Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@13:54:26 GMT

با گلنار و گربه آوازه خوان کودکان امروز را شناختم

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۶۳۰۵۹

سهیل موفق کارگردان فیلم سینمایی شکلاتی گفت: اگر فیلمی اکران نشود و در کمدها باقی بماند چه فایده‌ای دارد که بر روی آن سرمایه گذاری شود؟ اگر از اکران فیلم‌ها حمایت نشود، فیلمسازان از این حوزه ناامید می‌شوند.

به گزارش ایسنا، نشست خبری فیلم «شکلاتی» با حضور سهیل موفق کارگردان، ایرج محمدی تهیه کننده، شبنم مقدمی و محمد رضا شیرخانلو بازیگر، مجتبی اشکانی مجری طرح و حمزه صالحی نویسنده 10 تیر ماه در هتل کوثر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سهیل موفق، کارگردان فیلم «شکلاتی» در این نشست با اشاره به دلایل خود برای ساخت این فیلم اظهار کرد: من کار خود را از همین حوزه آغاز کردم و اولین بازی خود را در کار کودک و نوجوان در سن 13 سالگی انجام دادم و دلیل دیگری که من را ترغیب کرد که این فیلم را بسازم دخترم بود که در حال حاضر با فیلم شکلاتی هم سن است.

وی ادامه داد: به جز بازیگری دغدغه کارگردانی را نیز داشته‌ام به همین دلیل تلاش خود را کرده‌ام تا شاید بتوانم کمکی به این سینما کنم.

موفق با اشاره به مشکلات اکران فیلم‌هایی که ساخته می‌شود، گفت: در حال حاضر در سبد اکران با مشکل روبرو هستیم اگر فیلمی اکران نشود و در کمدها باقی بماند چه فایده‌ای دارد که بر روی آن سرمایه گذاری شود؟ اگر از اکران فیلم‌ها حمایت نشود فیلمسازان از این حوزه نا امید می‌شوند.

کارگردان فیلم شکلاتی افزود: من با نگاه به فیلم‌های« گلنار»و «گربه آوازه خوان» سعی کردم کودکان امروز را بشناسم چرا که هر چقدر هم که کودک درونم زنده باشد باز هم از کودکان گذشته هستم و با نسل امروز فرق دارم سعی کردم با کودکان حرف بزنم و سکانس‌ها را بر اساس علایق آنها پایه گذاری کنم، چرا که فیلم برای آنها است و فقط برای مخاطب فیلم را ساخته‌ام و اگر آن را ببینند و خوشحال خارج شوند، بهترین جایزه را گرفته‌ام.

کودک و نوجوان در گوشه‌ای پنهان از اتاق فرهنگ و هنر

همچنین ایرج محمدی، تهیه کننده فیلم «شکلاتی» با اشاره به حضور دوباره خود در جشنواره کودک و نوجوان اظهار کرد: من کار خود را با فیلم کودک آغاز کردم و خاطرات خوبی در این حوزه با بزرگان سینما دارم.

وی ادامه داد: وقتی این فیلمنامه به من پیشنهاد شد با توجه به رگ‌های خوب داستانی و نقاط جذابی که در آن وجود داشت آن را برای ساختار کودک بسیار مناسب دیدم؛ موضوع این فیلمنامه یک کارخانه شکلات سازی است که توسط یک نوجوان 13 ساله اداره می‌شود.

وی افزود: متاسفانه در ساختار فرهنگ و هنر کشور گویی مسئله کودک و نوجوان در گوشه‌ای پنهان از اتاق فرهنگ و هنر گذاشته شده است و کسی به آن توجه نمی‌کند تنها چیزی که از سینمای کودک باقی مانده،همین جشنواره کودک است.

محمدی ادامه داد: با وجود جشنواره‌ها دلخوش هستیم که تهیه‌کنندگان، کارگردانان و نویسندگان در این حوزه صحبت می‌کنند و خوشحال هستیم که بسیاری از آثاری که در حوزه فیلمنامه نویسی کاندیدا شده است به جوانان تعلق دارد چرا که جوانان بهتر می‌توانند مخاطبان را درک کنند و بزرگانی که در حوزه کودک و نوجوان فعالیت دارند این فرصت را به جوانان می‌دهند تا بتوانند کار خود را انجام دهند.

سینمایی‌ها حاضر نیستند زکات خود را به سینما کودک و نوجوان بپردازند

تهیه کننده فیلم «شکلاتی» با اشاره به هزینه فیلم که بالغ بر یک ملیارد و 150 میلیون تومان بوده است، گفت: از ابتدا که پروانه ساخت این فیلم را گرفتیم نقدهایی بر آن وارد شد که چرا کپی از کارخانه شکلات سازی کرده‌اند اما مبنا اصلی فیلم ما همین کارخانه بود و هیچ کپی برداری انجام نشد.

وی افزود: هیچ نهاد دولتی این فیلم را سفارش نداده است و ما برای پیدا کردن کارخانه شکلات سازی به کارخانه‌ها می رفتیم و معتقدم کسانی که وارد فیلم کودک میشوند، دیگر نباید منتظر شوند تا کسی برای هزینه‌ها به آنها کمک کند.

محمدی ادامه داد: شاید از پخش حمایت نمی‌شود اما درد ما بالاتر از این است چرا که سینما خود به بخش کودک و نوجوان اهمیت نمی‌دهد، فیلم سازان و بازیگران حاضر نیستند زکات کار خود را با بازی در سینما کودک و نوجوان بپردازند.

دهه 60 و 70 دوران طلایی سینما کودک و نوجوان

همچنین حمزه صالحی، نویسنده فیلم «شکلاتی» اظهار کرد: خوشحالم که این کار ساخته شد من با وجود فعالیتم در گروه‌های کودک همیشه دغدغه این را داشتم که یک کار طولانی را بنویسم مخاطب کودک برای ما بسیار مهم است چرا که از یک سنی این مخاطب را در کنار خود داریم و در یک سنی او از دست می‌دهیم و اگر توانستیم در بازه زمانی که این مخاطب به ما می پیوندد مطالب درخوری را به کودکان ارایه دهیم در کار خود موفق بوده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه دهه 60 و 70 دوران طلایی سینما کودک و نوجوان بوده است، گفت: وقتی به سینما کودک و نوجوان بها دهیم می‌توانیم سینما را از لحاظ تجاری نیز بهره‌مند سازیم. زمانی که می‌خواهیم برای یک کودک بنویسیم باید ذهن خود را با او یکسان کنیم دهه 60 و 70 را من هم قبول دارم که از شرایط خوبی بهره‌مند بودیم اما باید نقطه گذاری کنیم و آرام آرام به شرایط مطلوب راه پیدا کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۶۳۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان

آیا اسباب بازی ها در رشد کودکان موثر هستند؟

در یک نگاه ساده اسباب بازی تنها یک وسیله ساده برای سرگرم کردن کودکان است اما حقیقت آن است که والدین می توانند با انتخاب هوشمندانه اسباب بازی، تاثیر زیادی در رشد نبوغ فرزند خود داشته باشند.

روانشناسان کودک تاکید می کنند که بخش مهمی از رشد و پرورش مهارت های کودک و نوزاد در هنگام بازی اتفاق می افتد. در حقیقت رشد بهینه کودکان بستگی به نحوه و میزان تعامل او با محیط اطراف دارد و اینکه تا چه حد توانسته باشد فرصت هایی را برای کشف و یادگیری محیط اطراف خود به دست آورد.

کودکان و نوزادان از طریق تعامل با اسباب بازی های خود یاد می گیرند تا پیوند عاطفی برقرار کنند و احساسات خود را کنترل کنند، مهارت های کلامی خود را ارتقا دهند، مهارت های ریاضی و انتزاعی کسب کنند و در نهایت بسازند و خراب کنند و ناامید نشوند. روانشناسان در تحقیقات مختلفی به اثبات رسانده اند که حتی نوع اسباب بازی های کودکان و استفاده از اسباب بازی های خاص برای دختران و یا پسران می تواند تا حد زیادی در انتخاب مسیر شغلی که آنها در آینده انتخاب می کنند نیز موثر باشد.

 

 

چگونه اسباب بازی هایی برای تقویت هوش کودکان خود انتخاب کنید

برای انتخاب اسباب بازی های مختلف برای تکمیل مراحل رشد کودکان، عوامل مختلفی مانند سن، نوع استعدادها و مهارت های کودک، نقاط ضعف رفتاری و مهارتی کودک باید مد نظر قرار گیرد. در ادامه به بررسی دقیق تر هر یک از این عوامل پرداخته شده است.

توجه به سن کودک و هماهنگی آن با اسباب بازی انتخاب شده

اسباب بازی های مختلف در مراحل مختلف رشد کودک کمک خواهند کرد تا کودکان مهارت های مربوط به آن سن مخصوص را کسب کرده و وارد مراحل بعدی رشد شوند.

در مرحله اول، اسباب بازی های دوران نوزادی بیشتر کودکان را به سمت توجه کردن به محیط اطراف و قوی تر کردن حواس پنج گانه مانند بینایی و شنوایی و لامسه سوق می دهد. این اسباب بازی ها می تواند شامل جغجغه های ساده تا اسباب بازی هایی با سطوح دارای برجستگی به منظور تقویت حس لامسه، سطوح آینه ای برای یادگیری ارتباط و عکس العمل و یا عروسک های پارچه ای رنگارنگ و یا کتاب های پارچه ای بدون قطعات ریز و یا آلرژی زا باشد.

سپس با افزایش مهارت های حرکتی نوزادان، اسباب بازی ها معمولا به حرکت کردن، راه رفتن و حفظ تعادل کودک کمک خواهند کرد.

در مرحله بعد یعنی در دوران کودکی، اسباب بازی ها به رشد توانایی های کلامی، تجسم فضایی و هماهنگی بین حواس کمک خواهند کرد. این بازی ها می تواند شامل انواع بازی های ساختنی، انواع توپ ها و بازی های حرکتی باشند.

به مرور و با ورود به مراحل بعدی رشد، اسباب بازی ها به برنامه ریزی، ارتباط موثر با اطرافیان، یادگیری مشاغل، تفکر هدفمند و حل مساله در کودک کمک خواهند کرد. در حقیقت اسباب بازی ها بیشتر نقش کمک به آموزش های موثر و مفید در کودکان را خواهند داشت.

توجه به استعدادهای ذاتی و مهارت های کودک

کشف استعداد و رشد آن در دوران کودکی یکی از مهمترین خدماتی است که والدین می توانند به کودکان هدیه کنند. اگر کودک در یکی از هوش ها و یا مهارت ها استعداد خاصی دارد، انتخاب هدفمند اسباب بازی ها برای او می تواند او را به صورت هدفمند در مسیر رشد و موفقیت سوق دهد. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های تفکر الگوریتمی و حل مساله توانمند است انتخاب بازی های مبتنی بر تفکر منطقی می تواند تا حد زیادی به او کمک کند تا ذهنی منظم و منطقی داشته باشد.

اسباب بازی های دارای پایان باز، یکی از مهمترین ابزار های افزایش نبوغ و خلاقیت کودکان

بسیاری از اسباب بازی مانند جورچین ها و پازل ها و یا حتی بازی های فکری و بردگیم ها، مهارت های حل مساله را تا حد زیادی در کودکان تقویت می کنند اما باید توجه داشت که این نوع اسباب بازی ها، تفکر کودکان را در چهارچوب های مشخصی محدود می کنند و به او یاد می دهند که باید ساختارهای مشخصی برای حل مساله داشته باشد.

این در حالی است که اسباب بازی هایی مانند لگو، شن بازی، فیگورها و یا حتی ها جعبه ها و ابزار کاردستی و نقاشی بدون توجه به محدودیت ها به کودکان آموزش می دهند تا مسائل را خارج از روش های معمول تحلیل کنند.

 

 

اسباب بازی های ایفای نقش، یادگیری مهارت های آینده

یکی از رده اسباب بازی هایی که در مراحل رشد کودک بسیار تاثیر گذار است، اسباب بازی هایی است که در آن کودک دنیای بیرون از خود را می سازد و تمرین می کند. کودک در این نوع بازی ها یاد می گیرد تا با هم سن و سالان خود ارتباط بگیرد، به آنها محبت کند و نقش خود را به درستی در گروه ایفا کند. در واقع نابغه ترین افراد نیز اگر نتوانند در محیط کار خود، با سایر نقش ها تعامل سازنده ای داشته باشند نمی توانند آینده شغلی موفقی را متصور باشند.

بنابراین اسباب بازی هایی مانند لوازم منزل و خانه های بازی، زمین های پارچه ای و ماشین های متعدد که کودکان به صورت گروهی با آن بازی و تعامل می کند می تواند در رشد این مهارت ها موثر باشد.

توجه به مشکلات کودک و بازی درمانی

اسباب بازی ها علاوه اینکه به کودک کمک می کند تا مهارت های خود را تقویت کند، می تواند نقش درمان گری نیز داشته باشد. در حقیقت کودکان در پروسه بازی درمانی می توانند بسیاری از اختلالات شخصیتی خود را در کنار هم سن و سالان خود و با انتخاب هدفمند بازی ها رفع و درمان کنند. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های کلامی ضعیف است انتخاب بازی های ایفای نقش و یا لباس های ایفای نقش که معمولا به صورت گروهی و نمایشی انجام می شوند می توانند در رفع این مشکل او کارساز باشند.

انتخاب برخی بازی های سرعتی و تمرکزی می تواند در درمان عدم تمرکز در کودکان تا حد زیادی موثر باشد.

یا اگر کودک تحمل پذیرش باخت را ندارد، انتخاب بازی مهره و صفحه و یا بردگیم ها به او یاد خواهد داد که می تواند در یک بازی بارها برنده و یا بازنده باشد. بنابراین انتخاب هدفمند و هوشمند بازی ها می توانند حتی در رفع مشکلات رفتاری کودکان نیز موثر باشند.

انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای کودکان

یکی از روش های انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای سنین و مشخصات مختلف کودکان استفاده از دیتابیس هایی است که اسباب بازی ها را به شیوه موثر فیلتر و دسته بندی می کنند. از نمونه این منابع به عنوان نمونه سایت دیجی کالا، و مای لیست است که تنوع مختلفی از اسباب بازی ها را با شرایط و ویژگی های مختلف دسته بندی کرده اند.

شما می توانید از سایت مای لیست به خرید عمده اسباب بازی های مناسب کودکان خود به قیمت خرد بپردازید.این نوع از بانک های اطلاعاتی کمک می کنند تا اولا با دسته بندی های مختلف اسباب بازی در رده های مختلف سنی آشنا شوید و علاوه براین، به راحتی کالاهای مورد نظر خود را انتخاب و مقایسه کنید.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

دیگر خبرها

  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • همدان میزبان جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی می شود
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان