Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@09:17:33 GMT

تلخي ها و شيرينيهاي ازدواج فاميلي

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۳۴۳۳۱

خبرگزاري آريا -


ازدواج فاميلي هميشه هم خالي از عيب نيست

همه ما مي خواهيم ازدواجي مناسب و مبتني بر شناخت داشته باشيم. با اين اوصاف، ازدواج فاميلي به عنوان يک گزينه قوي مطرح است. ازدواجي که در آن هم شناخت کافي وجود دارد و هم به احتمال زياد تناسب هاي بيشتري برقرار است.

خيلي از پدر و مادرها در مورد ازدواج کردن و به قول خودشان عاقبت به خيري تمايل دارند کسي را براي دختر يا پسرشان انتخاب کنند که بهترين باشد و چه کسي بهتر از بچه هاي خواهر و برادرشان که هم ديده و شناخته شده هستند و هم حيف است چنين کسي با اين شرايط اخلاقي خوب و امکانات تحصيلي و شغلي مناسب را از دست بدهند؟! آنها پيشنهاد مي دهند و در ظاهر، شما را آزاد مي گذارند که پاسخ مثبت يا منفي بدهيد اما اگر جرات داريد، بگوييد نه!

مزاياي ازدواج فاميلي:

آشنايي بيشتر است
از آن جا که در پيمان ازدواج نه تنها 2 نفر، بلکه در واقع 2 خانواده با هم وصلت مي کنند بنابراين لازمه يک ازدواج مناسب، داشتن تناسب خانواده ها در زمينه هاي فرهنگي، اقتصادي و اعتقادي است که در ازدواج هاي فاميلي از آن جا که افراد سال ها با هم زندگي کرده اند، در بيشتر موارد اين تناسب ها ديده مي شود و حتي سبک تربيتي که دختر و پسر با آن بزرگ شده اند، در بيشتر موارد يکسان است چرا که طرفين از کودکي بنا به سليقه خانواده و والدين خود تحت قواعد خاصي پرورش يافته اند و به همين دليل به احتمال زياد مشکلي با خانواده عروس يا داماد نخواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنين از نظر آسيب هاي اجتماعي نظير مصرف سيگار، داشتن ارتباط هاي نامناسب و ... امکان رسيدن به اطمينان بيشتر است و اين موارد از مهم ترين مزيت هاي اين نوع ازدواج هاست.

اما ازدواج فاميلي هميشه هم خالي از عيب نيست. اين ازدواج ها گاهي مي توانند از تصورات ايده آلي که درباره شان داريم فاصله بگيرند و تبديل به يک ازدواج دشوار و پر از بحران شوند. چرا؟ به اين دلايل:

معايب ازدواج فاميلي:

کدورت فاميلي
به همان نسبت، وقتي اختلافي بين عروس و داماد پيش مي آيد، زمينه دخالت فاميل هم بيشتر فراهم است. اگر هر کدام از خانواده ها در حمايت از فرزندشان شروع به جانبداري کنند و مقابل طرف ديگر قرار بگيرند، سابقه چندساله فاميلي و رفت و آمد و نان و نمکي که با هم خورده اند، خيلي راحت زير سوال مي رود. با يک اختلاف کوچک، در واقع عروس و داماد به جنگي پايان ناپذير در فاميلشان پا مي گذارند که بيرون آمدن از آن واقعا سخت تر از ازدواج هاي غيرفاميلي است.

نزديکي خانواده ها
نزديکي خانواده ها در ازدواج فاميلي باعث مي شود، هر بحراني در زندگي مشترک شما از مرزهاي خانواده تان بيرون برود و دهان به دهان بچرخد. فرض کنيد دختر خاله و پسرخاله اي با هم عقد کرده اند و در دوران عقد به مشکلي برمي خورند. در اين صورت، نه تنها مادر عروس و داماد از ماجرا با خبر مي شوند، بلکه ممکن است همين موضوع از زبان يکي از آنها بيرون بپرد و خاله سوم، از ماجرا با خبر شود. در نتيجه اقوام مشترک دو طرف همه در جريان اختلافات قرار خواهند گرفت و تنش ها اثري چند برابر پيدا مي کنند.

تعريف نقش هاي جديد
اگر تا ديروز شما با مادر زنتان مثلا نسبت عمه و برادرزاده داشتيد، از اين به بعد بايد نسبت داماد و مادرزني را هم بپذيريد. اين يعني شما ديگر نمي توانيد برادرزاده لوس و دوست داشتني عمه جانتان باشيد. بلکه بايد در قامت يک داماد متشخص و محترم مرزهاي جديدي را براي رابطه تان تعيين کنيد و احترام گذاشتنتان، مراوداتتان، رفت و آمدتان را به شيوه اي ديگر تنظيم کنيد. شيوه اي که در آن نه سيخ بسوزد و نه کباب. نداشتن اين مهارت باعث مي شود که شما خيلي زود از داماد دوست داشتني تبديل به يک عنصر اختلاف برانگيز در خانواده شويد!

دشواري در استقلال
در ازدواج هاي فاميلي، شبکه هاي خانوادگي قدرتمندتري زوج جوان را حمايت مي کنند. ازدواج فاميلي معمولا در خانواده هايي اتفاق مي افتد که به هم پيوسته ترند. اين به طور بالقوه يک حسن است که خيلي جاها ممکن است باعث برتري ازدواج فاميلي نسبت به ازدواج غير فاميلي شود. اما از سوي ديگر، نبودن حريم «غريبگي» و «تازه واردي» براي عروس و داماد و خودماني بودنشان در خانواده طرف مقابل باعث مي شود دامنه دخالت ها گسترده تر شده و استقلال پيدا کردن زوج از خانواده شان کار دشوارتري باشد. آنها ديرتر به رسميت شناخته مي شوند و هميشه کساني هستند که به زندگي شان سرک بکشند.

گردآوري:بخش زناشويي بيتوته
منبع:
تبيان




منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۳۴۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب باشیم آمار نامتوازن کنکور روح خانواده را زخم نکند

«در آینده نزدیک تعداد دختران تحصیلکرده دانشگاهی بیشتر از مردان تحصیلکرده خواهد بود»؛ خبری که بخصوص در زمان کنکور امسال بسیار در محافل پیچید و هر کسی از ظن خود درباره آن اظهار نظر کرد، برخی از رشد فرهنگ در جامعه خبر دادند و برخی هشدار نامتوازن شدن آموزش عالی و نامتناسب بودن ازدواج های آینده را مطرح کردند.

از مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب که در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کرده‌اند تنها ۳۷ درصد مرد هستند و وزیر علوم علت را در این می داند که آقایان برخلاف خانم‌ها مکلف هستند که دو سال خدمت سربازی هم بگذرانند اما خانم‌ها این وظیفه را ندارند بنابراین تعداد دفعاتی که می توانند در آزمون شرکت کنند بیشتر است.

زلفی گل مسأله اشتغال را هم به عنوان یکی از دلایل پیشتازی خانم ها در کنکور مطرح می کند که البته بیشتر کارشناسان هم بر همین عقیده اند؛ همانطور که سیدجلال موسوی معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مهم تر بودن بحث اشتغال برای آقایان را مطرح کرده و عدم رغبت آقایان به شرکت در کنکور را در توسعه فرهنگ مهارت محوری و اشتغال محوری می داند.

جدا از اینکه علت بیشتر بودن خانم ها در آزمون سراسری چه بوده است برخی کارشناسان به عوارض این موضوع می پردازند، همانطور که مهدی گلشنی استاد دانشگاه نیز این مسأله را سبب ایجاد تبعات اجتماعی در آینده می داند و عبدالحسین خسروپناه دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز می گوید که با این آمار در چند سال آینده میان خانم ها و آقایان اختلاف سطح تحصیلات خواهیم داشت و در این صورت ازدواج ها به مشکل می خورد و نظام خانواده نیز آسیب می بیند.

نسیم یزدانی مشاور خانواده علاوه بر اینکه بر امتیازات تحصیلات خانم ها در جامعه تأکید دارد و این موضوع را سبب رشد جامعه می داند، عوارض آن را بخصوص برای بنیان خانواده هم مطرح می کند.

یزدانی معتقد است: هرچه خانم ها به عنوان مادران جامعه فرهیخته تر و تحصیلکرده تر باشند می توانیم امیدوار باشیم که رشد فرهنگی در جامعه اتفاق می افتد اما به هر حال ما در مسأله ازدواج به حفظ کفویت توجه داریم یعنی اگر این رشد علمی همزمان برای آقایان هم رخ ندهد اختلاف نظر ایجاد می کند، از طرفی مشاغل بهتر و درآمد بیشتر برای فرد تحصیلکرده تر است.

وی سه راهکار را برای جلوگیری از عدم توازن در آموزش عالی و همچنین خانواده های آینده مطرح می کند و می گوید: ایجاد شرایطی برای تحصیل در کنار اشتغال برای آقایان، مهارت آموزی به آقایان به جای مدرک گرایی و فرهنگ سازی می تواند راهکار حل مشکلات ناشی از توازن تحصیلات زن و مرد در جامعه باشد.

یزدانی اعتقاد دارد: لازم نیست همه به دانشگاه بروند اما همه باید مهارت های ارتباطی را آموزش ببینند که اگر آقایی دارای تحصیلات پایین تری از همسرش است توانایی کافی در هم صحبتی و درک همسر داشته باشد.

دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی هم بر این عقیده است که حتما باید شورای خانواده و زنان شورا بررسی کند که آیا پیشتازی بانوان در رشته‌های مختلف در کل به نفع نظام خانواده و نظام‌های اجتماعی کشور است یا اینکه باید تعدیل و عدالت آموزشی باشد که گرفتار افراط و تفریط نشویم.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ببینید | ادعای یک اصولگرا درباره دخالت‌های خاص همسر و داماد رئیسی در تصمیمات دولت!
  • فعالیت۷۰ مهد قرآنی در مساجد آذربایجان غربی با هدف حمایت از مادران
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند
  • دانش‌آموزی که داماد معلمش شد! | ویدئو
  • تخصیص زمین به خانواده ۳ فرزند به بالا در استان همدان
  • عضو روحانیت مبارز: بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • سیدرضا اکرمی: امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است/ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی کار نیست؟
  • مراقب باشیم آمار نامتوازن کنکور روح خانواده را زخم نکند
  • ماجرای کلیپ جنجالی یک عروس ۱۴ساله