Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ «قانون خدمت وظیفه عمومی» برای همه پسران ایرانی یک قانون مهم است. چه آن‌ها که در همان 18 سالگی عازم خدمت شده‌اند و چه آن‌ها که با تحصیل تا آخرین مرحله، خدمت‌شان را چندسالی عقب انداخته‌اند؛ همه باید با این قانون سروکله بزنند. داستان اما برای آن‌هایی که یک بار، تمام تمرین‌ها و نظام‌های سربازی را نه در پادگان که در میدان واقعی نبرد دیده‌اند، کمی فرق می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین قانون خشک خدمت وظیفه عمومی، برای خانواده شهدا و ایثارگران منعطف شده و در ماده 45، تلاش کرده برای ذره‌ای هم که شده، روی زخم‌های جنگ و دردهای جانبازیِ رزمندگان سال‌های دفاع مقدس، مرهم بگذارد.

بند دال، مکمل ماده 45

ماده 45 قانون خدمت وظیفه عمومی، می‌گوید فرزندان شهدا و مفقودین، جانبازان بالای 25 درصد و اسرای با بیش از 24 ماه سابقه اسارت، از سربازی معاف هستند. حالا و بر اساس بند دال ماده 88 قانون برنامه ششم توسعه، این ماده به نفع فرزندان ایثارگران، اصلاح شده. قانون جدید، که در قالب بند هفتم به همان ماده 45 اضافه می‌شود، به ازای هر ماه حضور در جبهه برای رزمندگان و به ازای هر ماه اسارت برای آزادگان، یک ماه کسری خدمت به فرزندان آن‌ها می‌دهد. شنیدن این خبر، احتمالاً همه فرزندان ایثارگران را خوشحال خواهد کرد. چرا که پیش از این، به ازای هر سه ماه حضور در جبهه، یک ماه معافی نصیب فرزندان ایثارگران می‌شد.

سمت راست متن ماده۴۵ قانون خدمت وظیفه عمومی است و سمنت چپ، متن بند دال ماده۸۸ برنامه ششم توسعه که وضعیت خدمت فرزندان ایثارگران را بهتر می‌کند

ماجرا اما به همین سادگی‌ و خوشی تمام نمی‌شود. قانون برنامه ششم پس از تصویب به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ می‌شود، اما ستاد کل نیروهای مسلح، این قانون که در اواخر سال 95 تصویب شده را اجرا نکرده و نمی‌کند. دلایل خاص خودش را هم دارد اما سیل واکنش‌ها به اجرا نشدن این قانون نشان می‌دهد افکار عمومی و نمایندگان مردم، منتظر اجرای قانونی هستند که به نظر می‌رسد نفعش به همه خواهد رسید.

نمایندگان مردم: از وزیر دفاع طرح سوال می‌کنیم/ این قانون باید اجرا شود

حسن نوروزی، نماینده مردم رباط‌کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی گفته این موضوع با جدیت از سوی نمایندگان در حال پیگیری است. او درباره نظر رهبری نسبت به این مساله هم می‌گوید:« تاکید شده کسر خدمت در صورت اذن فرماندهی کل قوا امکان‌پذیر است و ایشان نیز در شرایط صلح با این مساله موافقند.» نوروزی در گفتگو با خبرنگار ما درباره صحبت های سردار کمالی مبنی بر عدم تعیین تکلیف مصوبه کسر خدمت سربازی فرزندان ایثارگر به دلیل نیاز به اقدامات کارشناسی، می‌گوید:« ممکن است از مطالب ایشان سوبرداشت شده باشد و یا حرف و یا کلمه ای از گفت و گوی ایشان حذف شده باشد.گاهی اوقات برای ما نیز پیش می آید که در گفت و گوها سوبرداشت شده یا عبارتی حذف شود.» مجلسی‌ها عمیقاً معقتدند حالا که برنامه ششم توسعه از صافی رای آن‌ها عبور کرده، دیگر نیازی به تشکیک در کارشناسی بودن یا نبودن قانون نیست.

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نایب‌رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی هم در گفتگو با خبرگزاری دانشجو می‌گوید:« نیروهای مسلح باید اقدامات لازم را مطابق مصوبه مجلس در این زمینه انجام دهد.» ایمن‌آبادی از این‌که ستادکل نیروهای مسلح، بند دال ماده 88 برنامه ششم توسعه را غیرکارشناسی خوانده هم ناراحت است و ادامه می‌دهد:« ستاد کل امروز در مقام تشخیص برآمده و می‌گوید باید در این خصوص کار کارشناسی صورت گیرد. در واقع عبارتی را مطرح کردند که این روزها موجبات ناراحتی متقاضیان و مجلسی ها را ایجاد کرده است.قوانین زمانی تصویب می شوند که قبلا بر روی آن‌ها کار کارشناسی صورت گرفته باشد.» جعفرزاده روی پیگیری این موضوع مصمم است و می‌گوید مجلس «قطعاً» از وزیر دفاع درباره علت عدم اجرای مصوبه کسر خدمت فرزندان ایثارگر سوال خواهد کرد.

توئیتری‌ها چه می‌گویند؟

کاربران فضای مجازی هم نسبت به اجرانشدن قانون معترض اند و با هشتگ #کسری_خدمت_ایثارگران توئیت می‌زنند. تعدادی از کاربران، رئیس‌جمهور و وزرایش را مخاطب قرار داده و از آن‌ها اجرای قانون را طلب کرده‌اند. یک نفر نوشته:«یعنی واقعا اجرای یک قانون باید بیشتر از 1 سال طول بکشه؟وقتی مسئولان به فکر مردم نباشن همین میشه. کاش دوباره انتخابات بود.» دیگری از بلاتکلیفی‌اش گفته و نوشته:« بلاتکلیفی یعنی با این که میدونی یه قانونی هست که اگه اجرا بشه معافی ولی مسئولین تعلل میکنن و تو باید۴ماه اضافه خدمت کنی.» کاربری هم زبان طنز را انتخاب کرده و به کنایه نوشته:«روی ارثیه رضا پهلوی انقد تعصب نداشته باشین.»

سربازی نیازمند اصلاحات

قصه دامنه‌دار سربازی و قانون‌های تغییرپذیر و تفسیرپذیرش اما محدود به همین یکی دو مورد نیست. مدت‌هاست که بسیاری از مردم، مسئولین، نخبگان و نمایندگان مجلس دغدغه‌ی اصلاح قانون سربازی به سبک و سیاق فعلی را دارند و پیشنهادهای متنوعی را مطرح کرده‌اند. حشمت‌الله فلاحت‌پیشه چند ماه پیش در گفتگو با خبرگزاری دانشجو از پیشنهادهایی مثل «سربازی پیمانی» به جای سربازی اجباری خبرداد و گفت مجلس قصد دارد برای اصلاح بخش‌هایی از قانون سربازی ورود جدی داشته باشد. فلاحت‌پیشه در انتهای مصاحبه‌ی آن روزهایش با ما گفته بود:« اصلاح ساختار سربازی مخالفین زیادی دارد و نیازمند چانه‌زنی درون و بیرون مجلس است.»

کلاف سردرگم سربازی

اصلاح ساختارهای سربازی، دغدغه دیروز، امروز و فردای همه‌ی پسران جوان ایرانی است. پسرانی که دو سال از زندگی گذشتن و گذاشتن عمر در انجام کاری که تقریباً علاقه‌ای به آن ندارند برایشان آزاردهنده است. از طرفی نیاز کشور به نیروی جوان و سربازهای آماده به رزم در مواقع حساس قابل کتمان نیست. اگر قرار باشد تعادلی میان نیاز کشور و دغدغه‌های جوانان ایجاد شود، بیش و پیش از هرکاری «عمل به قانون» باید مورد توجه باشد. بند دال ماده 88 برنامه ششم توسعه و حکایت کسری خدمت ایثارگران، فقط یک نمونه ساده است. نمونه‌ای از قانونی که تصویب شده، باید اجرا شود و رفع‌کننده نگرانی گروهی از جوانان است؛ اما در کلاف سردرگمی گیر افتاده و مردم منتظر اجراشدنش هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۶۶۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرا نشدن کامل طرح مسکن ملی و جوانی جمعیت در سبزوار

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامرضا مغیسه در خطبه‌های نماز جمعه ظهر امروز سبزوار با تذکر به مسؤولان مسکن ملی در سبزوار و مرکز استان اظهار کرد: قانون مسکن ملی و جوانی جمعیت قانون خوبی است و باید مسؤولان آن را به خوبی اجرا و جدی بگیرند.

امام جمعه سبزوار با تاکید بر اینکه مسؤولان در سبزوار و مرکز استان به بهانه‌های مختلف از اجرای قانون شانه خالی نکنند و کارهایشان را توجیه نکنند، افزود: در سبزوار اگر زمین برای اجرای قانون کم است از زمین‌های منابع طبیعی و ملی برای ساخت مسکن ملی و اهدای زمین‌های جوانی جمعیت الحاق شود.

وی با بیان اینکه باید ۲۰۰ متر زمین در قانون جوانی جمعیت برای خانواده‌های ۳ فرزندی به بالا اهدا شود و دادن زمین کمتر و مشترکی با خانواده‌های دیگر درست نیست، گفت: جوانان در جوانی جمعیت به ندای رهبری لبیک گفته اند و مطالبه به حقی از مسؤولان دارند که باید قانون وضع شده به درستی و کامل اجرا شود.

مغیسه در ادامه با درخواست از رسانه‌ها برای تبیین زحمات بنیان گذار مکتب تشیع حضرت امام جعفر صادق (ع) درباره وقایع جهانی اخیر در دنیا گفت: خیزش دانشجویان غربی و امریکایی بر علیه ظلم و ستم صهیونیست جهانی و دولت‌های حامی کشتار کودکان مظلوم غزه نشان می‌دهد در ساختار دولت‌های غربی و آمریکا اقنای افکار عمومی و سخن گفتن با مردم هیچ جایگاهی ندارد و پاسخشان به اعتراض دانشجویان در ادامه جنگ غزه، تنبیه، دستگیری و بازداشت دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها و استفاده از زور و قدرت برای سرکوب اساتید دانشگاه‌ها و دانشجویان است.

کد خبر 6095732

دیگر خبرها

  • واکنش سازمان نظام وظیفه درباره این نوع معافیت از سربازی
  • مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی اعلام شد
  • ۵ سال زندان در انتظار این مشمولان سربازی
  • مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی چیست؟
  • برخورد قانونی با سوءاستفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • برخورد قانونی با سوء استفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • عملکرد فصل معیشت و رفاه در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران
  • مقام روسی: بایدن عقب‌مانده ذهنی است
  • گلایه کارکنان از متوقف شدن اجرای طرح عقد قرارداد مستقیم با نیرو‌ها در برخی از شرکت‌ها
  • اجرا نشدن کامل طرح مسکن ملی و جوانی جمعیت در سبزوار