Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهمین جشنواره موسیقی نواحی، روز گذشته نخستین روزش را در حالی برگزار کرد که نکات مثبت و منفی بسیاری در آن به چشم می‌خورد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، دهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی این روزها در کرمان در حال برگزاری است. سه شنبه ششم تیر 1396 نخستین روز این جشنواره بود. در این روز اجراهای مختلفی در قالب بخش های جشنواره روی صحنه رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهر کرمان در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی و از ساعت17:00 میزبان اجراهای بخش «راویان اصالت» و «پیشکسوتان» بود.

پیش از آغاز اجراها احمد صدری دبیر دهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران روی صحنه حاضر شد و گفت: موضوع اختصاصی این دوره از جشنواره موسیقی نواحی، «منظومه خوانی» است. تا پیش از این فکر می کردم در کرمان هیچ منظومه خوانی وجود ندارد اما بسیار خوشحالم که با تلاش فواد توحیدی یکی از پژوهشگران برجسته موسیقی نواحی مشخص شد که در کرمان هم منظومه خوانی وجود دارد و اتفاقا از گونه های بسیار متعددی هم برخوردار است که می تواند برای علاقه مندان موسیقی اقوام جالب توجه باشد.

در ادامه فواد توحیدی پژوهشگر موسیقی نواحی و عضو هیات داوران جشنواره روی صحنه آمد وگفت: طبق تحقیقاتی که به عمل آمده سنایی و نظامی بنیانگذاران منظومه خوانی و منظومه سرایی در ایران هستند. منظومه به مثنوی هایی می گویند که یا در قالب داستان های تمثیلی یا داستان ها بلند از قبیل لیلی و مجنون و منطق الطیر نگاشته شده است. منظومه ها در سه موضوع عاشقانه، عارفانه و حماسی به مخاطب ارائه می شود که بر طبق مستندات موجود بعد از نظامی موفق ترین منظومه خوانخواجوی کرمانی است و ما امروز بسیار خوشحالیم که در دیارِ خواجوشاهد برگزاری منظومه خوانی هنرمندان کرمانی در قالب جشنواره موسیقی نواحی کرمان هستیم.

این پژوهشگر ادامه داد: البته بعداز خواجوی کرمانی امیر خسرو دهلوی نیز یکی از قطب های منظومه خوانی کرمان است که با حضور اقوام مختلف در گستره پهناور استان کرمان از تنوع بسیار خوب و جالب توجهی برخوردار است و می تواند در آینده مورد توجه بیشتری از سوی پژوهشگران و مخاطبان قرار گیرد. به هر حال ما در استان کرمان به تنهایی 35 تنوع سازی داریم به همین جهت نمی توانیم موسیقی یک دستی را به عنوان نماد در موسیقی کرمان معرفی کرد اما بسیار خوب است که با جرای مستمر چنین کارهایی در جستجوی نغمه های آیینی و ارزشمند موسیقی اقوام ایران باشیم.

پس از سخنان صدری و توحیدی، جشنواره در حالی آغاز شد که نه خبری از سرود جمهوری اسلامی ایران بود و نه قرآنتلاوت شد. همچنین محمدرضا غلیزاده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان غایب بزرگ نخستین بخش جشنواره بود. البته در اجراهای پارک مادر، علیزاده حضور داشت و در آنجا پیش از اجراها سرود ملی اجرا و قرآن تلاوت شد.

از نکات مهم دیگر در اجراهای سالن اجتماعات اتاق بازرگانی این که، بیش از نیمی از صندلی های سالن خالی بود و این یعنی اطلاع رسانی درستی درباره این رویداد در شهر کرمان انجام نشده است.

در بخش «راویان اصالت» روح الله سلطانی منظومه «باقر و گل اندام» را خواند. آزاد حمزه منظومه «حیدربیک و ماه صنمبر» را خواند. با این دو خواننده اسماعیل یکتاپرست سُرنا نواخت. این دو اجرا در بخش رقابتی بود و جالب این که هر دو خواننده با کمترین انگیزه بر روی صحنه اجرا می کردند و شاید هیچ نشانی از رقابت در اجرایشان وجود نداشت.

همچنین در بخش اجرای پیشکسوتان و در تالار اجتماعات اتاق بازرگانی، منظومه «خرم زیبا» و منظومه «کامران جنگجو» با اجرای فرامرز زارعی و علی ناصری خواننده، اسماعیل فولادی نوازنده تمبک، اصغر جوشن پور نوازنده قیچک اجرا شد. منظومه «چوپان و گیس گل» را حسین جوهری خواند و منظومه «اصلی و کرم» را گرام افشار و هوشنگ کردستانی اجرا کرد.

از نکات مهم دیگر در روز نخست جشنواره، غیبت کیوان پهلوان بود. به گفته دبیر جشنواره، قرار بود کیوان پهلوان به عنوان داور در جشنواره حضور داشته باشد اما او در جشنواره نبود.

بخش اجراهای عمومی شهر کرمان از ساعت 20:30 در فضای باز پارک مادر آغاز شد.

گروه اخوان از سنندج، گروه مازندران، گروه «میسان» از خوزستان، گروه «توکلی نیا» از منوجان، گروه «زنگشاهی» از سیستان و بلوچستان، گروه «آوای موج» از بوشهر، گروه کشور ترکیه و گروه «آوای چنگ» از منوجان، در این بخش به اجرای برنامه پرداختند.

این بخش با استقبال کرمانی‌ها روبه رو شد و تقریبا تمام صندلی‌های چیده شده در فضای باز پارک مادر پُر بودند. البته مشکل صدابرداری وجود داشت که هر چه برنامه پیش رفت این مشکل هم رفع شد.

همچنین بخش عمومی ویژه شهرستان‌ها هم به این شرح برگزار شد:

شهرستان بافت: گروه «سعادتی» - ترکمن صحرا ، گروه بوکان، گروه «نظرآباد» از بافت، گروه «خلج» از افغانستان
شهرستان رفسنجان: حق رضا نظری از همدان، گروه «قدمی» از ساوه، عاشیق احد ملکی از آذربایجان، گروه طهماسب برجی از نرماشیر، گروه «آفرینش» از کرمان
شهرستان زرند: گروه لرستان، گروه «قره خانی» از خراسان رضوی، گروه قنبر پور و سید احمد حسینی از علی آباد کتول، گروه «آئین هلیل» از جیرفت.

دهمین جشنواره موسیقی نواحی از ششم تا جمعه نهم تیر 1396 در کرمان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

R33357/P1356/S4,40,42/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۲۳۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی همراه اول به عنوان کارفرمای برتر سلامت‌محور

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سی و پنجمین جشنواره «امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید» عصر امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، برخی از معاونان و مدیران وزارت کار و نمایندگانی از صنایع تولید داخلی در سالن همایش های شرکت ساپکو برگزار شد.

در این مراسم از مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل همراه اول در راستای تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت نیروی کار که یکی از عوامل مهم رشد و ارتقای فناوری و تولید است و همچنین بسترسازی پرونده الکترونیک سلامت به عنوان «کارفرمای سلامت محور استان تهران» با اهدای لوح و تندیس تقدیر و تجلیل شد.

گفتنی است جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید در راستای اجرای ماده ۱۹۵ قانون کار و با هدف نهادینه سازی فرهنگ خلاقیت و نوآوری، ترویج و تقویت فرهنگ کار و تلاش و تجلیل از کارگران نخبه، گروه های کار و واحدهای اقتصادی نمونه هر ساله در سه مرحله مقدماتی، استانی و ملی و در سه بخش صنعت، خدمات و کشاورزی برگزار می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام برنامه های روز ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • رقابت ۴۵ هزار نفر داوطلب کرمانی در مرحله نخست کنکورسراسری
  • راهیابی هنرمندان شهرستان فارسان به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • مرحله استانی دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار شد
  • راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • معرفی همراه اول به عنوان کارفرمای برتر سلامت‌محور
  • استقلال و باز هم چالش تغییرات مدیریتی؛ مالک جدید با مدیرعامل جدید می‌آید؟