Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز |

هادی عیار: در میانه سفر بودم که به دنبال یافتن یکی از مهماندارها برای پیدا کردن رئیس قطار تبریز-مشهد می گشتم. صدایی کمی بلندتر از گفت وگوی معمولی در یکی از کوپه ها به گوش می رسید. به کوپه ای که صدای صحبت ها از آن به گوش می رسید متوجه شدم که صدا از کوپه رئیس قطار است. بعد از تمام شدن صحبت ها به سراغش رفتم تا موضوع مصاحبه را با او مطرح کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبل از شروع مصاحبه کمی از من فرصت خواست تا با آرامش بیشتر و فراموش کردن موضوعی که به خاطر آن با مهماندارها صحبت کرده بود مصاحبه را شروع کنیم. بعد از مصاحبه متوجه شدم که موضوع بر سر این بود که یکی از واگن ها بدون مسافر بوده و مهماندار آن واگن به خاطر خالی بودن پست خود را ترک کرده بود و رئیس قطار به او گوشزد می کرد که حتی اگر یک نفر هم در واگن باشد مهماندار موظف است سر پست خود باقی بماند و حق ترک آن را ندارد.

این بار به جای گفت و گو با یک مسئول در میانه سفر شخصی خود با قطار رجا و از تبریز به تهران به سراغ عباس ابراهیمی، رئیس قطار شرکت حمل و نقل ریلی رجا رفتم تا این بار نیازهای بخش مسافری ریلی را از زبان کسی که شغلش تعامل روزانه با مسافران قطار است بشنویم. این گفت و گوی بلند را در دو بخش منتشر کردیم که در این مطلب بخش دوم آن را می خوانید:

در بررسی مشکلات حوزه ریلی دوگانه‌ای وجود دارد. برخی از کارشناسان معتقد هستند که هرچقدر خدمات رفاهی و نوسازی ناوگان بالا باشد وقتی ظرفیت شبکه ریلی پایین است مسیر دستیابی به توسعه دشوار است و این خدمات بالا دیده نمی‌شود. برخی دیگر در نقطه مقابل معتقد هستند که اگر با همین میزان از خطوط ریلی بتوانیم ناوگان نو و خدمات رفاهی بیشتری را ارائه کنیم بهتر است. در واقع برخی اولویت را شبکه و برخی ناوگان ریلی می‌دانند. شما اولویت را با کدام یک از این‌ها می‌دانید؟

به نظر من این دو باید در راستای هم و هم‌زمان رشد داشته باشند. ما نمی‌توانیم مسافر را از حق قانونی خود که خدمات رفاهی مناسب در قطار است محروم کنیم. مسافر هزینه می‌کند و انتظار دارد که سفر خوبی را با بهترین واگن داشته باشد. ما نمی‌توانیم بگوییم چون شبکه را توسعه می‌دهیم فعلاً نوسازی ناوگان را کنار بگذاریم. طرف دیگر هم به همین شکل. بخش‌های مختلف این صنعت بایستی در راستای هم رشد پیدا کنند. به نظر من نهادهایی همچون انجمن صنفی برای شرکت‌های بخش خصوصی می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد و خواسته‌های آن‌ها را به پیش ببرد. این صنعت باید رشد پیدا کند. واگن‌ها و خدمات‌دهی از سوی شرکت‌های بخش خصوصی تأمین می‌شود. دولت اما در چنین شرایطی باید کمک‌های بلاعوضی به این شرکت‌ها انجام دهد. این کمک هم از آن جهت است که سیاست‌های کلی نظام در جهت حمل‌ونقل ریلی است.

شرکت‌های بخش خصوصی باید اجازه داشته باشند که هم واگن وارد کنند و هم از ظرفیت واگن سازی داخلی استفاده کنند. با توجه به محدودیتی که به دلایلی برای واردات واگن ایجاد شد و اذعان داشتند که واگن مورد نیاز صرفا از شرکت های داخلی باید تامین شود آیا ما نگاه کرده‌ایم ببینیم ظرفیت داخلی در سال به چه میزان توان ارائه واگن به شرکت‌های بخش خصوصی را دارد؟ قبول دارم که کیفیت واگن‌های داخلی بد نیست و به‌عنوان‌مثال واگن پارس واگن‌های خوبی تحویل می‌دهد اما ظرفیت تولید آن بالا نیست. واگن پارس فقط از بخشی از ظرفیت تولید خود می‌تواند استفاده کند. چرا نباید دولت در این زمینه به واگن‌سازهای داخلی کمک کند تا بتوانند از تمام ظرفیت خود استفاده کنند؟ مگر اشتغال و تولید داخلی چیزی غیر از این است. باید هم‌زمان هم از ظرفیت تولید داخلی استفاده شود و هم اجازه ورود واگن‌های خارجی نیز داده شود. شاید ما در بخش جاده‌ای به ماشین‌های لوکس خارجی نیاز چندانی نداشته باشیم اما در بخش ریلی بدون شک به واگن با کیفیت بالا نیاز داریم. چراکه ماشین لوکس خارجی برای یک نفر و یک خانواده است اما واگن با کیفیت بالا برای عموم مردم است.

