Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه قطر اعلام کرد، کشورش برای مذاکره درباره مسائل مشروع با کشورهای عربی برای پایان یک بحران منطقه‌ای آماده است اما فهرست ارائه شده از سوی این کشورها شامل درخواست‌هایی است که پذیرش آنها غیرممکن است چراکه واقعیت ندارند.

به گزارش رویترز، این بحران در ماه جاری میلادی هنگامی آغاز شد که عربستان، امارات، بحرین و مصر، قطر را به حمایت از تروریسم متهم و روابط خود را با این کشور قطع کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطع روابط دیپلماتیک و مسافرتی یکی از بدترین اختلافات در سال‌های اخیر را میان این متحدان آمریکا رقم زده است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، این چهار کشور عربی لیستی از ۱۳ درخواست را برای دوحه ارسال کردند که شامل تعطیل کردن شبکه تلویزیونی دولتی الجزیره و کاهش روابط با ایران نیز است. آنها به قطر ۱۰ روز فرصت دادند تا به این درخواست‌ها عمل کند. انتظار می‌رود که این ضرب‌الاجل روز یکشنبه منقضی شود.

شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر امور خارجه قطر امروز (پنجشنبه) گفت: دوحه به مذاکره درباره مسائل مشروعی که از جانب کشورهای حوزه خلیج فارس مطرح شده، تمایل دارد اما برخی از این درخواست‌ها منطقی نیستند.

وی در بیانیه‌ای افزود: ما نمی‌توانیم روابط با داعش، القاعده و حزب الله لبنان را قطع کنیم چراکه چنین ارتباطاتی وجود ندارد. ما همچنین نمی‌توانیم هیچ یک از اعضای سپاه پاسداران ایران را از قطر اخراج کنیم چراکه هیچ عضوی از این سپاه در قطر وجود ندارد.

سفیر امارات در روسیه پیشتر اعلام کرد که اگر قطر به این درخواست‌ها عمل نکند ممکن است با تحریم‌های جدیدی مواجه شود و کشورهای حوزه خلیج فارس ممکن است از شرکای تجاری خود بخواهند تا بین همکاری با آنها یا دوحه یکی را انتخاب کنند.

محمد بن عبدالرحمان آل ثانی گفت: از آنجایی که برای دوحه غیرممکن است تا کارهایی را که هرگز انجام نمی‌داده متوقف کند ما به این نتیجه رسیدیم که هدف از این اولتیماتوم‌ها رسیدگی به مسائل مطرح شده در لیست درخواست‌ها نیست بلکه تحت فشار گذاشتن قطر برای تصمیم استقلال و حق حاکمیتش است. این چیزی است که ما هرگز انجام نخواهیم داد.

کویت نیز که روابط خود با قطر را حفظ کرده در تلاش است تا با حمایت واشنگتن در این مناقشه میانجی‌گری کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۴۲۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایده «دو دولتی»؛ نسخه‌ای که به‌جای شفا، کور می‌کند

ایده «دو دولتی» یکی از طرح‌های مناقشه‌برانگیزی است که هم در فلسطین و هم در رژیم صهیونیستی مخالفان جدی‌ای دارد، اما امریکا و شماری از متحدان اروپایی تل‌آویو، آن را نسخه نجات‌بخش شرایط فعلی می‌دانند.

به گزارش ایسنا، «اصغر زارعی»، کارشناس مسائل منطقه پذیرش طرح دو دولتی را رسمیت بخشیدن به رژیم صهیونیستی توصیف و تأکید کرد این طرح به لحاظ حقوقی هم مبنای قابل قبولی ندارد.

او در گفت‌وگو با «نورنیوز» در خصوص مطرح‌شدن ایده عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی با برخی از کشورهای عرب منطقه به خصوص عربستان و طرح موضوع دو ملیتی در مسئله فلسطین اظهارداشت: پس از گذشت ۸ ماه از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» و شکست‌ رژیم صهیونیستی از دست‌یابی به اهداف ابتدایی همچنین افزایش فشارهای بین‌المللی بر این رژیم جنایتکار در خصوص نسل‌کشی در غزه، موضوع فلسطین و آزادی قدس به یک گفتمان جهانی تبدیل شد.

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی امروز از جانب متحدان سنتی خودش از جمله اروپا و آمریکای شمالی هم احساس تهدید می‌کند، گفت: رژیم صهیونیستی پیش از طوفان الاقصی به دنبال گسترش روابط خارجی خودش، تلطیف و بهبود روابط با کشورهای متخاصم و از جمله برخی کشورهای اسلامی و عربی بود و گام‌های بزرگی را همچون طرح ابراهیم برداشت، اما امروز شاهدیم که پس از گذشت ۸ ماه از فجایع غزه پرونده طرح صلح ابراهیم بسته شده است.

زارعی افزود: یکی از تلاش‌های پنهان رژیم صهیونیستی و آمریکا این است که وانمود کنند کماکان روابط میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی از جمله عربستان، مصر و اردن عادی است و تغییری در روابط رژیم اسرائیل با این کشورها ایجاد نشده است.

زارعی تصریح کرد: در واقع یکی از مطالبه‌های اسرائیل و آمریکا از رهبران کشورهای عرب منطقه این است که آنها در مقابل فشار افکار عمومی و مقاومت‌ها علیه رژیم صهیونیستی در منطقه مقابله کرده و اجازه ندهند که این مقاومت‌ها و فشارها علیه تل‌آویو افزایش پیدا کند.

این کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش جدی زیادی را جهت متقاعدکردن رهبران کشورهای عرب منطقه در راستای حمایت از آنها انجام می‌دهند و با مطرح‌کردن وعده‌هایی از جمله حمایت‌های نظامی با استفاده از تجهیزات و تسلیحات مدرن تحت لوای پروژه موهوم «ایران‌هراسی» و البته وعده ساخت نیروگاه اتمی برای آنها، تلاش می‌کنند تا رهبران کشورهای عرب منطقه را با خود همراه کنند.

وی با بیان اینکه راهکار دو دولتی برای حل مسئله فلسطین از اساس غیرمنطقی است، تصریح کرد: پذیرش طرح دو دولتی در واقع رسمیت‌بخشیدن به یک رژیم نامشروع و منحوس است که بیش از ۷۵ سال است سرزمین‌های فلسطین را غصب کرده است. پذیرش این موضوع، همان چیزی است که جریان سازشکار در منطقه، در کرانه باختری و جریان محمود عباس و امثال آنها به آن رویکرد مثبت داشته و آن را پذیرفتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • هیئت مذاکره‌کننده حماس در قاهره، امشب عازم دوحه می‌شود
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • ایده «دو دولتی»؛ نسخه‌ای که به‌جای شفا، کور می‌کند
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • حماس: روابط ما با قطر در وضعیت عادی است
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن
  • نقشه نتانیاهو برای غزه پس از جنگ فاش شد/ نیویورک تایمز: طرح نخست وزیر اسرائیل به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد
  • نیویورک‌تایمز: نتانیاهو در حال بررسی اداره غزه توسط ائتلاف عربی-اسرائیلی است