Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@03:31:02 GMT

یک بام و دو هوای مالکان در رهن کامل ملک

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۳۴۵۱۵

یک بام و دو هوای مالکان در رهن کامل ملک

ترفند مالکان آپارتمان‌های بزرگ‌متراژ برای اینکه اجاره‌بهای چند میلیونی پیشنهادی آنها مورد قبول مستاجران واقع شود، قید عنوان «قابل تبدیل» در آگهی است؛ اما این شرایط به معنای قابلیت «رهن کامل» آپارتمان نیست.

بسیاری از مالکان آپارتمان‌های بزرگ‌متراژ با مساحت بیش از 100 مترمربع، طبق رویه‌ای که از سال گذشته به دنبال کاهش نرخ سود بانکی شکل گرفته، تمایلی به رهن کامل آپارتمان خود ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند بانک‌ها به سپرده‌های بیش از 100 میلیون تومان سود واقعی بیش از نرخ 15 درصدی رسمی را پرداخت می‌کنند، اما از آنجا که ودیعه آپارتمان‌های بزرگ‌متراژ به‌ویژه در مناطق یک، دو و سه که قیمت آپارتمان در آنها بیش از دیگر مناطق شهر است، رقم سنگینی است، این گروه از املاک به صورت ترکیب رهن و اجاره فایل می‌شوند. به گزارش دنیای اقتصاد، اما در عین حال با قید شرایط «قابل تبدیل» در آگهی، در برابر مستاجرانی که امکان پرداخت ودیعه بیشتر در مقابل اجاره‌بهای ماهانه کمتر را دارند، انعطاف نشان می‌دهند.

به عنوان مثال یک واحد مسکونی 200 مترمربعی 12 ساله واقع در طبقه دوم یک آپارتمان دو طبقه دو واحدی در خیابان دربند، با ودیعه 50 میلیون و اجاره‌بهای 5 میلیون تومان فایل شده و البته عبارت «قابل تبدیل» در این آگهی قید شده است. اما تحقیقات میدانی نشان می‌دهد بسیاری از کسانی که املاک خود را مبتنی بر اجاره‌بهای چند میلیونی پیشنهاد داده‌اند، حاضر به تبدیل بخشی از اجاره‌بها هستند و بنا ندارند حتی در صورت تمکن مالی مستاجر، ملک خود را در قالب قرارداد «رهن کامل» در اختیار متقاضیان قرار دهند. آنها اگرچه در آگهی اعلام می‌کنند که برای تبدیل اجاره به رهن با فرمول «یک میلیون تومان ودیعه به ازای 30 هزار تومان اجاره‌بها» با مستاجران همراهی می‌کنند، اما در تماس با متقاضیان یا هنگام بازدید اعلام می‌کنند که دست‌کم 2میلیون تومان از اجاره‌بها را به صورت ماهانه دریافت خواهند کرد و الباقی رقم پیشنهادی را تبدیل می‌کنند. در حال حاضر اجاره‌بهای اغلب آپارتمان‌های بزرگ‌متراژ در منطقه یک به عنوان گران‌ترین منطقه تهران با لحاظ ودیعه زیر 100 میلیون تومان، بیش از 4میلیون تومان است و از این رو قابلیت تبدیل بخشی از اجاره‌بها در مورد آپارتمان‌های این منطقه، رواج بیشتری دارد. هر چند در منطقه سه نیز تعداد فایل‌های رهن و اجاره قابل تبدیل در گروه بزرگ‌متراژها کم نیست.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۳۴۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی قوانین مشاعات آپارتمان از نظر وکیل ملکی کرج

عموما در ساختمان ها و آپارتمانها در خصوص مشاعات اختلاف ایجاد میشود لذا دانستن قوانین مشاعات آپارتمان الزامی است.

امروزه در شهرهای بزرگ اکثر ساختمانها تبدیل به آپارتمان شده است و در سبک آپارتمان نشینی که چندین واحد از مشاعات (حیاط، راه پله، سالن، باغچه، آسانسور و غیره) بهره می‌برند وجود قوانین برای برقراری نظم و زندگی مسالمت آمیز الزامی است. در این مقاله از دیدگاه بهترین وکیل ملکی کرج به بررسی مهمترین قوانین مشاعات آپارتمان می‌پردازیم.

منظور از مشاعات آپارتمان چیست؟

با توجه به قانون تملک آپارتمان ها هر بخشی از ساختمان که مالکیت آن بنام فرد خاصی ثبت نشده باشد، بعنوان مشاعات آپارتمان محسوب شده و تمامی افراد ساکن حق استفاده از آن را دارند. بنابراین مهمترین مشاعات یک ساختمان عبارتند از: حیاط، پله ها، آسانسور، لابی، باغچه، پشت بام، راهرو و غیره

از آنجا که حق استفاده از مشاعات به همه ساکنین تعلق دارد، هزینه های نگهداری، تعمیرات و نظافت این نواحی نیز برعهده تمامی همسایه ها است.

مهمترین قوانین مشاعات ساختمان

با توجه به اینکه عموما بر سر مشاعات بین ساکنین اختلاف بوجود می آید، دانستن قوانین مرتبط با مشاعات میتواند بسیار حائز اهمییت باشد. از جمله مهمترین این قوانین عبارتند از:

هیچ کدام از ساکنین حق استفاده اختصاصی از آب یا برق مشاع را ندارند. گذاشتن زباله، یا کسیه زباله در راهروی مشاغ ممنوع است. تمامی ساکنین میتوانند به اندازه معین از مشاعات استفاده کنند، به شکلی که مانعی برای استفاده سایرین ایجاد نشود. هیچیک از ساکنین نمیتواند بخشی از مشاعات را تصرف کند یا حق استفاده آن را به کس دیگری واگذار کند. (مگر اینکه بین تمامی اهالی ساختمان توافقی صورت گیرد) بدون گرفتن رضایت تمامی اهالی و بدون دریافت مجوزات لازم امکان تغییر در نقشه ساختمان وجود ندارد. حمل اثاث و یا مصالح ساختمانی بوسیله آسانسور ممنوع است. بعد از ساعت 12 شب برقراری سکوت در ساختمان الزامی است. خودروهای ساکنین نباید در قسمتی بجز قسمت مالک پارک گردند. ایجاد تغییر در نمای ساختمان بدون هماهنگی تمامی اهالی ممنوع است. راه پله بخش مشاع محسوب می‌شود بنابراین نمیتوان از آن بعنوان انباری استفاده کرد. هزینه مرتبط با مشاعات برعهده مستاجر است یا مالک؟

یکی دیگر از سوالاتی که از وکیل ملکی کرج پرسیده میشود این است که هزینه مشاعات با مالک است یا مستاجر؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که هزینه ها را میتوان به دو بخش مصرفی و کلی تقسیم بندی کرد. در نتیجه بر اساس قانون هزینه مصرفی مرتبط با مشاعات مانند هزینه نظافت پله و راهرو بر عهده فردی است که در آنجا ساکن است. یعنی هزینه های مصرفی برعهده مستاجر است. اما هزینه های کلی مانند هزینه تعمیر موتورخانه، آسانسور، پمپ آب، لوله کشی ساختمان و سایر تاسیسات ساختمان برعهده مالک است.

قانون استفاده از پارکینگ مشاع

از آنجا که در بسیاری از ساختمان ها پارکینگ اختصاصی وجود ندارد و محوطه پارکینگ بصورت مشاع استفاده میگردد، معمولا باعث بروز اختلاف بین اهالی میگردد. از این رو توجه به قوانین زیر بسیار مهم است:

هر واحد تنها حق دارید یک خودرو را در پارکینگ مشاع پارک کند. همسایه ها حق وارد کردن خودروی مهمان به پارکینگ مشاع را ندراند. استفاده از فضای پارکینگ برای برگزاری مراسمات و جشنهایی که توسط اهالی برگزار می‌گردد مجاز است. هیچکسی حق ندارد حق استفاده از پارکینگ مشاع را به کس دیگری بفروشد یا اجاره دهد. منظور از مشاعات اختصاصی چیست؟

در برخی از ساختمان ها فضاهایی وجود دارد که بنوعی در لیست مشاعات قرار میگیرند اما امکان دسترسی به آنها تنها از طریق یک واحد خاص وجود دارد. برای مثال باغچه ای که توسط فضای خصوصی یک واحد محصور شده است و یا حیاط خلوت را واحد مربوطه میتواند مسقف کند و هزینه های نگهداری و تعمیرات آن را نیز خودش پرداخت کند.

قوانین مرتبط با خرید و فروش مشاعات

از نظر خرید و فروش مشاعات آپارتمان میتوان آنها را به دو بخش تقسیم بندی کرد:

بخش قابل واگذاری: افراد ساکن میتوانند مالکیت بخشی از مشاعات که در مالکیت یا رهن خودشان است را به همسایه دیگری بفروشند. بعنوان مثال اگر مالکی خودرو ندارد یا از انباری خود استفاده نمیکند میتواند حق استفاده از آن را به یک همسایه دیگر ساکن در ساختمان واگذار کند. بخش غیرقابل واگذاری: قسمت هایی از مشاعات آپارتمان قابل واگذاری یا فروش نیست. بعنوان مثال یک واحد نمیتواند به صرف اینکه از راه پله استفاده نمیکند، حق استفاده خود را به همسایه دیگری بدهد. یا اگر واحدی از آسانسور استفاده نکند امکان واگذاری حق خود را ندارد. مشاوره و رسیدگی به اختلافات مشاعات ساختمان و ملکی

اگر در خصوص مسائل مرتبط با مشاعات آپارتمان دچار مشکل شده اید میتوانید از مشاوره یک وکیل بهره مند شوید. همچنین اگر در خصوص سایر مسائل ملکی مانند خرید و فروش خانه، تخلیه ملک، تنظیم سند و یا تصرف عدوانی دچار مشکل هستید با بهترین وکیل ملکی کرج تماس بگیرید. برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید به https://karajvakil.ir/melki مراجعه کنید، و یا با شماره 09128889189 تماس بگیرید.

کد خبر 749732

دیگر خبرها

  • شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا ، پوتوس ، گندمی ، سانسوریا و... | کدام گیاهان برای آپارتمان مقاوم هستند؟
  • مهار آتش در آپارتمان چهار طبقه در زاهدان
  • نبنزیا: شورای امنیت به گروگان آمریکا تبدیل شده است
  • آتش سوزی آپارتمان ۳ طبقه در خیابان گلزاری قم
  • وضعیت بازار اجاره مسکن در جنوب تهران
  • بررسی قوانین مشاعات آپارتمان از نظر وکیل ملکی کرج
  • با یک میلیارد تومان در کجای تهران می‌توان خانه خرید؟/ جدول قیمت
  • نکات کلیدی برای خرید و فروش ملک در ستارخان
  • ببینید | اجاره خفت گیر و شرخر چقدر آب می‌خورد؟
  • رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد