Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر روزي بخواهد مشكل روابط بين ايران و عربستان حل شود، آغاز كننده اين كار بايد عربستان باشد چرا كه ما گام‌های مورد نياز را تاكنون برداشته‌ايم.

به گزارش ايسنا، علاء الدين بروجردي در نشست خبري خود كه در حاشيه سفر اعضاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس به نيشابور در فرمانداري اين شهرستان برگزار شد، درباره روابط ايران و عربستان عنوان كرد: ما معضل روابط ايران و عربستان را در رياض مي‌دانيم، چون از آغاز كار همين دولت، وزير خارجه ما پيشنهاد مذاكره مستقيم با عربستان داشت اما با تغيير ساختار سياسي حاكم بر عربستان عملا آن‌ها به يك جمع‌بندي اشتباه ديگري رسيدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وي ادامه داد: چون عربستان در كل تحولات منطقه از يك كشور شكست‌ خورده است به همين دليل نيز تلاش مي‌كند به گونه‌اي سرپوشي براي اين شكست‌ها در افكار عمومي داخلي عربستان بگذارد و اين تصور را عربستاني‌ها دارند كه با استفاده از درآمدهاي كلان پول نفت و خريد ده‌ها ميلياردي سلاح از آمريكا بتوانند از اين بحران داخلي خود عبور كنند.

بروجردی خاطرنشان کرد: در مسئله داخلي عربستان بركناري وليعهد يك امر طبيعي نبود و در خود هيات حاكمه نارضايتي متعدد ايجاد كرد، يك آتش زير خاكستر در آن جا به طور محسوس وجود دارد که حتي نتوانستند انسجام منطقه‌اي خود را حفظ كنند.

وی با اشاره به مسئله قطر نيز گفت: فكر مي‌كردند قطر دو روزه تسليم مي‌شود در حالي كه قطر يك كشور مستقل در اين منطقه است و ما هم به عنوان سياست كلان‌مان كه داشتن رابطه خوب با همسايگان است براي تامين نيازهاي قطر اعلام آمادگي كرديم و اين هم يك سياست اشتباه از سوي عربستان بود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سياست خارجي مجلس تصريح كرد: بنابراين اگر روزي بخواهد مشكل روابط بین دو کشور حل شود آغاز كننده اين كار بايد عربستان باشد، چون ما گام‌های مورد نياز را در اين عرصه تا كنون برداشته‌ايم.

وي درباره اتفاقاتي كه اخيرا در روز قدس افتاد، اظهار كرد: قطعا اهانت به رئيس جمهور به عنوان يك اصل در جمهوري اسلامي ايران يك امر خطا و خلاف قانون است، خود بنده با صراحت اعلام كردم اين حركت يك حركت ضد انقلابي است. ما تمام تيرهایمان در روز قدس بايد متوجه دشمن باشد، بنابراين موضع‌گيري در كميسيون هم صورت گرفته و اين امر نيز مردود و محكوم است.

بروجردي همچنين با بيان اين كه تنها راه بازدارنگي براي دفاع از كشور توان موشكي ماست و به جد آن را ادامه خواهيم داد چراکه اين يك سياست راهبردي نظام است، گفت: بحث آزمايش‌هاي موشكي راه خود را ادامه خواهد داد و در طرح جديد در مجلس براي ارتقا توان موشكي پيشنهاد بودجه كلاني كرديم كه اين بحث گسترش يابد و علت آن نيز مشخص است. ما كشوري هستيم كه 8 سال به ما جنگ تحميل شد و پذيرفته‌ايم سلاح‌هاي هسته‌اي و شيميايي و ميكروبي كشتار جمعي نداشته باشيم و تنها راه بازدارنگي براي دفاع از كشور توان موشكي ما است.

وي درباره بحث برجام نيز اظهار كرد: برجام تصميم ملي بود و شوراي عالي امنيت ملي نيز آن را تاييد كرده بودند و مجلس نيز تسهيل كرد و در نقطه مقابل هم 6 كشور امضا كننده اين سند مهم بين المللي هستند، از اين 6 كشور يك كشور كه آمريكاست و بر خلاف هنجارهاي بين المللي، توافق‌ها و اصول حاكم بر عرصه روابط بين الملل عمل مي‌كند، نقض كننده است.

بروجردي ادامه داد: در اين جا متخلف آمريكاست، ما و به خصوص وزارت امور خارجه بايد تلاش كنيم كه با متخلف برخورد شود و مقابله صورت بگيرد. البته ما هم به عنوان نمايندگان ملت در مجلس شوراي اسلامي طرحي را تهيه كرديم كه فردا تقديم هيات رئيسه مجلس مي‌شود و سير قانوني خودش را طي مي‌كند. اين مقابله‌اي با زياده‌خواهي‌ها و اقدامات غير قانوني كنگره آمريكاست كه در اين زمينه بايد دفاع كنيم.

وي افزود: البته جامعه ما آزاد است، در همان دوران نيز بحث برجام موافق و مخالف داشت و اين طبيعي است كه در يك جامعه آزاد و در يك دموكراسي و مردم سالاري حاكم بر كشور ما نظرات مختلف وجود داشته باشد، منتهي ما هنجارهاي قانوني را تنظيم كرديم. قرار بر اين نيست كه برجام را خودمان متوقف كنيم. برجام سير قانوني خود را طي مي‌كند و محسنات فراواني و البته كاستي‌هایی هم دارد.

بروجردي تاكيد كرد: ما آغاز كننده دعوا نخواهيم بود ولي در مقابل زياده خواهي‌ها که آمريكايي‌ سر دمدار آن است با جديت از منافع ملي خود دفاع خواهيم كرد. فكر مي‌كنم اين طراحي جديد نيز تاثيرگذار باشد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سياست خارجي مجلس در بخش ديگري از سخنان خود اظهار کرد: كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در چارچوب وظايف نظارتي خود به طور برنامه‌ريزي شده از استان‌هاي مختلف كشور با اولويت استان‌هاي مرزي بازديد دارد. وجود معضل حاشيه‌نشيني که در مشهد زمان طولاني را به خود اختصاص داده و وضعيت مشابهي در نيشابور وجود دارد، حتما نيازمند مديريت هوشمندانه است.

وي گفت: توجه ويژه به گردشگري با توجه به جاذبه‌هاي متعدد در نيشابور به خصوص در بحث گردشگر مذهبي لازم است و بايد زمينه براي ماندگاري گردشگر و زيرساخت هاي آن فراهم شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۶۵۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم

آقای علی اکبر صالحی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به نقش راهبردی مسئله تأمین انرژی در جهان گفت: برای همه فعالیت‌ها نیاز به انرژی وجود دارد، اما آثار استفاده از انرژی گاهی مخرب است؛ مانند انرژی‌های فسیلی که گاز‌های گلخانه‌ای تولید می‌کند و بر شرایط اقلیمی اثر می‌گذارد.

وی با اشاره به مسئله افزایش یک و نیم درجه‌ای دمای کره زمین، افزود: این گرمایش کره زمین، خود را به صورت آثار مخرب زیست محیطی مانند بارش‌های سیل‌آسای اخیر در حوزه خلیج فارس نشان می‌دهد؛ بنابراین، بشر باید هر چه سریعتر برای تأمین انرژی بدون استفاده از سوخت‌های فسیلی و با انرژی پاک اقداماتی انجام دهد.

این استاد دانشگاه با بیان این که منظور از انرژی پاک، نوعی از انرژی است که کمترین میزان گاز‌های گلخانه‌ای را تولید کند و تا حد ممکن تجدیدپذیر باشد، ادامه داد: انرژی هسته‌ای نوعی از انرژی‌های پاک است، اما تجدیدپذیر نیست؛ پاسخ نهایی بشر به تأمین انرژی، به سمت انرژی هسته‌ای از نوع گداخت حرکت می‌کند.

ترامپ مانع از حضور ایران در طرح بین‌المللی گداخت هسته‌ای شد

وی تأکید کرد: اگر بشر بتواند نیروگاه‌های هسته‌ای از نوع گداخت را احداث کند، پاسخ نهایی را به تأمین انرژی پایدار، حداقل در بخش برق، داده و وقتی برق باشد، تقریبا همه کار‌ها قابل انجام است. رسیدن به این مرحله زمان می‌برد و ایران هم در حال کار کردن روی آن است.

آقای صالحی اظهار کرد: کشور‌های مختلف برای رسیدن به این هدف، طرح مشترکی را در فرانسه با عنوان ایتر (ITER) پیگیری می‌کنند که ایران هم قرار بود بعد از برجام عضوی از این طرح بین‌المللی باشد، اما ترامپ (رئیس جمهور سابق آمریکا) مانع از آن شد.

وی با تأکید بر این که یکی از موضوعات مهم برای کشور‌های مختلف امنیت انرژی (Energy Security) است، گفت: اگر کشور به دنبال توسعه پایدار است، باید از تأمین انرژی پایدار هم مطمئن باشد؛ قیمت انرژی باید به گونه‌ای تعیین شود که در دسترس باشد و فناوری‌های مربوطه هم باید در اختیار یک کشور قرار داشته باشد.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با اشاره به این که تصمیم گرفته شده بود که ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه هسته‌ای در ایران احداث شود، گفت: اکنون به دلایلی مثل جنگ تحمیلی و مسائل بین‌المللی و شرایط تحریمی، هزار مگاوات نیروگاه هسته‌ای در کشور وجود دارد و دو هزار مگاوات نیروگاه جدید نیز در دست تأسیس است.

وی بیان کرد: کلنگ احداث این دو هزار مگاوات نیروگاه جدید در سال ۱۳۹۵ در بوشهر بر زمین خورد و اکنون در شرف تکمیل است؛ بسته به نوع مطالعه در مورد سبد انرژی کشور، بین ۸ تا ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای باید در ایران تولید شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

صرفه‌جویی حداقل ۱۰ میلیون بشکه‌ای در نفت‌ خام با تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای

این استاد دانشگاه همچنین گفت: تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای در مصرف ۱۰ تا ۱۲ میلیون بشکه نفت خام صرفه‌جویی می‌کند؛ یعنی اگر اکنون ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در کشور تولید می‌شد، می‌توانستیم معادل ۲۴۰ میلیون بشکه نفت خام در مصرف سوخت فسیلی صرفه‌جویی کنیم.

وی تأکید کرد: این اعداد به معنای این است که می‌توانستیم هر روز حدود ۸۰۰ هزار بشکه نفت خام را صادر کنیم، اما اکنون این میزان را به اشکالی مثل گاز، گازوئیل و مازوت، برای تولید برق، مصرف می‌کنیم.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی بیان کرد: تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای از انتشار حدود ۷ میلیون تن گاز آلاینده در محیط زیست پیشگیری می‌کند؛ یعنی اگر با تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای می‌توانستیم ۱۴۰ میلیون تن تولید گاز‌های آلاینده را کاهش دهیم، اکنون وضعیت کیفیت هوا و شرایط آب و هوایی کشور تا این حد نامطلوب نمی‌شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

بیشتر بخوانید:

رکوردشکنی نیروگاه اتمی بوشهر در تولید برق هسته‌ای برنامه ریزی برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق

نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای مصرف آب کمتری دارند

وی با تأکید بر این که بخش عمده خشکسالی‌ها به علت انتشار گاز‌های گلخانه‌ای است، افزود: زمانی که در سازمان انرژی اتمی مسئولیت داشتم، اعلام کردم که بهتر است برای توسعه برق هسته‌ای، به سمت استفاده از نیروگاه‌های کوچک مقیاس برویم؛ زیرا ایران یک کشور خشک است و احداث نیروگاه‌های بزرگ هزار مگاواتی، به حجم زیادی از آب نیاز دارد که چنین امکانی را نداریم.

آقای صالحی با بیان این که تأمین چنین حجمی از آب نیازمند احداث نیروگاه در نزدیکی سواحل کشور است، گفت: در شمال ایران به علت فراوانی جمعیت، شرایط طبیعت و وجود کانون کشاورزی، نمی‌توان چنین کاری کرد؛ ضمن این که خزر یک دریاچه است، اما در حوزه خلیج فارس، تنها جایی است که امکان احداث نیروگاه‌های بزرگ مقیاس هسته‌ای وجود دارد.

وی تصریح کرد: اگر نیروگاه‌ها کوچک مقیاس باشند؛ یعنی در حد ۵۰ مگاوات به جای هزار مگاوات، میزان آب مورد نیاز برای خنک کردن آن‌ها، ناچیز است. اگر از برج‌های خشک در این نیروگاه‌های کوچک استفاده شود، باز هم مصرف آب کاهش می‌یابد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

کاهش هدرفت در انتقال برق با توسعه نیروگاه‌های کوچک مقیاس

آقای صالحی با بیان این که­ با احداث نیروگاه‌های کوچک مقیاس، دیگر نیازی به احداث نیروگاه در جنوب کشور برای تأمین برق نقاط مرکزی و شمالی کشور وجود ندارد، تأکید کرد: تأمین برق از فواصل طولانی باعث می‌شود که در طول مسیر، افت ولتاژ و هدررفت در شبکه رخ دهد.

وی افزود: ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای، سرمایه‌گذاری اولیه کمتری هم نسبت به نیروگاه‌های بزرگ مقیاس نیاز دارد. ساخت یک نیروگاه هزار مگاواتی، هزینه شبانه پنج میلیارد دلاری نیاز دارد، اما ساخت چنین نیروگاهی یک شبه شدنی نیست و این رقم در طول مثلا ۷ سال ساخت نیروگاه به ۸ میلیارد دلار افزایش می‌یابد.

بخش خصوصی و صنایع داخلی توان ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای را دارند

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: اگر یک نیروگاه کوچک مقیاس که هزینه کمتری دارد، راه اندازی شود، می‌تواند تأمین مالی ساخت نیروگاه کوچک مقیاس بعدی را انجام دهد که بخش خصوصی می‌تواند این کار را انجام دهد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی همچنین اظهار کرد: صنایع داخلی توان ساخت­ تجهیزات و اجزای مورد نیاز برای نیروگاه‌های کوچک مقیاس را دارند، اما برای تأمین تجهیزات نیروگاه‌های بزرگ، باید صنایعی در همان حد به وجود بیاید که صرفه اقتصادی ندارد؛ به طور مثال، به علت صرفه اقتصادی نداشتن، ساخت مخزن تحت فشار نیروگاه را فقط چند کشور انجام می‌دهند­.

آقای صالحی بیان کرد: این نیروگاه‌های کوچک مقیاس می‌توانند در محل صنایع آماده و در محل مصرف، فقط نصب شوند که قیمت را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد و از نظر ایمنی هم فوق العاده هستند.

وی در پاسخ به علت این که چرا تاکنون چنین اتفاقی در ایران رخ نداده، توضیح داد: دنیا هم تازه در حال حرکت به سمت ایجاد نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای است؛ البته اوایل در آمریکا و روسیه با نیروگاه‌های کوچک کار را آغاز کردند، همچنین تأمین انرژی بسیاری از زیردریایی‌های نظامی و ناو‌های هواپیمابر با این نیروگاه‌ها انجام می‌شود، اما به صورت تجاری، این مسئله تازه در حال اجرا است و ایران هم ان شاءالله در این زمینه، قدم‌های مؤثری را برخواهد داشت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • طرح اجباری پزشکان برداشته شود
  • پس لرزه های ادعای یک نماینده مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /یک ذره انسانیت و شرم داشته باشید /حرمت زنان و نوامیس یک کشور مسلمان را نشکنید
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • پس لرزه ادعای نماینده تندرو مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /روابط با کشور همسایه به مشکل می خورد؟
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • استرس از فضای کارگری برداشته شود
  • تدابیر جدید عربستان برای جلوگیری از ورود بدون مجوز به مکه در موسم حج