Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@03:05:53 GMT

دولت دست به دامن سپاه و بسیج شد!

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۵۵۱۹۵

نخستین طرحی که در حوزه اشتغالزایی آغاز شد، طرح کارورزی بود که با هدف اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تحت عنوان کارورز از اواخر اردیبهشت‌ماه کلید خورد.

روزنامه وطن امروز: طرح‌های کارورزی، مهارت‌آموزی در محیط کار واقعی، مشوق‌های کارفرمایی و طرح توسعه کسب‌وکار و اشتغال پایدار (تکاپو) ۴ طرح‌ اشتغالزایی دولت در قالب «برنامه اشتغال فراگیر» است که اخیرا از سوی معاون اول رئیس‌جمهور به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد تا در نتیجه اجرای این طرح‌ها دولت برای ۹۷۰ هزار نفر در سال جاری شغل ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نخستین طرحی که در حوزه اشتغالزایی آغاز شد، طرح کارورزی بود که با هدف اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تحت عنوان کارورز از اواخر اردیبهشت‌ماه کلید خورد.

براساس این طرح فارغ‌التحصیلان دانشگاهی جویای کار، با ثبت‌نام در سامانه کارورزی آمادگی خود را برای ورود به بازار کار اعلام می‌کنند و پس از گذراندن دوره حداکثر ۶ ماهه در یک واحد یا بنگاه اقتصادی در صورت تمایل کارفرما، جذب بازار کار می‌شوند.

در راستای هدفگذاری اجرای طرح کارورزی، در مدت دوره کارورزی یک‌سوم حداقل دستمزد ۹۶ (حدود ۳۱۰ هزار تومان) به فرد کارورز از طرف دولت پرداخت می‌شود. موضوع دیگری که در فرآیند اجرای طرح کارورزی از موارد مهم به شمار می‌رود امکان «ثبت نام واحدهای پذیرنده» در سامانه است تا کارفرمایان و صاحبان مشاغل نیز در صورت اعلام نیاز نیروی کار، در سامانه کارورزی ثبت نام کنند. شاید بیش از ثبت‌نام تعداد متقاضیان شغل، آنچه که برای دولت مهم به نظر می‌رسد اعلام آمادگی و مشارکت واحدهای پذیرنده در اجرای این طرح است که به نظر می رسد در این زمینه توفیق مورد انتظار حاصل نشده است.

آنچه که یکی از اقدامات غیرکارشناسی وزارت کار در اجرای طرح کارورزی به نظر می‌رسد ثبت نام همزمان فارغ التحصیلان جویای کار و واحدهای پذیرنده است. هر چند که آماری از تعداد ثبت نام کنندگان (هم در بخش کارورزان و هم در بخش واحدهای پذیرنده) ارائه نشده است اما وزارت کار پیش از آغاز ثبت نام فارغ التحصیلان جویای کار، باید شرایط ثبت نام واحدهای پذیرنده و کارفرمایان را برای مشارکت در طرح کارورزی فراهم می‌کرد. در این میان معاون سابق وزیر کار با اشاره به اینکه طرح‌های کارورزی و مهارت‌آموزی اشتغال بیشتر جنبه آموزشی دارد تا اشتغالزایی گفت: یکی از مزایای این طرح این است که افراد به جای اینکه خانه‌نشین باشند در محیط کار آموزش یک حرفه مشخص را ببینند.

علی‌اکبر لبافی در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به طرح آموزش مهارت در محیط کار واقعی اظهار داشت: رویکرد این طرح آموزش و جذب فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به منظور کاهش بحران بیکاری در جامعه است که بخشی از هزینه‌های آن بر عهده دولت است.

در حقیقت طرح کارورزی یا طرح مهارت‌آموزی در محیط کار واقعی همان طرح استاد- شاگردی است. این طرح‌ها دارای اشکالاتی است که براحتی نمی‌توان از آن عبور کرد اما در زمانی که بحران بیکاری در کشور غوغا می‌کند و بیش از ۳ میلیون بیکار منتظر ورود به بازار کار هستند چاره دیگری جز اجرای چنین طرح‌هایی وجود ندارد. وی ادامه داد: یکی از مزایای این طرح این است که افراد به جای اینکه خانه‌نشین باشند در محیط کار آموزش یک حرفه مشخص را ببینند.

از سوی دیگر علاءالدین ازوجی، مدیرکل توسعه اشتغال وزارت کار از محدودیت تعداد افراد مشمول در طرح کارورزی دولت خبر داد و گفت: این طرح کوتاه‌مدت بوده و در میان‌مدت طرح اشتغال فراگیر با منابع ۲۰ هزار میلیارد تومانی اجرایی خواهد شد. ازوجی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به اینکه طبق هدفگذاری برنامه ششم توسعه کشور باید در سال اول این برنامه ۹۷۰ هزار شغل ایجاد شود، اظهار داشت: در صورت اجرای دقیق طرح کارورزی و اشتغال فراگیر که از سوی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده است، هدف افزایش ۹۷۰ هزار نفری شاغلان دست‌یافتنی است.

وی افزود: طبق برنامه ششم توسعه کشور نرخ بیکاری تا پایان این برنامه باید به ۶/۸ درصد برسد و حجم انبوهی از بیکاران به افراد شاغل تبدیل شوند. وی همچنین از آماده‌سازی دستورالعمل اجرایی اشتغال فراگیر خبر داد و گفت:‌ این دستورالعمل ظرف ۱۰ روز آینده آماده و ابلاغ خواهد شد. وی در تشریح جزئیات این طرح گفت: تفاوت این طرح اشتغالزایی با سایر طرح‌ها، استفاده از ظرفیت‌ نهادهای عمومی غیردولتی همچون بسیج و سپاه است که تاکنون نیز اقدامات خوبی در حوزه اشتغالزایی انجام داده‌اند. به عنوان نمونه بنیاد برکت در این زمینه طرح‌های خوبی را اجرا کرده که با هماهنگی این نهادها می‌توان به اشتغال فراگیر و اهداف از پیش تعیین‌شده دست یافت.


سهم وزارتخانه‌ها از اشتغال


بر اساس برنامه اشتغال فراگیر در کشور بالاترین سهم را در ایجاد ۹۷۰ هزار شغل در سال ۹۶ وزارتخانه‌های صنعت، ارتباطات و کشاورزی و سازمان میراث فرهنگی برعهده دارند. در واقع بخش‌های اقتصادی بار اصلی این طرح را به دوش خواهند کشید. برنامه اشتغال فراگیر به تایید کارگروه منتخب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی متشکل از رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی و معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس‌جمهوری رسیده است. طبق این برنامه، در پایان سال ۹۶ به تعداد ۶۵۱ هزار شغل در بخش‌های مختلف اقتصادی هدفگذاری شده است.

در بین بخش‌های اقتصادی، سهم صنعت، معدن و بازرگانی(حدود ۶۷ درصد) از باقی بخش‌ها بیشتر است. هدف کمی ایجاد تعداد شغل در این بخش، ۲۵۴ هزار است که نزدیک به ۴۰ درصد از هدف کمی قالب اول را به خود اختصاص می‌دهد. بخش ارتباطات و فناوری در جایگاه دوم قرار دارد و مکلف است ۹۰ هزار شغل در سال ۹۶ ایجاد کند. بخش کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی نیز رتبه سوم را دارا است. قالب دیگر برنامه اشتغال فراگیر در سال ۱۳۹۶، اهداف کمی مربوط به طرح‌های اشتغال حمایتی را در خود جا داده است.

این قالب قرار است به تعداد ۹۱ هزار و ۸۰۰ شغل جدید به اقتصاد تزریق کند. دستگاه‌های مسؤول این طرح، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بسیج، بنیاد برکت، بنیاد مستضعفان، بنیاد شهید و ایثارگران است.

طبق پیش‌بینی، ۲۰ هزار میلیارد تومان از منابع مورد نیاز برای اشتغالزایی در بخش‌های مختلف اقتصادی از سوی شبکه بانکی تامین خواهد شد. رقم منابع پیش‌بینی شده از محل صندوق توسعه ملی نیز هزار میلیارد تومان برآورد شده است. رقم پیش‌بینی شده بودجه برای این محل نیز ۵۰۰ میلیارد تومان است. بر این اساس شبکه بانکی وظیفه تامین ۹۳ درصد از کل منابع مورد نیاز برای ایجاد شغل در سال ۹۶ را خواهد داشت.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۵۵۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه ۹میلیاردی خدمات بسیج سازندگی در اردستان

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اردستان ضمن اشاره به هفته بسیج سازندگی گفت: ۹میلیارد خدمات بسیج سازندگی در اردستان به گروه‌های هدف انجام شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردستان،  سرهنگ روح‌الله صنعتکار صبح امروز، دوشنبه، در نشست خبری به‌مناسبت هفته بسیج سازندگی، اظهار داشت: جهاد سازندگی در سال 58 به‌فرمان حضرت امام خمینی(ره) تأسیس شد و در دوران دفاع مقدس خدمات شایانی را انجام دادند تا جایی که به نام سنگرسازان بی‌سنگر لقب گرفتند و سپس اقدام دو سازمان جهاد و کشاورزی موجب شد به‌تدبیر رهبر انقلاب اسلامی تحت عنوان بسیج محرومیت‌زدایی و سازندگی به‌عنوان یک معاونت فعالیت کند.

وی افزود: بسیچ سازندگی تاکنون توانسته است کنار قرارگاه مهندسی خاتم‌الانبیاء(ص) در حوزه سازندگی و محرومیت‌زدایی و اقتصاد مقاومت در کشور خدمات خوبی را انجام دهد و مورد استقبال طبقات محروم و بخش‌های مختلف قرار بگیرد که می‌توان به حوزه‌های احیای قنوات، تهیه جهیزیه، آسفالت و تعمیرات منازل محرومان اشاره کرد و بسیج سازندگی جزء قرارگاه‌های 11 گانه تعریف شده در سند اعتلای بسیج است.

فرمانده سپاه اردستان با اشاره به فعالیت‌های بسیج سازندگی اردستان در یکسال گذشته گفت: بسیج سازندگی شهرستان اردستان در پایان سال گذشته رتبه اول استان اصفهان را کسب کرده است و عموما در دو سه سال گذشته در رتبه‌های اول تا سوم بوده است و در حوزه پروژه‌های آبرسانی و اصلاح شبکه داخلی پنج پروژه را با مبلغ 270 میلیون تومان، پروژه آسفالت در 11 مورد که 540 تن قیر دریافت و جهت آسفالت به صورت مشارکتی انجام شده است.

وی ابراز داشت: بسیج سازندگی اردستان در حوزه بازسازی و احیای مرمت 20 قنات شهرستان مبلغ 520 میلیون تومان هزینه کرده و همچنین در احداث نیروگاه‌های خورشیدی مقیاس کوچک با تسهیلات بالای 100 میلیون تومان تعداد 35 نیروگاه برای محرومان احداث شده و ساماندهی و سازماندهی گروه‌های جهادی را هم به تعداد 40 گروه سازمان دادیم که فعال هستند و در سیل‌های اخیر کمک کردند و در کمک به خانواده‌های نیازمند و بسته های معیشتی و جهیزیه و لوازم‌التحریر فعالیت دارند و بسیج سازندگی در ایجاد اشتغال‌های خرد و کوچک خانگی در زمینه فعالیت‌های کارگاه‌های خیاطی، گلخانه و صنایع تبدیلی 20 مورد اشتغال به صورت مستقیم ایجاد کرده است.

صنعتکار بیان کرد: تعداد ایجاد و توسعه صندوق‌های قرض‌الحسنه به تعداد 43 صندوق در سطح شهرستان اردستان به صورت محلی داشته‌ایم و در بازسازی، مرمت و احداث سرویس‌های بهداشتی و حمام منازل محروم هم شش مورد اقدام شده است و در طرح یک میلیارد غرس اصله درخت که رهبر انقلاب اسلامی اعلام کردند، بیش از سه هزار و 500 اصله درخت توسط گروه‌های جهادی غرس شده است.

بسیج سازندگی با کم‌ترین هزینه کارهای بزرگ انجام می‌دهد

فرمانده سپاه اردستان تصریح کرد: سپاه در چهار مرحله مبارزه با بیماری سالک با مشارکت شبکه بهداشت کمک و همراهی کرده است و ایجاد تعداد پنج نمایشگاه اقتصاد مقاومتی و پخت و پز غذای گرم توسط گروه‌های جهادی شهرستان اردستان هم بیش از پنج هزار پرس بین نیازمندان توزیع شده است و سه مرکز مکانی قرارگاه جهادی هم تاسیس شده است که به صورت رسمی فعالیت خواهند کرد.

انتهای پیام/802/

دیگر خبرها

  • فعالیت بیش از ۷۰۰ گروه جهادی در چهارمحال و بختیاری
  • آبرسانی به مناطق مناطق محروم لامرد به همت سپاه در حال انجام است
  • نهضت آبرسانی به ۱۰ هزار روستای کشور پیگیری می‌شود
  • اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی
  • افتتاح نمایشگاه عرضه محصولات اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد
  • مجموعه سپاه همیشه همراه جامعه کشاورزی استان بوشهر است
  • فرمانده کل سپاه پیام داد
  • ارائه ۹میلیاردی خدمات بسیج سازندگی در اردستان
  • یک هزار و ۹۱۹ عنوان برنامه عمرانی و غیر عمرانی در استان سمنان انجام شده است/ پروژه آب‌رسانی به ۲۶۰ روستا در دستور کار است
  • آبرسانی به ۶۰۰ روستای آذربایجان غربی