به پزشک در تشخیص بهتر او کمک می کند . برخی دلایل احتمالی فشار داخل سر و قسمت هایی که درگیر می کند ، عبارتند از:

اگر فشار در تمام قسمت های سر باشد به علت ضربه مغزی، آسیب دیدگی و سردرد های تنشی است. اگر فشار در بالای سر باشد به علت سردرد های تنشی است. اگر فشار در جلوی سر و یا پیشانی باشد به علت سردرد های سینوسی و تنشی است. اگر فشار در صورت ، چانه و فک باشد به علت سردرد های سینوسی، تنشی و مشکلات دندانی است. اگر فشار درچشم ها و ابروها باشد علت آن سردرد های سینوسی است. اگر فشار در گوش ها و شقیقه ها باشد علت آن مشکلات گوش و دندانی ، سردردهای سینوسی و تنشی است. اگر فشار در یک طرف سر باشد علت آن مشکلات گوش و دندان و میگرن است. اگر فشار در پشت سر و یا گردن باشد علت آن ضربه مغزی ، آسیب دیدگی ، مشکلات دندان و سردرد های تنشی است. دلایل احساس فشار داخل سر چیست ؟

فشار داخل سر به علل مختلفی بستگی دارد اما سردرد های تنشی و سینوسی از شایع ترین علل ها می باشند.

1. سردرد های تنشی :

درد ناشی از سردرد های تنشی عموما از خفیف تا شدید متغیر هستند . برخی از افراد درد آن را شبیه یک نوار کشی که به دور سر محکم بسته شده است و به سر فشار وارد می کند ، توصیف می کنند.

سردرد های تنشی از رایج ترین سردرد ها می باشند و حدود 42 درصد از افراد در طول زندگی آن را تجربه خواهند کرد ، با این حال علت آن به خوبی شناخته نشده است . از علل این سردرد می توان به استرس، اضطراب ، افسردگی و وضعیت بدنی ضعیف اشاره کرد.

2. سردرد های سینوسی و سایر مشکلات سینوس ها :

این سردرد ها براثر فشاری مداوم در پیشانی، گونه ها، بینی ، فک و یا گوش رخ می دهند که ممکن است شخص علائم مختلفی از جمله کیپ شدن بینی را تجربه کند.

سینوس ها حفره های متصلی در پشت پیشانی ، چشم ها ، گونه ها و بینی هستند و هنگامی که ملتهب شوند مخاط اضافی ایجاد می کنند که باعث ایجاد فشار در سر خواهند شد . علت سردرد های سینوسی، آلرژی، سرماخوردگی ، آنفولانزا و عفونت های سینوسی ( سینوسیت) می باشد.

3. میگرن :

درد میگرن معمولا به دردی ضربان دار تلقی می شود که عموما باعث تیر کشیدن در سر نیز می شود . میگرن در یک طرف سر اتفاق میفتد و می تواند آنقدر شدید باشد که فرد را ناتوان از انجام هرفعالیتی کند و اغلب با تهوع ، استفراغ و حساسیت به نور همراه است.

میگرن یک سردرد متداول در بین مردم می باشد که در ابتدای نوجوانی و یا جوانی ظاهر می شود و تمایل به تشدید و یا به اصطلاح عود دارد . میگرن اغلب شامل علائم هشدار دهنده نیز می باشد . دلیل اصلی میگرن ناشناخته است اما فاکتور های ژنتیکی و محیطی در آن دخالت دارد.

4. مشکلات گوش :

فشاری کسل کننده اما مداوم که در شقیقه ها، گوش ها، فک و یا یک طرف سر به وجود میاید و می تواند یک طرف و یا دو طرف سر را تحت تاثیر قرار دهد . عفونت و گرفتگی گوش از جمله مشکلات شایع گوش هستند که می توانند فشاری را داخل سر ایجاد کنند.

از علل گرفتگی گوش میتوان به فشار جوی داخل گوش ، عفونت گوش ، انسداد مخاط گوش ، عفونت گوش داخلی ، عفونت گوش بیرونی (در شناگران) و پارگی پرده گوش اشاره کرد.

5. سردرد های دیگر :

احساس فشار ، ضربان و تیر کشیدن در یک طرف و یا تمام سر که همراه درد چشم نیز باشد احساساتی است که حین سردرد تجربه می شوند. بیشتر افراد در هر سنی سردرد را تجربه می کنند.

صدها نوع سردرد وجود دارد از جمله آنها سردرد های خوشه ای ، بازگشتی ، کافئینی و.... است . سردرد ها بر اثر طیف وسیعی از عوامل ایجاد می شوند که برخی از آن ها نشان دهنده یک وضعیت مهم پزشکی هستند. درحالی که برخی دیگر علامت یک بیماری دیگر می باشند.

6. ضربه مغزی و آسیب دیدگی سر :

احساس فشار خفیفی در سر که مرتبط با سردرگمی ، حالت تهوع و سرگیجه می باشد . ضربه مغزی یک صدمه خفیف در سر است و هنگامی رخ می دهد که مغز حین یک مشکل ، لرزش و یا تکان داشته باشد.

این ضربه بر فعالیت های مغز تاثیر می گذارد و در حقیقت سلول های مغز آسیب خواهند دید و علت آن هم صدمه ناگهانی به سر و ضربه زدن به آن است که باعث می شود فرد ضربه مغزی شود ، این شرایط بیشتر حین سقوط ، تصادفات رانندگی و صدمات ورزشی اتفاق خواهد افتاد.

