Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز |

هادی عیار: در میانه سفر بودم که به دنبال یافتن یکی از مهماندارها برای پیدا کردن رئیس قطار تبریز-مشهد می گشتم. صدایی کمی بلندتر از گفت وگوی معمولی در یکی از کوپه ها به گوش می رسید. به کوپه ای که صدای صحبت ها از آن به گوش می رسید نزدیک ومتوجه شدم که صدا از کوپه رئیس قطار است. بعد از تمام شدن صحبت ها به سراغش رفتم تا موضوع مصاحبه را با او مطرح کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبل از شروع مصاحبه کمی از من فرصت خواست تا با آرامش بیشتر و فراموش کردن موضوعی که به خاطر آن با مهماندارها صحبت کرده بود مصاحبه را شروع کنیم. بعد از مصاحبه متوجه شدم که بحث بر سر این بود که یکی از واگن ها بدون مسافر بوده و مهماندار آن واگن به خاطر خالی بودن، پست خود را ترک کرده بود و رئیس قطار به او گوشزد می کرد که حتی اگر یک نفر هم در واگن باشد مهماندار موظف است سر پست خود باقی بماند و حق ترک آن را ندارد.

یکی از نیازهای بخش مسافری حمل و نقل ریلی که همواره مسافران قطار به ان اشاره می کنند بحث کیفیت خدمات و سرعت است. این بار به جای گفت و گو با یک مسئول در میانه سفر شخصی خود با قطار رجا و از تبریز به تهران به سراغ عباس ابراهیمی، رئیس قطار شرکت حمل و نقل ریلی رجا رفتم تا این بار نیازهای بخش مسافری ریلی را از زبان کسی که شغلش تعامل روزانه با مسافران قطار است بشنویم. این گفت و گوی بلند را در دو بخش منتشر خواهیم کرد که در این مطلب بخش نخست آن را می خوانید.

تا امروز در خصوص مشکلات مسافران قطارها صحبت‌های بسیاری شده. شما به‌عنوان یکی از روسای قطار مجموعه رجا که سال‌ها در این بخش فعالیت داشته‌اید اولویت اصلی این مشکلات را در چه مواردی می‌بینید؟

مشکلاتی که از دید مسافران در خصوص حمل‌ونقل ریلی مطرح می‌شود شامل موارد بسیاری می‌شود که در مواردی می‌توان گفت توقعات‌شان به حق هستند. یکی از اصلی‌ترین این مشکلات اغلب فرسودگی وسن بالای واگن‌ها است. حق مردم ما این نیست که از واگن‌های قدیمی با داشتن حداقل استانداردها استفاده کنند. عوامل مختلفی از جمله تحریم‌هایی که سال‌ها دامن‌گیر صنعت ریلی بوده و نیز پایین بودن ظرفیت داخلی برای ساخت واگن و هزینه گزاف خرید واگن‌ها در این موضوع دخیل هستند. هر واگن بار مالی بسیاری برای شرکت‌ها دارد و از سوی دیگر نیز شرکت‌ها برای خرید واگن محدودیت مالی دارند. امروزه اکثر شرکت‌های مسافری ریلی شرکت‌های زیان‌‌دهی هستند. اگر دولت به بخش مسافری ریلی توجه نکند این شرکت‌ها به مرور از صحنه رقابت حذف می‌شوند. شرکت رجا به عنوان بزرگ‌ترین شرکت مسافری ریلی که حدود 70 درصد واگن‌های این بخش را در اختیار دارد نیز با مشکلات مالی مواجه است.

بالا بودن هزینه شرکت‌ها و نیز زیان‌‌‌‌‌ده بودن آن‌ها سبب شده که این شرکت‌ها یک‌سری از خدمات خود را بالاجبار در بخش مسافری ریلی برخلاف شعارهایی که در زمینه مشتری‌‌‌مداری دارند جهت کاهش هزینه ها حذف کنند. بیشترین شعار مشتری مداری در این حوزه متعلق به شرکت رجا است و این شرکت در میان شرکت‌های مسافری ریلی بیشترین تلاش برای تأمین رفاه مسافران خود را داشته است اما متأسفانه به دلیل همین زیان دهی این شرکت در مواردی نیز علی رغم میل باطنی در بعضی از قطارها مجبور به کاهش برخی از خدمات رفاهی خود به مسافران شده است.

به‌عنوان‌مثال در زمینه قطارهای حومه‌ای (قطارهای تکلیفی دولت به شرکت رجا)، مسافرچندانی در این بخش وجود ندارد، استقبال خوبی از آن نمی‌شود و قیمت بلیت آن نیز بسیار پایین است. بالا بودن هزینه های قطارهای مسافری موجب زیان شرکت‌ها می‌شود و بالا بردن قیمت بلیت نیز همین تعداد مسافر را از این بخش می‌گیرد؛ بنابراین چاره این کار در تسهیلات دولتی برای به‌صرفه بودن قطارهای حومه‌ای و جذابیت این قطارها برای ساکنان حومه تهران است. هزینه‌هایی که شرکت رجا برای اختصاص رام قطار و نیز پرسنل برای این بخش انجام می‌دهد قابل مقایسه با درآمد آن نیست و با توجه به خصوصی بودن رجا باید دولت برای سرپا نگه داشتن قطارهای حومه‌ای تدبیری را اتخاذ کند.

نظر شما در خصوص عمر ناوگان مسافری و نیاز به جوان‌تر کردن آن چیست؟

قطاری که هم‌اکنون در حال استفاده از آن هستیم شامل واگن‌های سبز و طوس می‌شود. این واگن‌ها با وجود اینکه قدیمی شده، سیستم آن دینامی است و مناسب عمل کردن تهویه آن مستلزم این است که قطار در حرکت باشد اما باز نسبت به برآورد واگن‌های مورد استفاده کشور واگن های نسبتاً خوبی محسوب می‌شود. سن این واگن‌ها نیز بالای 30 سال است. خوشبختانه رجا واگن‌های بالای 45 سال خود را از رده خارج کرده و واگن‌های جدیدی را به ناوگان خود اضافه می‌کند.

اغلب جامعه نمی‌توانند هزینه زیادی برای سبد حمل‌ونقل خود پرداخت کنند. محدودیت مالی در میان بدنه اصلی جامعه در زمینه سفر سبب می‌شود که نگاه کنند ببینند کدام وسیله حمل‌ونقلی از لحاظ اقتصادی به‌صرفه‌تر است. شرکت رجا نیز با توجه به این موضوع قطارهای خود را درجه‌بندی کرده است تا جذب حداکثری مسافر در میان قشرهای مختلف جامعه داشته باشد.

از مشکلاتی که سر راه توسعه صنعت حمل‌ونقل ریلی در بخش مسافری به آن اشاره می‌کنند مواردی همچون اجرای ناقص خصوصی‌سازی بخش ریلی، یارانه‌های پنهان دولت به بخش جاده‌ای و کیفیت پایین واگن‌ها اشاره می‌شود. به نظر شما دلیل اصلی عدم تمایل مردم به استفاده از حمل‌ونقل ریلی به عنوان حمل‌ونقل ایمن و پاک کدام است؟

عدم تمایل مردم در بحث حمل‌ونقل ریلی دلایل زیادی می تواند داشته باشد. باید در این مورد بحث‌ و مطالعات بسیاری شود و من فقط به گوشه‌ای از آن اشاره می‌کنم. در میان مشکلاتی که به آن اشاره کردید یکی از مشکلات اساسی به نظر من سرعت پایین قطارها است. همین قطاری که امروز من و شما در آن هم‌سفر شده‌ایم که از تبریز به مشهد می‌رود و شما تا تهران ما را همراهی می‌کنید، مسیر تبریز تا تهران در این قطار حدود 12 ساعت است. تفاوت این مسیر بین قطار و جاده حدود 4 ساعت است هرچند نمیتوان از ضریب ایمنی بالای قطار نسبت به سایر وسایل حمل و نقل چشم پوشی کرد . در کشورهای پیشرفته روز به روز بر روی افزایش سرعت قطارها کارهای پژوهشی مختلفی صورت می‌گیرد و مدام به سرعت‌های بیشتری دسترسی پیدا می‌کنند. این موضوع سبب شده که امروز حمل‌ونقل ریلی در کشورهای پیشرفته مقبولیت بیشتری در مقایسه با بخش هوایی و جاده‌ای در بین عموم مردم داشته باشد.

در کشور ما متأسفانه به طور کلی سرعت و کیفیت ناوگان مناسب و در حد ایده آل نیستو خدمات‌دهی هم مطلوب مسافرین نیست. از سوی دیگر هم قیمت بلیت به نسبت درآمد مردم بالا است. شما ببینید که با توجه به امکانات بیشتر قطار نسبت به جاده شامل فضای شخصی، سرویس بهداشتی، رستوران و... اما باز تمایل به بخش جاده‌ای بیشتر است. خوشبختانه امسال قیمت بلیت با توجه به بالا رفتن هزینه های شرکت ها (که هر سال به طور معمول اتفاق می افتد) با افزایشی مواجه نبود. البته این ثابت ماندن قیمت بلیت به شرطی است که دولت به بخش ریلی کمک کند. چون اگر قیمت‌ها به همین میزان باقی بماند و دولت کمکی نکند شرکت‌های بخش خصوصی ریلی با آسیب جدی‌ای مواجه خواهند بود و ممکن است که در آینده با ورشکستگی روبرو شوند.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۲۲۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با رویای ریلی هیتلر آشنا شوید؛ قطار عجیب نازی ها که هیچگاه ساخته نشد!+ فیلم

تین نیوز

نازی های آلمان در بسیاری از موارد از صنایع پیشرفته گرفته تا پزشکی و تولید ادوات نظامی پیشرفته، در دوران خود سرآمد بودند. اگرچه حزب نازی و رهبر مقتدر آن یعنی آدولف هیتلر امروزه به واسطه اقدامات نظامی و تولید تسلیحات پیشرفته مشهرو هستند، اما جالب است بدانید که موضوع حمل و نقل، یکی از موارد کلیدی در اندیشه هیتلر محسوب میشده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری ریل نیوز؛ هیتلر در دوران حکومت خود، به دنبال ساخت شبکه ای ریلی برای اتصال چهار گوشه جهان (پس از تسخیر کامل) بود تا از این طریق بتواند قدرتی افسانه ای برای رایش سوم تولید نماید. به همین دلیل، وی به دنبال اتصال ریلی لیسبون به مسکو بود. البته طرح مفهومی قطار مد نظر هیتلر بسیار با نمونه های مشابه خود در جهان متفاوت بود. به عنوان مثال، عرض خط این مسیر ۶ متر در نظر گرفته شده بود که قطار بتواند از امکاناتی عجیب همچون سالن سینما، سوئیت های مجلل و حتی استخر و سونا برخوردار باشد.

همچنین این قطار قرار بود به نوعی سیستم دفاع ضد هوایی نیز مجهز بود. اگرچه شاید این نکته به ذهن خطور کند که ساخت چنین قطاری تنها در حد رویا بود؛ اما حقیقت امر این است که بر اساس اسناد تاریخی به جا مانده از آن دوران، نازی ها دقیقا در آخرین مراحل تولید و ساخت این نوع خط و ناوگان قرار داشته و فاصله چندانی با عملیاتی سازی آن نداشتنند.

قطار هیتلر قرار بود در فاز نخست، شهرهای مهم آلمان یعنی هامبورگ، برلین، نورمبرگ، مونیخ و لینز را به یکدیگر متصل ساخته و سپس، به نقاط دیگر اروپا نیز کشیده شود. به عنوان مثال، نقضه اتصال ریلی آلمان به روستوف روسیه و پاریس، کراکوف لهستان و کی یف اوکراین نیز در اسناد به جا مانده از آن دوران مشاهده می شود. حتی کریدوری ریلی نیز در نقشه ها به چشم می خورد که از استانبول تا هامبورگ کشیده شده و به عنوان کریدور شمال – جنوب آلمان شناخته میشد. این کریدور در مسیر خود همچنین از شهرهایی چون بوداپست، مین و بلگراد نیز عبور می کرد. حتی برنامه اتصال مونیخ به شهرهای رم و مادرید نیز در نقشه این مسیر دیده می شود. اما نقشه کریدور مد نظر هیتلر، در حقیقت مقیاسی جهانی داشته و قرار بود بعدها به هند و ولادیووستوک شوروی سابق نیز متصل شود که فاصله بسیار معناداری با آلمان داشتند.

در پروژه قطار مد نظر هیتلر، ۴۱ شرکت آلمانی مشارکت داشتند. طرح های ارائه شده از سوی این شرکت ها شامل انواع لکوموتیوها از نوع بخار گرفته تا برقی و حتی گازسوز نیز به چشم می خورد. نکته قابل تامل اینجاست که قدرت لکوموتیوهای طراحی شده توسط تمامی این شرکت ها قدرتی معادل ۱۵ هزار الی ۲۴ هزار اسب بخار داشتند. نهایتا قرار بر این شد تا لکوموتیو قطارهای مسافری از نوع برقی ساخته شده و لکوموتیوهای باری نیز از سیستم دیزل هیدرولیک بهره ببرند که هر دو نوع، در زمان خود شگفت انگیز به نظر می رسیدند.

طرح تایید شده برای ساخت قطارهای مسافری نهایتا مجهز به نوعی لکوموتیو شد که دارای هشت اکسل بوده و طول و عرض آن نیز به ترتیب، ۴۲ و ۶ متر بود. ارتفاع این لوکوموتیو نیز به هشت متر می رسید که البته دلیل آن، ارتفاع مشابه برای سالن های مسافری دو طبقه تعبیه شده برای این قطار بود.

از دیگر ویژگی های این قطار می توان به وجود سالن سینما با ظرفیت ۱۹۶ نفر اشاره کرد که واقعا شبیه به یک رویا به نظر می رسد. طول این قطار نیز به ۵۰۰ متر می رسید که قابیلت حمل ۲ هزار الی ۴ هزار مسافر را دار بودند. نکته جالب توجه دیگر در خصوص قطار نازی ها، طراحی سرعت سیر ۲۵۰ کیلومتر در ساعت برای آن بود که معادل سرعت قطارهای سریع السیر امروزی تولید شده در کشورهای توسعه یافته جهان است.

حجم ویدیو: 29.09M | مدت زمان ویدیو: 00:12:07 دانلود ویدیو آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تولید انبوه قطار ملی در ریل ماند/ مروری بر کارنامه قطار ایرانی
  • تولید انبوه قطار ملی در ریل ماند/مروری بر کارنامه قطار ایرانی
  • فاجعه بزرگ در حمل و نقل ریلی استان یزد/ قطار سریع‌السیر یزد حذف شد
  • فاجعه در حمل و نقل ریلی یزد
  • با رویای ریلی هیتلر آشنا شوید؛ قطار عجیب نازی ها که هیچگاه ساخته نشد!+ فیلم
  • سهم سوانح ریلی در کشور به هفته ای سه ونیم حادثه رسید
  • تامین اعتبار برای خرید واگن های جدید قطار شهری کرج
  • خروج قطار افغانستان_ترکیه از مرز شمتیق+فیلم
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • سهم سوانح ریلی در کشور به هفته‌ای سه ونیم حادثه رسید