رجا مدتی دنبال وارد کردن واگن‌های با کیفیت و با داشتن بالاترین استانداردهای روز دنیا از سوئیس بود که اجازه آن را ندادند. این در حالی است که قرار بود این واگن‌ها در داخل کشور تولید شود و تکنولوژی آن به همراه ورود واگن به کشور وارد شود. این قرارداد قرارداد بسیار مناسبی برای واگن سازی کشور بود و می توانست تحول عظیمی در صنعت ساخت واگن سازی کشور شود اما متأسفانه اجرا نشد.

از آنجایی که به صورت روزانه با مسافران قطار در ارتباط هستید به نظر شما اولویت‌های بخش خدمات برای مسافران ریلی شامل چه مواردی می‌شود؟

عدم تمایل مردم در بحث حمل‌ونقل ریلی دلایل زیادی می تواند داشته باشد. باید در این مورد بحث‌ و مطالعات بسیاری شود و من فقط به گوشه‌ای از آن اشاره می‌کنم. در میان مشکلاتی که به آن اشاره کردید یکی از مشکلات اساسی به نظر من سرعت پایین قطارها است. همین قطاری که امروز من و شما در آن هم‌سفر شده‌ایم که از تبریز به مشهد می‌رود و شما تا تهران ما را همراهی می‌کنید، مسیر تبریز تا تهران در این قطار حدود 12 ساعت است. تفاوت این مسیر بین قطار و جاده حدود 4 ساعت است هرچند نمیتوان از ضریب ایمنی بالای قطار نسبت به سایر وسایل حمل ونقل چشم پوشی کرد . در کشورهای پیشرفته روز به روز بر روی افزایش سرعت قطارها کارهای پژوهشی مختلفی صورت می‌گیرد و مدام به سرعت‌های بیشتری دسترسی پیدا می‌کنند. این موضوع سبب شده که امروز حمل‌ونقل ریلی در کشورهای پیشرفته مقبولیت بیشتری در مقایسه با بخش هوایی و جاده‌ای در بین عموم مردم داشته باشد.

تاکنون در خصوص نیازهای مسافر در حمل‌ونقل ریلی صحبت کردیم. کمی هم در خصوص نیازهای کارکنان قطارهای مسافری و اولویت‌های مطرح برای آن‌ها بگویید چراکه یک ناوگان ریلی بدون پرسنل آن نمی‌تواند خدماتی با کیفیت بالا را ارائه کند

جالب این است که قبل از ورود شما به کوپه در حال مطالعه کتاب منابع انسانی برای کلاس‌های دانشگاهی‌ام بودم. نیازهای انگیزشی در همه مشاغل وجود دارد اما در شبکه ریلی به خصوص در بخش سیر و حرکت بسیار بیشتر است. پرسنلی که با قطار در حال انجام وظیفه هستند با جان مسافر سروکار دارند و یک اشتباه ممکن است پیامد بسیار بدی داشته باشد. چه زمانی ممکن است اشتباه شود؟ یکی از عوامل زمانی است که به نیازهای پرسنل توجه نشود. این نیازها شامل حقوق و مزایا، تنظیم سیر و حرکت، مرخصی دادن و دیگر مسائل انگیزشی که باعث تشویق و ترغیب می‌شود تا کارکنان بتوانند به خوبی وظایف خود را در قبال مسافران انجام دهند.

اگر چنین چیزی وجود نداشته باشد کارکنان دچار روزمرگی می‌شوند و انگیزه لازم را از دست می‌دهند. بابت این موضوع باید یکسری اقدامات انگیزشی مناسب انجام گیرد. به‌عنوان‌مثال می‌توان برای کارکنان امتیازدهی در نظر گرفت تا کارکنانی که از لحاظ ارائه خدمات، ظاهر و رفتار به نظر مسافران شایسته هستند از سوی شرکت‌های ریلی تقدیر شوند.

به عنوان سؤال پایانی برخی کارکنان قطارهای مسافری رجا گلایه‌هایی در خصوص پرداخت حقوق داشته‌اند که با پیگیری‌ها متوجه شدیم که این موضوع مربوط به کارفرماهایی است که با رجا کار می‌کنند و این شرکت اعلام کرده که حقوق همه کارکنان به موقع پرداخت می‌شود اما برخی کارفرماها این حقوق را دیرتر به کارکنان می‌دهند. در خصوص این موضوع چه نظری دارید؟

رجا در پرداخت حقوق رئیس قطار و ترنستران‌ها که حقوق آن‌ها مستقیماً از سوی رجا پرداخت می‌شود تاکنون مشکلی نداشته است. مشکلی که در این خصوص پیش آمده مربوط به شرکت‌های راهبر است. یکسری شرکت‌های واسطه هستند که راهبری قطارهای شرکت رجا را انجام می‌دهند. به نظر من باید شرکت رجا در انتخاب کارفرما و نیز نظارت بر عملکرد آن‌ها دقت بیشتری داشته باشد تا چنین مشکلاتی پیش نیاید چرا که چنین مشکلاتی ممکن است به پای رجا نوشته شود درحالی‌که واقعاً چنین نیست. اخیراً تا جایی که من خبر دارم پرداختی‌های مهماندارها نسبت به قبل که چند ماه به تعویق می‌افتاد بهتر شده است.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۳۴۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایستگاه راه‌ آهن همدان کجاست؟

تین نیوز

همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران، یکی از شهرهای باستانی کشور است که در دامنه های کوه الوند قرار دارد. افراد علاقه مند به جاذبه های تاریخی و طبیعی، شهر زیبای همدان را برای مسافرت انتخاب می کنند.

ایستگاه راه آهن همدان کجاست؟

همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایران، یکی از شهرهای باستانی کشور است که در دامنه های کوه الوند قرار دارد. افراد علاقه مند به جاذبه های تاریخی و طبیعی، شهر زیبای همدان را برای مسافرت انتخاب می کنند. با افتتاح ایستگاه راه آهن همدان در سال ۱۳۹۶ مسیر ریلی همدان به مشهد به یکی از پر ترددترین مسیرهای ریلی کشور تبدیل شده است. هرسال تعداد زیادی از مردم همدان با خرید بلیط قطار همدان مشهد به پایتخت معنوی ایران سفر می کنند. در این مطلب، قصد داریم درباره محل قرار گرفتن ایستگاه راه آهن همدان و امکانات موجود در آن صحبت کنیم.

 

ایستگاه راه آهن همدان به عنوان ایستگاه مرکزی راه آهن غرب کشور در ۱۲کیلومتری میدان امام در مرکز شهر همدان و در نزدیکی روستایی به نام رباط شورین قرار دارد. این ایستگاه نوپا که در زمینی به مساحت ۱۱ هزار و ۳۱۲ مترمربع ساخته شده است، در ۱۸ اردیبهشت سال ۱۳۹۶ با حضور حسن روحانی، رئیس جمهور وقت ایران، افتتاح شد. با توجه به فاصله زیاد ایستگاه راه آهن همدان با مرکز این شهر، در آینده قرار است این ایستگاه مسافربری به داخل شهر همدان انتقال پیدا کند و ایستگاه فعلی به عنوان ایستگاه باربری مورد استفاده قرار بگیرد. مسافرانی که بعد از اعلام تاریخ فروش بلیط قطار اقدام به خرید بلیط قطار همدان مشهد می کنند، باید قبل از حرکت قطار خود را به ایستگاه راه آهن همدان برسانند.

ایستگاه راه آهن همدان از چه ساختمان هایی تشکیل شده است؟

ایستگاه راه آهن همدان دارای زیربنای وسیع و بزرگی است و از ساختمان های مختلفی تشکیل شده است. ساختمان های موجود در ایستگاه راه آهن همدان عبارت اند از:

ساختمان اصلی ترمینال مسافربری ساختمان نگهبانی ساختمان نمازخانه ساختمان پلیس ساختمان پست برق ساختمان منبع زمینی آب ۱۰۰۰مترمکعبی ساختمان خوابگاه لوکوموتیوران ها ساختمان علائم و ارتباطات ساختمان دپوی تعمیرات ساختمان منابع سوخت و سکوی سوخت گیری قطارها ساختمان سالن اصلی، اداری و خدماتی ساختمان تاسیسات ساختمان فضای سرپوشیده اطراف ساختمان

مالک ایستگاه راه آهن همدان، وزارت راه و شهرسازی و گرداننده آن، راه آهن جمهوری اسلامی ایران است.

در ایستگاه راه آهن همدان امکانات رفاهی خوبی در اختیار مسافران قرار دارد. فرقی نمی کند که ساکن همدان باشید و بعد از اعلام پیش فروش بلیط قطار و خرید آنلاین بلیط قطار همدان مشهد به ایستگاه راه آهن بروید تا عازم مشهد شوید یا از شهرهای دیگر با قطار به همدان سفر کنید؛ در هر حال، می توانید از امکانات رفاهی موجود در ایستگاه راه آهن همدان استفاده کنید. از امکانات رفاهی موجود در این ایستگاه مسافربری می توان به مواردی مانند نمازخانه، سرویس بهداشتی، باجه فروش بلیط، تلفن عمومی، بوفه فروش خوراکی، دستگاه خودپرداز، سکوهای سوارشدن یا پیاده شدن مسافران از قطار، پارکینگ و … اشاره کرد. وجود پارکینگ در این ایستگاه یکی از مهم ترین امکانات رفاهی است. تمام ایستگاه های راه آهن باید دارای پارکینگ باشند؛ اما با توجه به دور بودن و فاصله زیاد ایستگاه راه آهن همدان با مرکز این شهر وجود پارکینگ در آن اهمیت بیشتری دارد. پارکینگ این ایستگاه در ابتدای خروجی آن واقع شده است.

 

راه های دسترسی به ایستگاه راه آهن همدان کدام اند؟

با توجه به زیاد بودن فاصله ایستگاه راه آهن همدان از مرکز این شهر، مسافران برای دسترسی به این ایستگاه باید از خطوط تاکسیرانی استفاده کنند. به مسافران همدانی که سفر با قطار را انتخاب می کنند، پیشنهاد می کنیم که برای رفتن به ایستگاه راه آهن این شهر از تاکسی های اینترنتی کمک بگیرند و قبل از حرکت، قطار خود را به جاده رباط شورین برسانند. برخلاف هواپیماها که گاهی پروازشان با تأخیر همراه است، قطارها تاخیری ندارند و درست در زمان مشخص شده در بلیط قطار، حرکت خود را در مسیر ریلی مورد نظر آغاز می کنند؛ بنابراین، در صورت دیر رسیدن مسافران به ایستگاه راه آهن، ممکن است از قطار جا بمانند. به تمام مسافران خطوط ریلی کشور توصیه می شود که حداقل نیم ساعت قبل از حرکت قطار، در ایستگاه راه آهن شهر مبدأ حضور داشته باشند.

در مسیر ریلی بین همدان و مشهد قطار از چه شهرهایی عبور می کند؟

مسافت مسیر ریلی همدان-مشهد ۱۲۰۵ کیلومتر و قطارهای معمولی آن را در حدود ۱۶ ساعت طی می کنند. قطار بعد از خروج از ایستگاه راه آهن همدان به ایستگاه ساوه می رسد. این ایستگاه نیز جزو ایستگاه های نوپای ایران است و در سال ۱۳۹۶ افتتاح شده است.

قطار بعد از ایستگاه ساوه در ایستگاه راه آهن تهران توقف می کند و بعد از تهران به سمنان می رسد. شاهرود و نیشابور شهرهای بعدی هستند که قطار همدان به مشهد در آن ها نیز توقف می کند و درنهایت در ایستگاه راه آهن شهر مقصد، مسافران از قطار پیاده می شوند. در طول این سفر ۱۶ساعته، مسافران می توانند از تماشای مناظر مسیر ریلی لذت ببرند، در کوپه های قطار استراحت کنند یا بخوابند و از امکانات رفاهی ارائه شده در قطار استفاده کنند.

 

 

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • بالا رفتن سن سالمندی از دیدگاه عموم
  • آشنایی با برترین سازندگان جرثقیل سقفی در جهان
  • کنسرسیوم هنوز تشریفات گمرکی قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از خاک ایران را انجام نداده است
  • آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا
  • کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» ترانزیت را از مجاری قانونی پیگیری کند
  • آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا+ فیلم
  • ایستگاه راه‌ آهن همدان کجاست؟
  • هنوز تشریفات گمرکی برای قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از خاک ایران انجام نشده است
  • تشریفات گمرکی برای ۱۰ واگن باری ارسال شده به مرز شمتیغ انجام نشده است
  • انفجار قطار حامل بنزین در آمریکا + فیلم