Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@21:48:24 GMT

آمریکایى‌‌هاى جنایتکار و حمایت از حقوق بشر !!!

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۴۴۶۵۳

آمریکایى‌‌هاى جنایتکار و حمایت از حقوق بشر !!!

دربازه زمانى ۶تا۱۲ تیرماه به‌‌ویژه در دهه ۱۳۶۰ به حوادث و رویدادهایى بر مى‌‌خوریم که به‌‌دلیل جنایاتى که چه به‌‌صورت مستقیم و چه با حمایت استکبارجهانى علیه مردم ایران صورت‌‌گرفته است. فاجعه هفتم تیر، بمباران شیمیایى سردشت،حمله به هواپیماى مسافربرى...

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رهبر معظم انقلاب اسلامى حضرت آیت آلله خامنه اى طى سال‌‌هاى مختلف به تشریح مصادیق نقض حقوق بشر توسط دولت جنایتکار آمریکا پرداخته‌‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان در همین رابطه مى‌‌فرمایند: «هر کس دیگرى درباره حقوق بشر حرف بزند، آمریکایى‌‌ها حق ندارند درباره حقوق بشر حرف بزنند؛ چون دولت آمریکا بزرگ‌‌ترین نقض‌‌کننده حقوق بشر در دنیا است؛ نه فقط دیروز، بلکه همین امروز.رهبر معظم انقلاب هم‌‌چنین در 6 تیرماه سال 94 در دیدار خانواده‌‌هاى شهداى هفتم تیر و جمعى از خانواده‌‌هاى شهداى استان تهران فرمودند: «امروز کشور به شناخت دشمن نیاز دارد... دشمنان جهانى که خودشان را به‌‌وسیله انواع و اقسام اقلام آرایشیِ رسانه‌‌ای و تبلیغاتی بزک مى‌‌کنند و در مقابل چشم قرار مى‌‌دهند، بشناسیم؛ آمریکا را بشناسیم. در همین چند روز مشاهده کنید: فردا هفتم تیر است، حادثه حزب اتّفاق افتاده است؛ در سال 66 در همین روز هفتم تیر، حادثه بمباران شیمیایى سردشت اتّفاق افتاده است؛ بله، صدّام آن کار را کرد، امّا پشت سر صدام چه کسى بود؟ آمریکایى‌‌ها بودند، غربى‌‌ها بودند، همان کسانى بودند که بمب‌‌هاى شیمیایى را به او دادند، چراغ سبز هم به او دادند و در مقابل این جنایت بزرگ و این قتل‌‌عام عجیب سکوت هم کردند؛ در روز یازدهم تیر چند روز بعد ترور شهید صدوقى است که این هم کار همین جنایتکاران است؛ در روز دوازدهم تیر چند روز بعد از این حادثه اسقاط هواپیماى ایرباس بر روى خلیج‌‌فارس است...اگر طراح این حوادث هم سرویس‌‌هاى امنیّتى آمریکا و غرب نبودند، حدّاقل کمک‌‌کننده بودند؛ حداقل تشویق‌‌کننده بودند. این دشمن‌‌ها را بشناسیم. به تعبیر بعضى دوستان، خوب است این هفتم تا دوازدهم تیر را هفته «حقوق بشر آمریکایى» اعلام بکنیم.

* هفته پرماجرا
هفته دوم تیرماه (6 تا 12تیر) در تاریخ جمهورى اسلامى ایران، هفته‌‌اى پرحادثه است، که عمدتا استکبار جهانى به رهبرى آمریکا نقش اصلى را در آن‌‌ها ایفا کرده است. به این منظور، این هفته، هفته افشاى حقوق بشر آمریکایى نامگذارى شده است.دربازه زمانى 6تا12 تیرماه به‌‌ویژه در دهه 1360 به حوادث و رویدادهایى بر مى‌‌خوریم که به‌‌دلیل جنایاتى که چه به‌‌صورت مستقیم و چه با حمایت استکبارجهانى علیه مردم ایران صورت‌‌گرفته است. فاجعه هفتم تیر، بمباران شیمیایى سردشت، حمله به هواپیماى مسافربرى ایران و چندین مورد دیگر ازجمله جنایاتى است که هرکدام ازآن‌‌ها به تنهایى آسودگى راازوجدان بشریت مى‌‌رباید.
* جنایات 6 تا 12 تیر
پس از پیروزى انقلاب اسلامى که منجر به قطع ید استکبار جهانى از حاکمیت و منافع ایران شد، آمریکا و حامیان و عوامل داخلى و خارجى ظاش از آن زمان تاکنون براى از بین بردن و به شکست انجامیدن نظام جمهورى اسلامى به انحاء مختلف دست به اقدام و جنایت زدند.
الف:ترورحضرت امام خامنه ظاى‌‌
در ششم تیر سال 1360 حضرت آیت ا... خامنه اى در مسجد ابوذر تهران توسط عوامل منافقین ترور شد. هرچند درباره انتساب این ترور به منافقین و یا باقیمانده‌‌هاى گروه فرقان اختلاف نظر است، اما در سایت مرکز حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌‌ا... العظمى خامنه‌‌اى آمده که منابع غیررسمى همچنان این ترور را به گروهک تروریستى منافقین منسوب کردند و این اقدام اولین مورد از سلسله اقدامات تروریستى منافقین علیه مقامات جمهورى اسلامى بوده است.
شرح حادثه بدین گونه بود که؛ پس از شروع سخنرانى حضرت آیت‌‌ا... خامنه‌‌اى در مسجد ابوذر تهران، ضبط صوتى میان مردم دست به دست مى‌‌شود و سمت راست سخنران، حضرت آیت‌‌ا... خامنه‌‌اى قرار مى‌‌گیرد. این ضبط صوت توسط عامل انفجار به گونه‌‌ظ اى در جلوى آیت ظا... خامنه‌‌ظ اى قرار داده مى‌‌ظ شود که قلب ایشان را نشانه رود؛ اما در میانه سخنرانى به‌‌دلیل مشکل صدا، ایشان (آیت ظا... خامنه ظاى) کمى جابه جا مى‌‌شوند و ضبط از جلوى قلب فاصله مى‌‌گیرد. همین مسأله باعث مى‌‌شود آسیب جدى در نهایت به دست ایشان وارد شود و دست راست، صدمه زیادى مى‌‌بیند. هر چند وضعیت قلب هم بحرانى بوده به‌‌نوعى که بعد از انتقال ایشان به یک درمانگاه در خیابان قزوین و سپس بیمارستان بهارلو در پل جوادیه، آیت‌‌ا... خامنه‌‌اى در نهایت به بیمارستان قلب شهید رجایى منتقل مى‌‌شوند تا ادامه درمان آن‌‌جا صورت گیرد.
ب:فاجعه هفتم تیر
انفجار تروریستى 7 تیر ماه 1360 از بزرگترین انفجارهاى تروریستى تاریخ جمهورى اسلامى ایران است که طى آن آیت ظا... دکتر سیدمحمد حسینى بهشتى رئیس دیوان عالى کشور و 72 تن از مسؤولان نظام (چهار وزیر، 12 معاون وزیر و حدود 30 نماینده مجلس) با بمب گذارى منافقان ترور شده و به شهادت رسیدند.
این فاجعه آن‌‌قدر بزرگ بود که به تعبیر رهبر معظم انقلاب «به‌‌طور طبیعى باید منجر به شکست انقلاب اسلامى مى‌‌شد اما به برکت خون این شهدا، درست عکس آنچه تصور مى‌‌ظرفت اتفاق افتاد و بعد از این حادثه، ملت متحد شد و انقلاب در مسیر واقعى و صحیح خود قرار گرفتحادثه هفتم تیر،6 روز پس از عزل بنى صدر از ریاست جمهورى و یک ماه قبل از فرار وى و مسعود رجوى سرکرده گروهک تروریستى منافقین به فرانسه صورت گرفت.
ج:بمباران شیمیایى سردشت‌‌
بعداز ظهر روز 7 تیر1366، نیروى هوایى ارتش رژیم بعثى مورد حمایت آمریکا و غرب، با استفاده از بمب‌‌هاى شیمیایى دریافتى از کشورهاى غربى، چهار نقطه پر ازدحام شهر سردشت (از توابع استان آذربایجان غربى) را مورد حمله قرار داد. در این حمله، 110 نفر از ساکنان غیرنظامى که تعداد زیادى از آن‌‌ها را زنان و کودکان خردسال تشکیل مى ظ دادند، به شهادت رسیده و بیش از 8000 نفر دیگر نیز در معرض گازهاى سمى قرار گرفتند و مسموم شدند، که هنوز نیز مصدومیت‌‌هاى ناشى از آن اقدامات تروریستى را با خود به همراه دارند.
بمباران شیمیایى سردشت یکى از نقاط تاریک تاریخ است که حمایت مدعیان حقوق بشر از اقدامات تروریستى و انفعال نهادهاى بین‌‌المللى را در این زمینه نشان مى‌‌دهد. با گذشت بیش از سه دهه از بمباران شیمیایى دشمن بعثى، هنوز فجایع ناشى از آن التیام نیافته و آثار مصیبت‌‌بار آن و قصور و اغماض عامدانه حامیان صدام را که با کمک و مساعدت به این رژیم و تجهیز آن به سلاح‌‌هاى ممنوعه شیمیایى، او را در ارتکاب این جنایات یارى کردند نمى‌‌توان فراموش کرد.
به گفته حسن قشقاوى، معاون وزیراسبق امور خارجه؛ 400 شرکت خارجى در تهیه مواد مورد نیاز بمب‌‌هاى شیمیایى با رژیم بعث عراق همکارى داشتند، ولى هیچ‌‌گونه اقدامى براى احقاق حقوق مردم این شهرستان در مجامع بین‌‌المللى انجام نداده‌‌اند.وزارت امور خارجه بیش از 12 هزار صفحه مدرک و سند در محکومیت شرکت‌‌هاى اروپایى در اختیار دادگاه بین‌‌المللى لاهه قرار داد؛ ولى این دادگاه تاکنون فقط به محکوم کردن یک نفر هلندى در این زمینه اکتفا کرده است.تاکنون یک دلار نیز در راستاى کمک به مردم‌‌بى‌‌دفاع سردشت و جبران خسارت‌‌هاى وارد شده از سوى مجامع بین‌‌المللى پرداخت نشده است.
فاجعه سردشت نشان داد کنوانسیون‌‌ها و معاهدات حقوقى درباره منع استفاده از سلاح‌‌هاى کشتار جمعى چگونه تحت تأثیر ملاحظات سیاسى و منفعت‌‌نگرى قدرت‌‌هاى به‌‌اصطلاح حامى حقوق بشر قرار مى‌‌گیرد که امروز نیز همین کشورها مانع اجرایى شدن کنوانسیون منع استفاده از سلاح‌‌هاى شیمیایى هستند.
د:شهادت آیت ا... صدوقى‌‌
ترور و شهادت آیت‌‌ا... صدوقى از یاران دیرین نهضت اسلامى و از افراد مؤثر جریان انقلاب اسلامى توسط عوامل استکبار از دیگر وقایع هفته دوم تیرماه است. آیت ا... صدوقى که پس از پیروزى انقلاب توسط امام خمینى(ره) به امامت جمعه یزد منصوب شده بود به‌‌دلیل تأثیرگذارى فراوان در جریان انقلاب، به‌‌شدت مورد خشم دشمنان انقلاب قرار داشت و چند بار نیز مورد سوءقصد قرار گرفت. سرانجام آیت ا... صدوقى در یازدهم تیر1360 مصادف با دهم ماه مبارک رمضان 1402 بعد از نماز جمعه مورد حمله انتحارى مزدور منافقین محمدرضا ابراهیم‌‌زاده اهل نائین قرار گرفت و در سن 75 سالگى به شهادت رسید که به شیخ الشهداى محراب نیز لقب گرفت.در این حادثه علاوه بر شهید آیت‌‌ا... صدوقى، تعدادى از پاسداران محافظ ایشان مجروح شدند و سه نفر از نمازگزاران نیز به شهادت رسیدند.
ه:حمله به هواپیماى مسافرى ایرباس‌‌
از مهم‌‌ترین وقایع هفته دوم تیرماه که استکبار جهانى به‌‌طور مستقیم دست به جنایت علیه مردم ایران زد، حمله موشکى ناو جنگى آمریکا به هواپیماى مسافربرى ایرباس ایرانى در آب‌‌ظهاى نیلگون خلیج فارس در 12 تیرماه 1367 برابر با سوم ژوئیه 1988 میلادى است. این حادثه لکه ننگى است که در کنار دیگر جنایات آمریکا به‌‌خوبى‌‌صداقتى مقامات این کشور را در زمینه حقوق بشر نشان مى‌‌دهد.
در اقدام تروریستى 12 تیر 67، پرواز مسافربرى شماره 655 شرکت هواپیمایى ایران ایر شناسه پروازى R655 از مبدأ بندرعباس به مقصد دبى، با شلیک دو موشک کروز از ناو هواپیمابر یو.اس.اس.جک وینسنس متعلق به نیروى دریایى آمریکا بر فراز آب‌‌هاى نیلگون خلیج فارس و در نزدیکى جزیره «هنگام» در فضاى هوایى جمهورى اسلامى ایران مورد هدف قرار گرفت و سقوط کرد.در پى این حمله تروریستى، همه 290 سرنشین ایرباس ایرانى شامل 156 مرد، 53 زن، 57 کودک 2 تا 12 ساله و 8 کودک زیر دو سال و 42 نفر با ملیت‌‌هاى یوگسلاو، پاکستانى، هندى، عربى و 16 خدمه پروازى در دم جان باختند.
بر اساس گزارش‌‌ها، اولین موشک، بال سمت چپ هواپیما را جدا مى‌‌کند و موشک دیگر نیز مستقیم به قسمت دم هواپیما شلیک مى‌‌شود که پس از برخورد، آن‌‌را از جا مى‌‌کند. هواپیما مستقیم به سمت دریا شیرجه مى‌‌رود و تنها 84 ثانیه پس از شلیک موشک‌‌ها، هواپیما به سطح دریا برخورد مى‌‌کند و منفجر مى‌‌شود.
بلافاصله پس از این حادثه، مقامات آمریکایى تلاش کردند با بازى رسانه‌‌اى، خود را در این اقدام تروریستى‌‌بى‌‌ظگناه نشان دهند و ابتدا مدعى شدند به اشتباه تصور کرده‌‌اند یک فروند هواپیماى اف‌‌14 جمهورى اسلامى ایران را مورد هدف قرار داده‌‌اند؛ ادعایى که البته طبق شواهد و اسناد به دست آمده رد شد.
آمریکا ادعا مى‌‌کرد هواپیماى ایرباس A300 خارج از دالان هوایى پرواز مى‌‌کرده و رزمناو آمریکایى نیز هفت بار اخطار رادیویى براى هواپیما مخابره کرده، ولى در پى آن جوابى دریافت نکرده است؛ در حالى که مطابق اسناد و مدارک موجود ایرباس شماره 655 در مسیر پروازى خود در دالان تجارى آمبر 59 و در ارتفاع 14 هزار پایى در حال پرواز بوده است.
دلایل و قرائن نشان مى‌‌دهد که نه تنها کشتى ظهاى جنگى آمریکا از پیام ظهاى رادیویى هواپیماى ایرباس شماره 655 که بر روى فرکانس‌‌ظهاى باز و به زبان انگلیسى مخابره مى‌‌ظشد، باخبر و مطلع بودند، بلکه قطعاً آن پیام‌‌ظها را نیز در اختیار داشتند. پیام‌‌ظهاى رادیویى اى که نشان دهنده غیرنظامى بودن هواپیما و مسافرى و تجارى بودن آن بود. این مدعا با بررسى یافته‌‌هاى مربوط به تحقیقات رسمى که آمریکا بلافاصله بعد از حادثه انجام داد، ثابت مى‌‌شود. تحقیقات وزارت دفاع آمریکا در خصوص حادثه مزبور در تاریخ 19 ژوئیه (28 تیرماه 67) انجام و در تاریخ 28 ژوئیه (6 مرداد) منتشر شد. گزارش وزارت دفاع آمریکا در پاراگراف چهارم از صفحه E-8 اظهار مى‌‌دارد: «پرواز 655 ایران ایر از بندرعباس شروع شد و به پرواز خود در مسیرى عادى ادامه داد تا این‌‌که هفت دقیقه پس از پرواز توسط یک موشک پرتاب شده از سوى ناو وینسنس مورد اصابت قرار گرفت... آخرین تماس خلبان براى گزارش‌‌ظدهى در خصوص موقعیت هواپیما نیز حدوداً در ساعت 58:9 بود.» ازاین‌‌رو باید نتیجه گرفت که در زمان مزبور، آمریکا از مسأله مسافربرى بودن هواپیما و غیرنظامى بودن آن پرواز اطلاع کاملى داشته است.
با این حال مقام‌‌هاى آمریکایى پس از چندى، در توهینى آشکار به ملت ایران، مدال شجاعت بر گردن ناخداى این ناو انداختند و بدین سان حمایت رسمى خود را از این جنایت اعلام نمودند. به هر تقدیر، این جنایت نیز در کنار جنایات بى شمار دولت آمریکا، در پرونده سیاه استکبار جهانى ثبت شد و لکه ننگ دیگرى بر تارک آن جنایت پیشگان نقش بست.
* موارد دیگرازجنایات‌‌
در کنار موارد ذکر شده، اقدامات‌‌بى‌‌ظشمار دیگرى از مصادیق حقوق بشر آمریکایى را علیه ملت ایران طى 38سال گذشته پس از پیروزى انقلاب اسلامى مى‌‌ظتوان نام برد که در اینجا به گوشه‌‌ظ اى از آن‌‌ها اشاره مى‌‌شود.
1-حمایت از تجزیه‌‌طلبى و تروریسم‌‌
پس از پیروزى انقلاب اسلامى در ایران مجموعه دستگاه‌‌ظهاى سیاسى، تبلیغاتى، امنیتى، حقوقى و اقتصادى غرب به‌‌ظویژه آمریکا و رژیم صهیونیستى علیه انقلاب اسلامى بسیج شدند. سفارتخانه آمریکا در تهران به ستاد ایجاد هماهنگى میان نیروهاى مخالف انقلاب تبدیل گردید. از فرداى پیروزى انقلاب یعنى از 23 بهمن 1357 تحرکات تجزیه‌‌ظ طلبانه آغاز گشت. اسنادى وجود دارد که نشان مى‌‌ظ دهد دولت آمریکا در ابتداى پیروزى انقلاب اسلامى نسبت به پیشبرد طرح‌‌هاى تجزیه طلبانه در ایران به‌‌عنوان یکى از راه‌‌ظهاى تضعیف نظام جمهورى اسلامى‌‌بى‌‌ظ تمایل نبوده است. در یکى از اسناد بدست آمده از سفارتخانه آمریکا در تهران تمایل به استفاده از ظرفیت قومیت‌‌ها جهت سرنگونى نظام جمهورى اسلامى به‌‌ظ خوبى بازتاب یافته است. در این سند که در تاریخ 15/5/58 و با طبقه‌‌ظ بندى سرى منتشر شده آمده است: اگر کردها، آذربایجانى ظها، اعراب و سایر گروه‌‌ظهاى قومى تلاش‌‌ظهاى خود را هماهنگ کنند و در جهت مشترک سرنگونى دولت کنونى با یکدیگر همکارى و از یکدیگر حمایت کنند به عقیده ما امکان موفقیت دارند.
2-حمایت از سازمان تروریستى منافقین‌‌
هرچند آمریکا و برخى از کشورهاى غربى پس از پیروزى انقلاب اسلامى به‌‌صورت پنهانى و غیرمستقیم از اقدامات تروریستى سازمان مجاهدین خلق (منافقین) حمایت و پشتیبانى مى‌‌ظ کردند، اما اتحادیه اروپا و متعاقب آن آمریکا در اقدامى آشکار این گروه تروریستى و جنایتکار که دستشان به خون بیش از 17هزار انسان‌‌بى‌‌ظگناه ایران آغشته است را از فهرست سازمان‌‌ظهاى تروریستى خارج کردند. این اقدام در واقع، وابستگى و تعلق داشتن گروه تروریستى منافقین و عملکرد آن‌‌ها را به آمریکا و غرب ثابت کرد. شوراى وزیران اتحادیه اروپا روز دوشنبه، 7 بهمن 1387، با خارج شدن نام سازمان مجاهدین خلق ایران (منافقین) از لیست تروریستى اتّحادیه اروپا موافقت کرد. وزارت خارجه آمریکا نیز روز جمعه 28 سپتامبر2012 برابر با هفتم مهر 1391با صدور اطلاعیه‌‌ظ اى اعلام کرد که «وزیر امور خارجه آمریکا بنابر مفاد قانونى تصمیم گرفت که سازمان مجاهدین خلق و حامیان این گروه را از فهرست سازمان‌‌هاى تروریستى ایالات متحده خارج کند.»
3-بودجه براى براندازى جمهورى اسلامى‌‌
یکى از اقداماتى که آمریکا در راستاى تضعیف و نهایتا ساقط کردن نظام جمهورى اسلامى ایران به انجام رسانده اختصاص بودجه جهت مقابله با نظام بوده است. به‌‌عنوان مثال در 14 فوریه سال 2006 (25 بهمن 1384) کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه وقت آمریکا به کمیته روابط خارجى کنگره این کشور رفت و درخواست 75 میلیون دلار براى بهبود وضعیت آزادى و حقوق بشر در داخل ایران را ارائه داد. مسؤول آن‌‌ظهم دیوید دنه‌‌ى یکى از مشاوران بخش خاور نزدیک وزارت امور خارجه آمریکا بود.
یادآور مى‌‌ظ شود این سومین سالى بود که براى چنین امرى پول درخواست مى‌‌ظشد. اما در دو سال قبل از آن به ترتیب تنها حدود 2 و سپس 11 میلیون دلار هزینه شده بود که ظاهرا بیشتر براى تلویزیون فارسى صداى آمریکا و رادیو فردا هزینه شده بود که هر دو در راستاى براندازى نظام جمهورى اسلامى ایران فعالیت مى-کنند. اما پس از این‌‌که آمریکا بودجه 75 میلیون دلارى را به بهانه گسترش دموکراسى در ایران اختصاص داد دامنه اقدامات خرابکارانه و براندازانه نیز گسترش پیدا کرد و طیف بیشترى از نیروهاى برانداز مشمول کمک -هاى آمریکا شدند. اختصاص چنین بودجه اى یکى از مصادیق بارز دخالت‌‌ظ و اقدام ضد بشرى آمریکا در امور ایران بود.
4-راه ظاندازى جنگ تحمیلى‌‌
آمریکا در اوایل دهه 1980 بعد از شکست در واقعه طبس و کودتاى نوژه توان حمله نظامى موفقیت‌‌آمیزى علیه ایران را نداشت. بدین خاطر در راه رسیدن به یک توان نظامى مناسب نیازمند زمان بود. در نتیجه اولویت را به بر اندازى جمهورى اسلامى ایران توسط دیگران مى‌‌ظداد. به این دلیل، وظیفه حمله به ایران را به عراق سپرد. برژینسکى مشاور امنیت ملى کارتر، براى زمینه‌‌سازى و اطلاع از وضع عراق براى شروع جنگ، سفرهاى محرمانه مکررى به بغداد کرد. مجله «وال استریت ژورنال» مورخ نوزدهم بهمن 1358 یکى از این سفرهاى محرمانه را فاش ساخت و تایمز لندن مورخ 27 خرداد 1359 به ملاقات برژینسکى و صدام اشاره کرد. در یکى از این گزارشات چنین آمده است: برژینسکى پس از سفر محرمانه خود به بغداد در یک مصاحبه تلویزیونى گفت: ما تضاد قابل ملاحظه‌‌ظ اى بین آمریکا و عراق نمى‌‌ظ بینیم، ما معتقدیم عراق که تصمیم به استقلال دارد در آرزوى امنیت خلیج عربى ! (فارس) است و تصور نمى‌‌ظ کنیم که روابط آمریکا و عراق سست گردد.
«کنت تیمر من» نیز در کتاب خود در این باره مى‌‌نویسد: «به نوشته نیویورک تایمز و اظهارات یک ایرانى مقیم خارج از کشور، برژینسکى به امان پایتخت اردن رفت و با رهبر عراق در اواسط تیر ماه 1359 به‌‌طور محرمانه دیدار کرد. به نوشته این روزنامه، هدف از این دیدار بحث و مذاکره درباره راه ظهاى هماهنگ کردن فعالیت‌‌ظهاى آمریکا و عراق و مخالفت با سیاست ظهاى ایران بود».
علاوه بر این، آمریکا کمک ظهاى مستقیم و غیر مستقیمى از طریق کشورهاى عربى منطقه به عراق انجام داد. آمریکا در کنار حمایت مستقیم از عراق در تهیه تجهیزات پیشرفته نظامى با کاربردهاى مختلف، برنامه ظاى تحت عنوان «استانج» براى توقف صدور هرگونه اسلحه به ایران طرح و با تشکیل کمیسیونى تلاش‌‌ظهاى خود را با جمع آورى اطلاعات از مراکز، کارخانه ظها و کشورهاى فروشنده اسلحه به ایران آغاز کرد.
5-مشارکت نظامى مستقیم آمریکا در جنگ‌‌
انهدام سکوهاى نفتى: در 27 مهر 1366 چهار ناو آمریکایى مجهز به موشک‌‌ظهاى هدایت شونده «یانگ»، «هول»، «کید» و «لفت ویچ»، سکوهاى نفتى «رسالت» و «رشادت» ایران را واقع در صد و پنجاه کیلومترى شمال شرقى قطر گلوله باران کردند. در این گلوله باران، تأسیسات سکوها منهدم و تولید نفت از مناطق دریایى مزبور به‌‌طور کامل متوقف شد. آمریکا این اقدام خود را دفاع مشروع و پاسخى به انهدام کشتى کویتى سى اویل سیتى با پرچم آمریکا عنوان کرد. در 29 فروردین 1367 دو سکوى نفتى رشادت و سلمان مربوط به حوزه‌‌هاى نفتى سیرى و سلمان پس از یک اخطار نیم ساعتى مبنى بر تخلیه سکوها، مورد حمله چند فروند ناو و هلیکوپتر جنگى آمریکا قرار گرفت و به آتش کشیده شدند. پس از حمله آمریکا به سکوهاى نفتى ایران، ناوچه سهند که بندرعباس را به‌‌سوى مناطق نفتى مورد حمله ترک کرده بود، در 10 مایلى جنوب غربى پایانه نفتى لارک واقع در غرب تنگه هرمز از سوى هواپیماهاى آمریکا هدف قرار گرفت و در اثر بمب‌‌هاى هدایت‌‌شونده لیزرى که از سوى سه فروند هواپیماى شکارى بمب افکن A6 شلیک شده بودند، منهدم شد.
تاریخ جمهورى اسلامى ایران سرشار از رویدادهایى این چنینى است که استکبار جهانى به سرکردگى آمریکا نقش اول را در آن‌‌ها بازى مى‌‌ظ کند. آنچه که ذکر شد تنها گوشه و نمونه اى از مصادیق حقوق بشر آمریکایى و یا به عبارتى جنایات ضد بشرى استکبار جهانى علیه ملت ایران بود. چراکه وجود بیش از 17 هزار شهید ترور توسط عوامل استکبار که امروزه آزادانه در کشورهاى غربى در حال رفت و آمدند، به همراه صدها هزار شهید و جانباز و آسیب دیده ناشى از جنایات ضد بشرى در کنار خسارت‌‌ظهاى‌‌بى‌‌ظشمار مالى و جانى دیگر طى 38 سال گذشته ثمره جنایات مدعیان دفاع از حقوق بشر به سرکردگى آمریکا، برخى کشورهاى غربى و رژیم غاصب صهیونیستى بر مردم ایران است.
* حمله موشکى به هواپیماى مسافربرى‌‌
چکیده:29سال از وقوع حادثه تلخ سقوط هواپیماى مسافربرى جمهورى اسلامى ایران به‌‌وسیله ناوهاى آمریکایى‌‌گذرد، واقعه اى ناگوار که هیچ گاه از خاطره مردمان این دیار پاک نخواهد شد و همچون زخمى عمیق در تاریخ پربار ایران باقى خواهد ماند.در 12 تیرماه سال 67 یک فروند هواپیماى مسافربرى ایرباس خطوط هوایى جمهورى اسلامى که از «بندرعباس» عازم «دبى» بود بر فراز آب‌‌هاى خلیج فارس و در نزدیکى جزیره «هنگام» مورد حمله یگان دریایى آمریکا، مستقر در آب‌‌هاى خلیج فارس قرار گرفت و سقوط کرد. این هواپیما که با دو فروند موشک ناو جنگى «وینسنس» مورد حمله قرار گرفت حامل 290 مسافر و خدمه بود که تمامى آن‌‌ها اعم از 66 کودک، 53 زن و 46 تبعه کشورهاى خارجى کشته شدند.
در این فاجعه، تمامى سرنشینان هواپیمابه شهادت رسیدندکه 66 کودک زیر12 سال، 52 زن و 46 تن تبعه کشورهاى یوگسلاوى، کویت، افغانستان، هندوستان، پاکستان، ایتالیا، شارجه و دوبى ازجمله وابسته نظامى پاکستان در ایران و خانواده‌‌اش در میان کشته شدگان بودند.
* شرح حادثه‌‌
یک سال پس از تجاوز رژیم عراق در سال 1360، حمله به کشتى‌‌هاى تجارى در خلیج فارس شروع شد و با اعلام مین گذارى سواحل بندرى امام خمینى(ره) و حمله به دو کشتى تجارى، در تاریخ 21/10/1360 امنیت خلیج فارس توسط عراق مختل شد و به‌‌دنبال تحویل هواپیماهاى سوپراتاندارد و موشک‌‌هاى اگزوسه توسط فرانسه به عراق، ابعاد این حملات افزایش یافت. در برابر این حملات که عراق، به‌‌صراحت مسؤولیت آن‌‌را بر عهده مى‌‌گرفت، شوراى امنیت عکس العمل مناسبى نشان نداد، ولى در قبال انتساب چند حمله به ایران و شکایت شوراى همکارى خلیج فارس، شوراى امنیت در تاریخ 11/3/1363 مطابق با اول ژوئن 1984، مبادرت به صدور قطعنامه 552 نمود و در آن خواستار توقف این حملات شد. از آغاز جنگ تا 10 ژوئیه 1984، 112 کشتى در خلیج فارس مورد حمله موشکى قرار گرفت. جمهورى اسلامى ایران در ژانویه 1985، به دبیر کل وقت سازمان ملل اعلام داشت که از هرگونه اقدامى براى تأمین آزادى و امنیت کشتیرانى که در خلیج فارس صورت گیرد حمایت و استقبال خواهد کرد، اما حملات به کشتیها ادامه یافت. تا تیر ماه 1366، حدود 5/8 میلیون تن کالا از محموله‌‌هاى کشتیها در خلیج فارس، به زیر آب رفت. 41 کشتى کاملاً نابود، و به 34 تن محموله کالا آسیب وارد شد، و بیش از 200 تن از ملوانان کشورهاى مختلف به قتل رسیدند و به همین تعداد نیز مجروح شدند.
بدین ترتیب، عراق درهدف خود مبنى بر بین‌‌المللى کردن جنگ خلیج فارس تا اندازه زیادى موفق شد و قدرت‌‌هاى غربى و در رأس آن‌‌ها آمریکا، حضور گسترده و تهدیدآمیزى در خلیج فارس یافتند و بالاخره کشتیهاى نفتکش کویتى با پرچم آمریکا در خلیج فارس حرکت کردند. هم‌‌چنین حملات نظامى آمریکا به سکوهاى نفتى ایران دخالت آشکار آن دولت در منطقه به نفع عراق و علیه جمهورى اسلام ایران را به وضوح نشان داد.
یکى از نتایج شوم این همه تشنج آفری

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۴۴۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مداخله جویی کاخ سفید درباره خواننده رپ ایرانی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولت جو بایدن روز شنبه به وقت محلی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توییتر سابق) در تداوم مداخله جویی و ادعاهای حقوق بشری آمریکا در امور سایر کشورها درباره حکم بدوی دادگاه درباره توماج صالحی خواننده رپ زیر زمینی ایران نوشت: «حکم اعدام توماج صالحی خواننده رپ ایرانی را به شدت محکوم می کنیم.»

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در حالی که درباره سرکوب دانشجویان آمریکایی در روزهای اخیر در دانشگاههای آمریکا در حمایت از مردم غزه و مخالفت با کمک ها و حمایت های نظامی و امنیتی آمریکا از اسرائیل سکوت کرده است، درباره توماج صالحی نوشتن هشتگ نام او به انگلیسی، همسو با مخالفان جمهوری اسلامی ایران از این نظام بعنوان رژیم یاد کرد و مدعی شد: «صدای او آرزوهای مردم ایران و همه کسانی را که توسط رژیم ساکت شده اند تقویت می کند. ما خواستار آزادی فوری او هستیم.»

پیش از این نیز، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره حکم بدوی اعدام توماج صالحی اتهام افساد فی الارض در اظهاراتی مداخله جویانه گفت: «ما این گزارش های نگران کننده را دیده ایم. این نمونه دیگری از نقض وحشتناک و فراگیر حقوق بشر توسط حکومت ایران است.»

این مقام آمریکایی مدعی شد: ما بار دیگر استفاده حکومت ایران از حکم اعدام به عنوان ابزاری برای سرکوب حقوق بشر و آزادی های اساسی مردم را محکوم می کنیم. ما همچنان گزارش‌های مربوط به وضعیت توماج صالحی را از نزدیک دنبال می‌کنیم.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: ابزارهای مختلفی برای اعمال فشار بر حکومت ایران به منظور مقابله با «نقض جدی و فاحش حقوق بشر» وجود دارد.

دفتر نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز عصر چهارشنبه به وقت محلی در حساب کاربری این دفتر در شبکه ایکس یا همان توئیتر سابق مدعی شد: «حکم اعدام توماج صالحی و حکم ۵ سال زندان برای سامان یاسین، خواننده رپ کرد ایرانی را قویا محکوم می‌کنیم. ما خواستار آزادی فوری آنها هستیم. اینها آخرین شواهد از آزار بیرحمانه حکومت علیه شهروندان خود و نشانه نادیده گرفتن حقوق بشر و هراس از مطالبات مردن ایران برای تغییرات دموکراتیک است».

بر اساس گزارش های رسانه ای، دادگاه توماج صالحی را به اتهام افساد فی الارض به اعدام و مجازات‌های تکمیلی محکوم کرده است که این حکم بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.

براساس حکم صادره از سوی دادگاه، به دلیل اظهار ندامت و پشیمانی و همکاری متهم، دادگاه وی را مستحق تخفیف دانسته به همین جهت در صورت فرجام خواهی احتمالی متهم و وکلای او و در صورت تایید حکم اعدام در دیوان عالی کشور، موضوع تخفیف مجازات در کمیسیون عفو و بخشودگی بررسی خواهد شد.

گفتنی است در صورت موافقت کمیسیون عفو و بخشودگی با تخفیف مجازات و طی همه فرایند قانونی، حکم توماج صالحی با یک درجه تخفیف به حبس طول المدت تبدیل و مجازات‌های تکمیلی در مورد متهم اجرا خواهد شد. سایر اتهامات این متهم نیز در حال رسیدگی قضایی است.

به گزارش دفتر ایرنا از اصفهان، روابط عمومی دادگستری استان اصفهان هشتم آبان ماه ۱۴۰۱ به نقل از سیدمحمد موسویان دادستان اصفهان اعلام کرد: "توماج صالحی" شب گذشته به‌ اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام، همکاری با دولت‌های مُتخاصم و تشکیل گروه‌ غیرقانونی به‌ قصد برهم زدن امنیت کشور، با نیابت قضایی در یکی از استان‌های کشور دستگیر شد.

وی اضافه کرد: متهم در زمان حاضر با صدور قرار، تحت نظر شعبه بازپرسی دادگستری اصفهان قرار دارد. متهم در ایجاد اغتشاشات و دعوت و تشویق به آشوب‌های اخیر در استان اصفهان و در شهرستان شاهین‌شهر، نقش کلیدی داشته است.

حجت الاسلام والمسلمین جعفری رییس کل دادگستری استان اصفهان نیز اعلام کرده بود: توماج صالحی به افساد فی‌الارض از طریق نشر اکاذیب به صورت گسترده به نحوی که موجب خسارات عمده گردیده است، فعالیت تبلیغی علیه نظام، تشکیل و اداره دسته‌جات غیر قانونی به قصد برهم زدن امنیت کشور، همکاری با دولت متخاصم علیه جمهوری اسلامی و نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی از طریق فضای مجازی و تحریک و ترغیب افراد به اعمال خشونت آمیز متهم است.

دیگر خبرها

  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار در حمایت از خیرش اساتید و دانشجویان آمریکایی و اروپایی
  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  •  آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن/ حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی/ برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین/  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا
  • انتقاد دیده‌بان‌ حقوق بشر از سرکوب حامیان فلسطین در آمریکا
  • آشکارشدن چهره تزویر آمریکا در حمایت از حقوق بشر
  • آشکار شدن چهره تزویر آمریکا در حمایت از حقوق بشر
  • حمایت دانشجویان دانشگاه آزاد یاسوج از دانشجویان حامی فلسطین در کشورهای غربی+عکس
  • آمریکا به شدیدترین وجه ممکن اعتراضات دانشجویان را سرکوب کرده است
  • غریب‌آبادی: سرکوب جنبش‌‌های دانشجویی آمریکا را محکوم کنید
  • مداخله جویی کاخ سفید درباره خواننده رپ ایرانی