Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-28@12:42:17 GMT

جمعیت ۳۳۰ هزار نفری معتادان از قلم افتاد!

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۶۰۷۰۴

مدیرعامل جمعیت تولد دوباره گفت: از جمعیت 2 میلیون و 808 هزار نفری معتادان فقط 25 درصد را به سمت برنامه‌های درمانی برده‌ایم این در حالی است که اثری از 330 هزار نفر معتادی که درمان نشده‌اند در این پیمایش جدید نیست.

خبرگزاری فارس: مدیرعامل جمعیت تولد دوباره گفت: از جمعیت 2 میلیون و 808 هزار نفری معتادان فقط 25 درصد را به سمت برنامه‌های درمانی برده‌ایم این در حالی است که اثری از 330 هزار نفر معتادی که درمان نشده‌اند در این پیمایش جدید نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عباس دیلمی‌زاده در مورد آخرین تحقیقات آماری از وضعیت معتادان در کشور که به تازگی منتشر شده، گفت: متأسفانه داده‌ها به صورت کاملاً شفاف نیست چرا که پس از ارائه این پیمایش توسط مرکز پیشگیری سازمان بهزیستی که مسئول اجرای این طرح آمارگیری بوده به چند نکته باید پرداخت.

وی ادامه داد: در این پیمایش جمعیت 15 سال به بالا بررسی شده است و جمعیت کمتر از آن دیده نشده است.

جمعیت 330هزارنفری معتادان از قلم افتاد

مدیرعامل جمعیت تولد دوباره افزود: همچنین گفته شده که جمعیت حدود 700 هزار نفر تحت پوشش برنامه‌های درمانی نگهدارنده یا درمان‌های پرهیزمدار هستند که طبق آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر فقط 10درصد موفقیت داشته‌اند در واقع 330 هزار نفر از این جمعیت 700 هزار نفری باقی می‌ماند که در پیمایش اثری از آنها نیست.

دیلمی‌زاده گفت:‌ بنابر این معتادانی که در برنامه‌های درمان شکست خورده اضافه شده‌ یا حذف شده اند در این آمار مشخص نیست که در جای خود عددی مهم است.

مدیرعامل جمعیت تولد دوباره افزود: همچنین در مدل پیمایشی خانوار به خانوار و پرسشگری از خانواده، پرسیده می‌شود که آیا در 6 ماه گذشته مواد مخدر مصرف کرده یا خیر، اعتیاد دارد یا خیر، یا چه نوع ماده مخدری را استفاده می‌کند. در اینگونه سؤالات معمولاً جمعیتی پنهان وجود دارد که در خوداظهاری، اطلاعات دقیق و صحیح را منتقل نمی‌کنند.

افزایش شیوع مصرف گل

دیلمی‌زاده ادامه داد: گفته شده که ماری‌جوانا و گل بیشترین مصرف را داشته و تریاک در رده دوم قرار دارد به نظر می‌رسد در این پاسخ‌دهی سوءگیری وجود داشته چرا که مصرف ماری‌جوانا نسبت به سایر مواد مخدر قبح و انگ کمتری دارد در نتیجه به صورت ناخودآگاه مصرف‌کنندگان از این ماده نام می‌برند اما در مورد هروئین یا شیشه اینگونه نیستند.

وی تصریح کرد: بنابر این نمی‌توانیم به این آمار اعتماد کنیم که دومین ماده مصرف‌کننده اکنون در بین معتادان ماری‌جوانا و گل است در حالی که اکنون الگوی چندمصرفی غالب است و مصرف گل درست است که افزایش شیوع داشته اما زمانی که به صورت خودمعرف این پرسشنامه‌ها پاسخ داده می‌شوند اعتیاد سنگین پنهان می‌شود.

فقط 25درصد در درمان معتادان موفق بوده‌ایم

مدیرعامل جمعیت تولد دوباره افزود: کشور ما در گذشته به عنوان کشوری موفق در حوزه ورود معتادان به درمان معرفی شده و مدعی این بودیم که نزدیک به 50 درصد معتادان را تحت پوشش درمان داریم اما اکنون در این آمار اگر 700 هزار نفر تحت درمان قرار گرفته‌اند در واقع از جامعه 2 میلیون و 808 هزار نفری معتادان فقط 25 درصد را به سمت برنامه‌های درمانی برده‌ایم که عدد پایینی است و سیاست‌گذاری باید برنامه‌های جدیدی را طراحی کند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۶۰۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسید کربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب دیده، اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب دیده است اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه داشته باشد، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان برای بیمار به همراه دارد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که یک دندان پوسیدگی سطحی دارد با یک ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان هم کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده شده و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی از مواد غذایی گفت: دندان وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارد، اولین حساسیتی که نشان می‌دهند به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد این مواد لا به لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده شده که بعد از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماه غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل گرفته و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله دندان احتمال دارد دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد خیلی شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری از اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی از افراد عادت دارند لیمو ترش را با دندان فشار دهند و این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زود هنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار دارد، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر بوده و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به خوبی رعایت می‌کنند و استفاده مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید دارند، مراجعه آنها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک بار انجام شود.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، باید مراجعه کودکان به دندان‌پزشک هر شش ماه یا سالی یک بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده شده و مداخله زودتر هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندانپزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم در موارد انتهای پوسیدگی دندان اگر به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به بیمار تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان هم ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • اجتماع ۳هزار نفری دختران در ارومیه
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • پیش بینی صعود ۴۰هزار نفری به ارتفاعات بازی دراز
  • نقش موثر آموزش و پرورش در فرهنگ سازی برای جوانی جمعیت 
  • اجتماع ۲۰ هزار نفری امام رضایی‌ها در کرج