Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- با ورود به دوره پسابرجام و رفع محدودیت‌های خرید دانش فنی و لایسنس، عملیات اجرایی دو طرح بزرگ PDH با هدف تبدیل پروپان به پلی پروپیلن در صنعت پتروشیمی ایران با مشارکت شرکت اوده آلمان آغاز شد.

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان به نقل از شرکت ملی پتروشیمی ایران، همزمان با بهره برداری از فازهای جدید میدان بزرگ گازی پارس جنوبی و افزایش ظرفیت تولید پروپان از این میدان مشترک، برنامه ریزی به منظور تکمیل زنجیره ارزش پروپان در صنایع پتروشیمی با طراحی، ساخت و بهره برداری از طرح های PDH در دستور کار قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایط فعلی ظرفیت تولید گاز مایع شامل پروپان و بوتان از فازهای پارس جنوبی به حدود 10 میلیون تن در سال رسیده که این ظرفیت تولید پروپان می تواند برای مدت دست کم 20 تا 25 سال آینده طرح‌های تبدیل پروپان به پروپیلن و پلی پروپیلن در صنعت پتروشیمی ایران را تضمین کند.

شرکت ملی پتروشیمی ایران اعلام کرد: با توجه به نیازسنجی انجام گرفته در سطح صنایع تکمیلی پتروشیمی و بالا بودن تقاضا برای مصرف گریدهای متعدد پلی پروپیلن در کشور، تاکنون با مشارکت شرکت اوده آلمان عملیات اجرایی و ساخت دو طرح تبدیل پروپان به پلی پروپیلن در منطقه علسویه و ماهشهر آغاز شده است.

هم اکنون ظرفیت تولید پلی پروپیلن در صنعت پتروشیمی ایران با راه اندازی واحدهایی در مجتمع های پتروشیمی بندر امام، مارون، رجال، نوید زر شیمی، جم و پلی نار به حدود یک میلیون تن در سال رسیده که پیش بینی می شود با بهره برداری از سه طرح جدید، ظرفیت تولید این محصول استراتژیک پلیمری در برنامه ششم توسعه با افزایشی دو برابری به بیش از 2 میلیون تن در سال برسد.

نکته قابل توجه آن است که از مجموع سه طرحی که برای تولید پلی پروپیلن عملیات اجرایی آنها در صنعت پتروشیمی ایران آغاز شده، دو طرح با لایسنس و مشارکت شرکت اوده آلمان در دست اجرا است.

هم اکنون پیشرفت اجرایی طرح پتروشیمی سلمان فارسی با ظرفیت تولید سالانه 450 هزار تن پلی پروپیلن و با استفاده از ظرفیت مازاد خوراک پروپان تولیدی پتروشیمی بندر امام در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر به حدود 15 درصد رسیده که شرکت اوده آلمان در اجرای این طرح PDH علاوه بر تامین لایسنس و انجام مهندسی اصولی، در بخش پیمانکار مهندسی و تدارکات هم مشارکت دارد.

عملیات اجرایی دومین طرح جدید PDH صنعت پتروشیمی کشور هم با ورود به دوره پسابرجام در عسلویه با ظرفیت تولید سالانه 450 هزار تن پلی پروپیلن آغاز شده که پیشرفت ساخت این طرح هم تاکنون به حدود 18 درصد رسیده است.

دانش فنی در این طرح جدید که قرار است خوراک پروپان آن به میزان 560 هزار تن در سال از محل فازهای پارس جنوبی تامین شود، توسط شرکت اوده آلمان تامین شده است، ضمن آنکه شرکت میتسوئی ژاپن هم مسئولیت تامین دانش فنی واحد تولید پلی پروپیلن را بر عهده دارد.

علاوه بر این، شرکت اوده آلمان با مشارکت شرکت دایلیم کره جنوبی هم در بخش مهندسی اصولی اجرای این طرح PDH مشارکت دارد که پیش بینی می شود این پروژه در میانه اجرای برنامه ششم توسعه در مدار بهره برداری قرار بگیرد.

با اجرای این دو طرح جدید PDH در عسلویه و ماهشهر در مجموع سالانه حدود 900 هزار تن به ظرفیت تولید پلی پروپیلن صنعت پتروشیمی کشور افزوده می شود که با احتساب ظرفیت 175 هزار تنی طرح پتروشیمی خمین در مجموع حدود یک میلیون و 75 هزار تن پلی پروپیلن بیشتر به عنوان یکی از منابع اصلی تامین خوراک صنایع تکمیلی پتروشیمی در کشور تولید خواهد شد.

علاوه بر اجرای دو طرح PDH یاد شده، اخیرا پتروشیمی جم هم مذاکراتی را برای طراحی و ساخت یک واحد جدید PDH با ظرفیت تولید سالانه 550 هزار تن با شرکت UOP هانیول (شرکت انگلیسی-آمریکائی) آغاز کرده است.

در مجموع پیش بینی می‌شود با توجه به بهره برداری دست کم پنج فاز جدید پارس جنوبی تا سال آینده و افزایش بیش از سه میلیون تنی تولید گازمایع از یک سو و افت شدید قیمت پروپان و بوتان در بازارهای جهانی در سایه سقوط قیمت نفت، اجرای طرح های PDH با هدف تبدیل پروپان به پلی پروپیلن علاوه بر تامین نیاز صنایع داخلی، تکمیل زنجیره‌های ارزش را هم برای صنعت پتروشیمی کشور به ارمغان بیاورد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۷۱۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین

با توجه به افزایش مصرف بنزین حدود ۲.۷ میلیارد دلار با پتروشیمی‌ها قرارداد بسته شده که در سال جاری بخشی از ظرفیت خود را به حوزه تولید بنزین اختصاص دهند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی ها نشان میدهد در محاسبات اولیه تبصره هدفمندی یارانه ها کم براوردی صورت گرفته است، در حال حاضر پیش بینی می شود در یک سناریو بدبینانه دولت حدود  300 هزار میلیارد تومان نیاز دارد که در طول سال منابع مربوط به تبصره 8 یا جدول 14 مرتبط با هدفمندی یارانه ها را ترمیم کند.

با توجه به درآمد‌ها و هزینه‌هایی که وجود دارد اگر دولت این جبران هزینه را انجام ندهد ممکن است دچار کسری بشود، یکی از دلایل عمده آن هم این است که طبق اعلام نمایندگان عضو کمیسیون تلفیق بودجه سال گذشته به جای صادرات بنزین، حدود دو میلیارد دلار بنزین وارد کردیم و در منابع و مصارف تبصره هدفمندی یارانه ها ناترازی ایجاد شده و امسال نیز ادامه خواهد یافت.

در همین خصوص حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 1403 با اشاره به اینکه، تبصره  هدفمندی یارانه ها مرتبط با منابع درامدی ناشی از بنزین و گازوئیل و نفت کوره و نفت خام و این‌ها است، گفت:  چون 123-124 میلیون لیتر در داخل مصرف می‌کنیم آن میزانی که باید صادر می‌کردیم دیگر نمی‌توانیم صادر بکنیم.

به گفته حاجی بابایی بر این  اساس در بعضی از مصارف تعریف شده هدفمندی یارانه ها دچار مشکل می‌شویم، سال گذشته دو میلیارد دلار بنزین وارد کردیم، امسال هم دو میلیارد دلار باید وارد کنیم.

رییس کمیسیون تلفیق بودجه 1403 اعلام کرد، امسال 2.7 میلیارد دلار با پتروشیمی‌ها قرارداد بسته شده که بتوانند بنزین تولید کنند. این‌ها یک سری موارد  است که تبصره 14 هدفمندی یارانه ها یا تبصره 8 قانون بودجه 1403  یا جدول شماره 14  را با مشکل جدی روبرو کرد. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید
  • سکوی «تامین و تولید» راه‌اندازی می‌شود/ تبیین ظرفیت‌های ایران
  • «رامهرمز» ظرفیت مناسبی برای تولیدات پایین دستی پتروشیمی دارد
  • کارگران پیش قراولان جهش تولید هستند
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • گزارش اوجی از سوددهی خیره‌کننده پالایشگاه آبادان و افزایش تولید مجتمع‌های پتروشیمی
  • ظرفیت‌های استان بوشهر برای مشارکت مردم در جهش تولید پای کار بیاید
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین
  • افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت