Web Analytics Made Easy - Statcounter

خدادوست می گوید: شیخ صدوق ۱۰۰ سال پیش در کتاب الإعتقادات امامیه در فصل اخبار وارده سِبطه، چند دلیل می آورد و می گوید به این چند دلیل روایات و احادیثی را که در رابطه با مسائل طبی داریم، قابلیت تعمیم به زمان و مکان امروزی را ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به گزارشصاحب نیوز؛امروزه در جامعه جدای از تنشی که بین طب نوین و طب سنتی وجود دارد، در دل طب سنتی هم اختلاف هایی است که یکی از آن ها اختلاف نظر بر سر نامی است که محتوای آن را هم به شدت دست خوش تغییرات می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی بر طب سنتی معتقدند و برخی هم قائل بر طب اسلامی هستند. در این بین مدعیان هر کدام هم دلایلی برای آن دارند. عده ای طب اسلامی را ارجح می دانند و عده ای هم معتقدند که طب سنتی علمی تر و ارجخ تر است و طب اسلامی یک راه و روش است و نمی توان نام طب بر آن گذاشت.

گاهی برخی شیادان هم از این تفاوت سلیقه ها و تفاوت دیدگاه اب گل آلود ماهی می گیرند و ذهن های کم اطلاع را برای رسیدن به مقاصد خودشان، به انحراف می کشانند. شاید بهتر باشد زوایای بهتری از این ماجرا شکافت و از متولّیان طب سنتی و یا طب اسلامی جزئیات ماجرا را جویا شد.

به همین منظور ابتدا به سراغ متولی طب سنتی در کشور می رویم.

این مسئول در فروردین سال 1392 به سمت معاونت وزیر بهداشت و با تغییر ساختار معاونت طب سنتی، در سال 1395 به سمت مدیرکل طب سنتی، ایرانی-اسلامی این وزارتخانه منصوب شد.

مدیر کل دفتر طب سنتی، ایرانی – اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این رابطه،گفت: از نظر بنده حداقلسه دیدگاهیا سه رویکرد نسبت به تعریف طب اسلامی وجود دارد.

محمود خدادوست افزود: دسته اول قائل هستند که طب اسلامی همان طب سنتی ایران است؛ چرا که اوج شکوفایی طب سنتی ایران در دوران تمدّن اسلامی بود به همین دلیل این را هم طب سنتی و هم طب اسلامی می دانند.

وی ادامه داد: دسته دوم می گویند که ما بر اساس آیات و روایات و احادیثی را که در حوزه سلامت داریم، بر اساس آن ها مکتب طبی متفاوتی را تعریف می کنیم؛ آن ها این را به عنوان طب اسلامی می دانند و به عبارتی می توان گفت در واقع طبی که برگرفته از آیات و روایات و احادیث باشد.

این مسئول در عقیده گروه سوم هم گفت: گروهی هم معتقد هستند که هر آن چه از سیستم اسلام و از باید ها و نباید های مبانی فقهی بگذرد، اسلامی می شود.

* تعریف مکتب طبی از آیات و روایات منطقی نیست

خدادوست تصریح کرد: آن چه مسلم است این است که دیدگاه دوم قاعدتاً عقلایی و منطقی نیست و من برای این موضوع استنادی ساده می آورم؛ شیخ صدوق 100 سال پیش در کتاب الإعتقادات امامیه در فصل اخبار وارده سِبطه، چند تا دلیل می آورد و می گوید به این چند دلیل روایات و احادیثی را که در رابطه با مسائل طبی داریم، قابلیت تعمیم به زمان و مکان امروزی را ندارد.

این مدیر کلدر همین رابطه افزود: این سخن در 100 سال پیش گفته شده، یعنی زمانی که شیخ صدوق خودش در زمان ائمه بود.

وی در تشریح استدلال شیخ صدوق گفت: استدلال اول این است که می گوید بسیاری از مردم مشکلاتی داشتند و نزد معصوم(ع) می رفتند و از آن بزرگوار سؤال می کردند و حتی شیخ صدوق در کتابش مثال می زند و می گوید که کسی سؤال داشت فرزند من تب دارد و چکار باید بکنم که معصوم(ع) گفت وضو بگیرد برایش خوب است.

خدادوست ادامه داد: شیخ صدوق خودش می گوید معنای سخن معصوم(ع) این نیست که هر کسی تب دارد با وضو باید خودش را درمان بکند؛ بله، وضو گرفتن از بُعد معنوی خوب است امّا این که بیمار درمان را با وضو گرفتن معطّل بکند صلاح نیست.

این متخصص طب سنتی تصریح کرد: معصوم(ع) در آن زمان با شرایط آب و هوایی و شرایط فصلی و شرایط بیمار این تصمیم را گرفتند؛ بنابراین تعمیم دادن آن به صلاح نیست و این تعریف و نگاه یک نگاه افراطی است.

مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: جمله ای از علامه طباطبایی بگویم؛ آیه ای در قرآن داریم که می گوید «تبیان لکل شیء» یعنی همه چیز در قرآن بیان شده است و علامه طباطبایی در تفسیر خودش در ذیل این آیه می نویسد تبیان لکل شیء برای هدایت و نه برای همه چیز است و همچنین قرآن هیچ چیز را فروگذار نکرده است.

به عقیده این مقام مسئول وزارت بهداشت آن هایی که نگاهشان این است که باید از آیات و روایات یک دید طبی داشته باشیم، یک نگاه کاملاً افراطی است و اصلاً هم منطقی نیست.

