Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، احمد علیرضابیگی اظهار داشت: رئیس دستگاه اجرایی کشور از حاشیه‌ها بکاهد و بر متن متمرکز شود و بداند مطابق اصل 57 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قوای حاکم زیرنظر ولایت مطلقه امر به امامت امت قرار گرفتند و بر رئیس‌جمهور فرض است تا با پرهیز از دوگانگی مسئولیت خود را به عنوان رئیس قوه مجریه ذیل مسئولیت رهبر معظم انقلاب تعریف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بر اساس راهبرد امنیتی جمهوری اسلامی ایران، اقوام نه یک تهدید بلکه یک فرصت برای قوام استقلال کشور محسوب می شود لذا تلاش برای ارتقای ظرفیت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی اقوام مختلف کشور در راستای تحکیم استقلال و تمامیت ارضی کشور از تکالیف دولت‌ها بوده و مردم هر منطقه به زبان و فرهنگ خود زنده‌اند.

ضرورت ارتقای ظرفیت‌های اقوام به‌عنوان فرصتی برای قوام استقلال کشور

علیرضابیگی در ادامه با بیان اینکه مردم آذربایجان یکی از اقوام بزرگ ایرانی هستند که فرهنگ آنها غیر از عشق و اخلاص نسبت به اهل بیت(ع)، یکپارچگی ایران و استحکام انقلاب نبوده عنوان کرد: مسائل تاریخی گواهی جانفشانی مردم آذربایجان است و بر اساس اصل 15 قانون اساسی مبنی بر حفظ زبان مادری اقوام ایرانی، مردم آذربایجان سال‌ها بود که در راستای تأسیس نهادی برای تحقق این مهم بودند تا با مرجعیت آن فرهنگ و هنر آذربایجان بعد از سال‌ها رکود از دوره رضاخان احیا شده و بر غنای فرهنگی و هنری ایران بیافزاید و از سایه همسایگان آذری زبان درآیند.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: فرهنگ و ادبیات گرانمایه از آن جمهوری اسلامی بوده و حق آن به شمار می‌رود و گواه این مطلب، مردم رسته از یوغ اتحاد جماهیر شوروی بودند که خود را به ارس زدند تا بعد از سال‌ها حسرت به میهن بازگردند؛ افسوس که با سهل انگاری برخی مسئولان سیاسی و فرهنگی نسبت به این فرهنگ و زبان غنی امروزه زبان و ادبیات جمهوری آذربایجان و ترکیه بر گویش و نگارش سرزمین مادری خیل عظیمی از جمعیت عظیم کشور که ترک زبان هستند سایه افکنده و به عنوان مرجع محسوب می‌شود که علاوه بر تهدید زبان اصیل ترکی آذربایجانی مشکلات سیاسی را در پی داشته است.

وی اضافه کرد: بعد از گذشت 38 سال از انقلاب و با تأخیر فراوان نهایتا یکی از وعده‌های رئیس جمهور به مردم آذربایجان یعنی تأسیس فرهنگستان زبان و ادبیات ترکی آذربایجانی بود که این وعده در فرایند تأسیس به بنیاد فرهنگ و ادب آذربایجان تغییر یافت که فاقد سازوکارهای اجرایی برای تحقق موارد اشاره شده است به طوری که از زمان تأسیس هیچ خروجی قابل توجهی نداشته و تبدیل به باشگاهی برای دورهمی های حزبی شده است که انتظار می رفت همانند فرهنگستان زبان فارسی با آن برخورد شده و مرجعیت برای کشورهای پیرامونی به دست آورد.

تیم تراکتورسازی نباید در اندازه و قواره یک تیم استانی دیده شود

علیرضا بیگی همچنین با اشاره به موارد تبعیض در موضوعات مختلف و تأکید در رفع آنها، گفت: تیم تراکتورسازی نباید در اندازه و قواره یک تیم استانی دیده شود و همانند پشتیبانی که دولت از پرسپولیس و استقلال می‌کند انتظار حمایت از این تیم را نیز داریم.

واردات بی‌رویه تراکتورهای چینی و هندی ارزان قیمت به کشور

نماینده مردم تبریز در ادامه با بیان اینکه خود و ناخودی‌کردن تولیدات ملی از سوی دولت قابل پذیرش نیست، اظهار داشت: درجایی که دولت خودروساز است و تعرفه 55 درصدی برای حمایت از تولیدات داخل به واردکنندگان خودرو تحمیل می‌کند اما از آنجایی که تراکتورسازی از آن دولت نیست این تعرفه به 5 درصد تقلیل یافته و سبب تشدید واردات بی‌رویه تراکتورهای چینی و هندی ارزان قیمت به کشور شده و این صنعت رکود پیدا کرده است.

وی در ادامه با بیان اینکه در اجرای اصل 44 قانون اساسی سال هاست واگذاری ماشین سازی در دست سازمان خصوصی سازی قرار دارد، یادآور شد: این موضوع باعث بلاتکلیفی و عدم وجود برنامه جامع برای توسعه این شرکت شده و افرادی که برای خرید شرکت پا پیش گذاشته اند به طمع اراضی این املاک آمده اند که نمایندگان تبریز از رئیس جمهور درخواست کردند که این شرکت همانند فولاد خوزستان در زمره واگذاری‌های دولت به شستا تهاتر شود.

علیرضا بیگی در ادامه ضمن تشکر از رئیس جمهور برای دستور نسبت به موافقت با خواسته نمایندگان گفت: انتظار داریم وزارت اقتصاد ضمن توقف روند واگذاری، اقدامات لازم را برای انتقال شستا همانند فولاد خوزستان انجام دهد.

2هزار میلیارد تومان عایدی شرکت ملی مس از محل فروش کنستانتره مس

عضو هیأت رئیسه کمیسیون شوراهای مجلس در ادامه با بیان اینکه منابع غنی مس سنقر می تواند پاسخگوی اشتغال در منطقه باشد، ابراز کرد: عدم تحقق پروژه های تکمیلی این موضوع را به آرزویی دور تبدیل کرده که روزانه کامیون‌های مواد معدنی از آذربایجان به کرمان برده می‌شود و جاد‌ه‌های منطقه عرصه تاخت و تاز کامیون‌هاست و 2 هزار میلیارد تومان عایدی شرکت ملی مس از محل فروش کنستانتره مس کمترین بروز را در استان ندارد.

وی ایجاد شرکت مس سنقر سال‌هاست ازجمله تعهدات خاک خورده شرکت مس ملی ایران است که علیرغم قول دولت در ابتدای کار خود در سال 92 این وعده همچنان بر زمین مانده که لازم است سهم مس سنقر از ثروت چند 10هزار میلیاردی شرکت ملی مس ایران محاسبه و لحاظ شود و این ثروت که سال‌ها برده‌اند به بهانه استقلال و تفکیک بدون هیچ پشتوانه رها کنند.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس خطاب به رئیس جمهور، خاطرنشان کرد: مردم از تبعیض و برخورد دوگانه با سانحه قطار تبریز و ساختمان پلاسکو گلایه مندند که فرقی بین حادثه دیدگان وجود ندارد، ابراز خرسندی وزیر در ارتباط با بیمه بودن حادثه‌دیدگان قطار هنوز ریالی به آنها پرداخت نشده که جای تأسف دارد و مسئولان به ایمنی خاطر دست یافته اند.

انتهای پیام/خ

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۷۱۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 

مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده اهمیت بسزایی دارد چرا که نماینده‌ای با پشتوانه رأی بالا ، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای است که پشتوانه رأی بالایی ندارد.

به گزارش مشرق، حسن رشوند طی یادداشتی نوشت: تنها سه روز به برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده است و قرار است تکلیف ۴۵ کرسی از ۲۷۰ کرسی باقی مانده مجلس در این دور از انتخابات مشخص شود. با برگزاری انتخابات در ۱۱ اسفند سال گذشته ، ممکن است بیشتر مردم تصور کنند که پرونده انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بسته شده است ، در حالی که چنین نیست و هنوز ۲۲ حوزه انتخابیه است که یا فاقد نماینده برای مجلس دوازدهم هستند یا هنوز نتوانسته اند همه کرسی های نمایندگی حوزه انتخابیه خود را تکمیل کنند.نکته مهم اینکه از میان ۴۵ نماینده راه نیافته از این حوزه ها ، ۱۶ نماینده از آن پایتخت است که به جهت نقش سیاسی که همواره نماینده های تهران در مجلس داشته اند، دور دوم این انتخابات از اهمیت بسزایی برخورداراست.

مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده اهمیت بسزایی دارد چرا که نماینده‌ای با پشتوانه رأی بالا ، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای است که پشتوانه رأی بالایی ندارد. همچنین زمانی که مجلس قوی باشد، قدرت نظارت مجلس هم بالا خواهد بود و می‌تواند تخطی از اجرای قوانین را به خوبی شناسایی کرده و به دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی کشور گوشزد کند که در ریل قانون حرکت کنند.

با این نگاه می توان گفت که دور دوم انتخابات مجلس که قرار است در جمعه این هفته ۲۱ اردیبهشت ماه همزمان با آغاز دهه «کرامت » برگزار می شود ، اهمیت زیادی دارد.

اما چه کسانی می‌توانند در دور دوم رای بدهند؟

براساس تبصره ۴ ماده۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، کلیه رأی‌دهندگان مرحله دوم منحصراً در حوزه انتخابیه‌ای که در مرحله اول انتخابات رأی داده‌اند شرکت خواهند کرد و همچنین کسانی که در مرحله اول در هیچ یک از حوزه‌های انتخابیه رأی نداده باشند در مرحله دوم انتخابات می‌توانند شرکت کنند.بنابراین فرصتی که در ۱۱ اسفند برای مشارکت همه مردم فراهم شده بود تا بتوانند از این حق خود استفاده کنند ، به راحتی در این دوره قابل تجدید نیست و صرفا افرادی که در دور اول انتخابات حضور داشتند مجازند برای تکمیل نمایندگان خود در آن حوزه انتخابیه که کسری نمایندگی دارند ، پای صندوق رای حاضر شوند.

چرا انتخابات دور دوم تهران مهم است؟

در انتخابات مرحله اول ملت ایران موفق شدند ۲۲۵ نماینده خود را شناسایی و انتخاب کرده و روانه مجلس کنند و در این مرحله که هنوز ۴۵ کرسی دیگر باقیمانده و این عددی قابل توجهی است ، از اهمیت زیادی برخوردار است. به ویژه اینکه بیش از یک سوم از این تعداد یعنی ۱۶ نماینده از آن تهران است .چند نکته در اهمیت حضور در دور دوم انتخابات تهران وجود دارد که تکلیف را بر شهروندان پایتخت نشین سنگین کرده است:

الف) درست است که از لحاظ رای دادن به مصوبات مجلس یا تحقیق و تفحص ها بین نماینده ای که در یک شهرستان با جمعیت ۱۰ هزار نفری انتخاب شده است با تهران ۱۰ میلیون نفری تفاوتی وجود ندارد اما نمی توان از این واقعیت غافل بود که نمایندگان تهرانی موتور محرک مجالس در ادوار گذشته بوده است و به نوعی وزن مجلس را با نمایندگان تهرانی آن می سنجیدند. حالا اگر نمایندگان جدید وارد شده در مجلس دوازدهم می خواهند این ریل را تغییر دهند بحثی نیست ولی درست یا غلط ، تاکنون چنین مبنایی عمل می شده است.

ب ) درست است که در دور دوم انتخابات میزان مشارکت همچون دور اول خیلی بر سر زبان ها نیست و دشمن هم از مشارکت پایین دور دوم نسبت به دور اول نتوانسته بهره بردای سوء داشته باشد ولی در باره انتخابات تهران این کاملا متفاوت است. به ویژه اینکه بیش از نیمی از نمایندگان پایتخت( ۱۶ نفر) هنوز به مجلس راه نیافته اند و میزان مشارکت پایین می تواند خوراک تبلیغاتی را برای رسانه های دشمن فراهم کند.

ج ) غالبا مردم و نخبگان جامعه ، نمایندگان تهران را نسبت به نمایندگان شهرستان ها سیاسی تر می بینند و این تنها مختص جامعه ما نیست و این نگاه در دیگر جوامع غربی و غیر غربی نیز وجود دارد. همیشه نمایندگان پایتخت ها افراد سیاسی و مطلع تر نسبت به ارتباطات درون حاکمیت هستند و از آنجا که ۱۶ نماینده از ۳۰ نماینده تهران در دور دوم قرار است به مجلس راه یابند ، اهمیت این دوره انتخابات تهران را مضاعف کرده است.

د ) خواسته یا ناخواسته تاکنون این نمایندگان پایتخت بودند که در مظان رئیس و هیات رئیسه مجلس قرار داشتند و هرچند نمایندگان جدید راه یافته در این دوره و جریان های سیاسی حامی آنها در بیرون مجلس مدعی هستند که در مجلس دوازدهم قصد دارند این قاعده را بهم زنند اما آنها نیز نیک می دانند همه ابزارهای تغییر در دست آنها نیست و این وزن ائتلاف های سیاسی است که تعیین کننده رئیس ، هیات رئیسه و حتی ریاست کمیسیون های مجلس است. بنابراین انتخاب ۱۶ نماینده تهران که ظرفیت هیات رئیسه و کمسیون های مجلس آینده را داشته باشند ، مهم است .با همین رویکرد است که انتخابات دور دوم تهران اهمیت فوق العاده پیدا می کند.

اما ۸ نکته راهبردی در اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس

نکات راهبردی اهمیت مشارکت مردم در این دور از انتخابات به این قرار است:

۱- سیره امامین انقلاب در همه دوره های انتخاباتی چه دور اول یا باقی مانده های آنها در دور دوم ، همواره مورد تاکید بوده است و این بزرگواران بر اهمیت مشارکت مردم و برگزاری انتخابات تاکید کرده‌اند. از منظر امامین انقلاب نه تنها جمهوریت ، بلکه اسلامیت نظام هم وابسته به انتخابات است.

۲- امسال که رهبر انقلاب شعار سال را به مردمی سازی اقتصاد اختصاص داده اند ، حضور خوب و معنادار مردم در دور دوم انتخابات به نوعی لبیک به پیام نوروزی رهبر انقلاب در عرصه مردمی سازی سیاسی در کنار مردمی سازی اقتصاد خواهد بود.

۳- انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

۴- مشارکت و حضور مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

۵- با تکمیل همه کرسی های مجلس که با انتخابات دور دوم محقق خواهد شد ، شاهد مجلسی با نظارت هر چه قوی تر ، دقیق‌تر و سالم‌تر خواهیم بود و چنین مجلسی می‌تواند در اجرای قوانین و نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی موثرتر باشد.

۶- مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و اینکه نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد. ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

۷- حضور مردم در دور دوم با توجه به سرد بودن تنور انتخابات در این دوره که کاملا طبیعی است ، می‌تواند یک پیام بازدارنده در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، داشته باشد.

۸- مشارکت مردم، اعتماد عمومی را در جامعه افزایش می‌دهد. فضا که مثبت شود ظرفیت‌ها هم افزا می‌شود. البته مشارکت باید در همه سطوح اعم از تصمیم گیری، مطالبه گری، نظارت و اجرا دنبال شود. مردم باید مورد اعتماد قرار گیرند تا اعتماد کنند.

دیگر خبرها

  • ابهام در مورد شرکت چینی تامین کننده VAR/ تخصص در بیلیارد و تنیس!
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند
  • ورود دوباره مجلس به موضوع افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • میزبانی سلماس از جشنواره بین المللی شعر رضوی ترکی
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • خبر مهم از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از زبان یک نماینده مجلس
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • چه کسانی در دوم انتخابات مجلس می‌توانند شرکت کنند؟/ اعتبارنامه منتخبان مجلس و خبرگان رهبری با طراحی جدید ارائه خواهد شد/ همه شعب اخذ رای امکان برخط بودن را دارند و استعلام‌ها به صورت برخط انجام می شود/ از بین ۹۰ نامزد در دور دوم انتخابات مجلس، ۲۵ نفر هم ا
  • بازار انتخابات در تبریز داغ شد/ اوج هیجان در ستادهای تبلیغاتی