Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نامه نیوز»
2024-04-28@17:47:01 GMT

سهم زنان ایرانی از قدرت سیاسی چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۵۲۴۷۰

همواره در آستانه تشکیل دولت ها بحث حضور زنان در کابینه داغ می شود اینکه ما بخواهیم به صورت شعارگونه تلاش کنیم تا زنان حضور حداکثری در قدرت سیاسی داشته باشند نه کافی است و نه موثر بنابراین آنچه اهمیت به سزایی پیدا می کند و می تواند تاثیر گذار باشد آن است که نظام آموزشی عالی ما بتوانند به حضور پررنگ زنان کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طیبه سیاوشی*تلاش ها برای مشارکت زنان در عرصه های سیاسی که از قرن 20 شروع شد هنوز در قرن 21 به سطحی نرسیده است که بگوییم زنان دوشادوش مردان در عرصه قدرت سیاسی فعالیت می کنند و این امر به گونه ای است که حتی در کشورهای اروپایی و پیشرفته نیز برای به کارگیری زنان فکری اساسی نشده و به جرات می توان گفت این یکی از دغدغه های اصلی مدافعین حقوق زنان است.

شعاری در سال های اخیر شکل گرفته است و آن اینکه اگر بخواهیم به سمت توسعه پایدار حرکت کنیم باید عدالت جنسیتی را محقق کنیم؛ وقتی از عدالت جنسیتی صحبت می کنیم، مراد آن است که زنان علاوه بر فیزیولوژی طبیعی خود و ایفای نقش در جایگاه مادری بتوانند توانمندی های‌شان را در عرصه های مختلف به منصه ظهور برسانند و به دلیل جنسیت از عرصه هایی مانند عرصه های سیاسی کنار گذاشته نشوند؛ در این گزاره باید گفت در کشورهایی مانند کشور ما اولین قدم ها باید در عرصه نظام آموزش برداشته شود به این معنا که آموزش و پرورش باید زنانی را پرورش دهد تا بتوانند به سطوح عالی برسند و از این توانایی خود در ارتقای جایگاه استفاده کنند.

همواره در آستانه تشکیل دولت ها بحث حضور زنان در کابینه داغ می شود اینکه ما بخواهیم به صورت شعارگونه تلاش کنیم تا زنان حضور حداکثری در قدرت سیاسی داشته باشند نه کافی است و نه موثر بنابراین آنچه اهمیت به سزایی پیدا می کند و می تواند تاثیر گذار باشد آن است که نظام آموزشی عالی ما بتوانند به حضور پررنگ زنان کمک کند.

به نظر می رسد چنانچه زنان گام به گام وارد عرصه قدرت شوند و مدیریت های کلان کشور را به خود اختصاص دهند می توانند حضورشان را مستمر و متدام کنند؛ در جامعه ما واقعیت دیگری نیز وجود دارد و آن اینکه نقش مادر بودن از اهمیت بسیاری برخوردار است لذا باید علاوه بر تلاش برای تحکیم بنیان خانواده به حضور زنان در عرصه های مختلف نگاه ویژه شود و این دومقوله هم گام با یکدیگر به پیش رود.

ناگفته نماند زنان در جوامعی می توانند پیشرفت کنند که به لحاظ قانونی هم، از آنها حمایت شود به گونه ای که بتوانند از منابع مادی و غیر مادی به صورت متعادل استفاده کنند مسئله ای که می تواند به مشارکت سیاسی و اقتصادی زنان کمک کند.

با توجه به اینکه دختران جوان تحصیل کرده زیادی داریم که به خوبی به کار گرفته نشده اند یا حتی در صورت شاغل بودن نتوانستند جایگاه شغلی‌شان را ارتقا دهند با یک بی انگیزگی مواجه شده اند که در دولت دوازدهم لازم است به این نکته و استفاده از ظرفیت زنان بیشتر توجه شود؛ به عبارت دیگر لازم است یک ریل گذاری مناسب صورت بگیرد تا بتوان در آینده بهره بیشتری از آن برد.

نکته دیگر انکه زنان در مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و روستا توانستند حضور موثری داشته باشند که لازم است یک الگوبرداری و همچنین یک اسیب شناسی صورت بگیرد تا بتوان در دولت دوازدهم قدمی به جلو بردارند به این معناکه فضایی را فراهم شود تا زنان به عرصه هایی که پیش از این حضور نداشته اند یا حضورشان کمرنگ تر بوده راه پیدا کنند.

وقتی صحبت از حضور زنان در قدرت سیاسی می شود نمی توان بحث کمیت را مطرح کرد و گفت چند کرسی وزارت باید به زنان تعلق گیرد چراکه بهتر است زنان در پارلمان های ملی و شهری حضور پررنگ تری داشته باشند و با افزایش توانمندی ها بتوانند پست های وزارتی و معاونت ریاست جمهوری را نیز به خود اختصاص دهند.

کلام آخر آنکه؛ دولت دوازدهم ثابت خواهد کرد باتوجه به برنامه ای که در دستور کار دارد می تواند زنان را از دو راهی خانه نشینی یا به سطح جامعه آمدن و مدیریت هردو نقش، رهایی بخشد؛ و از آنجایی که زنان همواره مدیریت خود را اثبات کرده اند دولت با فراهم آوردن بستری مناسب می تواند چراغ راهی ایجاد کند تا زنان بتوانند سهم بیشتری از قدرت سیاسی را به خود اختصاص دهند. لازم است تاکید شود زنان ما در عرصه های آکادمیک و فنی و مهندسی و... قابلیت های خود را نشان داده اند و امیدواریم دولت دوازدهم برای رفع تبعیض های جنسیتی با توجه به تلاش ها و سیاست هایی که آقای روحانی در پیش گرفته قدم های بزرگتری بردارد و حتی بیشتر از دولت یازدهم دستاوردی برای حضور پررنگ تر زنان به ارمغان بیاورد.

*نائب رئیس فراکسیون زنان در مجلس دهم

منبع: نامه نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namehnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نامه نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۵۲۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت نتانیاهو ۲۰۰ روز بعد از طوفان

اوضاع برای دولت نتانیاهو ۲۰۰ روز بعد از شروع جنگ غزه، نه‌تنها بهتر نشده بلکه روز به روز بر فشارها و چالش‌های این رژیم افزوده می‌شود. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، مهدی بختیاری در یادداشتی نوشت: طی روزهای اخیر، با استعفای «آهارون هالیوا» رئیس سازمان اطلاعات ارتش رژیم اشغالگر قدس (آمان) و زمزمه کناره‌گیری برخی دیگر از فرماندهان نظامی صهیونیست، به نظر می‌رسد روند برخورد با مقامات نظامی و امنیتی مقصر در شکست 7 اکتبر خیلی زودتر و حتی پیش از پایان جنگ آغاز شده است.

عاموس هرئیل، تحلیلگر ارشد روزنامه هاآرتص نوشت: موج گسترده‌ای از استعفاها در صفوف رهبران سیاسی و امنیتی اسرائیل در پیش است و همگی آنها به دلیل شکستی است که عملیات طوفان الاقصی برای اسرائیل به همراه آورده است.

تحلیلگر صهیونیست با اشاره به شکاف داخلی‌ای که پس از به بن‌بست رسیدن عملیات ارتش اسرائیل در نوار غزه دچار آن شده است، می‌نویسد: این استعفاها بنیامین نتانیاهو را در گوشه رینگ در تنگنا قرار داده است، زیرا تنها کسی است که حاضر به تحمل هیچ مسؤولیتی در رابطه با این شکست نیست.

در عرصه داخلی، ساکنان سرزمین‌های اشغالی بویژه خانواده اسرای اسرائیلی نه‌تنها به هیچ وجه مراعات دولت در حال جنگ‌شان را نمی‌کنند، بلکه همین حالا هم خواستار آتش‌بس فوری، مذاکره با حماس و از آن مهم‌تر - با همراهی اپوزیسیون‌- خواهان برکناری نتانیاهو و تغییر دولت هستند. تظاهرات‌های گسترده و چندده هزار نفری در شهرهای بزرگی نظیر تل‌آویو همچنان ادامه دارد و شرکت‌کنندکان در آن، نتانیاهو را مقصر اصلی وضع موجود می‌دانند. در عرصه بین‌الملل نیز دولت فعلی صهیونیست روز به روز منزوی‌تر می‌شود. تظاهرات بی‌سابقه دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکایی در مخالفت با رژیم صهیونیستی در روزهای گذشته خبرساز شده است. پلیس آمریکا تعداد زیادی از این دانشجویان را بازداشت کرده و اساتید آنها برای همبستگی با بازداشت‌شدگان به صفوف تظاهرات‌ها پیوستند و این روند، برگزاری کلاس‌های درس در برخی دانشگاه‌ها مثل کلمبیا را مختل کرده است. در کشورهای دیگر نیز موج ضدصهیونیستی همچنان فروکش نکرده و این موضوع به کشورهای اسلامی نیز محدود نمانده است. علاوه بر آمریکا، در دیگر کشورهای غیراسلامی و اروپایی نیز تظاهرات‌های زیادی انجام می‌شود و همین مساله باعث شده در هفته‌های اخیر، آمریکایی‌ها به ‌رغم حمایت همه‌جانبه از رژیم صهیونیستی، مجبور شوند به دلیل فشار افکار عمومی، به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل رای ممتنع بدهند که با واکنش تند مقامات اسرائیل نیز همراه شد. در عرصه میدانی نیز وضعیت برای صهیونیست‌ها روز به روز سخت‌تر می‌شود. در غزه، به ‌رغم جنایات فراوان و کشتار 40 هزار انسان بی‌گناه که عمده آنها زنان و کودکان هستند، هیچ دستاوردی که نتانیاهو بتواند با آن کمی از فشار روی خودش کم کند به دست نیامده است.

اهداف اصلی و اعلامی آنها محقق نشده و حماس و گروه‌های مقاومت همچنان به روند مبارزه ادامه می‌دهند و صهیونیست‌ها که می‌خواستند اسرای‌شان را بدون مذاکره و از طریق جنگ آزاد کنند، بعد از گذشت بیش از 200 روز حتی سرنخی هم از محل نگهداری آنها به دست نیاورده‌اند!

در جبهه شمال نیز حزب‌الله لبنان بر حجم و گستره عملیات‌های خود افزوده است و طی یکی‌ دو روز اخیر برای نخستین بار بعد از سال‌ها برد حملات خود را به حیفا و عکا در شمال سرزمین‌های اشغالی کشاند.

بعد از حمله تنبیهی ایران علیه اسرائیل، صهیونیست‌ها در بن‌بست کامل قرار دارند.

حجم سنگین حمله ایران با ده‌ها موشک و پهپاد و در مقابل، اقدام منفعلانه و به قول خودشان ضعیف و مسخره صهیونیست‌ها در تلاش برای خرابکاری در اصفهان، نشان داد دست آنها به‌رغم ادعاهای مکررشان برای مقابله با ایران بسته است.

همه اینها نتانیاهو و دولتش را در یک چالش بزرگ قرار داده. او بخوبی می‌داند پایان این جنگ به معنای سقوط خودش و بسیاری از همکارانش خواهد بود؛ افرادی که یا خودشان استعفا می‌کنند و کنار می‌روند یا مجبور به کناره‌گیری خواهند شد. برای همین است که تا این لحظه هنوز نتانیاهو تصمیم نگرفته جنگ را تمام کند و بیش از این امنیت اسرائیل را به خطر بیندازد. قمار نتانیاهو بر سر موجودیت اسرائیل برای رسیدن به حداقلی‌ترین منفعت شخصی حتی انتقادات دوستانش را هم درپی داشته است و آنها معتقدند نخست‌وزیر اسرائیل به دلیل آنکه اسیر جنون عظمت خود شده و مالکیت رژیم را آن خود می‌داند، به سوی از بین بردن اسرائیل پیش می‌رود.

منبع: وطن امروز

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • وضعیت نتانیاهو ۲۰۰ روز بعد از طوفان
  • وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت
  • عصبانیت دشمن از درخشش بانوان باحجاب ایرانی در عرصه‌های مختلف
  • جایگاه ایران را در عرصه نبرد فرهنگی و اقتصادی تثبیت کنیم/ مسئولان از تولید ملی حمایت کنند
  • مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند
  • مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • تعهد پاکستان برای اجرایی کردن خط لوله صلح/ پارادایم جدید از قدرت اقتصادی ایران در آسیا
  • اصفهان موفق‌ترین استان در اجرای مأموریت ساماندهی اتباع خارجی است