Web Analytics Made Easy - Statcounter

پول نیوز، میلاد مرادی - جوراب از جمله محصولاتی است که همه افراد در هر سن و جنسی به آن نیاز دارند و به همین خاطر همواره تقاضا برای آن وجود دارد. اما امروزه افراد برای خرید جوراب فاکتورهای زیادی را مدنظر قرار می دهند و به زیبایی، طرح، رنگ، جنس آن توجه می کنند، این توجه به خصوص در میان برخی از مشتریان مانند خانم ها و یا قشر جوان اهمیت بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این دلایل باعث شده تا بین تولیدکنندگان جوراب رقابت خاصی شکل بگیرد و هر کدام تلاش کنند تا با طرح های جدید سهم بیشتری از بازار را به دست آورند. در کشور ما کارگاه های زیادی در زمینه تولید جوراب مشغول به فعالیت هستند برای بررسی کسب و کار آنها به سراغ یکی از تولیدکنندگان و فعالین این حوزه رفتیم.

اصغر ساعد تولیدکننده جوراب و فعال این صنعت در تهران است. وی در مورد جایگاه صنعت جوراب بافی در ایران به خبرنگار پول نیوز می گوید« جوراب بافی جزیی از صنعت حلقوی پودی در صنعت نساجی است که قدمت آن بصورت ماشینی حدود 70 سال است. امروزه حدود 850 واحد تولیدی جوراب دارای مجوز از اتحادیه تولیدکنندگان جوراب و کالای کشباف تهران موجود است که حدود چهار برابر همین تعداد در شهرستانها فعالیت می کنند. کارگاه های تولیدی جوراب در کشور ظرفیت تولید برای 300 میلیون نفر را دارا هستند که متاسفانه 60 درصد آنها با حداقل ظرفیت فعالیت می کنند یا بصورت نیمه تعطیل هستند. این کارگاه ها قادر به تولید و تامین 100 درصد نیاز کشور در انواع جوراب زنانه، مردانه، بچگانه و فانتزی هستند.»

اشتغال زایی به طور متوسط در حد پنج نفر

معمولا کارگاه های تولیدی می تواند در حد پنج، شش نفر اشتغال زایی مستقیم داشته باشد. ساعد در مورد تعداد شغلی که یک کارگاه متوسط تولید جوراب می تواند داشته باشد، می افزاید«هر کارگاه تولیدی جوراب با تعداد متوسط 6 دستگاه بافندگی جوراب برای 5 نفر اشتغالزایی دارد. این مشاغل عبارتند از اپراتور بافنده جوراب، دانه گیر یا پنجه دوز جوراب، اتوکار یا فینیش کار جوراب و بسته بندی جوراب. همچنین مشاغل تکنسین (میزان کار) دستگاه های بافندگی، طراحی جوراب و بازاریاب جوراب هم از مشاغل مرتبط به این صنف است»

دستگاه های مکانیکی و کامپیوتری تولید جوراب

وی در مورد دستگاه های مورد نیاز برای راه اندازی یک کارگاه تولید جوراب و هزینه های مربوط به آن می افزاید« دستگاه های بافندگی جوراب به دو صورت مکانیکی و کامپیوتری هستند. قیمت هر دستگاه مکانیکی از 500 هزارتومان تا دو میلیون تومان را در بر میگیرد. دستگاه های کامپیوتری از 15 تا 120 میلیون تومان قیمت دارند. دستگاه های کامپیوتری توانایی بافت جوراب در طرح ها و استیل های مختلف را دارا است. همچنین کار با دستگاه های کامپیوتری نسبتا راحت تر است.



برای راه اندازی کارگاه تجهیزات دیگری مانند کمپرسور باد، تابلو برق، قالب اتو، دستگاه دوخت مارک و میزهای کار لازم است که همگی به اندازه 20 تا 30 میلیون تومان هزینه می برد. سرمایه در گردش لازم برای یک کارگاه با 6 عدد دستگاه حدود 200 میلیون تومان است. در صورت فراهم بودن نقدینگی لازم می توان به نرخ بازگشت 30 درصد در سال امیدوار بود» البته ناگفته نماند که علاوه بر آنکه قیمت دستگاه های کامپیوتری بالاتر است بلکه معمولا هزینه نگهداری آنان نیز بیشتر است همچنین تعمیرکاران دستگاه های کامپیوتری در شهرستان ها معمولا وجود ندارند.

هزینه ها و درآمدها

اما مهم ترین جنبه برای هر کسب و کاری میزان درآمد و هزینه هایی است که آن کسب و کار به همراه دارد. این فعال صنعت تولید جوراب در این خصوص به خبرنگار پول نیوز می گوید «درآمد یک کارگاه تولیدی جوراب بستگی زیادی به کیفیت جورابهای بافته شده، نقدینگی موجود، بازاریابی و استفاده از کانال های توزیع مناسب، توجه به نیاز و سلیقه مصرف کنندگان و همچنین توان نوآوری و تولید محصولات جدید دارد.

برای یک کارگاه متوسط در شهری مانند تهران می توان انتظار درآمد بین 30 تا 250 میلیون تومان را داشت و باز هم می گویم که بستگی به نوع جنس تولیدی و کیفیت و جنبه های دیگر دارد. اما در مورد میزان مصرف این محصول می توان گفت که به طور متوسط در سال برای هر فرد 6 جفت است که قیمت یک جفت جوراب با کیفیت با توجه به جنس و منطقه از 2 تا 10 هزار تومان در فروشگاه ها عرضه می شود. توان تولید هر دستگاه تولید جوراب نیز روزانه و در 24 ساعت کار 200 جفت است.»



مواد اولیه برای تولید جوراب نیز معمولا نخ، سوزن و کش و برخی مواد دیگر است که برخی داخلی و برخی دیگر از کشورهایی مانند هند، چین و ترکیه وارد می شود. این تولید کننده جوراب در مورد هزینه های اصلی این صنعت و نحوه یادگیری آن می افزاید « هزینه های اصلی یک کارگاه تولید جوراب مربوط به تهیه مواد اولیه شامل انواع نخ و اقلام بسته بندی و سپس حقوق و دستمزد کارگران است. بهترین شیوه آموزش این شغل نیز حضور در کارگاه های تولید جوراب و استفاده از تجربه استادکاران این حرفه است.

همچنین آموزش آن از طریق مراکز فنی و حرفه ای کمک فراوانی به کارآموزان خواهد کرد. افراد برای شروع کار و اخذ مجوز به عنوان کارگاه به اتحادیه تولیدکنندگان جوراب و کالای کشباف تهران و یا اتحادیه مربوطه در شهرستان ها مراجعه می کنند. برای راه اندازی کارخانه در شهرک های صنعتی و اخذ پروانه تاسیس و بهره برداری به اداره صنعت و معدن استان مراجعه می کنند.»

باید ها و نبایدهای ورود به صنعت جوراب بافی

وی در مورد برخی نکاتی که فعالین و افراد مشتاق برای ورود به این حوزه باید بدان توجه کنند می افزاید« جوراب بافی یک شغل خانگی نیست و در گذشته اشتباهاتی در این رابطه صورت گرفته است و آن را در گروه مشاغل خانگی قرار داده است. برخی شرکت های سود جو با تبلیغات وسوسه انگیز سعی در فروش تجهیزات و دستگاه ها و همچنین خرید تضمینی جوراب های تولید شده را می نمایند که باعث شده است مشکلات عدیده ای برای جویندگان کار و حتی سرمایه گذاران بوجود آید. همچنین افراد تازه کار توجه کنند که به اندازه کافی کارگاه تولیدی جوراب در کشور موجود است و برای موفقیت باید به دنبال نوآوری و بازارهای جدید بود.



بهتر است ابتدا دوره های کارآفرینی و بازاریابی و فروش را بگذرانند» معمولا تولیدکنندگان برای فروش محصولات در ابتدا خود شخصا به مغازه ها و فروشگاه های بزرگ مراجعه می کنند و محصول خود را معرفی می کنند که اگر تولیدکنندگان جوراب بتوانند رضایت آنان را جلب کنند می توانند بازار سفارشات آنها را برعهده بگیرند البته ناگفته نماند امروزه برخی از تولید کنندگان پوشاک مانند جوراب از طریق شبکه های مجازی نیز به دنبال پیدا کردن مشتریان خاص خود هستند.»

این تولید کننده جوراب در ادامه با اشاره به مشکلات این صنعت می افزاید« در گذشته کشور ما صادرات خوبی به کشورهای همسایه داشته است که متاسفانه این بازارها توسط کشورهای دیگر از جمله چین و ترکیه از دست رفته است. به نظر می رسد با توجه به مزیت ها و ظرفیت های خوب کشور و مهیا شدن بستر مناسب و با اصلاح بسته بندی و روش های بازاریابی بتوان دوباره به بازارسازی بازارهای از دست رفته پرداخت.

البته صادرات این محصول نیازمند بازسازی ظرفیت های چند شغل در راستای هم است. از جمله صنعت کشت پنبه، صنعت پتروشیمی و صنایع ریسندگی و نخ ریسی است.

همچنین امروزه حدود 40 درصد بازار جوراب کشور بصورت قاچاق سازمان یافته است که امیدواریم دلسوزان تولید و اشتغال در کشور توجه جدی به این امر بکنند تا از ظرفیت های تولید داخل که به حق توانایی تولید با کیفیت بهتر و حتی قیمت کمتر را دارند به خوبی استفاده شود» به طور کلی می توان گفت با توجه به میزان تعداد کارگاه های تولید جوراب در کشور تولیدکنندگانی که قصد ورود به این صنعت را دارند باید صاحب یک ایده یا فکر جدید باشند تا بتوانند سهم بیشتری از بازار را کسب کنند.

در واقع در این صنعت بحث متفاوت بودن بسیار مهم است چرا که به تعداد کافی تولیدکننده جوراب در کشور وجود دارد. همچنین از آنجا که معمولا نیروی کار، هزینه اجاره کارگاه و برخی دیگر از هزینه های تولید در شهرستان ها پایین است تولیدکنندگان می توانند در شهرستان ها اقدام به راه اندازی کارگاه کنند که قیمت تمام شده محصولات آنها پایین تر باشد که البته فعالیت در شهرستان ها با مشکلات خاص خود نیز همراه است.

همچنین برخی از کارگاه ها تولید جوراب در روستاها ایجاد شده است که هزینه مکان تولید و نیروی کار ازران تری دارد. یک کارگاه تولید جوراب معمولا نیاز به مکان بزرگی ندارد و برای یک کارگاه متوسط مکانی در حدود 50 متر را می توان در نظر گرفت که همانطور که گفته شد اجاره چنین کارگاهی در شهرستان ها نسبت به تهران ارزان تر است.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۵۸۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو

ایسنا/مازندران ایرانیان با پیشینه سه هزار ساله، نخستین و قدیمی‌ترین تولیدکنندگان چرم در جهان هستند. آثار باستانی به جا مانده از دوران قبل از میلاد نشان دهنده این است که ایرانیان ازحدود هزار و ۵۰۰ سال قبل از میلاد از چرم برای لباس و زره استفاده می‌کردند.

تولید انواع پوست و چرم و تجارت مرتبط با آن، در دوره عباسی در سراسر قلمرو اسلامی پر رونق بود. استفاده از پوست حیوانات مختلف برای ساخت پوستین، قبضه شمشیر و آستر کفش و لباس‌های زمستانی هچنین برای افسار، رکاب، مشک و همچنین جلدهای چرمی برای کتاب‌ها که به صورت ساده‌ای طلاکوب می‌شد برخی از مهمترین کاربردهای چرم در این دوره است .