7. تومور مغزی :

با وجود تومور مغزی فشار سنگینی در سر و گردن احساس می شود که باعث سردرد های شدیدی خواهد شد . این سردرد ها اغلب با مشکلاتی در حافظه ، بینایی و راه رفتن همراه هستند.

تومور مغزی به علت رشد و تکثیر بیش از حد سلول های مغز رخ می دهد در نتیجه یک توده غیر طبیعی را در مغز تشکیل می دهند . تومور های مغزی می توانند خوش خیم (غیر سرطانی ) و یا بد خیم ( سرطانی) باشند . آن ها ممکن است در مغز تشکیل شوند (تومور های اولیه) و به قسمت های دیگری از بدن جریان یابند (تومورهای ثانویه).

8. آنوریسم مغزی :

درد شدیدی که ناگهان در سر احساس شود نشان دهنده ابتلا به آنوریسم مغزی است و افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند آن را بدترین نوع سردرد در زندگی خود توصیف می کنند.

آنوریسم مغز یک برآمدگی در رگ خونی مغز است که فشار بیش از حد به سر باعث پارگی و خونریزی آن خواهد شد . علل آنوریسم مغزی به خوبی درک نشده است اما عواملی چون فشار خون بالا، سیگار کشیدن و بالا رفتن سن در آن دخیل هستند.

9. دیگر شرایط :

بعضی از شرایط نیز باعث فشار در سر می شوند که عبارتند از:

کم آبی بدن و یا گرسنگی عفونت دندان ویا مشکلات دندان پزشکی خستگی و یا مصرف داروهای که باعث بی حالی شود. فشار خون بالا عفونت هایی مانند مننژیت و آنسفالیت فشار در عضلات سر و گردن سکته و یا حمله های ایسمیک مغزی چه عوامل دیگری باعث فشار داخل سر می شود؟

بعضی اوقات فشار داخل سر خود به خود رخ می دهد اما ممکن است با علائم دیگری نیز همراه باشد که برخی از آنها عبارتند از :

1. فشار در گوش و سر:

فشار در گوش و سر می تواند به علت عفونت گوش ، انسداد مخاط گوش و عفونت های دندانی باشد.

2. فشار در سر و احساس سرگیجه :

سرگیجه به همراه احساس فشار در سر به علت مواردی چون :واکنش های آلرژیک، ضربه مغزی و یا آسیب دیدگی سر، کمبود آب بدن، گرما زدگی، فشار خون بالا، عفونت، میگرن، حمله های ناگهانی و هول کردن باشد.

3. فشار در سر و اضطراب :

سردرد های تنشی معمولا به اضطراب و استرس مربوط می شوند.

4. فشار در سر و گردن :

گاهی اوقات اعصاب و ماهیچه های گردن باعث ایجاد فشار داخل سر می شوند که این فشار باعث سردرد های تنشی و میگرن خواهد شد.

5. فشار در سر و چشم :

فشار در سر و چشم می تواند نشانه آلرژی، عفونت سینوسی و فشار در چشم باشد. میگرن و سردرد های دیگر نیز در این فشار نقش دارند.

درمان های خانگی فشار های داخل سر :

بعضی از این فشار های داخل سر به درمان های پزشکی نیاز ندارند و درمان های خانگی و تغییر سبک زندگی می تواند به بهبود آن ها کمک کند . سردرد های تنشی با استرس، خواب ناکافی ، افسردگی و اضطراب همراه هستند.

گاهی اوقات خانم ها نیز در دوران قاعدگی این سردرد ها را تجربه می کنند. در ادامه به معرفی راهکار هایی برای تسکین این سردرد های مزمن می پردازیم:

استرس خود را کاهش دهید. برای انجام فعالیت های آرامش بخش مانند حمام گرم ، مطالعه کردن و انجام ورزش های کششی زمان بیشتری صرف کنید. حالت درست بدنتان را حفظ کنید تا از تنش عضلات خودداری کنید. به اندازه کافی بخوابید. عضلاتی که درد دارند را با کمپرس سرد و گرم تسکین بخشید. از داروهای مسکنی چون آسپرین ، ناپروکسن و ایبوپروفن استفاده کنید. چه زمان به پزشک مراجعه کنیم ؟ هنگامی که در هفته بطور مکرر مجبور هستید برای تسکین فشار داخل سر از داروهای مسکن استفاده کنید. هنگامی که فشار داخل سر طولانی مدت و شدید شود. هنگامی که فعالیت های روزانه را مختل کند.

دراین شرایط بسته به علت و درمان آن ممکن است به پزشک متخصص مغز و اعصاب و یا گوش ، حلق و بینی ارجاع داده شوید.

هنگامی که این سردرد های تنشی به طور مکرر رخ دهند پزشک داروی ضدافسردگی، ضد تشنج و شل کننده عضلات را تجویز می کند.

هنگامی که علت فشار داخل سر مشخص نباشد پزشک سی تی اسکن و یا ام آر ای را برای تشخیص بهتر توصیه می کند.

تغییرات سبک زندگی و داروهای خانگی نیز در درمان سردرد های تنشی موثر هستند و همچنین انجام طب سوزنی ، ماساژ، آروماتراپی و بیوفیدبک نیز بی تاثیر نخواهند بود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد
  • انجام موفقیت آمیز عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور
  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علل عمده آن | آیا خطرناک است؟
  • علت افزایش فشار داخل سر و راه های درمان آن
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن