Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@01:34:23 GMT

روستای سفال ایرانی در مسیر جهانی

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۴۸۵۲۹

روستای سفال ایرانی در مسیر جهانی

یک مسئول میراث فرهنگی کشور به جزئیات مراحل ثبت جهانی پرونده روستای کلپورگان سیستان و بلوچستان به عنوان روستای جهانی سفال پرداخت.

کامبیزمشتاق گوهری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، به اهمیت ثبت‌ میراث فرهنگی ایران در جهان پرداخت و اظهار داشت: با وجود اینکه هم اکنون 21 پایگاه میراث فرهنگی ایران در یونسکو به ثبت جهانی رسیده است که یکی از مهمترین آنها شهر سوخته در سیستان و بلوچستان است، اظهار داشت: در روند پیش رو شهرها و روستاهای تاریخی و مهم نیز در فرایند ثبت جهانی قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان به روستای مهم و تاریخی این استان که کلپورگان است، گریزی زد و بیان داشت: این روستا به‌عنوان روستای ملی انتخاب شده است و مراحل ثبت جهانی آن نیز به عنوان «روستای جهانی سفال» در حال انجام است.

گوهری عنوان کرد: هم اکنون پرونده روستای کلپورگان سیستان و بلوچستان به‌عنوان روستای سفال و دارای یک تمدن کهن از مهمترین برنامه‌های ما است.

همچنین بهمن نامورمطلق - معاون صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی عنوان کرده بود که برای سال2017 میلادی، ایران دو سهمیه برای معرفی شهرهای جهانی و یکسهمیه برای معرفی شهرهای ملی دارد که بر این اساس روستای کلپورگان در سیستان‌وبلوچستان به‌عنوان روستای جهانی سفال معرفی و پرونده آن به شورای جهانی صنایع‌دستی ارسال شده است.

براساس مقررات شورای جهانی صنایع‌دستی، کارشناسان این شورا پرونده‌های مذکوررا بررسی، و ارزیابان این شورا برای ارزیابی این روستا و دوشهر به ایران سفر خواهند کرد و درصورت مثبتبودن نتیجه این ارزیابی‌ها، روستای کلپورگان و شهرهای سیرجان و مریوان ثبت‌جهانی خواهند شد.

انتهای پیام/

R1014143/P1014143/S2,23/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۴۸۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان

ولی جهانی افزود: همزمان با نکوداشت کاشف السلطنه در آیینی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی «دس چای» در موزه چای لاهیجان  باحضور جمعی از مسئولان و مردم رونمایی شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی گیلان ادامه داد: مهارت سنتی فراوری چای دستی «دس چای» در فهرست میراث ناملموس کشور به شماره ۲۷۶۲به ثبت رسیده است.

جهانی با بیان اینکه چای محصولاستراتژیک  استان است، خاطر نشان کرد: به دلیل اهمیت این محصول فوق‌ العاده در گیلان و ایران، سازمانی با عنوان سازمان چای در کشور ایجاد شد که به مرکزیت گیلان و شهر لاهیجان فعالیت دارد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • ۳۲۰۰مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان
  • بازگشایی مسیر روستای خدا آفرید_ بشرویه
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • آبشار زیبای داله‌لان نور‌آباد+فیلم