* اخذ تصمیم با توجه به مقتضیات زمان از مزیت های فقه شیعه است

خدادوست ادامه داد: ما چهار روش استنباط احکام فقهی شامل قرآن، سنت، اجماع و عقل داریم؛ یعنی باز یکی از مزیت های فقه شیعه ما پویا بودن آن است که بنا به مقتضیات زمان تصمیم بر اساس عقل می گیرد.

مسئول طب سنتی وزارت بهداشت کشورمان همچنین افزود: پس چطور می شود ما در رابطه با احکام دینی که گفتیم قرآن تبیان لکل شیء هست عقل را حاکم می کنیم ولی در رابطه با مسائل طبی همه چیز را تعطیل بکنیم و بگوئیم ما فقط بر اساس روایت بیائیم مردم را درمان بکنیم.

مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت در پایان گفتگوی خودگفت: این قطعاً هم به اعتقادات و هم به باورهای دینی مردم آسیب می زند که به نظر بنده این نگاه نوعی افراطی گری است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۲۷۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت امروز در محفل انس و معارف قرآن در جمع کارکنان مجموعه حج و زیارت با اشاره به آیات سوره های ابراهیم و بلد درباره برخی ویژگی های حضرت ابراهیم(ع) از پیامبران اولوالعزم که نام ایشان بارها در کلام وحی ذکر شده است، و مکه سخن گفت.

نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت با بیان اینکه به حضرت ابراهیم(ع) دومین‌ پیامبر اولوالعزم  در بیش از 60 مورد در قرآن اشاره شده است، اظهار داشت: حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است و ادیان ابراهیمی پیرو راه آن حضرت هستند. 

حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به اینکه سوره ابراهیم به نام آن حضرت است، افزود: زندگی حضرت ابراهیم نه فقط برای آن زمان بلکه همیشه هستی درس آموز است چون هر چه ایشان انجام میدادند مطابق با دستورات الهی و فطرت بشری بوده است.

وی با اشاره به اینکه خداوند به پیامبر اسلام می فرماید از ابراهیم پیروی کند ، افزود: هر مسلمانی که در بیت الله الحرام  در پشت مقام ابراهیم نماز می خواند گویا آن حضرت را امام خود قرار می دهد و با اقتدا به ایشان نماز اقامه می کند.

وی محتوای آیات 35 تا 41 سوره ابراهیم را علاوه بر دعا ، در برگیرنده مناجات و عرض شکر و سپاس عنوان و به دعا برای امنیت شهر مکه، اصلاح عقیده، دوری از گمراهان و بت پرستان و ستایش خداوند، اقامه نماز، متوجه کردن قلب ها به سوی ذریه آن حضرت در این آیات اشاره کرد.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به سخنان  مقام معظم رهبری در باره حضرت ابراهیم(ع) اظهار داشت: در حج پیش رو ابراهیم شناسی برای زائران در برنامه ریزی ها مورد توجه قرار خواهد گرفت و مسئولان مربوطه در این زمینه تلاش خواهند کرد.

وی همچنین  محتوای آیه 38 سوره ابراهیم "ربنا انك تعلم ما نخفى و ما نعلن و ما يخفى على الله من شى ء فى الارض و لا فى السماء - پروردگارا!هر چه را نهان و يا عيان كنيم تو مى دانى، و در زمين و آسمان چيزى از خدا نهان نيست " را مناجات گونه توصیف کرد و محتوای آیه 39 را " الحمد لله الذى وهب لى على الكبر اسمعيل و اسحق ان ربى لسميع الدعاء - ستايش خدايى را كه با وجود سالخوردگى و پيرى به من اسماعيل و اسحاق را ببخشيد كه خداى من شنواى دعاست" را شکر و سپاسگزاری به درگاه خداوند دانست.

وی افزود: حضرت ابراهیم(ع) در آیات بعدی هم طلب توفیق برای اقامه نماز و دعا برای خود و فرزندان نموده و طلب مغفرت شخصی، خانوادگی و اجتماعی را به پروردگارمتعال عرضه داشته و از خداوند می خواهد که دعایش را قبول كند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه به فضیلت و شان نزول سوره بلد اشاره کرد و گفت: این سوره با سوگند به سرزمین مکه که دعای حضرت ابراهیم در مورد امنیت این شهر بوده  آغاز می شود و با بیان صفات اهل ایمان و مومنان صالح از جمله آرامش، صبر و مرحمت پایان می یابد.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه انسان در سایه عنایات الهی می تواند کارهای بسیاری انجام دهد، بر لزوم توجه به رویکرد برائت در حج 1403   در پیروی از بیانات مقام معظم رهبری تاکید کرد.

بر پایه این گزارش، در این محفل نورانی که در آستانه هفته حج برگزار شد استاد حاج مهدی عادلی از قاریان برجسته و بین المللی کشورمان و از اعضای کاروانی قرآنی نور اعزامی به حج 1403  در فضایی معنوی به تلاوت برخی آیات سوره ابراهیم و بلد از کلام الله وحی پرداخت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شوراهای اسلامی تجلی حضور مردم در حکمرانی هستند
  • استاندار اصفهان: امسال باید سال امیدآفرینی در استان باشد
  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • بازدید دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از ایسنا
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • چرا ابن بابویه قمى به شیخ صدوق مشهور شد؟ + فیلم
  • نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا
  • شیخ صدوق، روایتگر صادق احادیث