در دوره قاجار نیز انواع چرم به مقدار زیاد در شهرهای ایران تولید می‌شد، همدان در این دوره مرکز مهم تولید نوعی چرم معروف به چرم همدانی بود، که از پوست گوسفند تهیه می‌شد در این دوره صادرات پوست و چرم از اغلب شهرهای ایران به روسیه و عثمانی و هند رونق بسیار داشت.

اولین کارخانه چرم سازی ایران در سال ۱۳۰۸ در شهر تبریز بنا شد، و پس از آن در همدان، تهران، اصفهان و برخی شهرهای دیگر نیز کارخانه‌هایی تاسیس شد.

اما در حال حاضر کار چرم سازی در کشور بیشتر جنبه تزیینی پیدا کرده و به صورت عرضه کیف‌های چرم زنانه و مردانه، جلد موبایل، کمربند، کفش و غیره عرضه و تولید می‌شود و گزینه‌ای برای هدیه دادن است.

دغدغه دولت برای رفع مشکل بیکاری در تمامی ادوار وجود داشته و امروزه نیز دولت سیزدهم مهمترین دغدغه خود را رفع مشکلات اشتغال جوانان عنوان کرده است.

صنعت چرم دوزی ایران با سابقه دیرینه یکی از صنایع ارزآور برای کشور است که می‌تواند همانند گذشته بازار جهانی را به خود اختصاص دهد و زمینه اشتغال بسیاری از جوانان را فراهم کند.

رضا قلی پور نماینده ایران در نمایشگاه‌های بین‌المللی، کارآفرین برتر شهر امیرکلا، کارآفرین برتر استان در سه سال متوالی با برند نمونه استان، نماینده فستیوال کشور و نیز در سال ۲۰۱۸، اولین تولید کننده ایرانی در دوخت کراوات چرم دست دوز، رئیس اسبق اتحادیه مشاغل خانگی شهرستان بابل و... را در کارنامه افتخارات خود به عنوان کارآفرین برتر استان در حوزه چرم دست دوز دارد.

چرم دوزی و اشتغال سود آور و پایدار

این کارآفرین برتر در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه تاکنون صدها استادکار در حوزه چرم دوزی تربیت کردم اظهار کرد: برای کمک به اشتغال و بخش تولید اقدام به آموزش کارآموزان متقاضی آموزش صنایع چرم بصورت کاملا رایگان انجام شد.

رضا قلی پور با بیان اینکه فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ آغاز کردم، افزود: چندین کارگاه فعال چرم دوزی در سطح شهرستان بابل راه اندازی کردم.

وی فعالیت افراد ناکارآمد و غیرحرفه‌ای را بزرگترین اشکال صنعت چرم برشمرد و گفت: به عنوان استاد دانشگاه و کارآفرین برتر در حوزه چرم دوزی و تخصص در برگزاری کارگاه‌های مختلف انتظار داریم جهاد دانشگاهی برنامه برگزاری کارگاه را در اختیار ما قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه در گذشته محصولات چرم ما به کشورهای کویت، عراق، ارمنستان، آذربایجان و.. صادر می‌شد ادامه داد: در حال حاضر جوابگوی تقاضای بازار داخلی برای چرم دست دوز با توجه به نیروی کار فعال محدود خود هستیم.

وی با اشاره به مهم‌ترین ایراد حوزه صنعت چرم کشور گفت: متاسفانه حضور و فعالیت افراد ناکارآمد و غیرحرفه‌ای در این حوزه که بدون مهارت لازم و عدم استفاده از منابع با کیفیت اقدام به ارائه محصول بی‌کیفیت به بازارمی‌کنند سبب بی‌اعتمادی خریداران از بازار داخلی می‌شود.

وی گفت: به عنوان استاد دانشگاه و کارآفرین برتر در حوزه چرم دوزی و تخصص در برگزاری کارگاه‌های مختلف انتظار داریم جهاد دانشگاهی برنامه برگزاری کارگاه را در اختیار ما قرار دهد.

مهم‌ترین عامل توسعه کسب و کار علاقه به کار است

معصومه زاهدیان کارآفرین مشاغل خانگی که بعد از اخذ مدرک کارشناسی دانشگاه ومجوز فعالیت از فنی و حرفه‌ای هنر چرم دوزی را برای کسب و کار خود انتخاب کرده است در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به مدت پنج سال است که به هنر چرم دوزی با دست مشغول بوده و با آورده شخصی با حمایت خانواده خود به مبلغ ۵۰ میلیون تومان موفق به احداث کارگاه چرم دوزی شدم و برای تجهیز و خرید لوازم و ابزار ضروری ۵۰۰ هزار تومان هزینه کردم.

وی با اشاره به اینکه در کنار فعالیت خود اقدام به هنرجویان هم آموزش می‌دهم، افزود: مهم‌ترین عامل رشد و توسعه هر کسب و کاری علاقه به کار است که زمینه موفقیت و کسب درآمد را نیز در پی دارد.

این کارآفرین یادآور شد: بازار فروش در ابتدا از فضای مجازی، دوستان و آشنایان بود، اما بعد از راه اندازی کارگاه، مشتریان حضوری هم اضافه شدند.

زاهدیان با اشاره به چگونگی فعالیت در این حوزه  تصریح کرد: قبل از هنر چرم دوزی به مدت سه سال مشغول آموزش بافتنی در فضای مجازی و آموزشگاه بودم ایده چرم دوزی زمانی به ذهنم رسید که قرار بود یک کیف بافت انجام بدم و قسمت دسته‌ها و بند کیف چرم باشد لذا چرم و لوازم تهیه کردم و این شروع ورود من به این شغل بود.

وی ادامه داد: گرچه تهیه لوازم اولیه برای شروع کار کمی سخت بود اما در حال حاضر با تهیه لوازم اولیه مورد نیاز این مشکل مرتفع شد.

آموزش چرم دوزی در جهاد دانشگاهی مازندران

مدیر مرکز آموزش جهاد دانشگاهی ساری نیز در این باره به ایسنا گفت: در سال گذشته دو دوره آموزش مصنوعات چرمی در سطح استان برگزار شد که با استقبال خوب جوانان روبرو بود.

مریم چاهوشی با اشاره به اینکه فراگیران بعد از دوره آموزش مصنوعات چرمی گواهینامه مهارتی را از جهاد دانشگاهی دریافت کردند که قابلیت ترجمه را دارد، خاطرنشان کرد: گذر از دوره‌های مهارتی سبب اشتغال هنرجویان شده است.

مدیر مرکز آموزش جهاد دانشگاهی ساری گفت: هر دوره آموزش مصنوعات چرم شامل دو مرحله مقدماتی و تکمیلی است که هر مرحله سه ماه طول دوره دارد.

وی یادآور شد: امسال هم آمادگی برگزاری دوره‌های مهارتی مصنوعات چرمی شامل،  کیف و کفش چرم دست‌دوز را در برنامه کاری خود داریم که با رسیدن حدنصاب فراگیران به زودی راه اندازی می‌شود.

چاهوشی افزود: متقاضیان آموزش در جهاد دانشگاهی می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۳۳۳۵۳۳۸۲ با پیش شماره ۰۱۱ تماس حاصل نمایند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • اعطای ۱۲ هزار و ۴۸۱ وام و تسهیلات اشتغال‌زایی در آذربایجان‌غربی
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • این پز اجتماعی میلیون ها تومان برای افراد آب می خورد | سگ گردانی و درآمد میلیونی داگ واکرها
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • درآمد ۷۰۰ میلیونی «گالیله»!/ «آکادمی پرندگان» ۵۰ میلیون فروخت
  • مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای در نمین به بهره برداری رسید
  • مثبت شدن تراز درآمد و هزینه تأمین اجتماعی
  • «چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو