Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله محسن غرویان گفت: فضای کشور به سمت مداحی رفته است در حالی که باید جو علم و دانش غلبه کند تا پیشرفت صورت گیرد.وی استاد 58 ساله فلسفه اسلامی حوزه علمیه قم و مسلط به زبان های انگلیسی و عربی و حدود 60 عنوان کتاب را به رشته تحریر در آورده است. کلام، فلسفه، سیاست و بالاخص مباحث مربوط به حکومت اسلامی و نسبت دین و مردم سالاری، فقه و اخلاق اسلامی و پاسخگویی به شبهات دینی حوزه مطالعاتی وی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غرویان دروس حوزه را زیر نظر اساتیدی چون آیات عظام وحید خراسانی، فاضل لنکرانی، مکارم شیرازی، مصباح یزدی و جوادی آملی گذرانده است.

غرویان هم اکنون عضو هیات علمی جامعة المصطفی(ص) است. گفت و گوی با ایشان در ادامه می آید:

اخیرا حملات جناح رقیب به آقای رییس جمهور شدت گرفته است. دلیل آن را چه می دانید؟ ایشان باید چه مشی ای را در مقابل این تخریب ها اتخاذ کند؟
این هجمه ها سابقه دارد و تازگی ندارد. ادامه تخریب هایی است که علیه شخصیت های چون آیت الله شهید بهشتی و آیت الله هاشمی رفسنجانی صورت می گرفت.
اکنون هم چون جناب رییس جمهور نماد یک شخصیت روحانی با منش اعتدالی شده است مانند سلف خود مورد این تهاجمات قرار می گیرد.
دو گرایش فکری در بین روحانیون و مذهبیون کشور ما وجود دارد؛ یکی تندرو افراطی و دیگری معتدل و اصلاح گرا.
تفکر دوم دارای بینش علمی کاربردی متناسب با جهان امروز است که نماد آن آقای روحانی است. در مقابل جریان افراطی وجود دارد که قادر به تحمل این گفتمان اعتدالی نیست و از سویی خود نیز با عدم اقبال مردمان در انتخابات روبرو شد.
جامعه با رای خود نشان داد که هم طرفدار دین، مذهب و روحانیت است و هم اسلام و فقاهت اما در سبک معتدل آن. آقای روحانی باید با ادامه اعتدال و با حفظ آرامش راهش را ادامه دهد و روشنگری های علمی و فکری خود را نیز داشته باشد. مردم هم پشتیبان این دین اسلام و مشی اخلاقی هستند که ایشان ارایه می دهد.

چه تفاوتی میان مشی رییس جمهور با جریان رقیب وجود دارد؟
دکتر روحانی بر اساس قرایتی اعتدالی از اسلام عمل می کند که ما را به پرهیز از افراط و تفریط توصیه می کند. روایت معروفی که « چپ و راست را گمراه و جاده وسط را راه حقیقی» می داند. اعراب به جای «اعتدال»، لغت« الوسطین» یعنی حد وسط را به کار می برند.
آقای رییس جمهور بر پایه همین روایت، معتقد است که در مسایل دینی نباید افراط و تفریط داشته باشیم. همچنین بر اساس روایت رسول اکرم(ص) که اسلام را دین سهل و آسانی می دانند آقای روحانی می گوید که نباید در دین بر مردم سخت گرفت. زیرا مردم در عین اینکه اعتقاد به مبدا و معاد دارند زندگی دنیوی توام با رفاه و آرامش را هم می خواهند. آنها حق دارند از تنعمات و لذات در حد مشروع آن استفاده کنند. حکومت دینی می باید در این جهت حرکت کند. اما عده ای هستند که قرایت بسیار خشن و تند و تیزی از دین و مذهب دارند و بر مردم سخت می گیرند و تفاوت این دو طرز فکر منجر به بروز این اختلافات شده است.

آقای روحانی از سوی برخی رقبا به سهل انگاری در امور دینی متهم می شود. این اتهامات را چقدر وارد می دانید؟
اصلا. دکتر روحانی اسلام را در جامعیت آن می داند. ایشان می گوید اسلام فقط این نیست که به دو تار موی زنان گیر دهیم بلکه دین مبین به فکر خشک نشدن دریاچه ارومیه هم است. بی توجهی به محیط زیست هم منکر است.
آقای روحانی به عنوان رییس جمهور مملکتی 80 میلیون نفری معتقد است اسلام متعلق به همه این مردم است نه یک قشر خاص. تفسیر ما از دین باید به گونه ای باشد که بتواند سلیقه های گوناگون را زیر چتر خود قرار دهد و آنها را اشباع کند و این جز با در پیش گرفتن حد وسط و اعتدال امکان ندارد.

چه پیشنهادی برای کابینه دوم آقای رییس جمهور دارید؟
نخست اینکه این مسیر اعتدال را با حفظ اخلاقیات و همراهی مردم ادامه دهد.
کابینه اش نیز از نیروهای جوان تر و خوش فکر تر تشکیل شود. وزرایی را برگزیند که آخرین داده های علمی دنیا را مطالعه و در کشور پیاده کنند. باید تاکید بسیاری بر علم و دانش شود تا جامعه رنگ علمی بگیرد. متاسفانه علم و دانش از طرف روحانیون و بسیاری از خطبا و منبریان مورد توجه قرار نمی گیرد و سرزمین ما رنگ مداحی به خود گرفته است.
جریانات تاسف انگیر اخیر نشان داد که عده ای به اسم مداحی حرف هایی را می زنند که بحران ایجاد می کند و انتخاب مردم را زیر سوال می برد. این نشانگر این است فضای کشور به سمت مداحی رفته است در حالی که باید جو علم و دانش غلبه کند تا کشور پیشرفت کند.

منبع: ایرنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۶۱۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیرخارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد

از شبکه‌های خبری پاکستان، سناتور محمد اسحاق دار طی گفتگو با خبرنگاران در پارلمان در اسلام‌آباد گفت: سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به پاکستان بسیار حائز اهمیت است و دولت به زودی رهبران جناح اپوزیسیون را در جریان کامل جزئیات و دستاورد‌های این سفر قرار خواهد داد.

وی درباره طرح خط لوله انتقال گاز از ایران به پاکستان نیز افزود که ما نیازی به پنهان کاری نداریم و اگر سوء تفاهم‌های اخیر میان دو کشور حل نشده بود پس چرا رئیس جمهور ایران باید به پاکستان سفر کند.

وزیر امور خارجه پاکستان اظهار داشت: اینکه در بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پایان سفر آیت‌الله رئیسی اشاره‌ای به مذاکرات خط لوله گاز نشده است، مساله‌ای نیست؛ بحث اصلی این است که ما اهمیتی به تحریم‌های آمریکا نمی‌دهیم.

وی تاکید کرد: پاکستان هر آنچه که مطابق با منافع ملی خود باشد را انجام خواهد داد و ما اهمیتی به تحریم‌های آمریکا نمی‌دهیم.

سناتور اسحاق درباره گزارش حقوق بشری وزارت امور خارجه آمریکا علیه پاکستان نیز گفت که ما این بیانیه را رد کرده و پاسخ مناسبی به آن داده‌ایم.

پیش از این وزیر دفاع پاکستان سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را بسیار حائز اهمیت و موفقیت آمیز خوانده و تاکید کرده بود: ما به یافتن راهی برای پیشبرد پروژه مشترک گازی با تهران خوشبین هستیم.

خواجه محمد آصف با اشاره تلویحی به آمریکا که اخیرا نسبت به تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد ابراز نگرانی کرده است، افزود: ما اهمیتی به مخالفت‌های خارجی نمی‌دهیم، لذا اگر کسی در پی سفر آیت‌الله رئیسی دچار دردی شده، ما دوایی برای درد آنان نداریم.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در اولین سفر خارجی خود در سال جدید، روز دوشنبه سوم اردیبهشت وارد اسلام‌آباد شد. رئیس جمهور ایران همچنین از شهر‌های لاهور و کراچی نیز بازدید کرد.

وی در اسلام‌آباد روز پرکار و فشرده‌ای داشت. وزیر خارجه پاکستان با حضور در هتل محل اقامت رئیس جمهور، با وی دیدار و سپس آیت‌الله رئیسی راهی کاخ نخست وزیری شد؛ جایی که محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان رسما از وی استقبال کرد. پس از آن دیدار‌های دوجانبه و سپس رایزنی میان هیات‌های بلندپایه به ریاست سران دو کشور برگزار شد.

مقامات ایران و پاکستان همچنین در حضور آیت الله رئیسی و شهباز شریف ۸ تفاهم نامه همکاری نیز امضا کردند.

آیت الله رئیسی سپس با آصف علی زرداری همتای پاکستانی خود دیدار کرد و طرفین طیف گسترده‌ای از موضوعات مهم دوجانبه، تحولات منطقه و بین المللی به ویژه جنایات رژیم غاصب اسرائیل علیه نوار غزه و فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان نیز امروز در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به اهمیت توافقات اخیر با جمهوری اسلامی ایران به ویژه برای تسریع نهایی‌سازی قرارداد تجارت آزاد و مذاکرات درباره خط لوله گاز، تاکید کرد: سفر آیت‌الله رئیسی فرصتی برای تعمیق همکاری‌های همه جانبه ما با ایران بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • همایش عقیدتی سیاسی سپاه روح‌الله استان مرکزی
  • اصلاح نژاد ۱۵ هزار راس دام سبک در استان همدان
  • اراده ملت ایران بود که عملیات «وعده صادق» را رقم زد
  • واکنش یک روحانی به ماجرای مسلمان شدن ژوزه مورایس
  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • محکم‌ترین اصل قانون اساسی اسلام که در نهج البلاغه آمده است
  • وزیرخارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد
  • سفر رئیسی حائز اهمیت است/ تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد