Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش برنا از اصفهان، صنایع ، حمیدرضا فولادگر، نماینده مردم اصفهان در مجلس در این جلسه با بیان ارایه لایحه دو فوریتی از سوی دولت یازدهم به مجلس جهت تفکیک وزاتخانه های صنعت و معدن و بازرگانی گفت: دو فوریت این لایحه در مجلس رد و بررسی آن با یک فوریت تصویب شد تا با توجه به اهمیت موضوع، از اقدام شتاب زده و غیر کارشناسی پرهیز گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی یکی از مشکلات وزارت صنعت، معدن و تجارت را مشکلات ساختاری این وزارتخانه بعد از ادغام وزارت صنایع و معادن با وزارت بازرگانی عنوان کرد و افزود: متاسفانه اصلاحات ساختاری لازم بعد از ادغام دو وزارتخانه فوق صورت نگرفته که به ثمر نشستن این ادغام مستلزم ارایه لایحه از سوی دولت و تعیین شرح وظایف جدید برای وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت بود که این لایحه در دولت های دهم و یازدهم به مجلس ارائه نشد.

فولادگر وجه اشتراک نظام های اداری ودولتی در کشورهای توسعه یافته را چابک سازی دولت، پرهیز از تصدی گری و ارائه نقشی نظارتی و مشورتی وزارتخانه ها عنوان کرد و افزود: چه در کشورهایی مانند ژاپن و کره جنوبی که تنها یک وزارتخانه اقتصاد، صنعت و بازرگانی دارند و چه در کشوری مانند فرانسه که دارای وزارتخانه های متعددی است، حجم تصدی گری دولت و وزارتخانه ها بسیار ناچیز و تعداد کارمندان آن نیز از کارمندان وزارتخانه های کشور اختلاف چشمگیری دارد و در همه این نظام های اداری، چابکی دولت اصلی اساسی است که باید تلاش گردد در کشورمان نیز از تصدی گری دولت کاسته وهزینه های حاکمیتی دولت و وزارتخانه ها به حداقل برسد.

فولادگر از اتاق بازرگانی اصفهان به ویژه بازوهای کارشناسی کمیسیون های صنایع و تجارت و بازرگانی این اتاق خواست تا با ارایه مطالعات و پیشنهاد های خود به مجلس و دولت، در اخذ تصمیمی درست در زمینه تفکیک دو یا چند وزارتخانه و .... همراه باشند.

اعلام آمادگی سوریه برای همراهی با تجار ایرانی

عبدالوهاب سهل آبادی، رییس اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این جلسه به ارایه گزارشی از سفر اخیر خود به سوریه پرداخته و گفت: در حال حاضر موقعیت بسیار مطلوبی برای فعالیت در سوریه برای تجار ایرانی وجود دارد.

وی افزود: در دیدار اخیر خود با دو وزیر اقتصاد و مسکن سوریه ، آنها برای عرضه کالای ایرانی در1800 فروشگاه زنجیره ای دولتی در سوریه اعلام آمادگی کرده اند. رییس اتاق بازرگانی اصفهان همچنین از همراهی وزیر مسکن این کشور در بخش ساختمان و عمران با کشورمان خبر داده و افزود: در دیدار با نخست وزیر این کشور نیز مقرر شد به منظور بازسازی کارخانه های آسیب دیده سوریه از ایران استفاده شود.

سهل آبادی با تاکید بر اینکه لازم است دنیای ما بزرگ تر شده و در راستای شناساندن ایران به دنیا اقدام نماییم گفت: متاسفانه تا کنون درکشورمان در حوزه برند ضعیف عمل کردیم و جا دارد تا این کمیسیون در راستای ایجاد و قدرت بخشیدن به برند های ایرانی کمک نمایند.

رییس اتاق بازرگانی اصفهان بر پایبندی به قرارداد، تعهدات و کیفیت کالای صادراتی تاکید کرد و افزود: بسیاری از سرمایه گذاران سوریه آماده سرمایه گذاری در ایران بوده که به دلیل عدم ارایه مناسب توانمندی ها از سوی کشورمان، تاکنون اقدام نکرده اند.

مجلس بر بحث وزارت اقتصاد تجمیعی تمرکز کند

مسعود گلشیرازی، رییس کمیسیون تجارت نیز گفت: امروز متاسفانه وزارتخانه های ما درگیر بنگاه داری دولت هستند و انعطافی که در وزارتخانه ها برای رفع موانع تولید بنگاه های دولتی مشاهده می شود، در رفع موانع تولید صنایع بخش خصوصی دیده نمی شود.

وی افزود: از طرف دیگر در ادغامی که در این سالها صورت گرفتهاست، این چرخه در موضع سیاست گذاری به ویژه در کمیسیون ماده یک و بحث تعرفه ها به نفع تولید بوده که قابل تقدیر است. گلشیرازی در ادامه با انتقاد از نحوه عملکرد وزارت اقتصاد گفت: امروز وزارت اقتصاد به دنبال خزانه داری ووصول مالیات و گمرک است.

رییس کمیسیون تجارت افزود: لازم است مجلس بر بحث وزارت اقتصاد تجمیعی، تمرکز کرده و اداره کلیه صنایع دولتی و شبه دولتی را نیز به وزارت صنعت واگذار نماید تا تکلیف تجارت، صنعت واقتصاد بخش خصوصی مشخص شود.

صادرات را با خدمت آمیخته نمایید

محمود استقلال، مدرس مباحث صادرات و بازاریابی بین المللی نیز در این جلسه گفت: در فضای صادرات با 5 سوال اساسی چرا صادرات کنیم؟ چه صادر کنیم؟ به کجا صادر نماییم؟با چه اولویت بندی و چگونه مواجه هستیم.

وی افزود: امروزه بازار داخل در حال کوچک تر شدن بوده و رقیبان نیز در حال افزایش هستند وحضور در بازار بین المللی موجب کسب سود بیشتر، منفعت برای برند و ایجاد فضای رقابتی در صنعت خواهد شد.

استقلال تصریح کرد: مدیریت صادرات در سه کلمه ناظر، حاضر و ظاهر خلاصه می شود. وی مقصود از این کلمات را این دانست که هر تاجر بین المللی لازم است دنیا و فرصت ها و روندهای موجود در آنها را به خوبی شناخته و سپس با شناخت هر چه بهتر مخاطب به صورت مطلوب در بازار آن کشور حاضر شود.

این مدرس دانشگاه با تاکید بر لزوم تدوین طرح توجیهی صادراتی افزود: داشتن ایده و برنامه برای آینده از عوامل موفقیت کشورهای بزرگ صادراتی دنیا می باشد. استقلال اولین مساله در صادرات را شناساندن ایران و پتانسیل های آن به دنیا ذکر کرده و افزود: هر تاجری باید آگاهی های جهانی خود را با عدد و رقم بشناسد.

این مدرس مدیریت صنعتی افزود: آگاهی از اداب کشورهای هدف معرف میزان آمادگی تاجر برای حضور در آن کشورو انجام تجارت است. وی در ادامه یکی از دلایل موفقیت در صادرات را استفاده از محصولاتی که در آن دارای مزیت مطلق هستیم ذکر کرد و گفت: فضای امروز دنیا به مدد مباحثی چون جهانی سازی، زنجیره ارزش جهانی، حضور شرکت های چند ملیتی و همکاری رقبا در دنیا تغییر کرده و فعالان اقتصادی به این نتیجه رسیده اند که کشورها بخشی از تولید خود را به کشورهای دیگر سپرده همچنین به تولید فراسرزمینی بپردازند.

استقلال در ادامه با ذکر این نکته که امروز حتما نباید محصول نهایی را صادر نماییم بلکه می توان با تولید بخشی از محصولات و صادرات آن به کشورهای هدف بازارسازی کرده و به افزایش درآمد ارزی کشور پرداخت گفت: امروزه در دنیا ثابت شده که کمترین میزان ارزش افزوده یا سودآوری در بخش تولید و مونتاژ و بیشترین ارزش افزوده در بخش نوآوری و برندسازی است.

استقلال در ادامه با تاکید بر اینکه صادرات خود را تا می توانید با خدمت آمیخته کنید، افزود: در دنیای امروز هر چند عدد خالص صادرات کالا تقریبا بیش از دوبرابرعدد خالص صادرات خدمات است اما سود خدمات در صادرات دو برابر سود صادرات کالا می باشد. وی همچنین استفاده از سایت WTO به منظور کسب اطلاعاتی چون آمار صادرات کشورهای مختلف، اعضای WTO و اطلاع از نرخ تعرفه های ورودی کالا در دنیا پیشنهاد داد.

این مدرس اتاق بازرگانی توجه و شناختن 5 گروه پیمان های تجارت منطقه ای اعم از پیمان های تجارت ترجیحی، محدوده های تجارت آزاد، اتحادیه های گمرکی، بازار مشترک ها و اتحادیه های اقتصادی را برای تجار الزامی عنوان کرد. استقلال با بیان اینکه می توان تحولات فن آوری دنیا را از طریق مهم ترین منبع تحولات فن آوری GARTNER شناخت گفت: امروزه به منظور جمع آوری اطلاعات بر داده های ثانویه تاکید می شود.

وی چند مرجع کسب اطلاعات ثانویه را سازمان توسعه تجارت ایران و استفاده از اطلاعات رایزن های بازرگانی کشورهای مختلف، سایت تجارت جهانی، سایت بانک جهانی، صندوق بین المللی پول، فکت بوک های سازمان CIA، استفاده از اطلاعات international trade center(itc) و... عنوان کرد.

استقلال در پایان سخنان خود ضمن انتقاد از اینکه نزدیک به 65 درصد صادرات غیرنفتی ما فقط به 5 کشور صورت می گیرد گفت: این امر به دلیل این است که ما در انتخاب بازار های هدف موفق نبوده ایم. وی همچنین بر انتقال کارخانه به بازارهای هدف پس از شناسایی محصول مورد نیاز و بازار، واگذاری امور صادراتی به شرکت های مدیریت صادرات، و پیدا کردن شرکت هایی که قادر به ارایه محصول ما در کنار محصول خود به بازارهای دنیا هستند تاکید کرد.

جای خالی وزارت بازرگانی کاملا مشهود بود

جمشید تقسیمی، رییس واحد آموزش اتاق بازرگانی اصفهان نیزبا بیان اینکه جای خالی وزارت بازرگانی به عنوان بخشی که قادر به بهبود روابط اقتصادی کشوربوده و می توانست به ارایه تضمین بازارهای از دست رفته ما بپردازد و تضمینی بر تحکیم روابط سیاسی باشد در چند سال گذشته به شدت احساس می شود، افزود: مسیر بازارهای کشور ما عملا با ادغام وزارت بازرگانی قفل شد و نگاه نادرست مسوولان فعلی وزارت صنعت و معدن باعث به وجود آمدن برخی از سیاست گذاری های غیراصولی و نادرست در تجارت خارجی گردید.

تقسیمی با تاکید بر احیای مجدد وزارت بازرگانی تصریح نمود: به منظور تحقق اصول اقتصاد مقاومتی و دستیابی کشور به اهداف اسناد 1404 نیازمند به دستیابی به دوازده هدف بنیادی اعم از ایجاد تنوع بیشتر در سبد صادراتی، تنوع بازارهای صادراتی، دستیابی بیشتر به سهم تجارت خارجی، ایجاد کانون های صادراتی با کیفیت و... می باشد که اتاق بازرگانی اصفهان سی استراتژی، دوازده هدف بنیادی و 123 پیشنهاد برای نیل به این اهداف مطرح نموده که اجرای آنها نیازمند به یک وزارتخانه است.

رییس آموزش اتاق اصفهان گفت: بعد از تفکیک وزارت بازرگانی اگر قرار است خلاقیتی صورت گیرد می بایست گمرک از وزارت اقتصاد گرفته و به وزارت بازرگانی داده شود.

تقسیمی افزود: درست نیست در یک وزارتخانه قانون مقررات صادرات واردات تدوین شده و در وزارتخانه دیگر اجرا شود. وی افزود: اگر تدوین سیاست گذاری و اجرا در یک وزارتخانه محقق شود، بخش تجارت خارجی ما بسیار می تواند منتفع شود.

وی در پایان سخنانی خود گفت: تا زمانی که تجارت از دیدگاه مسوولین به عنوان یک فعالیت غیر مولد دیده شود، اهمیت تجارت بویژه تجارت خارجی در کشور ما مغفول خواهد ماند.

لازم به ذکر است مجید کرباسچی، نایب رییس کمیسین تجارت در ابتدای این جلسه با بیان اینکه این کمیسیون تمرکز خاصی بر روی بحث صادرات خصوصا مدیریت صادرات نموده، گفت: بعد از تحولات حوزه کشورهای عربی بویژه قطر این کمیسیون جلسات متعددی را در ارتباط با راه های ورود به بازارهای صادراتی حوزه هدف ایران، راه های نفوذ و شناخت و ابزارهای لازم برای ورود به کشورهای عربی خصوصا قطر با استفاده از رهنمودهای متخصصین امر، برگزار نمود.

وی هدف از برگزاری این جلسه را نیز استفاده از راهکارهای محمود استقلال، مشاور صادرات و برند سازی و مدرس دانشگاه برای بهره مندی از ابزارهای صادراتی به منظور نفوذ به بازارهای بین المللی بیان کرد.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۵۹۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه

به گزارش قدس خراسان، محمدعلی زهره‌ای یکشنبه شب در شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان خراسان‌ رضوی که به میزبانی فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد مقدس برگزار شد، اظهار کرد: با توجه‌ به نگاه ویژه وزیر راه و شهرسازی به کارکنان این وزارتخانه‌ باید تمامی تلاش خود را معطوف به توجه به رفاه، معیشت و مسکن آنان کنیم.

قائم‌ مقام وزیر و معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر لزوم هم‌افزایی و همدلی میان زیر مجموعه‌های این وزارتخانه افزود: آنچه سبب افزایش کیفیت خدمات‌رسانی به مردم در سراسر ایران اسلامی می‌شود، همدلی و هم‌افزایی زیرمجموعه‌های وزارت راه و شهرسازی است چراکه در این صورت نقاط قوت رشد یافته و نقاط ضعف رفع خواهد شد.

وی اهمیت توجه‌ به آموزش کارکنان وزارت راه و شهرسازی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در حوزه آموزش و افزایش ‌دانایی و سطح علمی کارکنان باید دوره‌های آموزشی ویژه کارشناسان، روسای ادارات و سایر کارکنان در دستور کار دائمی سازمانها قرار گیرد چراکه دائماً نیازمند بروز رسانی سطح علمی کارکنان و کارشناسان هستیم.

زهره‌ای همچنین به جذب جوانان و نخبگان‌ در سطح این وزارتخانه اشاره و بیان کرد: از سوی دیگر باید چرخش مدیران و پرورش مدیران آینده مدنظر تمامی مدیران کل و روسای سازمان‌ها و زیرمجموعه‌های‌ وزارت راه و شهرسازی قرار داشته باشد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌رضوی نیز در این نشست به جایگاه این استان و مشهدالرضا(ع) در سطح کشور اشاره کرد و گفت: خراسان‌رضوی‌ به‌ واقع به‌ دلیل وجود مضجع شریف رضوی شرایط خاص و متفاوتی دارد به‌گونه‌ای که سالانه شاهد سفر میلیون‌ها زائر داخلی و خارجی به این استان هستیم.

وحید داعی بیان کرد: وزارت راه و شهرسازی باید در همه زمان، تلاش خود را معطوف به تسهیل شرایط ورود زائران داخلی و خارجی کند، در همه دورانی که خراسان رضوی مسافر زیادی داشته، با وجود تمامی کمبودها و کاستی‌های اعتباری، همه تلاش زیرمجموعه‌های وزارت راه در استان خراسان‌رضوی، ارائه خدمات به زائران امام رضا(ع) با بالاترین کیفیت بوده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌رضوی همچنین به برگزاری منظم شورای هماهنگی راه و شهرسازی این استان‌ اشاره کرد و گفت: امسال طراحی ویژه‌ای کردیم که مسئولان ارشد استان در شورای هماهنگی راه و شهرسازی حضور یافته و مدیران کل زیرمجموعه این وزارت‌خانه درخواستهای خود را در این شورا مطرح و پیگیری کنند.

مدیرکل فرودگاه‌های خراسان‌ رضوی‌ نیز در این نشست به مهم‌ترین اقدامات سال گذشته این اداره‌کل اشاره کرد و گفت: یکی از پروژه‌های مسکوت‌ مانده از دهه‌ ۷۰، فرودگاه گناباد بود که سال گذشته با هزینه‌ ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال مورد بهره‌برداری قرار گرفت و در حال حاضر پروازهای آن نیز برقرار است.

محمود امانی‌بنی به افتتاح‌ چهار پروژه بزرگ فرودگاهی در سال گذشته در فرودگاه مشهد اشاره و خاطرنشان‌ کرد: پروژه‌های توسعه ترمینال داخلی با اعتبار ۱۳ هزار میلیارد ریال، توسعه اپرون با اعتبار ۲ هزار میلیارد ریال، سه پل‌ ارتباطی انتقال مسافران با اعتبار ۶۳۰ میلیارد ریال و سامانه جدید کمک ناوبری ILS فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال در اسفندماه سال گذشته با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح و به‌ بهره‌برداری رسید.

وی گفت: فرودگاه مشهد پس از فرودگاه مهرآباد دارای بیشترین نشست و برخاست پروازهای داخلی و پس از فرودگاه‌ امام (ره)، دارای بیشترین نشست و برخاست در زمینه پروازهای خارجی است، در پی افتتاح پروژه‌های عظیم عمرانی و توسعه‌ای در فرودگاه مشهد، در حال حاضر قابلیت پذیرش تا ۱۴ میلیون مسافر را دارد.

دیگر خبرها

  • بازدید وزیر جهاد کشاورزی از بزرگ‌ترین رویداد تولید،تجارت و صادرات
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری زنجان با سوریه
  • افغانستان در راه رسیدن به خودکفایی
  • اختلاف دو وزارتخانه بر سر تغییر نام استقلال
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه