Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@02:12:11 GMT

کاهش ۷۰ درصدی سوتغذیه در کشور

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۶۵۶۹۵

کاهش ۷۰ درصدی سوتغذیه در کشور

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: در دو دهه اخیر، کوتاه قدی در کودکان زیر ۵ سال بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته و همچنین سوءتغذیه در کشور کاهش ۷۰ درصدی داشته است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، دکتر زهرا عبداللهی در خصوص وضعیت تغذیه کودکان در استان ها و مناطق محروم در کشور، افزود: در سال های اخیر سوءتغذیه، کوتاه قدی و لاغری کودکان یکی از مشکلات اصلی تغذیه کودکان زیر پنج سال در کشور بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: مطالعات اخیر نشان دهنده آن است که با اجرای برنامه ها و مداخلاتی که در جهت بهبود تغذیه کودکان زیر پنج سال در کشور صورت گرفته است، کاهش قابل ملاحظه ای در شیوع سوءتغذیه کودکان در کشور مشاهده می شود.

عبداللهی خاطرنشان کرد: اقداماتی که طی سال های اخیر انجام شده، با برنامه های مداخلاتی و همکاری های بین بخشی همراه بوده است. یعنی علاوه بر بخش بهداشت، کمیته امداد (ره)، نهضت سوادآموزی و سازمان بهزیستی نیز همکاری هایی داشته اند.

وی از کاهش نسبی سوءتغذیه و کوتاه قدی در کشور خبر داد و گفت: مطالعات جدید گویای آن است که اگر در دو دهه گذشته، حدود ۲۰ درصد کوتاه قدی ناشی از تغذیه در کودکان زیر پنج سال وجود داشت، این عدد به ۶ و هشت دهم درصد رسیده است، یعنی کوتاه قدی بیش از ۵۰ درصد در کودکان زیر پنج سال کاهش یافته است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت همچنین در مورد کاهش سوءتغذیه در سال های اخیر گفت: در دو دهه قبل کم وزنی یا سوءتغذیه حدود ۱۷ درصد شیوع داشته است. این عدد درحال به ۴ درصد کاهش یافته و به عبارت دیگر، حدود ۷۰ درصد میزان سوءتغذیه در کشور کاهش پیدا کرده است.

وی در عین حال گفت: با همه اقدامات صورت گرفته، همچنان در مناطق محروم کشور نسبت به سایر مناطق شیوع سوءتغذیه در کودکان رویت می شود.

عبداللهی با بیان اینکه در مناطق محروم نیز ظرف دودهه گذشته، اقدامات مناسبی صورت گرفته است و کاهش قابل ملاحظه ای در آمار سوءتغذیه کودکان دیده شده است، ادامه داد: برای مثال، اگر در استان سیستان و بلوچستان طی دو دهه اخیر، آمار کوتاه قدی تغذیه ای به ۴۰ درصد می رسید، این رقم درحال حاضر به کمتر از ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است. یعنی بهبود در مناطق محروم نیز رخ داده است. اما همچنان شیوع آمار سوءتغذیه در مناطق محروم بالا است و این موضوع به عنوان یکی از اولویت های بهبود تغذیه در استان های محروم کشور در دستور کار است و باید برای کاهش شیوع سوءتغذیه در مناطق محروم کار شود.

وی در تشریح اقدامات وزارت بهداشت برای کاهش سوءتغذیه در کشور به خصوص در مناطق محروم، گفت: در طرح تحول سلامت با به کارگیری کارشناسان سلامت تغذیه در مراکز جامع خدمات سلامت، الگوی غذایی کودکان ارزیابی می شود و قد و وزن آنها مورد سنجش قرار گرفته و غربالگری می شوند.

عبداللهی افزود: کودکانی که طی غربالگری ها، دچار اختلال رشد، کم وزنی یا کوتاه قدی باشند، توسط مراقبان سلامت و بهورزان شناسایی می شوند و علاوه بر مشاوره با مادر در زمینه تغذیه کودک، خدماتی چون مکمل یاری ریزمغذی ها به صورت رایگان برای کودکان ارائه می شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: علاوه بر مراقبت های تغذیه ای که توسط کارکنان بهداشتی در شبکه های بهداشتی درمانی کشور ارائه می شود، آن دسته از کودکانی که به علت فقر خانواده به سوءتغذیه دچار شده اند، به کمیته امداد امام خمینی( ره) معرفی می شوند و سبد غذایی رایگان که ترکیب آن توسط کارشناسان تغذیه متناسب با غذاهای بومی منطقه تایید شده است، در اختیار آنها قرار می گیرد. این برنامه اثربخشی خوبی دارد و با ارزیابی های انجام شده، بین ۴۰ تا ۷۰ درصد کودکانی که دچار سوءتغذیه و اختلال رشد هستند، با کمک های غذایی و مشاوره های تغذیه ای، بهبودی نسبی پیدا می کنند.

عبداللهی در ادامه از ارایه یک وعده غذای گرم در روستامهدها با همکاری سازمان بهزیستی خبر داد و گفت: حدود ۶ هزار روستامهد در سراسر کشور وجود دارد که برای کودکان سه تا شش ساله یک وعده غذای گرم در مهدکودک تدارک می بینند. نوع غذا را کارشناسان تغذیه مشخص کرده و آموزش مربیان مهد نیز توسط کارکنان بهداشتی انجام می شود.

وی در پایان تاکید کرد: ارائه یک وعده غذای گرم در روستامهدها در پیشگیری از سوءتغذیه تاثیر زیادی دارد. همچنین آموزش هایی که ارائه می شود، عادات غذایی صحیح را به تدریج ترویج می دهد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۶۵۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸ درصدی نرخ بیکاری در استان مرکزی طی سال گذشته

به گزارش خبرنگار مهر، جمشید امیدی پیش از ظهر سه‌شنبه در جشنواره امتنان استان مرکزی اظهار کرد: مراسم هفته کارگر امسال از چندین هفته قبل با فراخوان جشنواره امتنان آغاز شده و از ۱۰ مهر تا یکم آذر سال گذشته ۴۴۰ کارگر، ۵۹ گروه کار و ۱۲۱ واحد از استان مرکزی در این سامانه ثبت نام کردند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با اشاره به انجام ۱۰۸ بازدید میدانی توسط کمیته ارزیابی تصریح کرد: ارزیابی ها منجر به انتخاب ۸ واحد نمونه، ۳ کارگر نمونه و ۲ گروه کار نمونه شد که این افراد تجلیل می شوند همچنین امسال برای نخستین بار یک کارگر نخبه ملی و واحد نمونه ملی از استان مرکزی انتخاب شد.

وی مهمترین شاخص‌های مورد ارزیابی در جشنواره امتنان را، اختراع و نوآوری، ارزآوری، بهره‌وری، میزان اشتغال، مسایل زیست محیطی و انتقال تکنولوژی و بومی سازی، عنوان کرد.

نرخ بیکاری مرکزی ۸ درصد کاهش یافته است

امیدی بیان کرد: نرخ بیکاری استان از ۷.۸ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۷ درصد در سال گذشته رسیده که ۸ درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به اینکه استان مرکزی در جذب تسهیلات و اشتغال زایی رتبه اول و دوم را دارد، گفت: سال ۹۶ شاغلان استان ۴۲۵ هزار نفر بوده که تا سال ۹۹ روند نزولی داشته و ۵۱ هزار فرصت شغلی در این بازه زمانی از دست رفته است.

امیدی گفت: از سال ۱۴۰۰ روند فرصت شغلی صعودی بوده تا سال گذشته که ۱۵ هزار و ۷۲۰ شاغل اضافه شده است.

امیدی بیان کرد: ضریب پوشش بیمه تامین اجتماعی استان ۶.۵۶ درصد نسبت به سال ۹۹ رشد داشته است.

بازنشستگی ۱۰ هزار نفر از بیمه شدگان مرکزی

وی تاکید کرد: شمار بیمه شدگان اجباری نیز در مایان بهمن سال قبل نسبت به پایان بهمن سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۷.۱۷ درصد افزایش داشته است همچنین در این مدت ۱۰ هزار نفر نیز بازنشسته شده اند.

امیدی تاکید کرد: شمار کارگاه های فعال در پایان بهمن ماه سال ۱۴۰۲ نسبت به پایان بهمن ۱۴۰۱ به میزان ۶ و ۲۵ صدم درصد معادل هزار و ۴۸۲ کارگاه افزایش یافته است. تعداد کارگاه‌های فعال استان مرکزی نسبت به سال ۹۹، شاهد افزایش هشت درصدی است.

امیدی تاکید کرد: سال ۱۳۹۹ به میزان ۴ هزار و ۵۶۵ نفر بیمه بیکاری دریافت می کرده اند که پایان سال گذشته به ۲ هزار و ۹۴۲ نفر رسیده است.

وی ییان کرد: بر اساس نتایج حاصل از پایش ملی محیط کسب و کار ایران در بهار ۱۴۰۲، استان مرکزی با پنج و ۱۷ دهم درصد مقام اول را کسب کرد و استان‌های زنجان و آذربایجان غربی در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: تعداد مجوزهای صادر شده مشاغل خانگی این استان در سال گذشته به چهار هزار و ۵۸۷ مورد رسید.

کد خبر 6092891

دیگر خبرها

  • کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری کشور
  • کودکان زیادی بر اثر سو تغذیه در غزه جان باختند
  • کاهش ۲ درصدی حجم مخازن سد‌های لرستان
  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
  • کاهش ۸ درصدی نرخ بیکاری در استان مرکزی طی سال گذشته
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور